Şimdi Ara

İl İl Tanitalim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
11
Favori
2.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sakaryadayim orta duzeyli aileler icin okunabilecek en guzel memleket bence ogrenciler icin gezebilecek on numara yerler var zaten ogrenci mekani olan yer bildigin ilce serdivan hele bir yer var yasli insan bulamazsiniz serdivanda mavi durak(kafeler sokagi) ev kiralari ogrenciler icin biraz pahali olabilir babam emlakci merkezde ve serdivanda 800-900 tl den basliyor.Onun disinda kiz arkadasinizla gidebileceginiz ortam cok sapanca cark caddesi serdivan.Yemek sikintisi hic yasamayacaginiz yerdir adim basi tablot yemek satan yer var hemde hijyendir ozellikle bahadir adli mekan cok vardir.
    Not:Kari kiz ortami cok iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu faydalı.
    Ben de Antalya ve Akdeniz üniversitesi hakkında bilgili olan arkadaşlardan yorum alabilir miyim?
  • Can Verip Nam Alırız kullanıcısına yanıt
    Eskişehir hukuk istiyorum ama lysde batırdım gibi hissediyorum daha geri sıralama gelecek muhtemelen.yani artık nere gelirse giderim herhalde.siz nereyi düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakimee

Eskişehir hukuk istiyorum ama lysde batırdım gibi hissediyorum daha geri sıralama gelecek muhtemelen.yani artık nere gelirse giderim herhalde.siz nereyi düşünüyorsunuz?

Hocam 3400 geldi tm 3 valla böyle beklemiyordum sizin nasil

• Up

• ANTALYA'da yaşıyorum.
    Antalya bildiğiniz gibi turistik bi sahil şehridir. Beyazıt Öztürk'ün dediği gibi 'Bu şehirde okunmaz yaaa' :D Evet çünkü ders dışında yapabileceğiniz yüzlerce binlerce aktivite var. Hele ki Akdeniz Üniversitesinin kulüpleri hayli aktiftir bu konuda. Her yönüyle sosyaldir yani.
    Gelelim ulaşıma. Zaten köklü bir üniversite olduğu için başlarda o da şehir dışındaymış ama şu an şehir merkezine yakın bi mesafede içeride kaldı. Okuldan çıkıp 10 dk yürüyün denizi görürsünüz. Ulaşım çok çok kolaydır her yere.
    Kampüsü çok büyüktür tren denen ulaşım araçları ve halk otobüsleri var ki bunlar ücretsizdir kampüs içinde.
    Eğitimde burada okumadığım için ayrıntı veremeyeceğim (yılların tecrübesi bunlar hep:)) ama özellikle tıpta çok ileri düzeyde ilkleri gerçekleştiriyorlar çalışıyor adamlar.
    Yüzme havuzu, kendine ait stadyumu, tenis kortu, plaj voleybolu, spor salonu(çok ucuz :D), amfileri(oralarda film izlenir hep), Yakut ve Olbia çarşıları var buralar yemekhane harici yemek yiyebileceğiniz yerlerle marketlerle fast foodcularla falan doludur.
    Gece hayatı nasıldır diye sorarsanız ayıp edersiniz. Siz yatar uyursunuz dışarda hayat devam eder. Zaten gelirseniz birkaç aya Kaleiçi mekanlarını öğrenmeye başlarsınız
    Yer yurt olayına gelirsek kampüste kyk var onun haricinde muhtemelen Kültür, Meltem, Uncalı ya da 100.yıl civarında ev/yurt tutarsınız
    Şimdilik bunlar geldi aklıma daha sorunuz varsa sorabilirsiniz. Antalya mutlaka tercihlerinizde olmalı bence.
    Atatürk'ün "Hiç şüphesiz Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözünü teyit edeceksiniz gelince. Denize girip aynı gün içinde max. 2 saatlik yoldan sonra Saklıkent'e çıkıp kayak yapabileceğiniz şehirdir Antalya, ilçelerdeki güzellikleri saymadım bile (google: Phaselis) değerlendirin bu fırsatı, bi hayır duanızı alırım :)
    Bu arada Uluslararası Antalya Üniversitesini Akdenizle kıyaslamam bile akademik eğitimi iyidir fakat dediğim gibi diğer yönleriyle Akdenizden altta kalıyor bana göre, en son arkadaşlardan okula inek girdiğini duydum tabii niyetiniz varsa okulu arar bi konuşursunuz.
    Onun haricinde Alanyada Alaaddin Keykubat var devlet üniversitesi, sayısalcı arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir bu konuda ama ilçeler daha turistik olduğundan biraz tuzludur onun haricinde iyidir Alanya da.
    Daha anlatılacak çok şeyi unutmuşumdur eminim ama özetle buraya gelirseniz pişman olmayacaksınız :)
    Şehrimi çok seviyorum :')
    Not: Madem bu kadar seviyosun neden burada okumuyorsun diyecekleriniz vardır, ailevi.
    Edit: Eklemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real Mermaid -- 3 Temmuz 2015; 7:17:22 >

• sakarya'da yaşıyorum.
    -şehrin insanları yani serdivan semti özellikle insan olarak inanın ki hoşlanılmayacak davranışlardalardalar yani sevilmeyecek antipatik insanlar (geneli tabii) başka şehirden gelenlerin yorumları dagenelde böyle ama esnaflar genelde iyidir özellikle öğrencilere karşı.muhafazakar bir topumdur aynı zamanda bir kız kısa etek giyemez şehirde yaşayan kızlar bile bakar.üni çevresi bu konuda ve birçok konuda bir tık daha iyi
    -gezilecek pek bir yer yok çark caddesi diye bir yer var çakma istiklal desen bile istiklale hakaret olur zaten oraya genelde sakarya yerli halk ve aileler gidiyor.üni çevresi fena değil serdivan semtinde mavi durak adlı bir duraktan başlayan hafif uzun bir sokak var ve karşılıklı olarak kafe dolu minik bi istanbul geliyo ve elit insanlar takılıyor burada.çok iyi kafeler var başka şehirden kafelere gelmek isteyenleri gördüm ben.iki tane de orta halli avmsi var bunlar merkezde gezmek için yelerdi.
    -üniversitesi bence gayet güzel burda yaşamasam bu kampüsü isterdim.yeşillik içinde kampüsün ayaklarının altında sapanca gölü var fakülteler gayet düzenli ve çok büyük bi kısmı kampüs içinde eğitimi de orta sıralarda bence .erasmus olarak türkiyede beşinci sırada bu çok iyi bir şey.
    -gece hayatının durumu hiç iç açıcı değil .gece klübü çok yok people var bi güzel denebilecek onun dışına 3-5 mekan.
    -yine de türkiye geneli bakarsak ankaradan doğusunu eler birkaçi dışında sakarya bence . tüm özellikleri baz alırsak bi ankara bursa istanbul eskişehir izmir belki kocaeli çanakkele etmez ama bunlardan sonra gelebilir diye düşünüyorum.

• BOLUdayim öncelikle şehir küçük ama bir o kadar gunceldir insanları iyidir temiz insalardir öğrenci için uygun yerler de bulunur para açısından sosyal yaşam olarak yer gök cafe dir şehir de çok fazla aktivite olmasa dahi doğa olarak yakın turistik yeri çoktur gelen Öğrenci sohbet ortamını kurduktan sonra gayet rahat eder kiralar can yakıcı değildir okul iyidir köklü bi okul şehrin biraz dışında tepededir okulun içerisinde kyk vardır ayrıca merkez de de iki tane daha kyk vardır ( bir tane de yeni yapılıyor ) meslek yüksek okulu merkezdedir küçük orta arası bi kampusu vardır kampüs de vakit gecirilecek yerler de vardır ve asirisini aramayani üzmez bu şehri ve üniversiteyi tavsiye ederim hergün partiden partiye gitme hayali olmayan ama yeri geldiğinde de eğlence isteyen öğrenci mutlaka araştırsin derim

EDİT : kızları gerçekten çok güzeldir böyle değişik takıntısı olan varsa düşünmeden yazsın

• Takip

• Sakaryada yasiyorum,keske burda okuyabilsem diye icimden geciriyorum. Sakarya insani dogaldir candandir. Bircok insan cesidini bir arada barindirir. Genel gorus muhafazakar. Kampusunden bahsedecek olursak gayet guzel serdivandan yukarida tepededir sapanca golu manzalari. Kafa dinlemek guzel yerler girmek istediginizde kampusten sapancaya kirkpinara inebilirsiniz . Ayrica kampus icindede sosyal hayat mumkun. Kampusten indiginizde serdivan. Burda uzun bi cafeler sokagi diyecegimiz yol var unililerin mekani cok kaliteli şık guzel kafeler var bunun disinda yine serdivanda iki adet buyuk avm var. Yani gencler dilediginizde sakinlik dilediginizde eglence bulabileceginiz bir sehir sakarya, dusunen varsa bence tereddutsuz yazabilir

• Edirne?

• sssaxz S kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam eğitim fakültesi diğer fakültelerden ayrı olarak merkeze bulunuyor sanrım peki ulaşım felan nasıl sağlanıyor ulaşım ücreti ne kadar ?
    merkezde yurt var mı? varsa özel mi kyk mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SENOVİC

Konyadayım selçuk üniversitesi şehrin çok dışında tramvay ile ulaşım yaklaşık 40 dk. Büyükşehirlerden gelen ilk başta yadırgar. Sıkıcı bana göre. Mevlana üni de rixos otelin hemen yanında selçuk üni ye yakın bir üniversite ayrıca cemaatin ünisi. Karatay ünide çok garip bir yerde nezih bir yerde olduğu söylenemez. Kampüs ortamı kesinlikle yok. Anlıcağınız konyada okunmaz bana göre. Hayırlı olsun

ustad yerin dibine soktun yav konyayi. buyuk ihtimal konya gelecek. ankaradan gelen biri cok mu sikinti yasar ? pek gece hayatim yok okul ev hastane 3lusunde yasayacagim. ozel hastane var mi konyada calismak istiyorum bir yandan.

• hatayliym sorunuz felan olursa cevaplayabilirm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YERALTI EDEBİYATI

Rize anlatmaya gerek var mı?

Gelin akşama kadar çay içeriz

Yazları da çay toplayıp para kazanırsınız.

var..anlat birazcik..

• quote:

Orijinalden alıntı: fkral2397

ELAZIĞ DA OTURUYORUM ;

Bildiğiniz üzere FIRAT ÜNİVERSİTESİ 'nden bahsediyorum.

F.Ü şehir merkezden yani çarşıdan 8-10 dakikalık minibüs-otobüsle gelinebilecek bir ulaşımı var , tabi şöyle anlatayım üniversite şehrin boyundan boyuna yayılmış olduğundan dolayo gideceğiniz yere görede değişir bu ulaşım süresi .

Kampüs yönünden çok büyüktür, her yer yemyeşil kampüs falan ancak üniversite biraz etkinlikler yönünden pasif kalıyor alanı var ancak fazla etkinlik yapılmıyor.

Ha bölümlere gelecek olursak Mühendislik fakültesinin öyle ahım şahımlık uçuk kaçık puanları yok , ancak eğitim yönünden çok değerli hocaları var eğitimlerini iyi birşekilde tamamlamış olan veya mezun olduktan sonra ismini önemli yerlede tutan hocaları vardır .

Şehirsel açıdan bakarsak ELAZIĞ gezilip görülecek yer olarak fazla yer yok ama Gencler açısından Kafe tarzı yerler dolu birsürü ...

Eğer bu anlatılanlar sizin aklınıza yatarsa BUYRUN ELAZIĞ'a.

tıp ı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetFaruk2

hatayliym sorunuz felan olursa cevaplayabilirm

hayat nasil?
    ogrenci icin pahali bir sehir mi ?
    kampus ( tip ) sehirden uzak mi?
    yurtlaari vs nasil ?
    hatayin havasi suyu tasi torpahi nasil anlat iste birazcik

• hayat ilcelere gore degisiyr antakya yani merkez guzelde heri kalan yerler bok gibi eglence namina birsey yok aslinda antakyadaada eglence diye fazla bir sey yok yurt fiyatlari uygundur kampus sehirden uzak sayilir 20-25 dk otobusle yetisiyrsun ama saglik alaninda guzeldir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ordu giresun tokatli arkadaslar yok mu? Bu sehirleri ,ozellikle tip fakultelerini bilenler ?

• Ben cevap vereyim hataylıyım bende :)

Hatay tam bir medeniyetler şehiridir.Her türlü insan bir arada yaşar ve asla bir çatışma olmaz.İnsanları rahattır kimse kimseye karışmaz.Esnafı da çok iyidir.Üniversite antakyaya otobüsle 15-20dklık mesafededir.Antakyada 2 avm mevcut biri şehrin tam merkezinde diğeri ise hafif şehir dışında otobüsle 5-10dklık mesafede.Avmlerde her türlü yemek giyim mağazası var.Antakyanın merkezinde binbir çeşit kafe ve bar vardır hayatta sıkılmazsın.Gece hayatı burada bitmez gece 2de bile ortalık cıvıl cıvıldır.Ayrıyeten yemekleri türkiyenin en iyi yemekleridir tek kelimeyle mükemmel fiyatları da ucuzdur.Hatay bir öğrencinin en rahat yaşayabiliceği yerdir.Hayat burada pahalı değildir.

Üniversiteye gelicek olursak kampüsü gerçekten çok güzel ve sınıf geçmenin kolay olduğunu duydum eğitimi hakkında bir bilgim yok.Kampüs çevresinde lüks yurtlar ve çokça cafe mevcut.Gecenin geç saatlerine kadar gezip eğlenebilirsin.

Havasına gelirsek kışın kar olayı olmaz ve çok soğuk değildir.Çok rahat edersin.Yazın arada sıcak olur ama o da normaldir.Bana sorucak olursan türkiyede yaşanılabilicek en iyi şehirlerden biridir hatay derli topludur her şeye imkan var.Adım başı spor salonu mevcut hiçbir sıkıntı çekmezsin burada

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.