Bildirim
İktisat için hangisini seçmeliyim
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Aslında şeyi merak ediyorum bölümü Türkçe okumanın dezavantajı var mı? -
sıranız kaç k hocam acaba -
100k -
Hocam bir iktisat öğrencisi olarak yanıtlayayım, türkçe ve ingilizce iktisat "okumak" arasında ciddi bir fark var. Ben ingilizce okuyorum, hocalarımız türkçe terminolojiye de aşina olmamız için elinden geleni yapıyor ve tabii ki hangi kavramın neye tekabül ettiğini biliyoruz ama size ingilizce 10 dakikada anlatabileceğim bir kavramı türkçede doğru kelimeleri düşünerek 20-25 dakikada anca anlatabilirim mesela. Türkiye sınırları içerisinde çalışırken, türkçe iktisat terminolojisini bilmek şart.
Ne var ki, iktisatı ülke ile sınırlandırmadan, bilim dalı olarak düşündüğünüzde ise yalnıza Türkçe yayınları takip ederek, Türkçe kaynaklardan çalışarak, sadece Türk ekonomistlerin yorumlarını dinleyerek kendinizi geliştirmeniz imkansıza yakın. Araştırma yaparken ingilizce bilmeniz şart, dolayısıyla bölümü ingilizce okuyup, Türkçe iktisat yayınlarını da bir yandan takip etmek en mantıklı seçenek diyebilirim.
Yazdığınız üniversiteler hakkında yalnızca Hacettepe hakkında biraz bilgim var, diğerleri hakkında yorum yazmam doğru olmaz ama dediğim gibi dil faktörü çok etkili olduğundan bana Anadolu İktisat en mantıklısı gibi geldi orada.
-
Cevap için çok teşekkür ederim.Bir şey daha sormak istiyorum.İngilizcr öğrendikten sonra hangi dile yoneldiniz? -
Rica ederim. Şu an için planım İspanyolca'da ortalama bir seviyeye gelebilmek. Ancak bunu mesleki bir kaygıyla yapıyorum diyemem, iktisatta doğrudan "şu dil mutlaka bilinmeli" denebilecek bir dil yok İngilizce haricinde. Benimkisi kişisel bir ilgi sadece. Mesleğinize katkı sağlaması için özel olarak çalışmayı düşündüğünüz bir ülke varsa oranın diline yönelebilirsiniz. -
Hangi üniversitede okuyorsunuz ve mezun olunca hangi işi yapmayı düşünüyorsunuz -
Net Hacettepe
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X