Şimdi Ara

İyi Üniversitelerde İşletme Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
6.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent, Koç gibi iyi universitelerden 2 yabancı dille ve iyi bir ortalamayla mezun olunca iyi olanakları önümüze çıkar mı, yoksa işletmeden bir şey olmaz mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İyi Üniversitelerde İşletme Okumak

İşletme, günümüzün en popüler ve gelecek vaat eden alanlarından biridir. İyi bir üniversitede işletme okumak, kariyeriniz için sağlam bir temel oluşturmanıza yardımcı olabilir.

İşletme Okumak Mantıklı mı?

İşletme okumayı düşünüyorsanız, bunun sizin için doğru karar olup olmadığını değerlendirmeniz önemlidir. İşletme, çeşitli sektörlerde yönetim pozisyonlarına giden yolu açan çok yönlü bir alandır. Ayrıca, kendi işinizi kurmak için gerekli bilgi ve becerileri de kazanabilirsiniz.

Üniversite Önemli mi?

İşletmede üniversite önemli bir rol oynar. İyi bir üniversite, güçlü bir akademik temel, sektörle ilgili bağlantılar ve kariyer geliştirme fırsatları sağlayacaktır. Üniversite tercihinizi yaparken sıralama, programlar ve fakülte üyelerini dikkate almalısınız.

İşletme Okumak Zor mu?

İşletme okumak zorlu olabilir, ancak aynı zamanda ödüllendiricidir. Analitik düşünme, problem çözme ve iletişim becerilerinizin gelişmesine yardımcı olacaktır. Projeler, sınavlar ve ödevlerle karşılaşmayı bekleyebilirsiniz, ancak üniversitenin sunduğu kaynakları ve destek sistemlerini kullanarak bunların üstesinden gelebilirsiniz.

İyi Bir Üniversitede İşletme Okumak

İyi bir üniversitede işletme okumak, kariyerinize değerli katkılar sağlayabilir. Prestijli bir üniversiteden mezun olmak, iş piyasasında size avantaj sağlayacaktır. Ayrıca, üniversitenin adı ve itibarı, yüksek kaliteli eğitimi ve sektörle bağlantılarını yansıtacaktır.

Sonuç

İşletme okumak ve iyi bir üniversitede işletme okumak kariyeriniz için faydalı kararlar olabilir. Bu alandaki fırsatları, zorlukları ve bir üniversite eğitiminin önemini dikkatlice değerlendirerek, bilinçli bir seçim yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hadi bizi işletme bu kötü espiri için özür dilerim kardeş 4 5 üniversitenin yurtdışı master yapmak kaidesiyle gideri var
  • Henry10 kullanıcısına yanıt
    Önüme Bilkent İşletme hedefi koydum. Yurtdışı için olanaklarımda mevcut hem okurken hem de bitirdikten sonra. Mezun olduktan sonra master yapip ingilizce-almanca gelistirirsem bir süre sonra iyi bir pozisyonda yer alabilir miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henry10

Hadi bizi işletme bu kötü espiri için özür dilerim kardeş 4 5 üniversitenin yurtdışı master yapmak kaidesiyle gideri var
    galatasaray
    boğaziçi
    koç
    sabancı
    bilkent
    odtü
    özyeğin
    bilgi
    marmara (ing, alm)
    istanbul (ing)
    bahçeşehir

iş yapar.
  • fıkrasınagülünmeyenadam kullanıcısına yanıt
    Dostum sorduğunda sorumu silikon vadisine direk
  • Hocam ing üzerine bi dil ekliyip, master vs. ile iyi yerlere kolaylikla gelebilirsin bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henry10

Dostum sorduğunda sorumu silikon vadisine direk
    yönetim danışmanlığında veya yatırım bankalarında parayı kırarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RioShui

Alıntıları Göster
    Koç işletmede okuyan biri olarak, eğer ki koç-boun-bilkent birinde işletme okuyorsan önündeki tek engel kendindir. Benim işletme seçmemdeki en büyük etken de buydu yapabileceklerinin sınırı yok, tamamen kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı ama riskli tarafı da aksi taktirde okuduğun üniversite fark etmeksizin başarısız bir kariyere sahip olma olasılığın var. O yüzden işletmedir, gelirim yata yata geçerim diyip geldiğin gibi gidersen anadolu işletme okuyan birine karşı tek avantajın ilk işinde cvde yazan okul ismi olur ki o da bir noktadan sonra işine yaramayacaktır

• quote:

yönetim danışmanından kastınız business analyst ise zor. yılda 6-7 kişi alırlar. ivy league masterı bakıyorlar ve akademik kariyerinizde her zaman parmakla gösteriliyor olmanız gerek. liseniz bile türkiyenin sayılı liselerinden olmalı. bu gibi pozisyonlar kriter dışı tutulmalı çünkü koşullar ekstrem
  • quote:

Orijinalden alıntı: bubbachuck

Koç işletmede okuyan biri olarak, eğer ki koç-boun-bilkent birinde işletme okuyorsan önündeki tek engel kendindir. Benim işletme seçmemdeki en büyük etken de buydu yapabileceklerinin sınırı yok, tamamen kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı ama riskli tarafı da aksi taktirde okuduğun üniversite fark etmeksizin başarısız bir kariyere sahip olma olasılığın var. O yüzden işletmedir, gelirim yata yata geçerim diyip geldiğin gibi gidersen anadolu işletme okuyan birine karşı tek avantajın ilk işinde cvde yazan okul ismi olur ki o da bir noktadan sonra işine yaramayacaktır

hocam gerçekten güzel açıklamışsınız. bütün iibf bölümleri için geçerli olan tek yorum.
  • ne kadar tirsiyonuz abi gelecekten, koc dedigin holding zaten kendi bunyesinde kac tane isletme mezunu adam calistiriyo, niye isletme kotu bi bolum olsun ihtiyaci var zaten saglam bi isletme mezununa

koc bilkent vs mezunu olup bilmem ne sirketinde 2000liraya calisanda var, 10k dolar alip amerikada calisanda var, sen girisimci olduktan sonra yolunu bulursun

siz ne saniyonuz, yuzlerce mezun veriyor bu saglam universiteler hepsi sokakta mi yasiyor bunlarin
  • quote:

Orijinalden alıntı: civil wrongs

quote:

yönetim danışmanından kastınız business analyst ise zor. yılda 6-7 kişi alırlar. ivy league masterı bakıyorlar ve akademik kariyerinizde her zaman parmakla gösteriliyor olmanız gerek. liseniz bile türkiyenin sayılı liselerinden olmalı. bu gibi pozisyonlar kriter dışı tutulmalı çünkü koşullar ekstrem

iyide abi bilkentte okuyorsan düz okula gidip mi geliceksin hiç erasmus yurt dışı stajı vs denemeyecekmisin
    ayrıca sap öğrenmekte faydalı olur

ha ayrıyetten big 4 gibi yerlerde çalışan danışmanlar mckinsey boston consulting group tarzı değil gayet normal anadolu lisesi mezunu üniversiteyi iyi yerlerde okumuş insanlar

• quote:

quote:

quote:

iyide abi bilkentte okuyorsan düz okula gidip mi geliceksin hiç erasmus yurt dışı stajı vs denemeyecekmisin
    ayrıca sap öğrenmekte faydalı olur

ha ayrıyetten big 4 gibi yerlerde çalışan danışmanlar mckinsey boston consulting group tarzı değil gayet normal anadolu lisesi mezunu üniversiteyi iyi yerlerde okumuş insanlar

mckinsey ve bcgyi söylemiştim. big fourun yarisi odtü marmara istanbul dolu zaten

• quote:

galatasaray
    boğaziçi
    koç
    sabancı
    bilkent
    odtü
    özyeğin
    bilgi
    marmara (ing, alm)
    istanbul (ing)
    bahçeşehir

iş yapar.

Bak kardeşim bu arkadaşın yazdığı listenin ilk 5 tanesi top class üniversitedir.
    Çok boslamazsan harbiden işletme en iyi meslek olur.
    Diğerleri icin de kendini geliştirmezsen bos adam olur hayatının hatasını yaparsın
    Geliştirirsen de piyasa adamı olursun kademe atladıkça 5-10 seneye rahatlarsın.
    Böyle.
  • bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    fıkrasınagülünmeyenadam kullanıcısına yanıt
    Hocam tek sınır kendisi doğrudur ama hangi sektörlerde çalışabiliyor falan onları da aktarsaydın.Yani pazarlama,finans,satis gibi alanlarda başarılı olmak isteyenler seçmeli bence.

Birde şeyi sorayım işletmede okuyanlarla konuşmuştum zamanında kapitalizmin direk göbeğinde yer almak çok da güzel bir idealin olmaması falan bunları zaten kabul ederek geldik diyorlar ne bileyim finans içinde çalışmak istiyor bankacı olmak falan istiyor ben aldığım paraya bakarım diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Massohcu

Hocam tek sınır kendisi doğrudur ama hangi sektörlerde çalışabiliyor falan onları da aktarsaydın.Yani pazarlama,finans,satis gibi alanlarda başarılı olmak isteyenler seçmeli bence.

Birde şeyi sorayım işletmede okuyanlarla konuşmuştum zamanında kapitalizmin direk göbeğinde yer almak çok da güzel bir idealin olmaması falan bunları zaten kabul ederek geldik diyorlar ne bileyim finans içinde çalışmak istiyor bankacı olmak falan istiyor ben aldığım paraya bakarım diyor.
    hocam tabii ki işletme okuyan biri finanstan pazarlamaya,muhasebeden halkla ilişkilere kadar bir çok sektörde çalışabilir. Zaten üniversiteyi okurken bir noktadan sonra bunlardan birinin üzerine gitmeye başlıyorsunuz. Sağlam üniversitelerin bir diğer avantajı ise öğrenciye tüm fonksiyonlarda optimum eğitimi verip her alanda mümkün olduğunca başarılı olmasını amaçlıyor ki bu da iş hayatında bireye çok faydalı oluyor. Bunların dışında akademik kariyer düşünenler de ona göre bir kariyer sürdürebilir. Diğer olaya geçersek, kapitalizm bizim ekmek teknemiz o konuda yapabilecek pek bir şey yok. Bu durumdan rahatsız olanların uzak durması lazım çünkü tamamen para odaklı bir piyasa ve mutlu olamaz öyle bir insan sabahları işine giderken.

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Çok beğendiğim bir yorum oldu hocam.Tam olarak dediğiniz gibi.
  • Bende tobb’da işletme okuyorum tercih zamanı bilkentle arasında kalıp toplam 1 seneye yakın maaşlı staj imkanından yana tobb’u tercih ettim. Zamanla yukarıdaki 5 üniversitenin arasına dahil olacaktır. Eğitim olarak zaten öyle olduğu söyleniyor uzmanlar tarafından ama reklam da çok önemli bir unsur
  • quote:

Orijinalden alıntı: legal tender

galatasaray
    boğaziçi
    koç
    sabancı
    bilkent
    odtü
    özyeğin
    bilgi
    marmara (ing, alm)
    istanbul (ing)
    bahçeşehir

iş yapar.

Alıntıları Göster
    özyeğinin altındakiler çöp hele istanbul falan yazmışsın güldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justinian

özyeğinin altındakiler çöp hele istanbul falan yazmışsın güldüm

Alıntıları Göster
    Kaç yaşındasın? Sektör hakkında ne derece bilgilisin boğaziçinde okuyan komşu vs dışında?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.