Şimdi Ara

İktisat okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
4.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen hocam. Oralarda o zor sartlarda çalışırken kariyerlerinin geleceğini düşünerek orada bulunuyor çoğu, çünkü big four şirketleri bazı insanlar için kabus gibi olsa da kariyerin önünü çok acıyor, bir kaç sene burada tecrübe edinip sonra çok güzel konumlarda çalışmaya başlıyor insanlar, ya da başka şirketlerden yönetici statüsünde veya yakın bir statüsde iş teklifi alıyorlar. Dediğiniz gibi Boğaziçi, Bilkent, ODTÜ gibi okullardaki eğitim ve vizyondan dolayı düşük kıdemde ve zor şartlarda çalışmak çok ters kalıyor mezunlarına. Marmara İİBF kazanan kimse okula giderken veya mezun olduğunda yöneticilik beklentisi içinde olmuyordur, durumun sebebi biraz da bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Hocam son mesajımda bahsettim, bu şirketlerdeki işleyişi bilen aklı başında çoğu kişi, kariyerini ilerletmek için o şartları kabulleniyor, sonrasında çok güzel iş fırsatları buluyorlar. Değer mi derseniz, orası kişiden kişiye değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harvey Specter.

Hocam ciddiye alıp cevap yazmışsınız, klavyede harcadığınız süreye yazık, daha lisede arkadaş, sektörün halinin sorulacagi son kişi, umalım da sene sonu 2. sınıf ODTÜ'yü kazanabilecek puanı yapabilsin :D

(Bu arada ben de lisedeyim ama henüz böyle büyük okullara bu manaları yukleyebilecek tecrübeye sahip olmadığımın farkındayım, arkadaşın bahsettiği şirketlerin ik müdürleri bile böyle ithamlarda bulunmaz bu okullar hakkında. Ve unutmamak lazim, iş kosullari ne kadar çoğu kişinin hoşuna gitmese de, big four sirketlerinin çalışan nüfusunun çok büyük kısmı Marmara gibi okullardan mezun kişilerden oluşuyor, böyle bir durumda işe alım sirasinda ODTÜ'yü 2. sınıf değerlendirmek ne kadar akıl karı, mantıklı düşünen bir insan cevaba ulaşabilir.)
    arkadaş doğru demiş. danışanlık şirketlerinde çalışanların neredeyse hepsi koç bilkent boun mezunudur. linkedini açıp bakabilirsin.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    İşletmenin ceo yetiştirdiğini zanneden çok arkadaş hocam var buralarda, görüyorum kendilerini ara ara Çıktıkları an direk "kurumsal" bir havaya girip girdikleri yerlerde üstlerini beğenmiyorlar, çalıştıkları yeri beğenmiyorlar, kendilerini yukarıda görme eğilimindeler. Herkesi itham etmiyorum tabi ki, zaten böyle yapmayan da işinde yükseliyor, ben de hayran hayran bakıyorum o arkadaşlara ve tebrik ediyorum

Şartlar elbette iyi değil, hiçbir yerde iyi değil. Bankalarda daha çok para alırsın denetimde falan, fakat şartlar yine zordur. Realist olmak lazım, beyaz yakalı işler sert işlerdir aslında, adındaki beyaza bakmamak lazım. Rahat koşullar devlette var, orda da başka kritlerler devreye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 3 Mart 2020; 20:0:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Harvey Specter.

Hocam ciddiye alıp cevap yazmışsınız, klavyede harcadığınız süreye yazık, daha lisede arkadaş, sektörün halinin sorulacagi son kişi, umalım da sene sonu 2. sınıf ODTÜ'yü kazanabilecek puanı yapabilsin :D

(Bu arada ben de lisedeyim ama henüz böyle büyük okullara bu manaları yukleyebilecek tecrübeye sahip olmadığımın farkındayım, arkadaşın bahsettiği şirketlerin ik müdürleri bile böyle ithamlarda bulunmaz bu okullar hakkında. Ve unutmamak lazim, iş kosullari ne kadar çoğu kişinin hoşuna gitmese de, big four sirketlerinin çalışan nüfusunun çok büyük kısmı Marmara gibi okullardan mezun kişilerden oluşuyor, böyle bir durumda işe alım sirasinda ODTÜ'yü 2. sınıf değerlendirmek ne kadar akıl karı, mantıklı düşünen bir insan cevaba ulaşabilir.)
    liseli olmam, bu konuda bilgi sahibi olma imkanımın olmadığı anlamına gelmez.

merak eden, isteyen, kaliteli danışmanlık firmalarına gitsinler ve sorsunlar bakalım, gerçek neymiş öğrensinler. benim amacım odtü'yü karalamak değil, haddime de değil. odtü işletme mezunu birçok insan bu konudan yakınıyor.

bence bu konuda en sağlıklı ve güncel bilgiyi, danışmanlık şirketlerinde çalışanlardan alabiliriz.

• Siz gidip sordunuz herhalde? Bu kadar emin konustugunuza göre :D

• Benim hedefim bu bolum. Gecen sene 29k yaptim. Bilmiyorum yaa odtü gelmezse hukuk tercih edicem galiba. Çok kararsizim bu konuda

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Valla kral bazen diyorum acaba siralamanin yuksekligine falan bakarak yazip gidersek patlarmiyiz acaba diye bilmiyorum valla ya

• ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Hocam bence çok rahat kazanırsın güzel bir okulda, belli bir altyapın var zaten halihazırda, hedefine ulaşman işten bile değil, başarılar :)

• ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Eğer gerçekten ilgin varsa, bir alanda bilgi sahibi olmak, kendini geliştirmek için gidiyorsan, kendine iş alanı yaratacaksındır, emin ol. Şu an günümüzde bilgisayar mühendisliği çok revaçta mesela tercihlerde, asgari ücret alan çok fazla bilgisayar mühendisi var, şimdi bu yazılımı verimsiz bir çalışma alanı olarak mı kılıyor? Kesinlikle hayır. Önü çok açık bir alan. Bu işe meraklı, sürekli öğrenmeye çalışan, kendini güncel tutan insanlar gayet güzel paralar kazaniyorlar. Bu olay her alan için geçerli.

• bu arada boun koc sabancı ve bilkent iktisat/ekonomi alanında top konumdadır(sektör bilgisi yüksek insanlardan duyduklarım bu ve liseli değilim:D). buradan mezun olanların çoğunun aklında yurtdışı vardır ve okulları da elinden geldiğince yardımcı olur bu konuda. bu top okulların big four da fazla mezununun olmamasının sebebi de bu olabilir diye düşünmekteyim. hatta bununla ilgili bir örnek vereyim: geçen senelerde forumda gezinirken bir konu gördüm. türkiyenin büyük şirketlerinin mühendislik kadrolarındaki personellerin çoğunluğunu itülüler oluşturuyormuş. yanıt olarak biri şey yazmıştı “ top okullar öğrencilerini yurtdışına gönderdiğinden türkiyede itü mezunları adına rekabet azalıyor” böyle bişeydi. bu da buna benzer bi durum gibi gözüküyor.
    not: itü öğrencisiyim.

• Benim amacım serbest iş yapmak yani yabancı dil öğrenip uluslar arası firmalar arası bir şeyler satmak, borsayı iyi öğrenmek yani asıl amacım ticari zekâmi geliştirmek iktisat uygun gördüm bunun için yanlış mı düşünüyorum ?

• .-. kullanıcısına yanıt
    Danışmanlık şirketi nedir yani iyi anlam da mı o şirketlerde çalışanlarin koç tan olması ?

• Hocam ekonomiye ve matematiğe özel bir ilginiz yoksa, bir bilim olarak merak duyduğunuz için tercih etmeyi düşünmüyorsanız, amaçlarınız dogrultusunda işletme okumanız daha mantıklı olacaktır. İktisat bir bilim dalı olduğu için bölüm dersleri teorik eksendedir genel olarak. İşletme ise daha çok sahada insanların ihtiyaç duyacağı, pratikte kullanacağı bilgileri edindirmeyi amaçlayan bir eğitim programına sahip. Hedefiniz için işletme daha uygun.

• İyi düşünüyorsun da TR'de alacagin iktisat egitiminin borsa ögrenmeye bir katkisi olmayacak onu kendin ögreneceksin istersen. Otomotiv mühendisi borsaci fx tüccari arkadasm var ilgili bu konulara. Yabancı dil bilmeyi marifet olarak saymiyorum artık zaten. Yaz iktisat ama okulda dersler teoriktir is hayatında cok ise yarayacagini sanmiyorum.

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Peki ne okumam gerek ki perspektif kazanmak için ? Okumadan durduk yere de bilgi gelmiyor yani demek istediğim şu.: 19 yaşındayım eğer okumazsam kendimi 5 yıl nerede geliştireyim ? Ailem evde otur rahat rahat 5 yıl kendini gelistirmeye ver demeyecek.

• Okuma demedim iktisat oku istiyosan, borsa özelinde söyledim. Bİr laptop alip borsayı da öğrenirsin zamanla bir sürü simülasyon var artık gerçek para yatırmadan tecrübe kazanabilirsin falan filan internette arastirmalar yapip gelistireceksn kendini

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Orası öyle aynen peki iktisat harici okummam daha iyi olur dediğin bölüm var mı ? Ticaret için serbest işler yapmak için kafayi kullanıp yapılacak işler için perspektif kazanacağım en iyi bölüm nedir sence ?

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Eyv hocam tüm yorumlarin için iyi birisin sağ ol gerçekten. Bakalım bilmiyorum yaa şu mat2yi yoluna koyabilirsek iyi bir seyler olacak Allahin izniyle.

• Üniversite yani akademi temelde sizi akademik kariyere hazırlayan kurumdur özel sektörün iş beklentilerine hazırlamaz. Zamanla bu işlevi de kazandı ama ben temel amacından bahsediyorum. Hani iktisat teorik diye işletmeye yönel yazanlar olmuş ya bunun mühendislikte de bir benzeri var. Bilindiği üzer internet yardımıyla kurslardır v.s azimli olan bir insan bugün çok iyi yazılımcı olabiliyor belki mühendislerden daha pratik yapıyor bu işi ancak mühendislik mezun olan adam derinlemesine öğreniyor, fiziğini temel matematiğini öğreniyor, kafasında sağlam bir temele oturtuyor, yıllardır bu işi yapmış olan iyi akademisyenlerden dersi alıyor be sonuçta çok daha sağlam adımlarla ilerliyor iş hayatında. O yüzden teorik bilgi bir dezavantaj olarak görülmemeli, okul seni zaten iş hayatına da hazırlamamalı senin o teorik bilgiyi nasıl özel sektörün iş amaçlarına uygun hale getirebileceğini öğrenmen (çok iyi öğrenmen) ve işine entegre edebilmen önemli.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.