Şimdi Ara

İktisat okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birisi ODTÜ Galatasaray Boğaziçi hariç iktisat okumayın demişti sizce doğru mu dedi ? Yani yıldız teknik ve Marmara gibi yerler de okumak kötü mü ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kendini okuduğun bölümde geliştirmezsen Boğaziçi ODTÜ gibi okullardan mezun olsan bile işsiz kalırsın.Kendini geliştirirsen yıldız teknikte de okunur olayın kilit noktası üniversitede geçirdiğin 4 yılı boş geçirmemek.Yıldız teknik ile o saydığın 3 okul arasında çok büyük bir fark yok zaten
    Hocam 3k ile alan odtü bile 2. Sinif olarak görülüyorsa 1. Sinif hangisi? Ve 3k ile alan okul bile 2.sinif goruluyorsa 70k ile alan okulun halini varin siz dusunun o zaman. Bu bölümleri arastiryoruz fakat kimse yeterli bilgi vermiyor. Herkes sonu belli olmayan bir muammaya gidiyormussun gibi konusuyor insanda ister istemez "acaba" diyor
    Hocam boş keseden sallayan insanları çok takmayın, özellikle sanal ortamda. Ben ODTÜ'ye adı bile orta doğu, kimse mezunlarına iş vermez diyen gördüm, İTÜ için derslerinde Türkçe konuşuluyor, hocaları cahil diyeni gördüm, YTÜ'ye neler diyorlar zaten siz de gormussunuzdur. Yani şimdi ülkemizdeki bir öğrenci YTÜ'de ekonomi vb. bir bölüme ilgi duyarak, öğrenme amacıyla gidip, işsiz kalacaksa kapatalım tüm üniversiteleri, YTÜ'deki öğrenciler bile iş bulamıyor (?) sonuçta.
    big4 da güncel yeni mezun maaşının 3k küsür olduğunu duymuştum 1-2 ay önce, bu adamlar bilkentte odtüde boğaziçinde 5 sene okuyor emek veriyor sen bunlara sürekli fazla mesai ile stresli bir şekilde çalıştırıp 3k maaş verirsen beğenmezler tabi çünkü insanlar bu okullarda daha büyük umutlarla okuyor. karşılığında bekçiden daha az maaş alacak ve bekçilere denk olmak için en az 4-5 sene tecrübe mi kazanacak

özet olarak kendini beğenmiş olmaları pek doğru bir tabir değil bence çünkü şartların iyi olmadığını buralarda çalışan 2-3 kişiden dinledim.
  • ++

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ++++
  • Kendini okuduğun bölümde geliştirmezsen Boğaziçi ODTÜ gibi okullardan mezun olsan bile işsiz kalırsın.Kendini geliştirirsen yıldız teknikte de okunur olayın kilit noktası üniversitede geçirdiğin 4 yılı boş geçirmemek.Yıldız teknik ile o saydığın 3 okul arasında çok büyük bir fark yok zaten

• Hocam boş keseden sallayan insanları çok takmayın, özellikle sanal ortamda. Ben ODTÜ'ye adı bile orta doğu, kimse mezunlarına iş vermez diyen gördüm, İTÜ için derslerinde Türkçe konuşuluyor, hocaları cahil diyeni gördüm, YTÜ'ye neler diyorlar zaten siz de gormussunuzdur. Yani şimdi ülkemizdeki bir öğrenci YTÜ'de ekonomi vb. bir bölüme ilgi duyarak, öğrenme amacıyla gidip, işsiz kalacaksa kapatalım tüm üniversiteleri, YTÜ'deki öğrenciler bile iş bulamıyor (?) sonuçta.

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Yani okunur mu demek istiyorsunuz 🙂

• Okunur tabii, neden okunmasın? :)

• Okunur tabii, neden okunmasın? :)

• Haklılık payı var söylenenin. Bahsettiğin okullar ciddi bir avantaj sağlıyor. Ama marmara ve ytüde okunmaz demek de çok doğru değil. Daha fazla çaba ister oralarda okumak çünkü odtüden çıkanın okul ismi ve dil avantajı oluyor, diğer okullardan çıkanın bunu telafi etmesi lazım.

• Kardesim okunur tabi bizim ulkede degeri pek bilinmiyo iibfnin.Su an devlette ve ozelde cogu iyi konumdaki kisi buralardan mezun.Tabi ki odtu bogaizici daha avantajli ama marmara ve ytü yu kotulemek kadsr dacma bjsi olamaz.Tek eksisi kendini faha fazla gelistirmen lazim gerek dil gerek staj gerek yurtdısi vs.
    Ayrica universite is bulma kurumu degildir.

• bence bilkent koç ve sabancıda da okunabilir yani abartmış biraz o birisi
  • odtü (iktisat/işletme), danışmanlık firmalarının gözünde 2. sınıf okul olarak görülebiliyor. izleyeceğiniz yol, yapmak istedikleriniz ve hedeflerinize göre kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekiyor.

"hangisinden mezun olur olmaz çabucak iş bulurum/atanırım/çok para kazanırım?" mantığında iseniz araştırma yapmanıza gerek yok.

Hocam hedefiniz nedir, üni ve bölüm olarak

• Scath S kullanıcısına yanıt
    Ben de iktisat istiyorum hocam. Siralamama göre ODTÜ-İTÜ-Bilgi-YTÜ vb. gidecek tercih listem.

• Hocam 3k ile alan odtü bile 2. Sinif olarak görülüyorsa 1. Sinif hangisi? Ve 3k ile alan okul bile 2.sinif goruluyorsa 70k ile alan okulun halini varin siz dusunun o zaman. Bu bölümleri arastiryoruz fakat kimse yeterli bilgi vermiyor. Herkes sonu belli olmayan bir muammaya gidiyormussun gibi konusuyor insanda ister istemez "acaba" diyor

• ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Hocam ciddiye alıp cevap yazmışsınız, klavyede harcadığınız süreye yazık, daha lisede arkadaş, sektörün halinin sorulacagi son kişi, umalım da sene sonu 2. sınıf ODTÜ'yü kazanabilecek puanı yapabilsin :D

(Bu arada ben de lisedeyim ama henüz böyle büyük okullara bu manaları yukleyebilecek tecrübeye sahip olmadığımın farkındayım, arkadaşın bahsettiği şirketlerin ik müdürleri bile böyle ithamlarda bulunmaz bu okullar hakkında. Ve unutmamak lazim, iş kosullari ne kadar çoğu kişinin hoşuna gitmese de, big four sirketlerinin çalışan nüfusunun çok büyük kısmı Marmara gibi okullardan mezun kişilerden oluşuyor, böyle bir durumda işe alım sirasinda ODTÜ'yü 2. sınıf değerlendirmek ne kadar akıl karı, mantıklı düşünen bir insan cevaba ulaşabilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 2 Mart 2020; 23:33:48 >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Scath S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ya ben de ticaret falan yapmak istiyorum serbest iş yapmak istiyorum yani bilgim ile yabancı dilim ile rahat iş yapmak istediğim için bu bölümlere bakıyorum ama çoğu kişi böyle diyor benim öğrenmek istediğim eğitim kalitesi nasıl yani çok mu kötü o yüzden mi önermiyorlar onu anlamadım ? Eğitim iyiyse kendimi Allah in iziniyle geliştiririm zaten inşAllah.

Big fourda çalışanların ağırlıklı marmara gibi okullardan çıkma sebebi (bence) daha sebatlı olmaları. Odtü bilkent boğaziçinden çıkan iibf mezunları (özellikle işletme) biraz kendini beğenmiş oluyor açıkçası. Çok iyi hocalardan ders alarak yönetici yetiştirme vizyonu olan okullardan çıkıyorlar ama günün sonunda çalışacağınız yer alabildiğine para kazanmak isteyen insanların sahip olduğu sektörler. Dolayısıyla başlangıç maaşları düşük ve pek çoğu kendine layık görmeyip bankalara giriyor ya da girip kısa süre sonra ayrılıyor. Bi denetim firmasının (abd merkezli, big fourdan değildi) türkiyedeki yöneticisi şöyle bir şey demişti: odtü boğaziçi mezunlarıyla çalışmıyoruz, derhal zengin olmak istiyorlar diye. Bu bence etkili oralarda marmara ağırlığı olmasında.

• big4 da güncel yeni mezun maaşının 3k küsür olduğunu duymuştum 1-2 ay önce, bu adamlar bilkentte odtüde boğaziçinde 5 sene okuyor emek veriyor sen bunlara sürekli fazla mesai ile stresli bir şekilde çalıştırıp 3k maaş verirsen beğenmezler tabi çünkü insanlar bu okullarda daha büyük umutlarla okuyor. karşılığında bekçiden daha az maaş alacak ve bekçilere denk olmak için en az 4-5 sene tecrübe mi kazanacak

özet olarak kendini beğenmiş olmaları pek doğru bir tabir değil bence çünkü şartların iyi olmadığını buralarda çalışan 2-3 kişiden dinledim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.