Şimdi Ara

İlaçlarımı alamıyorum! (ÇÖZÜLDÜ!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
3
Favori
36.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
731 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

evet. hocam zaten her ay gidip yazdırmanız gerekiyor. ordaki 2 ay sınırı belirtmek için. bu kadar buyutulecek bir sey yoktu :D 2 saatinizi ayırıp doktora gideceksiniz bu kadar.
    1 aylıkta 1 kutu veriyor dedi tüm eczacılar aylık alsam bile dozu tamamlayamıyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    e çünkü 1 kutu yazmış doktorunuz?

• Hayır 2 ay için 4 kutu yazdı. Sistem 1 kutu verdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun sorunu aslında doktor hatası olabilir . Doktorunuz sisteme 2 ay için 4 kutu değil de 1 kutu falan yazdıysa öyle oluyor .

Aynısı benim ilacım için de olmuştu mesela sana diyor ki günde 4 kullan . Yoğınluk falan aklı karışıyor günde 1 kullan giriyor . O zaman sistem sana ilaç vermiyor . Problem bence bundan kaynaklı . Ama çözümü nasıl bilmem

• Yok hallettim doktorum düzgün girmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Yok hallettim doktorum düzgün girmişti.
    Nasıl hallettiniz merak ettim?

• Reçetenin renginden kaynaklı değil. Başka bir nedeni olmalı. Benim kullandığım ilaç da öyleydi. MS ilacı. Daha önceden 4 kutu alabiliyorken 2 kutu alabildim. İlacı belli bir süre kullandıktan sonra bırakma/değiştirme olayları olduğundan boşa gitmemesi adına yazdırma sayısını düşürdüler. Nitekim ben değiştirdim mesela.

Bilginiz olsun bu aralar Hepatit aşısı da bulunmuyor. 10 gün içinde gümtrükten çıkacak deniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aylık yerine 1 aylık reçete ettirdim.

Muadil ilaç yazmıştı ilk seferinde sonra aynı ilaçtan yazdırdım bide.

• UP
  • Bir el at
  • Yukarı
  • Tr'deyken concerta+ritalin kullanirken 1 aylik recete ile bile concertayi 2 kutu alabiliyordum (54 mg), doktorunuz bir yerde bir hata yapiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessAgony3 -- 3 Temmuz 2019; 13:11:44 >
  • UP GUNCEL

• türksün sanırım ondan dolayı işlerin olmuyor. suriyeli gibi davran herşey çözülür bir anda
  • git muhalefet partisine anlat durumunu senin hakkın olan ilacı hiçkimse seni çıkmasa sokarak vermeme hakkı yok senin için gündeme getirsinler tek kişiden olurum deme seninle bu durumu yaşayan milyonlar vardır ülkede kimse adım atmazsa diğerleri umursamıyor bu arada geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aardayucel -- 3 Temmuz 2019; 14:5:17 >
  • peki bu ilaç sisteme göre bittikten kaç gün sonra gittiniz doktora? Ben de kırmızı reçeteli ilaç kullanıyorum, normalde iki kutu yazıyor doktorum devamlı fakat doktora geç gittiğim zaman (yaklaşık iki üç hafta) (ilacımı aksattığım oluyor) doktor istediği kadar çok yazsın, sistem sadece bir tane ilaç veriyor. 2018 nisan ayında geldi bu yeni sistem, eczacılar da pek bilmiyor bunu, o ay içinde alacağım ilaç konusunda baya sıkıntı çekmiştim. Seninki de bu durumda benziyor. Bir kutu kullanıp ilaç bittiği zaman tekrar doktordan yazdırmanı tavsiye ederim.

• Devlet artık birçok ilacın ödemesinde kısıtlamaya gitti. Babamın yıllardır kullandığı ve ölene kadar kullanması gereken raporlu ilaçları var. Bu zamana kadar bu zorunlu ilaçlarına para verilmezdi. Bu seneden itibaren 25-30 lira gibi ücretler almaya başladı. Malulen emekli o yüzden belirli aralıklarla hastahane gidiyor. Her seferinde muayene ücreti vs diye maaşından da kesiyor. Zaten 3 kuruş emekli maaşı var devlet onuda artık kırpmaya başlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avagadro -- 3 Temmuz 2019; 14:45:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

Hikayede eksik olan birşeyler var.
    Kırmızı reçeteli dikkat dağınıklığı ilacı kullanıyor arkadaş. İçmese de olur. Renkli reçeteli ilaçlar kafa yaptığı için eczacılar vermeye korkar, veren eczane bulana kadar gezmesi lazım zaten reçeteyi almış. Öyle bir konu açmış ki almazsa sağlık sorunu yaşayacak sanki. Yani eksik olan kısım: Kullandığı ilaç ve ne için kullandığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AİGUN -- 3 Temmuz 2019; 15:29:18 >
  • İlaç raporundaki ilaç kullanım dozu?
    İlaç ismi?
    En son Reçete yazılan ilaç dozu?
    Rapor var ise başlangış tarihi ve bitiş tarihi?
    Bilgi verebilirsen özelden bakabilirim.
    Not:Eczanede çalışıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.