Şimdi Ara

Biyoloji sevmezken tıp okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben matematiği ve fiziği çok seviyorum ama biyoloji ve geometriden nefret ediyorum özellikle geometriden . Başarı sırası derseniz Geomühendislik mi seçmeliyim tıp mı bunlar için henüz çok daha erken de hedefsiz ilerlememek için araştırıyorum. Genel olarak tıpa yönelik derslerim (biyo,kimya) mühendislik derslerine (mat,fizik) (geoyu saymayın acayip ötesi kötüyüm iyi olsam severdim ama bu dersi zevkli çünkü çizgi atmak falan ) göre daha iyi ama mat fiziği, biyo kimya ya tercih ederim ama üniversitedeki ağır türev integralden falan da korkmuyor değilim. Bir akıl verin değerli arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HollyPeders -- 31 Ekim 2012; 1:58:22 >

• Tıpın sınavlarından korkmuyonda mühendiislikteki türev integralden mi korkuyon Tıp okunması en zor bölümdür.Ayrıca tıpı kazanmak için tüm derslerin üst seviyede olmalı fizik de lys de biyoloji kadar çok veriyo ( lys geometri , ygs sosyaldan daha az veriyo.)
  • Biyoloji sevenler bile zorlanırken sevmeden bu iş olmaz hocam sevmiyosan seçme hayattan soğursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGülü1903

Biyoloji sevenler bile zorlanırken sevmeden bu iş olmaz hocam sevmiyosan seçme hayattan soğursun.

Hocam peki diş hekimliği hakkında ne söyleyebilirsiniz benim için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.b. Sadrazam

Tıpın sınavlarından korkmuyonda mühendiislikteki türev integralden mi korkuyon Tıp okunması en zor bölümdür.Ayrıca tıpı kazanmak için tüm derslerin üst seviyede olmalı fizik de lys de biyoloji kadar çok veriyo ( lys geometri , ygs sosyaldan daha az veriyo.)

Hocam birkaç tane tıpa giden abi var ezberleyip geçiyorsun diyorlar o yüzden dedim. Benim ezberim de kötü zaten ama ne bileyim üniversitede mühendislikte hangi dersler tıpta hangi dersler işleneceğini bilmediğim için sordum. O abi şey dedi benim de fizik matım iyiydi ama Türkiye şartları işte tıpa gittim sonuçta iş garantim var dedi bırak öyle sevdiğiniz mesleği seçin ayaklarını falan dedi

• mühendislik eğitimi ve üniye göre değiş bazıları tıptan daha zordur
    tıpın amelelği çok,zorluğu normal bildiğim kadarıyla,tabi okumadığım için yorum yapamam
  • Biyoljiyi sevmiyordum ve suan tip fakültesi 1.sinif öğrencisiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
    3 yıl önce açıldı
    Yeditepe Diş-Tam burslu okumak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ezberle geç mantığı var tıpta.Mat seviyorsan müh seç.Ama çok iyi üni olmadıktan sonra bir yerlere gelebilmek için torpile ihtiyacın olacak.Mat en iyi dersimdi benim de fakat fizikten hiç haz almadığım için tıp seçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HollyPeders

quote:

Biyoloji sevenler bile zorlanırken sevmeden bu iş olmaz hocam sevmiyosan seçme hayattan soğursun.

Onda da baya ezber var ve + pratik eğitim çok yoğun. Biyoloji sevmiyorsan bence hiç mf3'e bulaşma mühendislikten şaşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

Biyoljiyi sevmiyordum ve suan tip fakültesi 1.sinif öğrencisiyim.

Mutlu musun peki hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Ezberle geç mantığı var tıpta.Mat seviyorsan müh seç.Ama çok iyi üni olmadıktan sonra bir yerlere gelebilmek için torpile ihtiyacın olacak.Mat en iyi dersimdi benim de fakat fizikten hiç haz almadığım için tıp seçtim.

Biyolojiyi seviyor muydun ve başarılı mıydın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

quote:

quote:

Onda da baya ezber var ve + pratik eğitim çok yoğun. Biyoloji sevmiyorsan bence hiç mf3'e bulaşma mühendislikten şaşma.

Hocam küçük bir şehirde yaşıyorum erzurum tıp boğaziçi müh ten daha iyi gibi bir düşünce var ve çok baskı var üzerimde olmaz olsun böyle sistem böyle iş

• quote:

quote:

Ezberle geç mantığı var tıpta.Mat seviyorsan müh seç.Ama çok iyi üni olmadıktan sonra bir yerlere gelebilmek için torpile ihtiyacın olacak.Mat en iyi dersimdi benim de fakat fizikten hiç haz almadığım için tıp seçtim.

Evet.Tabi unide ortam farklı.Lys dersleri gibi havada kalmıyor öğrendiklerin.Uygulamalar var.Her uygulama sonrası sözlü yapıyor hocalar.Çalışarak gelmek zorunda kalıyorsun.Bilgiler uçmuyor kafandan.Bir ara gez istediğin unileri.

• quote:

quote:

quote:

Evet.Tabi unide ortam farklı.Lys dersleri gibi havada kalmıyor öğrendiklerin.Uygulamalar var.Her uygulama sonrası sözlü yapıyor hocalar.Çalışarak gelmek zorunda kalıyorsun.Bilgiler uçmuyor kafandan.Bir ara gez istediğin unileri.

Birkaç tane abi var tıpta okuyan ben fizik matı sevdiğim halde tıp seçtim iş garantisi ve maaşı dolgun ayrıca tıpa girebilen derslerin üstesinden de rahatlıkla gelir diyor. Hem yazın mühendisler stajda kafa patlatırken sen yatarsın dedi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

Biyoljiyi sevmiyordum ve suan tip fakültesi 1.sinif öğrencisiyim.

Mutlu musun peki hocam

Şuan için gayet mutlu ve memnunum zevk alıyorum denebilir.
    Not:İlk komiteye daha girmedim ayın 23'ünde.23ünden sonra cevabım değişebilir

• Nasıl desem,çok da sevmek zorunda değilsin biyolojiyi tıpta.Ancak fizik ve matematiği mühendislikte sevmek zorunda kalıyorsun.İkisini de görmüş biri olarak söyleyeceğim en net cevap budur sanırım. :) Bence tıpı seç ancak zaman zaman küfredebilir,sigaralara,etilistlik yollarına hunharca girişebilirsin.Çok çalışsan da,günü gününe hatta yetinmeyip kitaplarla saldırsan da garip garip sorular çıkıp seni dumur edebilir.Farklı bir memleket tıp okumak :D Mühendislik bu kadar 'değişik' değildi.

Yorumu takdiri sana bırakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hantala

Nasıl desem,çok da sevmek zorunda değilsin biyolojiyi tıpta.Ancak fizik ve matematiği mühendislikte sevmek zorunda kalıyorsun.İkisini de görmüş biri olarak söyleyeceğim en net cevap budur sanırım. :) Bence tıpı seç ancak zaman zaman küfredebilir,sigaralara,etilistlik yollarına hunharca girişebilirsin.Çok çalışsan da,günü gününe hatta yetinmeyip kitaplarla saldırsan da garip garip sorular çıkıp seni dumur edebilir.Farklı bir memleket tıp okumak :D Mühendislik bu kadar 'değişik' değildi.

Yorumu takdiri sana bırakıyorum.

Ya ne kadar doğru bir cümle bilmiyorum da genel olarak büyüklerim üniversitede hep çalışacaksın en azından çalıştığına değsin tıp seç diyorlar.
  • Hocam Biz Biyology'i Seviyoruz da Ne Oluyor ? Biology Ağırlıklı Hangi Bölüm Varsa, Hangisini İstediysem Hepsinde Bir Pürüz Var ( Bknz. Beslenme ve Diyetetik, Genetik Mühendisliği, Eczacılık ) Bu Gidişle İstemeye İstemeye Mühendislik Seçicez Gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKopru

Hocam Biz Biyology'i Seviyoruz da Ne Oluyor ? Biology Ağırlıklı Hangi Bölüm Varsa, Hangisini İstediysem Hepsinde Bir Pürüz Var ( Bknz. Beslenme ve Diyetetik, Genetik Mühendisliği, Eczacılık ) Bu Gidişle İstemeye İstemeye Mühendislik Seçicez Gibi

Ama hocam bir çoğu mühendislikten bence günümüz şartlarında daha iyi.
  • Sadece başlığı okudum.

Biyolojiyi sevmene ya da hayattan soğumana neden olabilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.