Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Kimya Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2)ODTÜ
    3)İTÜ
    Bu 3 üniversitede kimya bölümü okumak nasıldır? Tanıdığı olan, fikri, bilgisi olan var mı?

• up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Billimi mi muhendisligi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    bilimi

• Merhaba, forumda bir şey sormak için hesap açmıştım, denk geldim.

Bu sene sınavda 7 bin sıralamasını aldım ancak kimya olimpiyatlarından aldığım ek puan ile 5 bine düşecek.

Bilkent Kimya'da okuyacağım büyük ihtimalle. Sorularına cevap verebilecek kadar bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum.

• LemmyCaution L kullanıcısına yanıt
    Merhaba, cevaplarsanız çok memnun olurum. İlk Bilkent, sonra İTÜ ya da ODTÜ yazacağımzz Sizce bu yazdığım üç üniversitenin eğitimleri kimya bölümünde nasıldır? Yeterli midir? Bilkent'ten şüphem yok fakat İTÜ ve ODTÜ nasıldır sizce?

• mezunmezunmezun M kullanıcısına yanıt
    Bu tercihi yaparken aslında kişisel özelliklerin ya da ileride yapmak istediğin şeyin önemi daha fazla.

Öncelikler söylemeliyim ki, itü hakkında hiçbir bilgim yok, ancak boğaziçi üniversitesi gibi biraz içine kapanık olmalarının sonucu olabilir bu. Ben tercih etmem şahsen.

Bilkent Üniversitesi hakkında söylemek istediklerim: akademik çalışma yapma odaklı bir eğitimleri var, oradaki hocaların bekledikleri, aslında hedefleri iyi bilim insanları yetiştirmek. Tanıştığım iki öğretim üyesi oldukça başarılı ve güzel insanlardı.

Odtü konusunda da, Odtü gerçek bir üniversite. Sahiden kalabalıklardan korkmasaydım tercih etmek isterdim. Bilkentin kapsamlı bursu da var tabi benim kararımı etkileyen. Şu anda Bilkent'de öğretim görevlisi olan insanlardan biri Odtü mezunu. Eğitiminde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Epey etkileyici bir Cv'si bulunuyor, ezberlemediğim için ismini vereyim: Yunus Emre Türkmen.

Tanıştığım öğretim görevlileri ve Kimya öğrencileri arasında en çok sevilen bilkent idi. Öğrenci-Hoca ilişkisinde de çok öndeler. Umrunda mı bilmiyorum ama özel üniversitelerde hocalar ile çok iyi iletişim kurabiliyorsun. Ama odtü'deki hocanın dersten sonra buharlaşması efsanesini biliyorsundur.

Koç üniversitesi diye bir gerçek de var, yeni ama ivmeli şekilde geliştiklerini biliyorum. Geçen sene çok sevdiğim bir insanı kadrolarına kattılar: Önder Metin. Kendisinin ilginç bir kimya hayatı var ama konumuz bu değil şimdi. Ayrıca Koç Üniversitesi 5 bin ile almakta. Sonuç olarak Bilkent'in arkasına Odtü'yü yazmana gerek var mı? Odtü'nün puanı daha yüksek diye biliyorum?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ Kimya Bölümü
    2 yıl önce açıldı
    Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Çok güzel anlatmışsınız hocam öncelikle teşekkürler... Sıralama olarak önce Bilkent sonra ODTÜ en son da İTÜ gelmekte.. Açıkçası İTÜ'ye daha sıcak gibiyim ODTÜ'dense o yüzden İTÜ hakkında bilgim yok demişsiniz biliyorum ama nedense İTÜ, ODTÜ'den önce gelmekte üniversite olarak. Bilemedim şimdi ne desem

• Bu sene Sakarya'dan kalkıp haftasonu Odtü'nün Kimya Haftası konferanslarına katılmak için Ankara'ya gittim. Yani gerçekten güzel şeyler yapıyorlar, topluluklar konusunda. Tabi kıyaslamak öyle kolay değil, o nedenle yalnızca Odtü Kimya kesinlikle güzel bir yerdir derim sadece.

sizce odtü kimya kaçla kapatır geçen sene 72k ile kapatmış

• mezunmezunmezun M kullanıcısına yanıt
    Temel bilimlere teşvik sürekli artıyor ancak kontenjanlar yüksek olduğundan taban puanın başına gelecekleri tahmin etmek kolay olmayabilir. Aşağı yukarı aynı kapatır. Mesela Bilkent 20 kişi alsa dahi sıralaması epey düşük. Koç Üniversitesi ise kontenjanlarını 8 kişi ile sınırladığı için senelere göre çok hızlı bir yükselişle şimdi 5 bin ile alıyor, kimseyi aya götürmüyorlar aslında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.