Şimdi Ara

İl İl Tanitalim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
11
Favori
2.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: marjiiii

Tam olarak istediğim gibi değil ama mutluyum bu sıralamayla sizinki oldu inşallah :)

mf3.14679 ..geldi.onn kararsizligi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size Kayseriyi tanıtayım...Tanıtacak bir şeyini bulamadım o kadar kötü size öyle söyleyim.Bir öğrencinin düşebileceği son yer.Gelecek olan varsa kısaca gelmeyin.

• Kararsız olucaksam o sıralama ile olayım ya :) Emeklerinizin karşılığını aldınız tebrik ederim :) Hayatta herşey istediğiniz gibi olur inşallah :)

• quote:

Orijinalden alıntı: marjiiii

Kararsız olucaksam o sıralama ile olayım ya :) Emeklerinizin karşılığını aldınız tebrik ederim :) Hayatta herşey istediğiniz gibi olur inşallah :)

eyvallah marjiii...sende ins :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SENOVİC

quote:

Orijinalden alıntı: Göze Kaçan Sigara Dumanı

quote:

Orijinalden alıntı: SENOVİC

Konyadayım selçuk üniversitesi şehrin çok dışında tramvay ile ulaşım yaklaşık 40 dk. Büyükşehirlerden gelen ilk başta yadırgar. Sıkıcı bana göre. Mevlana üni de rixos otelin hemen yanında selçuk üni ye yakın bir üniversite ayrıca cemaatin ünisi. Karatay ünide çok garip bir yerde nezih bir yerde olduğu söylenemez. Kampüs ortamı kesinlikle yok. Anlıcağınız konyada okunmaz bana göre. Hayırlı olsun

ustad yerin dibine soktun yav konyayi. buyuk ihtimal konya gelecek. ankaradan gelen biri cok mu sikinti yasar ? pek gece hayatim yok okul ev hastane 3lusunde yasayacagim. ozel hastane var mi konyada calismak istiyorum bir yandan.

Valla hocam ankaradan gelmiştik bizde konyaya ilk geldiğimde çok sıkılmıştım. Özel hastaneler mevcut medicana medline dünya göz vs vs. Fakat çalışma imkanın olcağını çok sanmıyorum. Bunun dışında hangi üni olacak? Mevlana selçuklu meram?

lise hemsirelik mezunuyum. 2 yil calistim ozel hastanede ankarada. tabi lisede de ders gormemenin ve 2 yilin etkisiyle dusuk aldim. mevlana %50, karatay %75-50 dusunuyorum hemsirelik devam edecegim. universite okumadan olmaz diye dusunuyorum. hazir elde meslek de varken calisip okurum bir yandan. lisans kpss girerim ales de calisabilirsem yuksek falan dusunuyorum lise derslerimizle benzer konulara olmasina guvenip diploma konusunda pek sıkıntı yapmiyorum lisede de teorigim ve pratigim iyiydi. bakalim ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göze Kaçan Sigara Dumanı -- 6 Temmuz 2015; 20:02:43 >

• Osmaniye Korkut ata ile bilgi verebilecek biri var mı acaba inşaat mühendisliğini yazmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadamChoco

Edirne?

Hocam Edirne'yi sana şöyle tanıtayım,

Edirne öğrenci açısından cidden güzel bir şehir, öğrenci nüfusu yazın bile azalmıyor diyebilirim. Tek bir üniversite olmasına rağmen öğrenciler çoğunlukta gibi duruyor. Şehir büyük değil, muhteşem bir sosyal aktivite olanakları da yok bunları bilerek Edirne'yi tercih etmen iyi olur, ama öğrenciler için mekanlar, kafeler, barlar güzel. Edirne yerleşim olarak ta sıkıntılı bir yer değil, yani 500-700 arasına çok güzel insan gibi daireler bulursun. İnsan gibi dememin sebebi ben de İstanbul yazıcam tercihlerde ve 1,000 liraya köpek bağlasan durmayacak evler var mesela, Edirne o konuda çok şanslı çünkü ihtiyaç fazlası konut var. Şuan camdan bakınca 4 tane kiralık daire görüyorum bak o denli anla ne denli fazla olduğunu. :D
    Hangi şehirden gelirsiniz bilmiyorum da burda kafanızı dinlersiniz. Ne trafik var ne de stres. Şehir küçük demiştim şöyle açıklayayım, şehirdeki ana noktalara maksimum 35-45 dakikada yürüyerek gidebilirsiniz. Burada bir merkez çarşı var, bir de 'üniversite' diye adlandırılan öğrenciler için olan kafeler olan yer. İkisi arası yürüme mesafesi en fazla yarım saat mesela. Eğer tanıdık arkadaşlarınız da burayı yazarsa ev tutup rahat ediceğinizi düşünüyorum. Pahalı bir şehir değil, ama otobüs ücretleri mesafeye göre pahalı kaçıyor. Öğrenci kent kart 1,15 TL. Ben lisenin son sınıfında giderken gelirken hep yürüdüm ama yol uzun değil yani, sadece yazın sıcakta yürünmez otobüse binilir bana göre. :)
    Bazı üniversitelerin siyasi açıdan sıkıntısı olabiliyor ama Trakya Üniversite'nde böyle bir şey olduğunu görmedim ben.
    Tekrar söylüyorum, çok sosyal birisi iseniz Edirne sizi sıkabilir, eğer ortalama biriyseniz Edirne size yeter.

Başka sorular varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetFaruk2

hatayliym sorunuz felan olursa cevaplayabilirm

üniversite okunacak bir yer mi sosyal olarak neler yapılabilir ?
  • İzmir'de Egedeyim, kisa ve öz gelin 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carsii -- 6 Temmuz 2015; 20:55:57 >
  • sssaxz S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bugun baktımda evet merkezdeymiş bende yazmıyacım teşekkürler :)

• Konu faydalı olmuş bende ya Samsun ya Konya ya da Kayseri düşünüyorum Ankara'da yaşıyorum normalde Kayseri hakkında bilgi verecek olan birileri yok mu? Konya'yı Ankara'ya yakınlığı nedeniyle düşünüyorum ancak şehirle ilgili çok fazla olumsuz yorum var ankaradan giden biri konya da çok mu sorun Yaşar?

• Gaziantep Eğitim Fakültesi mezunuyum. Üniversite hakkında sorusu olanları cevaplayabilirim.

• İzmitliyim. Kocaeli hakkında bilgi vereyim. Merkez kampüs Umuttepe diye bir yerdedir. Allahın dağıdır. 30 dakika mesafesinde yaşam yoktur. Merkezden 40 dakikaya otobüsler tırmana tırmana varır. Kandıra myo var. Kandıra kocaelinin köyüdür.Öğrenci için en eğlenceli yerleri süpermarketleridir. Aynı şekilde gölcük,karamürsel,köseköy de aynıdır. Umuttepe yada çarşıdaki güzelsanatlar fakültesine gelmeyecekseniz gelmeyin.

İzmitte sosyal olarak yapacğaınız şey cafeye gidip yemek içmek olur. sahili var ama pek gitmezsiniz. sahil tadı yoktur. izmitten 1buçuk saate kartala varan belediye otobüsleri vardır. öğrenci 3.25. ordan sonra metroyla istediğin yere git. izmite gelirseniz haftasonu kadıköye falan gidersiniz. öğrencilik öyle geçer. 3büyükleri tutanların kombineleri vardır. her hafta maçlara giderler.

Hareketlilik yok. çarşısı apaçi kaynıyor. gençleri özenti. halkı vurdumduymaz. çok çeşit insan var. doğal olarak bütünlük yok. aç kalsan aç kalırsın. kimse seni doyurmaz. çarşıda 5 liradan aşağı yemek yencek dönerci bile bulamazsın. kır pidesi, simit yersen ayrı.

İstanbula yakın olduğu için atıyorum istanbula sevdiğin sanatçı konsere gelir gidersin. etkinlik olur gidersin. otostopla gezcek olursun istanbuldan yol arkadaşı çıkar. derbi olur izlemeye gidersin. gidersin boğazda simit çay keyfi yaparsın. izmite gelirsen tek zevkin istanbul olur izmitte bişey yok.

mersinde okuyorum mersine değiniyim.

şehrin yarısı suriyeli. tabelalar arapça. türkiyede anteptensonra en çok suriyelinin olduğu yer. çeşitlilik de çok fazla. merkez kampüste aylık siyasi kavgalarımız olur. kampüsü en karışık yerdir(meü). ulaşım merkezde ucuz ilçelere çok pahalıdır. merkezde yüzülcek yer yok ilçelere gideceksin. gidiş geliş 15 lira para tutar. sahildeki cafelere gitmek, yaz gelince 10 gün yüzmek haricinde bir bok yok. izmiti o kadar kötüledim ama mersin çok daha kötü. mersine gelirseniz en büyük eğlenceniz bilgisayarınıza yüklediğiniz oyun ve evde oynadığınız okey olur. insanları yobazdır. tecavüze yada tacize uğrama ihtimaliniz yüksektir. çevresi de kötüdür. en yakın yer adana. adanaya hiç gitmeyin zaten. antalya mersinin komşusu ama merkezden 10 saat sürüyor. izmit-mersin arasındaki mesafeyle antalya-mersin aynı

izmitte yine bir nebze okunur da mersinde okunmaz. otostopla geziniyorsanız diye söyliyim mersinde yol arkadaşı bulamazsınız. zaten şehirde 4 kişiyiz.

• Çankırı

Bir daha hazırlanır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekirdağ hakkında bilgi verebilecek olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkScout34

Osmaniye Korkut ata ile bilgi verebilecek biri var mı acaba inşaat mühendisliğini yazmayı düşünüyorum

Şehir nüfusu 200 bin civari.Sessiz sakin kafa dinlenecek yer.Kampüs güzel akşam 8 dedimi hayat da biter otobüste.Kafe dışında birsey yok Orta halli 1 avm var.Eğlenme amacli Adana iskenderun 1 saat antep mersin 2 saat Sonlara doğru yazabilirsin bence

• quote:

Orijinalden alıntı: ankara8084

quote:

Osmaniye Korkut ata ile bilgi verebilecek biri var mı acaba inşaat mühendisliğini yazmayı düşünüyorum

Şehir nüfusu 200 bin civari.Sessiz sakin kafa dinlenecek yer.Kampüs güzel akşam 8 dedimi hayat da biter otobüste.Kafe dışında birsey yok Orta halli 1 avm var.Eğlenme amacli Adana iskenderun 1 saat antep mersin 2 saat Sonlara doğru yazabilirsin bence

cevabın için sağol hocam adanadan gelecem zaten ama hiç gitmemiştim osmaniyeye peki ikinci öğretimin saatleri nasıl birde kampüsteki öğrenciler ve öğrencilik ilişkileri ve barınma hakkında biraz daha aydınlatırsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

Orijinalden alıntı: ygs-2015

quote:

Orijinalden alıntı: furkagan

quote:

Orijinalden alıntı: ygs-2015

quote:

Orijinalden alıntı: furkagan

Ankaradayım. İstanbul dan gelenler genelde sıkıcı bulur. Ama yaşanabilir rahat bir şehirdir. Okulları da (ben de üniversiteye geçicem detaylı bilgim yok) Odtü Hacettepe falan bildiginiz gibi.

Hocam biraz daha açabilir misin sıkıcı derken daha sessiz sakin mi? Ucuza öğrenci evine çıkılıyor mu? Hacettepe kampüsü nasıl? Hacettepe tıp hakında bilgin var mı?

Hacettepe tıp hakkında bilgim yok. Hacettepe nin kampüsü ise şehir içinde olduğundan biraz küçük gibi. Yani Odtü nün kampüsünüe göre baya küçük. Öyle söylim. Merkeze uzak yerlerde ucuza eve çıkan var. Yani bir şekilde çıkılır ucuza ama zaman sıkıntısı yaşanabilir. Sıkıcı derken bir kere hep deniz yok derler başta işte memur şehri falan. İşin doğrusu İstanbul da hiç yaşamadığım için nasıl karşılaştırıyolar bir bilgim yok. Bu arada sen hangi ildesin ? KOÜ hakkında bilgin var mı ?

Teşekkürler İstanbuldayım koü hakkında bilgim yok. Şehir içinde fiyatlar çok mu pahalı (ev)? Malum tıp olunca eve çıkmak zorunlu oluyor.

hacettepe tıp sıhhiye taraflarında metroyla yakın demetevler tarafından ev tutarsan 500-600-700tl arası (metroyla 15-20dk) daha yakını ve ucuzu var mı bilmiyorum fakat demet güzel yer değil.

memur kenti vasfını Ankara büyük oranda kaybetti ticarette Türkiyenin 4. veya 5. si eskide kalan bir tabir yani

Deniz olmaması alışan kişileri sıkabilir.

Melih Gökçek çalışma var diye metro saatlerini geri çekti metro sıkıntı ama dolmuşlar en azından 1-2ye kadar var (demet için diyorum)

istanbul a gitmedim fakat istanbul kadar gezmelik vs yer olmadığı kesin tartışılmaz onun dışında iyidir Ankara sormak istediğin herşeye cevap verebilirim

Hocamhttp://www.thk.edu.tr/Content.aspx?cid=121 buraya gitmeyi düşünüyorum da (Türkkuşu) Sanırım okulun ringleri vs. varmış ulaşım zor değilmiş.Sizce nerelerden ev tutmalıyım ve bu bana kaça patlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieve -- 7 Temmuz 2015; 13:05:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ankara8084

quote:

cevabın için sağol hocam adanadan gelecem zaten ama hiç gitmemiştim osmaniyeye peki ikinci öğretimin saatleri nasıl birde kampüsteki öğrenciler ve öğrencilik ilişkileri ve barınma hakkında biraz daha aydınlatırsanız sevinirim

O kadar ayrintili bilmiyorum saatleri felan ama kampüs guzel cevresi kiralik ev apart dolu ortalama 500 tl ye bulursun yürüme mesafesi zaten

• RİZE oncelikle rize unıversitesi çok güzel kampusu var [muhendislik ve temel bılımler için] eğitim olarak pek bılgim yok ama universitenın çevresi çok güzel rizede buyuk avm gibi yerler yok eğlenmeyi seven arkadaşlarimizin gelmesini tercih etmem rize nın ınsanlari biraz asabidir ama çoğu iyilik seven insanlardir kampusler genel olarak merkeze dolmuşla 10 dk mesafededir deniz manzarilidir tek sosyal hayat rizesporun maçlarina gıtmek ve vucut çalişmak kampus trapzon merkeze 1 saat filan uzaklikta ve hersaat bali belediye dolmüş kaldiriyo özet geçmek gerekirse rize sakin ve güzel şehirdir
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.