Şimdi Ara

İLAÇ GİBİ KONU - Yardımlaşıyoruz yararlanıyoruz (Soru kalıpları ve özel taktikler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar şurada sayılı günler kaldı ve konu çalışmak yada bitirmek zor en yararlı olan kısa zamanda birşeyler öğrenmek şimdi olayı döküyorum.

Dershanede bir çok arkadaşımın taktiği vardır mesela;

... Kimyasal denkleminin hangisi yanlış verilmiştir

gibi bir soruda arkadaşımın taktiği konuyu bilmez detayı ile ama ufak bi çalışma ile diyorki; Kanka katsayısına bak aynı mat denklemi gibi düşün 2(Cl) var ise solda sağdada olmalı yoksa eğer cevap o,

Örneğin; Lewis nokta yapısı verilenlerden hangisi iyonik hangisi kovalent gibi bir soru

Son katmandaki elektronu Lewis nokta yapısına göreye diz dışarıda kalan varsa kovalent yapıştır geç..

Yada mat'deki problemler.
    Soruları katsatı yada teklik çiftliğine göre yakalayın.

Örneğin;
    Bir kuru temizleme şirketi 3 pantolon ile 2 ceketi aynı fiyata temizlemektedir.

Bu şirket 7 pantolon ve 5 ceketi 116TL ye temizlediğine göre 1 pantolonu kaç tl ye temizlenmiştir?

Şıklar:
    A) 5
    B) 6
    C) 7
    D) 8
    E) 9

(İçimizden haydaaaa... dedik ve yöntemi gözledik)
    Şimdi, 7 pantolon var elimizde. ve bize 1 pantolon fiyatı soruyor. şıklarda 1 pantolonun fiyatı var elimizdeki 7 pantolonu şıklardan biri ile çarptığımızda, 7 pantolonun fiyatını buluruz toplam paradanda pantolon fiyatı çıkınca ceket fiyayı kalacak?

(burası ince) kalan para 5 in katı olmalı çünkü 5 ceket var ne ile çarpansan çarp ceketin fiyatı ne olursa olsun 5 in katı olacak ceket fiyatı. eee zaman? 7 pantolon fiyatı öle bişey olmalı ki toplam paramızdan 7 pantolon fiyatı çıkınca kalan sayı 5 in katı olsun? yani 7 pantolonu öle bir şıkla çarpacağızki 116TL den çıkartınca kalan sayı 5 in katı olacak. .

Hadi yapalım? tek yaptığım iş tek haneli iki rakamı çarpmak?

A şıkkını deniyorum
    7x5=35
    116TL'den 35 çıkarırsak kalan sayı 5'in katı olmaz. (GEÇ)

B şıkkını deniyorum
    7x6=42
    116TL'den 42 çıkarırsak kalan sayı 5'in katı olmaz. (GEÇ)

C şıkkını deniyorum
    7x7=49
    116TL'den 49 çıkarırsak kalan sayı 5'in katı olmaz. (GEÇ)

D şıkkını deniyorum
    7x8=56
    116TL'den 56 çıkarırsak kalan sayı 5'in katıdır. (TAMAMDIR)

İşte bu kadar sadece 4 tane çarpma işlemi yaptım buraya yazdım görün diye bu çarpmaları kafadan yapmak 10 saniye anca ve ygs de problemler King'dir eleyicidir.

Elbet sizinde böyle yöntemleriniz vardır lütfen herkes yoruma yazsın açıklamalı ve güzelce yorumlar okunup not alınacaktır hepinizin katılımını bekliyorum teşekkürler

(BİLGİ PAYLAŞTIKCA GÜZELDİR SİZDE PAYLAŞIN)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorav -- 18 Mart 2014; 19:00:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eyvallah aklıma bişeyler gelirse editlerim

• Gömlek değil ceket.
    Bende aslında bu bilgiyi vermiyecektim ama neyse...Biraz ezber olduğu için çoğu kişi sevmez basınç ve rüzgarlar konusunu.
    Kafanızda şöyle kalsın yukarıdan aşağıya yayayay yani y ile başlıyor y ile bitiyor
    Kutuplar Termik Yüksek Ekvator ise Termik Alçak.Bu iki merkezde ekstrem sıcaklık koşulları olduğu için termik olduğunu çıkarabilirsiniz.
    Alçalan ve yükselen hava etkili yani mantk şu ekvatorda basınç alçak çünkü hava yükselir ama kutuplarda hava çöker yüksek basınç.
    Rüzgarlar şöyle Kuzeyde 'S' yapar yani Batı rüzgarları yukarıda yukarıya sağa alizeler ise aşaığıda sola doğru.Kutup Rüzgarları ise alizelere parelel ve doğal olarak kutuptan eser.Sadece Kuzeyi bilmek yeter çünkü güneydekiler dünyayı ikiye bölüp simetri eksenini Ekvator sayarsak tam simetriği yani katladığımızda birbirini tamamlar.Şekildeki gibi

İLAÇ GİBİ KONU - Yardımlaşıyoruz yararlanıyoruz (Soru kalıpları ve özel taktikler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustCrew -- 18 Mart 2014; 17:59:49 >

• sınav dershanesınemı gıdıyon
  • inanc13 İ kullanıcısına yanıt
    evet

• quote:

Orijinalden alıntı: Lorav

evet

hangi şube
  • inanc13 İ kullanıcısına yanıt
    Sakarya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.