Şimdi Ara

İl İl Tanitalim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
11
Favori
2.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankaradayım, genel manada güzel bir şehirdir, dışardan gelecek arkadaşınız olursa gezdirebileceğiniz yerler 0 (sıfır)'dır. Kırosu, apaçisi fazladır. Arkadaşlarınızla oturacağınız Seğmenler Parkı vardı oranın suyu çıktı. Tunalı ve Bahçeli gibi yerlerde oturabileceğiniz nezih sayılacak yerler vardır. Ankara, Hacettepe Tıp düşünürseniz Hamamönü denilen yerde kahvaltı yapmalık kahve içmelik yerler vardır. Bunun dışında hareketli bir şehir olduğu söylenemez memur şehridir. 12 gibi otobüsler biter taksiye mecbur kalırsınız. Üniversiteler olarak ODTÜ tamamıyla tek bir yerdedir bunun yanı sıra Hacettepe genel manada tek bir yerde toplanmış denilebilir Beytepe kampüsüne Tıp fakültesi binası yapılıyor. Ankara ve Gazi parça parçadır her bi fakülte bir yerde. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk ilçesine 'külliye'si yapılıyor binaları gayet güzel şark motifleri var turkuaz ve sarı ağırlıklı, Semerkand ve Buhara tarzı bir atmosfer yakalamak istemişler ama ne zaman tamamlanır bilmiyorum.

Üniversitelere göre siyasi görüşler de şöyle:
    ODTÜ: Sol, sosyalist.
    Ankara: Sol, sosyalist.
    Gazi: Sağ, milliyetçi.
    Hacettepe: Orta yol, demokratik.
    Yıldırım Beyazıt: Sağ, muhafazakar.

Siyasi görüşleri yazmamın sebebi adamın uzun rastalı saçları var, küpe takmış, dövme yaptırmış, sarı-kırmızı-yeşil marijuana resmi bulunan t-shirtü ile Gazi'ye gelmek istemesin. Bi an önce bırakıp geri dönmek ister. Bu adamın rahat edeceği en son nokta Hacettepe'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahistahe -- 27 Haziran 2015; 16:28:22 >

• ELAZIĞ DA OTURUYORUM ;

Bildiğiniz üzere FIRAT ÜNİVERSİTESİ 'nden bahsediyorum.

F.Ü şehir merkezden yani çarşıdan 8-10 dakikalık minibüs-otobüsle gelinebilecek bir ulaşımı var , tabi şöyle anlatayım üniversite şehrin boyundan boyuna yayılmış olduğundan dolayo gideceğiniz yere görede değişir bu ulaşım süresi .

Kampüs yönünden çok büyüktür, her yer yemyeşil kampüs falan ancak üniversite biraz etkinlikler yönünden pasif kalıyor alanı var ancak fazla etkinlik yapılmıyor.

Ha bölümlere gelecek olursak Mühendislik fakültesinin öyle ahım şahımlık uçuk kaçık puanları yok , ancak eğitim yönünden çok değerli hocaları var eğitimlerini iyi birşekilde tamamlamış olan veya mezun olduktan sonra ismini önemli yerlede tutan hocaları vardır .

Şehirsel açıdan bakarsak ELAZIĞ gezilip görülecek yer olarak fazla yer yok ama Gencler açısından Kafe tarzı yerler dolu birsürü ...

Eğer bu anlatılanlar sizin aklınıza yatarsa BUYRUN ELAZIĞ'a.

• Samsun'u anlatayım sizlere.
    Birincisi bütün caps sayfalarında çıkan "Samsun'da sıradan bir gün" konulu, Samsun'u psikopat yuvasıymış gibi gösteren şeylere itibar etmeyiniz. Evet, manyak adam çok ama her şehirdeki gibi işte. Çarşamba ve Bafra'nın özellikle adı çıkmış bu konuda. İki ilçeden de çok arkadasım var çok iyi insanlar hepsi. Gözünüz korkmasın yani.

Samsun -Trabzon'lular alınmasın, tamamen kendi fikrimdir - Karadeniz'in en gelişmiş şehridir. Eğitim, ulaşım, sağlık her bakımdan iyi bir şehirdir. İnsanların çoğu sağ görüşlü olmasına rağmen asla tutucu bir şehir değildir. Sahile karşı sevgilinizle içkinizi yudumlayabilirsiniz sorun olmaz.

Samsun'u iki tarafa bölebiliriz. Birincisi Çiftlik, Mecidiye, 56'lar gibi yerlerin bulunduğu taraf; diğeri de sahil şeridi olan Atakum. Alışverişinizi Çiftlik tarafında yapabilirsiniz. Ya da Karadeniz'in en büyük alışveriş merkezi Piazza'dan çok rahat bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Atakum tarafı ise Kurupelit kampüsüne yakın olan taraf. Yani öğrenciyseniz burada ikamet edersiniz. Atakum mükemmel bir yerdir. Cafeler, barlar, sahil her şey var. Şehrin bir ucundan bir ucuna tramvayla çok rahat gidip gelebilirsiniz. Ya da otobüsler var zaten her türlü ulaşım rahat.

Kampüs Kurupelit kampüsü olarak geçer. Girişte tıp fakültesi sizi karşılar. Bir taraf deniz diğer taraf orman, manzara müthiş. Kampüs güzeldir yani sıkıntı olmaz.

Samsun'un eksileri neler derseniz tabi ki İstanbul veya Ankara'dan geliyorsanız küçük gelebilir. Ayrıca hukuk fakültesi Çarşamba ilçesinde. İklimi biraz değişik, nem büyük sorun. Çok ucuz bir şehir değil.

Soruları olan pm atabilir arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Sivas
    İç anadoluda 320 bin nüfuslu bir şehir.ev kiraları çok yüksek(öğrenciler özellikle çok şikayetçi). Cumhuriyet üniversitesi var zaten bir tek şimdi ikinci üniversite yapılıyormuş.şehrin dışında büyük bir arazi üzerinde ormanlık bir yer.sadece otobüsle ulaşım var.üniversitenin öğrencilerinin çoğu sivaslı ya da çevre illerden.öyle sosyalleşeceğiniz gezip eğlenebileceğiniz çok bir yer yok, zaten iki tane büyük cadde var boş zamanlarınızı ancak o caddeleri turlayarak geçirirsiniz,tüm tanıdık eş dostla orada karşılaşmanız mümkün.mağazalar,kafeler,marketler ne ararsanız istasyon caddesinde bulmanız mümkün.sokakta boş gezen müptezeller ve dükkanların önünde 24saat oturup çevreyi izleyen amcalar olmasa sokakları eminim daha güzel olur.kış ayları aşırı soğuk oluyor ve daha temmuz geldi havalar ancak ısındı.(sivaslıyı cehenneme atmışlar iki odun daha atın yeni kemiğim ısındı demiş:) velhasıl batıdan okumaya gelenlerin çok fazla sevmediğini görüyorum.gece hayatı falan yok zaten kışın 5te karanlık çöküyor sokakta da kimse kalmıyor zaten -15 derecede donarsınız.dediğim gibi müptezeller dışında insanları iyidir yardımseverdir.sakin bir yer genel olarak öğrenci sayısı da hayli fazla.bana kalırsa okumak için çok iyi bir seçim değil ama yaşamak için güzeldir.
    Ben sivaslı olarak sivasta okumayacağım üniversiteyi zaten istediğim bölün de burada yok,olsa da okumazdım :)

• okudumda anadolu pek tavsiye edilşyor istanbul izmir terih ve tavsiye ediliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: furkagan

quote:

Orijinalden alıntı: ygs-2015

quote:

Ankaradayım. İstanbul dan gelenler genelde sıkıcı bulur. Ama yaşanabilir rahat bir şehirdir. Okulları da (ben de üniversiteye geçicem detaylı bilgim yok) Odtü Hacettepe falan bildiginiz gibi.

Hocam biraz daha açabilir misin sıkıcı derken daha sessiz sakin mi? Ucuza öğrenci evine çıkılıyor mu? Hacettepe kampüsü nasıl? Hacettepe tıp hakında bilgin var mı?

Hacettepe tıp hakkında bilgim yok. Hacettepe nin kampüsü ise şehir içinde olduğundan biraz küçük gibi. Yani Odtü nün kampüsünüe göre baya küçük. Öyle söylim. Merkeze uzak yerlerde ucuza eve çıkan var. Yani bir şekilde çıkılır ucuza ama zaman sıkıntısı yaşanabilir. Sıkıcı derken bir kere hep deniz yok derler başta işte memur şehri falan. İşin doğrusu İstanbul da hiç yaşamadığım için nasıl karşılaştırıyolar bir bilgim yok. Bu arada sen hangi ildesin ? KOÜ hakkında bilgin var mı ?

Teşekkürler İstanbuldayım koü hakkında bilgim yok. Şehir içinde fiyatlar çok mu pahalı (ev)? Malum tıp olunca eve çıkmak zorunlu oluyor.

• Kırşehirdeyim. Şehir çok temiz,düzenli ve ferah. Öğrenci şehri diyemem ama esnafı çok iyi. Bi alışveriş merkezimiz yok ama sinema var. Kafeler çok fazla. Gelirseniz sıkılmazsınız. Sorunuz olursa pm atın.
    Kiralar 500-600 lira. Apartlar yeterli ama yurtlar konusunda pek fikrim yok. Çarşıda istediğinizi bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakim66 -- 27 Haziran 2015; 17:43:47 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ankaradayım. İstanbul dan gelenler genelde sıkıcı bulur. Ama yaşanabilir rahat bir şehirdir. Okulları da (ben de üniversiteye geçicem detaylı bilgim yok) Odtü Hacettepe falan bildiginiz gibi.

Hocam biraz daha açabilir misin sıkıcı derken daha sessiz sakin mi? Ucuza öğrenci evine çıkılıyor mu? Hacettepe kampüsü nasıl? Hacettepe tıp hakında bilgin var mı?

Hacettepe tıp hakkında bilgim yok. Hacettepe nin kampüsü ise şehir içinde olduğundan biraz küçük gibi. Yani Odtü nün kampüsünüe göre baya küçük. Öyle söylim. Merkeze uzak yerlerde ucuza eve çıkan var. Yani bir şekilde çıkılır ucuza ama zaman sıkıntısı yaşanabilir. Sıkıcı derken bir kere hep deniz yok derler başta işte memur şehri falan. İşin doğrusu İstanbul da hiç yaşamadığım için nasıl karşılaştırıyolar bir bilgim yok. Bu arada sen hangi ildesin ? KOÜ hakkında bilgin var mı ?

Teşekkürler İstanbuldayım koü hakkında bilgim yok. Şehir içinde fiyatlar çok mu pahalı (ev)? Malum tıp olunca eve çıkmak zorunlu oluyor.

hacettepe tıp sıhhiye taraflarında metroyla yakın demetevler tarafından ev tutarsan 500-600-700tl arası (metroyla 15-20dk) daha yakını ve ucuzu var mı bilmiyorum fakat demet güzel yer değil.

memur kenti vasfını Ankara büyük oranda kaybetti ticarette Türkiyenin 4. veya 5. si eskide kalan bir tabir yani

Deniz olmaması alışan kişileri sıkabilir.

Melih Gökçek çalışma var diye metro saatlerini geri çekti metro sıkıntı ama dolmuşlar en azından 1-2ye kadar var (demet için diyorum)

istanbul a gitmedim fakat istanbul kadar gezmelik vs yer olmadığı kesin tartışılmaz onun dışında iyidir Ankara sormak istediğin herşeye cevap verebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

quote:

quote:

quote:

hacettepe tıp sıhhiye taraflarında metroyla yakın demetevler tarafından ev tutarsan 500-600-700tl arası (metroyla 15-20dk) daha yakını ve ucuzu var mı bilmiyorum fakat demet güzel yer değil.

memur kenti vasfını Ankara büyük oranda kaybetti ticarette Türkiyenin 4. veya 5. si eskide kalan bir tabir yani

Melih Gökçek çalışma var diye metro saatlerini geri çekti metro sıkıntı ama dolmuşlar en azından 1-2ye kadar var (demet için diyorum)

istanbul a gitmedim fakat istanbul kadar gezmelik vs yer olmadığı kesin tartışılmaz onun dışında iyidir Ankara sormak istediğin herşeye cevap verebilirim

Hocam teşşekürler sonuçlar açıklansın gerekirse soracağım tekrar bişeyler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam teşşekürler sonuçlar açıklansın gerekirse soracağım tekrar bişeyler.

Tabi hocam her türlü yardımcı olmaya çalışırım umarım istediğiniz yer gelir

• Kırıkkale= Birçok kırıkkaleli gencin burdan kurtulmak için sınava asıldığı doğrudur. eğer ki hukuk veya tıp düşünüyorsanız gelin tabi ki doğu illerinden iyidir. sadece 1 caddesi vardır zafer caddesi. insanları biraz yobaz. Hatta çoğu insan der ki 'Burası kırıkkale burdan çıkış yok' biraz doğru gibi. 2 tane falan avmsi var birisine kimse gitmiyo diğeri güzel gibi fakat alışveriş yapmak için muhtemelen ankaraya gideceksiniz. parkı falan yok. ve genelde insanlar birbirini tanır. küçük bir yer burası. üniversiteliler de bu dediklerimi bilecek ki onları çarşıda falan göremezsiniz üniversiteliler yenişehir diye bir yerde takılır. Burası güzel mi diye sorarsanız cafeleri var oraya oturur gençler. Ama kırıkkaleye geliyosanız çok da bir beklentiniz olmasın. Yenişehirde üniversitelilerle takılırsınız. küçük sevimsiz bir yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakimee

Sivas
    İç anadoluda 320 bin nüfuslu bir şehir.ev kiraları çok yüksek(öğrenciler özellikle çok şikayetçi). Cumhuriyet üniversitesi var zaten bir tek şimdi ikinci üniversite yapılıyormuş.şehrin dışında büyük bir arazi üzerinde ormanlık bir yer.sadece otobüsle ulaşım var.üniversitenin öğrencilerinin çoğu sivaslı ya da çevre illerden.öyle sosyalleşeceğiniz gezip eğlenebileceğiniz çok bir yer yok, zaten iki tane büyük cadde var boş zamanlarınızı ancak o caddeleri turlayarak geçirirsiniz,tüm tanıdık eş dostla orada karşılaşmanız mümkün.mağazalar,kafeler,marketler ne ararsanız istasyon caddesinde bulmanız mümkün.sokakta boş gezen müptezeller ve dükkanların önünde 24saat oturup çevreyi izleyen amcalar olmasa sokakları eminim daha güzel olur.kış ayları aşırı soğuk oluyor ve daha temmuz geldi havalar ancak ısındı.(sivaslıyı cehenneme atmışlar iki odun daha atın yeni kemiğim ısındı demiş:) velhasıl batıdan okumaya gelenlerin çok fazla sevmediğini görüyorum.gece hayatı falan yok zaten kışın 5te karanlık çöküyor sokakta da kimse kalmıyor zaten -15 derecede donarsınız.dediğim gibi müptezeller dışında insanları iyidir yardımseverdir.sakin bir yer genel olarak öğrenci sayısı da hayli fazla.bana kalırsa okumak için çok iyi bir seçim değil ama yaşamak için güzeldir.
    Ben sivaslı olarak sivasta okumayacağım üniversiteyi zaten istediğim bölün de burada yok,olsa da okumazdım :)

Sivas in neresindensin hocam

• Can Verip Nam Alırız kullanıcısına yanıt
    Merkezdeyim. Siz de mi sivaslısınız?

• quote:

Merkezdeyim. Siz de mi sivaslısınız?

Aynen hocam sarkisla

• Can Verip Nam Alırız kullanıcısına yanıt
    Memnun oldum hemşehrim benim memleket de kangal.

• Burdurlu olan yok mu yahu ?

• Trabzon'dayım.
    Şehirde neredeyse hiç otobüs kullanılmıyor. Dolmuşlar her yerde dakika başı var fakat ciddi derecede pahalı. Ayrıca Üniversite öğrencisiyseniz şoför amcalarca öğrenci değilsiniz asla öğrenci parası almazlar.
    Bunun dışında kampüs havalimanı karşısında, görünüş olarak gayet iyi (temel bilimler okumayacaksanız tabii).
    Yürüme mesafesinde Avm var. Trabzon'un en büyük avmsidir ki üniversite hayatı ordadır. Kampüs çevresinde onlarca cafe bulunur.
    İnsanı tuhaftır. Bir şeye ihtiyacın olursa çekinmeden yardım istersin. İstediğinin 10 katını yaparlar karşılık beklemeden.
    Şehrin merkezine 10 dakika, terminale 5 dakika mesafede tek dolmuştur. Merkezde yine takılabileceğiniz çok sayıda yer vardır. Fakat öyle Trabzonda alem yapmayı düşünen arkadaşlar varsa gelmesin hiç :)
    Sinema, tiyatro vs bu yönden gelişmiştir.
    Bi konser dönemi var ki her hafta konserler oluyor bilet fiyatlarıysa uygundur. Sinema ve tiyatroda da öyle.
    Üniversite açısından söylenecek pek bir şey yok aslında.
    Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzonluların tercih etmediği ama önerdiği üniversitedir arkadaşlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esgrkn -- 30 Haziran 2015; 3:08:13 >

• ykphndmn kullanıcısına yanıt
    bende erzincanlıyım gelişen bi üniversite ama sayılı bölümleri okunur en başta hukuk. hukuk fakültesi ayrı zaten üniversiteden farklı yerlerde ikiside yazacaklara söulüyorum çok temiz biryet şükürler olsun siyasi ve toplumsal yönden

• quote:

Memnun oldum hemşehrim benim memleket de kangal.

Bende memnun oldum topragim uni nereyi dusunuyorsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.