Şimdi Ara

İl İl Tanitalim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
11
Favori
2.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çanakkale 18 mart üni. hakkında eğitim sosyal ve maddi olarak bilgi verebilecek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sieve

quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

Orijinalden alıntı: ygs-2015

quote:

Orijinalden alıntı: furkagan

quote:

Orijinalden alıntı: ygs-2015

quote:

Orijinalden alıntı: furkagan

Ankaradayım. İstanbul dan gelenler genelde sıkıcı bulur. Ama yaşanabilir rahat bir şehirdir. Okulları da (ben de üniversiteye geçicem detaylı bilgim yok) Odtü Hacettepe falan bildiginiz gibi.

Hocam biraz daha açabilir misin sıkıcı derken daha sessiz sakin mi? Ucuza öğrenci evine çıkılıyor mu? Hacettepe kampüsü nasıl? Hacettepe tıp hakında bilgin var mı?

Hacettepe tıp hakkında bilgim yok. Hacettepe nin kampüsü ise şehir içinde olduğundan biraz küçük gibi. Yani Odtü nün kampüsünüe göre baya küçük. Öyle söylim. Merkeze uzak yerlerde ucuza eve çıkan var. Yani bir şekilde çıkılır ucuza ama zaman sıkıntısı yaşanabilir. Sıkıcı derken bir kere hep deniz yok derler başta işte memur şehri falan. İşin doğrusu İstanbul da hiç yaşamadığım için nasıl karşılaştırıyolar bir bilgim yok. Bu arada sen hangi ildesin ? KOÜ hakkında bilgin var mı ?

Teşekkürler İstanbuldayım koü hakkında bilgim yok. Şehir içinde fiyatlar çok mu pahalı (ev)? Malum tıp olunca eve çıkmak zorunlu oluyor.

hacettepe tıp sıhhiye taraflarında metroyla yakın demetevler tarafından ev tutarsan 500-600-700tl arası (metroyla 15-20dk) daha yakını ve ucuzu var mı bilmiyorum fakat demet güzel yer değil.

memur kenti vasfını Ankara büyük oranda kaybetti ticarette Türkiyenin 4. veya 5. si eskide kalan bir tabir yani

Deniz olmaması alışan kişileri sıkabilir.

Melih Gökçek çalışma var diye metro saatlerini geri çekti metro sıkıntı ama dolmuşlar en azından 1-2ye kadar var (demet için diyorum)

istanbul a gitmedim fakat istanbul kadar gezmelik vs yer olmadığı kesin tartışılmaz onun dışında iyidir Ankara sormak istediğin herşeye cevap verebilirim

Hocamhttp://www.thk.edu.tr/Content.aspx?cid=121 buraya gitmeyi düşünüyorum da (Türkkuşu) Sanırım okulun ringleri vs. varmış ulaşım zor değilmiş.Sizce nerelerden ev tutmalıyım ve bu bana kaça patlar?

Hocam ulaşım sıkıntı gibi bugün gittim de ringler var onlar okulun kendi servislerine bırakıyomuş vs çözemedim ablam konuşmuştu oralarda. İstersen özelde devam edelim

Ankarayla ilgili sorusu olan da özele gelebilir elimden geldiğince yardımcı olurum

• Çanakkale hakkında bilgi vericek bir arkadaş yok mu?
  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Hocam 5 liradan aşağı yemek nasıl yok ya Belsadaki ünlü dönerciler ne güne duruyor Gezilecek yer olarak kocaelide yuvacık var oraya çıkıp gezebilirsiniz,maşukiyeye gidebilirsiniz kartepeye çıkıp sucuk ekmek yiyebilirsiniz kışın güzel olur He ama çok bişey beklemeyin İstanbul'a yakınlığı var bir de Anadolu'daki şehirleri tercih ediceğinize burası daha iyidir bence
  • whiisspeer kullanıcısına yanıt
    Kayseride yaşıyorum.Üniversite merkezden tramvayla 10 dakika ve talasta yer alıyor.Talasta öğrenci yurdu vs olduğu için bi kaç tane öğrenci işi cafe tarzı yer bulunuyor, gerisini kaldırıp atın erciyese çıkmak ve şehir merkezinde ki avmleri dolaşmak dışında hiç bir şeyi bulumazsınız bu şehirde 8-9 gibi en işlek caddesinde insan kalmaz.İnsanları yobaz ve bağnazdır esnafı şark kurnazıdır.Ayrıca Alparslan semtinde kayserinin zengin ve elit kesimi oturur kafeler caddesi diye yaklaşık 200-300 metrelik bi caddeye sahip sadece orası "iyi ve güzel" olarak nitelendirilebilir ama öğrenciye göre olduğunu pek söyleyemeyeceğim.

Onun dışında yazacağın bölüme bağlı olarak eğitimi değişir diyorlar ama Tıp ve Diş fakültelerinin eğitiminin köklü ve iyi olduğunu biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marlonunuz

Kayseride yaşıyorum.Üniversite merkezden tramvayla 10 dakika ve talasta yer alıyor.Talasta öğrenci yurdu vs olduğu için bi kaç tane öğrenci işi cafe tarzı yer bulunuyor, gerisini kaldırıp atın erciyese çıkmak ve şehir merkezinde ki avmleri dolaşmak dışında hiç bir şeyi bulumazsınız bu şehirde 8-9 gibi en işlek caddesinde insan kalmaz.İnsanları yobaz ve bağnazdır esnafı şark kurnazıdır.Ayrıca Alparslan semtinde kayserinin zengin ve elit kesimi oturur kafeler caddesi diye yaklaşık 200-300 metrelik bi caddeye sahip sadece orası "iyi ve güzel" olarak nitelendirilebilir ama öğrenciye göre olduğunu pek söyleyemeyeceğim.

Onun dışında yazacağın bölüme bağlı olarak eğitimi değişir diyorlar ama Tıp ve Diş fakültelerinin eğitiminin köklü ve iyi olduğunu biliyorum.

Yapma yaa Konya hakkında da böyle dediler Samsun yada Aydın gelsin diye dua edicem o halde yapcak pek bir şey yok 😭

• adanadayım herşey beleş dolmuşlar 1 tl metro 1 tl gece
    baraj yolu üniversitelilerin yeridir zaten asraştırın harika bir şehir
    kışın soğuk olmaz yazında memleketinize gidersiniz sıcak görmessininz :D
  • bybet B kullanıcısına yanıt
    orda metro da mı var
  • KTÜ hakkında bilgi verebilir misiniz beyler?

• up
  • robertososa kullanıcısına yanıt
    buranın nesi var robertososa sen nerelisin ?
    buenos aires
    ya bit surdan trolmüsün nesin caps at da bakak bakim gerçekmi
    inanan sensin, sence kim troll?
    mk bana küfrettirme sabah sabah bizim buraları bilin küfür bağlaç niyetine kullanırız :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Negrettin

Çanakkale 18 mart üni. hakkında eğitim sosyal ve maddi olarak bilgi verebilecek ?

up
  • Eskişehir: anadoluda gidebileceğiniz en güzel şehirdir geceleri hayat 3e kadar devam eder zaten merkez küçüktür ve anadolu üni merkeze yürüme mesafesindedir. Öğrenci şehri dedikleri kesinlikle doğrudur birçok bar ve cafe bulunur. Anadolu üniversitesi doğruya doğru eczacılık hariç başarılı bölüm bulundurmaz. Tm ve tsyi gerçi pek bilmiyorum ama iyi olsa duyardım sanırım. Kampüsü çok güzeldir ve canlıdır.
    Osmangazi üniversitesi daha iyi bölümleri bulundurur mühendislikleri pek iyi değildir diye duydum ama şehir için yazılabilir öünkü aldığı puanlarda diğer mühendisliklere göre pek farkı yoktur. Tıp fakültesi zordur ama kalitelidir. Diş hekimliği fakültesi için 3-4 sene sonra iyi olcak deniyor şimdi pek tavsiye etmiyorum. Kampüsü cansızdır. Rektörlük öğrenciye pek iyi davranmaz şehre dolmuşla 10-15 dakikadır ama bulunduğu yerin çevresi de kötü değildir 2-3 cafe bulunur
    Şehir iklim olarak klasik anadolu şehiridir, ankara ve çevresinden gelirseniz alışkınsınızdır. Geceleri kuru soğuk bastırır içlik giymeye alışabilirsiniz. Kentpark ve sazova gezip görülmesi gereken yerler ama arkadaşlarla sürekli gidilecek yerler değiller özellikle sazova beni sıkıyor artık.
    Merkezde halk aydındır gençlere kötü bakılmaz, kiralarda biraz yüksek çekebilirler bağlarda
    Kısacası bence gelinecek bir yerdir

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

quote:

Orijinalden alıntı: MadamChoco

Edirne?

Hocam Edirne'yi sana şöyle tanıtayım,

Edirne öğrenci açısından cidden güzel bir şehir, öğrenci nüfusu yazın bile azalmıyor diyebilirim. Tek bir üniversite olmasına rağmen öğrenciler çoğunlukta gibi duruyor. Şehir büyük değil, muhteşem bir sosyal aktivite olanakları da yok bunları bilerek Edirne'yi tercih etmen iyi olur, ama öğrenciler için mekanlar, kafeler, barlar güzel. Edirne yerleşim olarak ta sıkıntılı bir yer değil, yani 500-700 arasına çok güzel insan gibi daireler bulursun. İnsan gibi dememin sebebi ben de İstanbul yazıcam tercihlerde ve 1,000 liraya köpek bağlasan durmayacak evler var mesela, Edirne o konuda çok şanslı çünkü ihtiyaç fazlası konut var. Şuan camdan bakınca 4 tane kiralık daire görüyorum bak o denli anla ne denli fazla olduğunu. :D
    Hangi şehirden gelirsiniz bilmiyorum da burda kafanızı dinlersiniz. Ne trafik var ne de stres. Şehir küçük demiştim şöyle açıklayayım, şehirdeki ana noktalara maksimum 35-45 dakikada yürüyerek gidebilirsiniz. Burada bir merkez çarşı var, bir de 'üniversite' diye adlandırılan öğrenciler için olan kafeler olan yer. İkisi arası yürüme mesafesi en fazla yarım saat mesela. Eğer tanıdık arkadaşlarınız da burayı yazarsa ev tutup rahat ediceğinizi düşünüyorum. Pahalı bir şehir değil, ama otobüs ücretleri mesafeye göre pahalı kaçıyor. Öğrenci kent kart 1,15 TL. Ben lisenin son sınıfında giderken gelirken hep yürüdüm ama yol uzun değil yani, sadece yazın sıcakta yürünmez otobüse binilir bana göre. :)
    Bazı üniversitelerin siyasi açıdan sıkıntısı olabiliyor ama Trakya Üniversite'nde böyle bir şey olduğunu görmedim ben.
    Tekrar söylüyorum, çok sosyal birisi iseniz Edirne sizi sıkabilir, eğer ortalama biriyseniz Edirne size yeter.

Başka sorular varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Keşan ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.