Şimdi Ara

Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
9
Favori
106.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: foxhound

ilk olmasına rağmen gerçekten güzel bir inişti gurşah, ama akşam bi çıktın ondan sonra kayboldun, merak ettim, dedim bıktırdık adamı ilk günden vazgeçti herhalde...

Hehe, yok ya olur mu... internet bağlantısı tamamen kesildi 2 kere, modemi açıp kapayınca düzeliyor ancak, niye anlamadım...
  • No message...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakinroll -- 5 Mayıs 2007; 22:30:28 >
  • yeni filon hayırlı olsun rakinroll... sayfana baktım akıncı filo'yu da kardeş filo yapmmışsın, tekrar hayırlı olsun, hyperlobby'de görüşmek üzere...
  • Tekrar selamlar herkese okul dolayısıyla fazla zaman ayıramıyorum oyuna bu aralar poorman's trackir olayını deniyorum işe yararsa iyi bir dönüş yapacağım umarım. Sabırsızlanıyorum. Bu arada spitfire bf-109 dan daha hızlı diyorlar ama ben bf-109 la daha hızlı gidiyorum nasıl iştir bu.
  • arkadaşlar bana birisi msn üzerinden yardımcı olabilir mi bu il2 serisi ve oyunu hakkında :S
  • Kardesim sana IL2 serisindeki uçakları birbiri ile kıyaslayabilmen için gerekli linki veriyorum:

http://war.by-airforce.com/downloads/HardBall%27s_Aircraft_Viewer.html

Bu sayfaya gir ve aşağıdan Download seçeneğini tıkla ve programı kur. İstediğin her uçağı kıyasla.

Ayrıca oyun hakkında bilgi isteyenler benimle irtibat kurabilirler.

Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakinroll -- 5 Mayıs 2007; 22:31:09 >
  • TrackIR için hangi model kameralar kullanıyorsunuz??...
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeW_YoRK_YaNKeEs

TrackIR için hangi model kameralar kullanıyorsunuz??...

Trackir için kamera kullanılmıyor, başlı başına bir alet. Cam2Pan programını kastediyorsan piyasadaki herhangi bir webcam i kullanabilirsin. Cam2Pan programını ve upgrade eklentisini "http://www.trakinci.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000000480770" adresinden indirebilir, gerekli ayarları da "http://www.trakinci.azbuz.com/forumParents.jsp?forumId=31000000000139224" adresinde bulabilirsin

• her iki oyundada nsl diğer uçakları açabiliyoruz kısayolu varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: _TR_Akıncı34

quote:

Trackir için kamera kullanılmıyor, başlı başına bir alet. Cam2Pan programını kastediyorsan piyasadaki herhangi bir webcam i kullanabilirsin. Cam2Pan programını ve upgrade eklentisini "http://www.trakinci.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000000480770" adresinden indirebilir, gerekli ayarları da "http://www.trakinci.azbuz.com/forumParents.jsp?forumId=31000000000139224" adresinde bulabilirsin

yok benim kastim TrackIR donanımı değildi zaten webcam tabanlı olanı kast etmiştim...Sormamın sebebi ise bende a4tech modelli bir webcam var fakat format kısmında o I420 diye bir seçenek yok..bende sadece RGB 24 var ve onun yüzünden benim fps bir türlü 25-30 a ulaşmıyor kalıo 7 de :( ondan dolayı 25-30 fpsyi hangi kamera ile oluyor diye sorucaktım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oneimieno -- 1 Nisan 2007; 20:45:22 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _TR_Akıncı34

quote:

yok benim kastim TrackIR donanımı değildi zaten webcam tabanlı olanı kast etmiştim...Sormamın sebebi ise bende a4tech modelli bir webcam var fakat format kısmında o I420 diye bir seçenek yok..bende sadece RGB 24 var ve onun yüzünden benim fps bir türlü 25-30 a ulaşmıyor kalıo 7 de :( ondan dolayı 25-30 fpsyi hangi kamera ile oluyor diye sorucaktım ;)

Akıncı sitesinde anlatılan Cam2Pan ayarı Apache marka web cam ile yapıldı, istersen bir dene

• Herkese selamlar...

Air Force War ( war.by-airforce.com )
    IL2 War (www.il2war.com )
    Online Pacific Front...

IL-2 Sturmovik 1946

www.il2sturmovik.com (Oyun Ana sayfası)
    http://www.youtube.com/results?search_query=il2&search=Search (Oyuna Ait Videolar)

Bu oyun yaklaşık 6 yıllık bir geçmişi olan ve şimdiye kadar yapılmış en iyi ww2 uçuş simulasyon oyunudur.
    Yukarıda saydığım online savaş serverlarında ve daha başkalarında ise , IL2 Sturmovik 1946 oyununu kuran ve serverlarda
    bir filoya üye olan herkes savaşır. Filo üyesi değilseniz online haritaların üzerinde savaşılan bu odalarda uçamazsınız.Bu serverlara bağlanmak için Hyper Lobby programını kurmak yeterlidir.

Ayrıca sadece dogfight oynamak isteyenler için de yine Hyper Lobby de çok fazla dogfight odası var.Bu odaların bazılarında da istatistikler tutuluyor ve hatta kısa görevler yapabiliyorsunuz. İster tek ister takım olarak. Ancak dediğim gibi
    bir filo üyesi olarak bütün dünyadan pilotlara yani bölüklere karşı uçuyor, üstlenilen görevleri yerine getirmeye
    çalışıyorsunuz.

Bu görevleri şöyle sıralayabiliriz;

Şehirlere bombardıman filosu ile saldırmak ya da korumak,
    Harita üzerinde sektör almak için tank saldırısı gönderip korumak ya da sektörleri korumak,
    Hava alanına saldırmak ya da korumak,
    Şehirlere gönderilen destek konvoylarını vurmak ya da korumak,
    Yine şehirlere gelen gemi desteklerini vurmak ya da korumak şeklindedir.Bütün bu görevleri ister fighter ister bomber olarak uçarsınız.

Bütün bunların haricinde ww2 de yaşanmış ve hala unutulmayan özel operasyonlar ve dogfightları da biz hazırlayıpoynayabiliyoruz. Yani sıfırdan görev hazırlayıp o anı yeniden yaşayabiliyoruz. Örnek olarak Normandiya çıkartmasını hem yer hem de hava savaşını ayrıntılarıyla hazırlayıp uçabilirsiniz. Yani destroyerler kıyıları bombalarken kargo gemilerinin ve çıkartma gemilerinin hareketlerini ayarlayabiliyorsunuz.Bu arada tanklar ve hafif zırhlılar karada savaşıyor. Destek kamyonları hatta bisikletler bile hareket ediyorlar.Peki havada ne oluyor? Bombardımanlarda bomba yükünüzü almış ister gunner isterseniz pilot olarak hedefe ilerliyorsunuz. Yerden ağır flak ve aa gun atışı başlıyor. Motorlardan biri yandı hemen söndürüp devre dışı bırakıyorsunuz. Radyatörleri kapayıp delinmiş kanadın flap ve trim ayarlarını yapıyorsunuz. Bu arada kokpit camındaki delikler ve gösterge panosunda delikler açan mermi izi cabası. Yüksekliğe göre motorun manyetiklerini bile ayarlayıp yakıt sarfiyatını ayarlayabiliyorsunuz.

Bu ve buna benzer ayarlar bütün uçaklarda ayrıntılarıyla kontrol edilbilir durumda.Kısacası gerçekçiliği ve ayrıntıları gerçek ww2 pilotları tarafından da takdir edilmiş bir simulasyon oyunu.Bir de bütün bunlara telsiz ile irtibatta olduğunuz(Team Speak programı) takım arkadaşlarını eklersek sanki gerçekten uçuyorsunuz.Paraşütle düşman bölgesine mecburen atlayan arkadaşınızı kurtarıp ekstra puan ve cesaret madalyası bile alıyorsunuz.

Bu verdiğim açıklamalar ise oyuna ait kısıtlı bilgiler. İnanın dahası da var ama yazamıyacağım kadar çok.
    Bu oyun klasik dogfght oyunu değil aksine ciddiye alırsanız harika bir strateji ve takım oyunudur.
    Sadece bir uçakta uzmanlaşmanız bile zaman alıcaktır. Bütün ayarları ile bir uçağı kullanabiliyor ve onun yapabilecekleri ile yapamayacaklarını iyi biliyorsanız, yani uçağınızı iyi tanıyorsanız sizi kimse kolaylıkla düşüremez.

Oyun hakkında daha fazla bilgi isteyen ya da Hyper Lobby deki online Savaş Odaları hakkında bilgi isteyen
    benimle irtibat kurabilirler.Oyunun edinilmesi hakkında da yardımcı olurum.
    Saygılarımla…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakinroll -- 5 Mayıs 2007; 22:33:25 >

• arkadaslar ucak gemısınden kalkamıyorum tekerlerı tutan bısıler var galıba neyle acıcam onu yardım edersenız sevınırım.
  • Kardeşim Chocks Away diye bir seçenek var Controls menüsünde. Seçeneğin karşısındaki tuşa basarsan uçak kilitten çıkar ya da kilitlenir. Ayrıca yakıt yüküne ve flap+hız durumuna bir de aldıysan bomba yüküne dikkat et. Mesafe kısa ve kalamayabilirsin...
  • eyw. tesekkur ederım
  • Merhaba,

- Uçakların default mermi yükünün ne olduğunu uçuştan önce görebiliyor muyuz? Uçak seçimi yaparken sadece "default" yazıyor. Ayrıca uçarken harcadığım ya da kalan mermi sayısını kokpitte görebiliyor muyum yoksa ben mi bulamadım?

- screen shot ları nasıl alıyorsunuz en kolay?

not: ctrl+F1 ile kokpitsiz uçuşta uçak vurmak daha kolay oluyormuş, niye kimse söylemedi bunu, heh :)))
  • Default mermi yükleri için aşağıdaki adresi incele

http://free-st.htnet.hr/dvd/

Alman avcı uçaklarında nişangahın solunda her aralığı yüz mermi olacak şekilde mermi miktarını gösteren gösterge mevcut. Tabi ki Me 109 modelinde F2 ve sonraki serilerde var. Kanattaki cannon miktarını ise (FW da ise sadece kanattaki en dış cannonların)sadece saniye sayarak hesaplayabiliyoruz. Gerçekte nasılsa öyle yani :)

Screenshot için print screen yaparak birçok resim alabilirsin. Hepsini kayıt eder merak etme. Ana klasörün içine kaydeder.

Ctrl+F1 ve bunun yanında en yakın düşmanı ve yer hedefini gösteren F6 ve F7 gibi tuşları ve diğerlerini Controls da bulabilirsin. Bir incele daha fazlası da var. Ama Full Realism de başlamak ve öyle uçmaya çalışmak en iyisi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakinroll -- 5 Mayıs 2007; 22:34:14 >

• Çok teşekkürler,
    önce şu kontrolleri bir kavrayım, full realisme de geçeriz
    iyi uçuşlar...
  • Herkese selamlar...

Arkadaslar bu forumu okuduktan sonra gaza geldim ve 1946 yı netten cektm.Update de yukleyip hiper lobby den oynayabilecek seviyeye geldi.

Yalnız bi sorunum var..Bende Logitech Attack 3 joystick var ama oyunda cok garip tepkiler veriyor.Sağa-sola ve yukarı -asağı hareketlerini cok yavas yapıyor.Throttle kısmını dahi kullanamıyorum.Falcon AF'de rahatca kullandım için mekanik bi problem olduğunu sanmıyorum.Bu joysticki kullanan varsa lutfen yardımcı olabilir mi?

Bu arada ilk sayfalada verdiğiniz joystick ayarlama programını indirdim ama hiçbirsey anlamadım..Asağı-yukarı ayarlanan barlar ne işe yaarıyor bu konudaa da yardımcı olursanız sevinirim...Simdiden tessekkurler

• dostum control kısmında hottas var, en alt kısımda, oradan throtle'a tıkla (yani sağındaki boş kısım, atanan tuşların gözüktüğü yer) sonra joy'undaki gaz kolunu hareket ettir, böylece oyun içinde de kullanabileceksin...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.