Şimdi Ara

İlaçlarımı alamıyorum! (ÇÖZÜLDÜ!) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
183
Cevap
3
Favori
36.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
731 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Size akıl sağlığı üzerine- adam phillips, delilik nedir - dariean leader ve son olarak kesinlikle bipolar kitaplarini öneriyorum. Klinisyenlerin yazdiklari, psiko-farmokolojinin nereye doğru gittiğini anlatan kitaplardir. DEHB denilen şey, bu ilaclardan once literaturde bile yoktu. Hastalar, bu kavramlarla ozdeslestirilip sahte bir kateksiz saglaniyor. Maalesef konjuktur bu. Siz de semptomunuzdan keyif alamadiginiz icin yana yakila ariyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu iki ilacı doktorlar çoluk çocuğa bazı şeyler denetmeden veriyorlarya ayar oluyorum. Su gibi ilaç tüketen ülke olduk oysa alternatif şeyleri de var. Sözüm konu sahibine değil bu arada. İlaç kullanan insan sayısı her geçen gün artıyor. Ciddi bir pazar var tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu yeni gördüm ama çözülmesine çok sevindim

• quote:

Orijinalden alıntı: freudunpiposu

Size akıl sağlığı üzerine- adam phillips, delilik nedir - dariean leader ve son olarak kesinlikle bipolar kitaplarini öneriyorum. Klinisyenlerin yazdiklari, psiko-farmokolojinin nereye doğru gittiğini anlatan kitaplardir. DEHB denilen şey, bu ilaclardan once literaturde bile yoktu. Hastalar, bu kavramlarla ozdeslestirilip sahte bir kateksiz saglaniyor. Maalesef konjuktur bu. Siz de semptomunuzdan keyif alamadiginiz icin yana yakila ariyorsunuz.
    Sen DEHB’li misin benim hastalığım hakkında yorum yapabiliyorsun?

• 2019 yılı türkiye'sinde hala ilaç bulamayan insanlarız. bu konudan bende çok dertliyim sürekli kullanmam gereken bir ilaç var ama piyasada yok sgk farkından dolayı ilaç ülkemize girmiyor. türkiye'demi yaşıyorum senegal'demi belli değil yazık allah tüm hastalara yardım etsin burada hasta olmakta zor ölmek bile zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AİGUN

Kırmızı reçeteli dikkat dağınıklığı ilacı kullanıyor arkadaş. İçmese de olur. Renkli reçeteli ilaçlar kafa yaptığı için eczacılar vermeye korkar, veren eczane bulana kadar gezmesi lazım zaten reçeteyi almış. Öyle bir konu açmış ki almazsa sağlık sorunu yaşayacak sanki. Yani eksik olan kısım: Kullandığı ilaç ve ne için kullandığı.

Alıntıları Göster
    İlaçlarımı alamıyorum! (ÇÖZÜLDÜ!)

• Bende de DEHB var ve İzmir'e taşındığımdan beri yaklaşık 2 yıldır yazacak doktor bulamıyorum. Çünkü doktorlar yazmaya çekiniyor. 2 sene kullandım bu ilacı diyorum. Konuştuğum kişi uzman psikiatr. Bana diyor ki, ben veremem benim test edebileceğim bir şey değil... Siktirgit o zaman ne bokuma uzmansın. 3-4 tane doktora gitmeyi denedim. Alamayınca daha da uğraşmadım. Ve şu an dikkat konusunda çok fazla problem yaşıyorum.

Ayrıca SGK 25 yaş üstü hastaların ilaçlarını karşılamıyor. 1 kutu ilaç 150 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill or Be Killed -- 4 Temmuz 2019; 10:54:17 >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    psikologum.
  • quote:

psikologum.
    Psikiyatrist değilsiniz. Hayırlı günler.

Ee yani ?
  • quote:

Ee yani ?
    Bu işi yapan ve ilacı yazan psikiyatristler bilmiyor, siz biliyorsunuz öyle mi? 10’dan fazla psikiyatrist gördüm hiç çeliştiklerini görmedim bu konuda. FDA onaylıyor, Psikiyatristler onaylıyor ama siz psikoloji okuduğunuz için size mi inanmamız gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 4 Temmuz 2019; 12:20:40 >
    Size ideolojik bir konjüktür olduğunu söyledim. Psiko-farmokoloji tarihine bakarsanız, bipolarların depresyonların DEHB'in hep yeni sürülen ilaçlarla birlikte DSM'e girdiğini görürsünüz. 10'dan fazla aynı konjüktür insana giderseniz bunu der tabi. Çelişemezler, size verdikleri ilaç kolay çözüm. Nöroloji düzeyinde bir erteleme ile maddeye bağımlı oluyorsunuz. Oysa sadece erteleme.

Keza size önerdiğim referanslara bakın, Fransa'da ders kitabı olarak kullanılan okumaları, Türkiye'de hindistana tatile gitmek için harıl harıl ilaç yazan insanlara mı tercih ediyorsunuz. Tabii bu semptomdan keyif alıyorsunuz ama haberler kötü, kanser-nakil ilaçları bile karşılanamıyorken Ritalin gibi kokain reseptörlerini taklit eden uyarıcılar yakında devlet tarafından kesilecektir.
  • quote:

Size ideolojik bir konjüktür olduğunu söyledim. Psiko-farmokoloji tarihine bakarsanız, bipolarların depresyonların DEHB'in hep yeni sürülen ilaçlarla birlikte DSM'e girdiğini görürsünüz. 10'dan fazla aynı konjüktür insana giderseniz bunu der tabi. Çelişemezler, size verdikleri ilaç kolay çözüm. Nöroloji düzeyinde bir erteleme ile maddeye bağımlı oluyorsunuz. Oysa sadece erteleme.

Keza size önerdiğim referanslara bakın, Fransa'da ders kitabı olarak kullanılan okumaları, Türkiye'de hindistana tatile gitmek için harıl harıl ilaç yazan insanlara mı tercih ediyorsunuz. Tabii bu semptomdan keyif alıyorsunuz ama haberler kötü, kanser-nakil ilaçları bile karşılanamıyorken Ritalin gibi kokain reseptörlerini taklit eden uyarıcılar yakında devlet tarafından kesilecektir.
    Şuan ki tanıma göre DEHB’si olan bir insan bu ilacı aldığında normal insan oluyorsa bu işe yaradığı anlamına gelir. Bu birincisi.

İkincisi ise DEHB sahibi olan bireylerin beyinlerinde nörobiyolojik ve kimyasal sorunlar vardır, ikizlerde yapılan çalışmalarda kalıtsal olduğu da görülmektedir. Nörobiyolojik ve kimyasal sorunu psikolojiye mi indirgeyelim?

Teşhis koyup kafanıza göre akıl vermezseniz sevinirim. Doktorlarıma ve makalelere sizden daha çok güveniyorum takdir edersiniz ki.

"normal insan"

Psikolojik problemleri nörolojiye indirgiyorsan ya !

Teşhis koyulacak bir durum yok, benim olduğum bakış açısı öyle sizinkiler gibi kapıdan girdiğiniz an ilaca/teşhise yönlenmez. Bazen bir tanı için yıl boyu hasta görülür. Dağılan psikotikler hariç kimseye de ilaç yazılmaz. Siz sizin ezbere, konjüktürel psikiyatristlerinize neo-liberal rekabette doktora almak için yazılmış makalelere inanabilirsiniz. O makalelerin %99'u Amerikan ekolü. 10 yıl sonra diyecekleri şey şu, aynı karbonhidratların Amerika'da Alzheimer, Obezite ve kanseri yaygınlaşmasında pay sahibi olduğu gibi ADHD denilen şeyin tedavisi bu değilmiş. Ayrıca erişiminiz varsa ADHD'nin hatta bir çok psikiyatrik bozukluğun plasebo etkisiyle de çözülebildiği, semptomların geçici olarak azaltılabildiğini gösteren "makaleler" de mevcut. Direkt kişisel algılamayın sizin düştüğünüz dine düşmesin diye diğer insanlara yazıyorum bunu.

• freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki, sen insanlara akıl verebilecek bir konumda değilsin, insanları yanıltma ihtimalin var.
    Şu an psikiyatrist bile olsanız bunu yazmamanız gerekli. Forum sizin “profesyonel” kimliğinizin arkasında fikirlerinizi yazacağınız bir ortam değil. Hele sağlık konusunda hiç değil. İnatla sizle tartışmamaya çalışıyorum.

Siz bir psikologsunuz. İşin ilaç kısmına karışmanız, ilaç yazmanız, ilaç kullanma deme yetkiniz var mı? Yok. Psikolog kimliğinizin arkasına saklanıp, alanınız olmayan farmakolojiye sallamanız etik mi? İlaç alanında senin yeterliliğini kim doğruluyor? Rica edeceğim daha fazla uzamasın bu mevzu. Hasta olanlar psikiyatriste, yani işin uzmanına danışır, ilaç konusuna öyle karar verilir. Dine falan düştüğüm yok bu arada.

Tekrar ediyorum: Psikologsanız alanınızda at koşturunuz onu da forum üstünden değil bireysel danışma sonucu yapınız. Doktorların yetersiz geldiğini düşünüyorsanız doktor olsaydınız keşke...

• medula sisteminde istersen apranax al sana sadece bir ay kullanabilceğin ilacı verir bi pakette 30 tane hap varsa ve sen günde 1 tane içiceksen 30 son bir hafta kala gidip tedarik edebilirsin
    30 gun gidicek bir ilacı 10 gunde bitirirsen sistem sana senin elinde daha ilaç var veremem der
  • IO kullanıcısına yanıt
    ritalin içen birinin sapasağlam psikolojisi vardır emin ol. İçtin mi o ilacı hiç merak ediyorum. 10 tane kahve içmişsin gibi çarpıntı ve anksiyete yapıyor.

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Sen de en yalın psikiyatri kliniğinden randevu al tedavi olman lazım..

• sounderland S kullanıcısına yanıt
    İlaçlarımı alamıyorum! (ÇÖZÜLDÜ!)
    Ben gayet kliniğe dayalı bir şey yazıyorum. Siz allport ilkesi dahilinde hareket ediyorsunuz sadece.

Ben farmakoloji mi salladım ? Hayır. Ben gereksiz ilaç kullanımına salladım. Hatta ideolojik konumlara salladım. Fakat siz kendinizin bağımlı olduğunuzdan, doktorların hata yapabileceğin hatta bazılarının bilerek bunu yapacağından asla şüphelenmiyorsunuz. Buyrun devam eden. Sizin gibi hasta gördüm ben. Eninde sonunda indirgemecilikten vazgeçip gelen.

Ben kendim de Psikiyatriste gidiyorum, Psikolog-Psikiyatrist farkı temelinde güçlü bir çizgiye dayanmıyor. Çalışma stiline bağlı. Ben farmakoloji gördüm. İlaç yazma yetkisine bağlamanız çok ilginç. Sizin anlamadığınız şu: bir çok psikiyatristin ilaç yazmama yetkisi yok. Ancak bunları size açıklamayacağım zira okumak araştırmak yerine inandığınız şeyi tekrar tekrar doğrulatma peşindesiniz.

CB'nin de iyi olmadığını düşünüyorum, CB mi olayım bu ne gereksiz öğütlerdir. Psikolog olarak söylediklerim ayrı bir konu, konuya dair bilgimi sordunuz. Ben de açıkça bahsettim. Psikologların çoğu zaten Nucleus Acumbens çalışır, temel telkinlerle nörolojik düzenlenim gibi. Bu psikologlara da katılmıyorum. Burdan hasta alacak halim de yok. Tam Özgür Demirtaş'ın istediği kafalarsınız zira.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.