Şimdi Ara

İktisat okumak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
4.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam teorik bilgi işe yaramaz diye işletmeye yönelmesini tavsiye etmemiştim, ben kendim de özel sektörde çalışmak istememe rağmen iktisat okumak istiyorum zaten. Çünkü ekonomiye ilgim var, öğrenmek istiyorum. Arkadaş hedefini gerçekleştirebileceği bölüm olduğu için iktisat okumayi düşünmüş. Mesajda da belirtmiştim, ilgi duyulmuyorsa okunulmamasinin gerektiğinin. Sonuçta iktisat bir bilim dalı, sevmeyen ya da ilgi duymayan birisinin gidip matematik okuması kadar saçma bir adım olur bence ve kendini gelistirme aşamasında engel olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 5 Mart 2020; 9:30:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fluuman

Danışmanlık şirketi nedir yani iyi anlam da mı o şirketlerde çalışanlarin koç tan olması ?
    iibf mezunu birinin çalışabileceği en iyi alandır. yüksek maaş alırsın, şirket seni yurtdışında yl yapmaya gönderir vs.. örneğin Mckinsey.
  • Üniversite hayat boyu title olarak kalır. O yüzden haklı bö söylem. Ama kazanamayanlar için de hayatın sonu değil, kendini geliştiren her türlü başarılı olur. Bilkent de listede olmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: levitate

Bu mesaj silindi.
    Bu 5 li ve Odtü gelmiyorsa Tobb ya da Özyeğinde %50 ya da %75 burslu iibf ler mi ,hacettepe ankara siyasal istanbul marmara gibi devlet ünileri mi tercih edilmeli ?edit: alıntıladığım arkadaş ve bilgisi olan herkes cevap verebilir ,niye alıntıladığımı da açayım Odtü yü ilk 5 liden ayırınca, ben de Odtü yü kazanamayanlara alternatif olsun diye sorayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi, Marmara, Ankara, Hacettepe, Bilkent... bunların hepsi çok iyi üniversiteler hepsi seçilebilir. İİBF bölümlerinde bence ilk sıralarda bunlar var. Her üniversitenin kendi alanı var teknik üniversitelerde mühendislik okunur ama iibf bu saydığım bölümlerde okunmalı bence. İstanbul'da olması çok daha avantaj olur. Türkiye'de ekonomi/finans denilince akla İstanbul gelir. İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi Nazilerden kaçan Yahudi iktisatçılar tarafından kuruluyor sırf bu bile burayı tercih etmek için yeterli bence. Marmara iktisat fakülteside ülkenin ilk iktisat fakültesi. Marmaranın zaten çekirdek fakültesi iktisat yani sırf İİBF için kurulmuş bir okul eski adı istanbul iktisadi ve ticari ilimler akademisiydi. Mezunlarıda çok iyi yerlerde sitesinden bakılabilir. Boğaziçi iibf de gayet iyi. İstanbuldaki devlet üniversitelerinin hepsi iyi hepsi seçilebilir. Aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Geri kalanı öğrencide biter.

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Hocam nereye yerlestiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt

size danışmak istiyorum

• koç,sabancı,bilkent,boun,odtu,itü,istanbul,marmara,ytü,hacettepe,ankara siyasal,galatasaray,yeditepe ve kısmen özyeğin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıldız Teknik öğrencisiyim. YTÜ TM bölümleri okuyan arkadaşlar da alınabilirler ama; YTÜ'nün en da*şşaklı olduğu ve TR de terör estirdiği bölümler Mühendislik bölümleridir.

Mühendis arkadaşlar ve TM de okuyan 1-2 arkadaş İş Fuarlarına gittik.

TM Bölümlerinde okuyanları sallayan olmadı, Mühendislik okuyan bizlerle de sonuna kadar ilgilendiler standlarda

Marmara Üniversitesinin TM Bölümlerinde YTÜ 'den daha iyi bir eğitim verdiği kanaatindeyim

• ozgurlukheykeli kullanıcısına yanıt

hoca merhaba özelden mesaj yazıcaktım da kutunuz kapalı ondan burdan yazıyorum

hocam merhaba 17 yaşındayım borsa teknik analiz temel analiz vs çok ilgimi çektiği için iktisat okumayı düşünüyorum ama burdan mezun olunca iktisat işletme çok mezun verdiği için prestijsiz işlerde çalışıyorsun diyorlar işsiz kalrısın diyorlar sayısalım falanda gayet iyidir feni severim git mühendis ol diyorlar ama odtü de mühendislik kazanmakla odtüde iktisat kazanmak arasında çok fark var(odtü mühendislik için çok net gerekiyor iktisat biraz daha kolay kazanılıyor) ondan dolayı iktisat kazanmanın hem kolay olmasından ve borsayı sevmemden dolayı iktisat okumak istiyorum ama mezun olunca nasıl oluyor? zor işlerde çalışıyorsun iş temposu yoğun oluyor vs diyorlar bir yandan da borsa teknik analiz temel analiz vs konuları kolay olduğu için hobi olarak uğraşayım yatırım yapayım ama geçimimi burdan sağlamıyım mühendis olıyım hem önü de açık diyorum ama bir yandan da iktisat okuyup mezun olunca sevdiğim işi yapacağımı düşündüğüm bölümü okıyayım diyorum ama mezun olunca yoğun iş temposu vs gözümü korkutuyor ne düşünüyorsunuz umarım yardımcı olursunuz hocam

hocam sizinde makine müh 3. sınıf bıraktığınızı okumuştum sizce ortalama üniversite de mühendislik okumak mı daha avantajlıdır yoksa ytü marmara üniversitesi gibi en iyi olmayan ama ortalamanın üstünde üniversitelerde iktisat okumak mı daha avantajlıdır?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.