Şimdi Ara

İlber Ortaylı;İnsanlar öleceklerini bilerek yaşayan varlıklardır. Hayvanlar için bu söz konusu değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sığıra sığır dedim 3 kez. Bir de saman pazarının yolunu tarif ettim, banlandım. Döndüm, sığıra bu defa da tanzim satışa ot koymuşlar dedim, yine banlandım. Sonra aşağılık olanı aşağılayacaksın, dedim yine banlandım. Bundan sonra böyle. Süresiz uzaklaştırılana kadar sığıra sığır demeye devam edeceğim. Sonra forum defterini kapatırız hocam. Burada seviyeli tartışabileceğin adam kalmamış, bitik burası.

Soruna gelince; Bunu kesin olarak tespit edemesek de güçlü emareler var. Filler mezarlığı, fillerin ölüm seremonisi, ölümü yaklaşan kedilerin saklanması vb...

Hayvanların ölümü tanıdığını, bildiğini kesin olarak biliyoruz. Ölümü tanıyorlar ama bir gün kendi başlarına geleceğini bildiklerinden o kadar emin olamıyoruz. Yine de adaylar var: Filler, goriller, orangutanlar, şempanzeler hatta kediler vb... Bunların davranışları çok yakından izleniyor ve öleceklerini bildiklerine dair güçlü davranış örüntüleri gözleniyor zoologlar tarafından.

Bir de elimizde müthiş bir kanıt var. Adı Koko. Geçen haziranda 46 yaşında öldü. Öldü hafif kalır, vefat etti çünkü o bir bilinçli özneydi. 2000 kadar İngilizce kelimeyi biliyordu (burada 2000 kelime bilene üstat diyorlar). Haliyle ölümü de biliyordu. Evlat edindiği kedi yavrusu kazada ölünce yas tuttu. Kendisini ziyarete gelen Robin William'ın intiharını duyunca üzüldüğünü söyleyen bir hayvan!

Kokoyu araştır, okuyunca muhtemelen olmaz bu kadar diyeceksin!..

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Fikrine katılmıyorum de geç arkadaşım, bu ne üslup?

Kahvehane arkadaşlarını da almışsın dayı gibi geziyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 26 Nisan 2019; 13:12:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Sığıra sığır dedim 3 kez. Bir de saman pazarının yolunu tarif ettim, banlandım. Döndüm, sığıra bu defa da tanzim satışa ot koymuşlar dedim, yine banlandım. Sonra aşağılık olanı aşağılayacaksın, dedim yine banlandım. Bundan sonra böyle. Süresiz uzaklaştırılana kadar sığıra sığır demeye devam edeceğim. Sonra forum defterini kapatırız hocam. Burada seviyeli tartışabileceğin adam kalmamış, bitik burası.

Soruna gelince; Bunu kesin olarak tespit edemesek de güçlü emareler var. Filler mezarlığı, fillerin ölüm seremonisi, ölümü yaklaşan kedilerin saklanması vb...

Hayvanların ölümü tanıdığını, bildiğini kesin olarak biliyoruz. Ölümü tanıyorlar ama bir gün kendi başlarına geleceğini bildiklerinden o kadar emin olamıyoruz. Yine de adaylar var: Filler, goriller, orangutanlar, şempanzeler hatta kediler vb... Bunların davranışları çok yakından izleniyor ve öleceklerini bildiklerine dair güçlü davranış örüntüleri gözleniyor zoologlar tarafından.

Bir de elimizde müthiş bir kanıt var. Adı Koko. Geçen haziranda 46 yaşında öldü. Öldü hafif kalır, vefat etti çünkü o bir bilinçli özneydi. 2000 kadar İngilizce kelimeyi biliyordu (burada 2000 kelime bilene üstat diyorlar). Haliyle ölümü de biliyordu. Evlat edindiği kedi yavrusu kazada ölünce yas tuttu. Kendisini ziyarete gelen Robin William'ın intiharını duyunca üzüldüğünü söyleyen bir hayvan!

Seviyeli bir laf çakmak serbest hakaret ban sebebi

Aklımız fikrimiz beynimizi nasıl laf çarpma uyanıklığıyla yorup harcayalım olsun yeter diyor sistem

O soğanlaşmış beyni de harcayıp rahatlarız artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 25 Nisan 2019; 22:34:42 >

• fsdister kullanıcısına yanıt
    Söylemeyi unuttum, bloklandın. Ben kovboy değilim.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Daha yumuşaltılmış ifadeler kullanın hocam bence, ben uzun zamandır bu sayede ban yemiyorum. Mesela cahile bilgisiz diyorum, sorun olmuyor.

Çok "bilgisizleri" bloklayın geçin bence.

Bu arada denk gelmişken sorayım kitap işi noldu?
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Banlamaları umurumda değil Higher, burayı ciddiye almam için içindeki nitelikli insan sayısının bir elin parmaklarından fazla olması gerekir. Maalesef burası son zamanlarda sığır doldu. O yüzden süresiz banlasalar da umurumda olmaz. Ne kaybedeceğim, sığırlarla yazışmayı mı?

Bir kitap çevirisine başladım. Onu yayınlatırsam sonra Nuh Tufanı projesine geçeceğim ama iyi bir kitap olması için 2 yıl kadar üzerinde çalışmam gerek.
  • quote:

Banlamaları umurumda değil Higher, burayı ciddiye almam için içindeki nitelikli insan sayısının bir elin parmaklarından fazla olması gerekir. Maalesef burası son zamanlarda sığır doldu. O yüzden süresiz banlasalar da umurumda olmaz. Ne kaybedeceğim, sığırlarla yazışmayı mı?

Bir kitap çevirisine başladım. Onu yayınlatırsam sonra Nuh Tufanı projesine geçeceğim ama iyi bir kitap olması için 2 yıl kadar üzerinde çalışmam gerek.
    Haklısın hocam.

Ben kendi açımdan bakıyorum biraz da olaya, sizin gibi bilgili insanların mesajları benim de bilgilenmeme fayda sağlıyor.

Süresiz banlanmamışken sorayım, sizi takip edebileceğimiz bir mecra var mıdır peki?

• quote:

Sığıra sığır dedim 3 kez. Bir de saman pazarının yolunu tarif ettim, banlandım. Döndüm, sığıra bu defa da tanzim satışa ot koymuşlar dedim, yine banlandım. Sonra aşağılık olanı aşağılayacaksın, dedim yine banlandım. Bundan sonra böyle. Süresiz uzaklaştırılana kadar sığıra sığır demeye devam edeceğim. Sonra forum defterini kapatırız hocam. Burada seviyeli tartışabileceğin adam kalmamış, bitik burası.

Valla iyi yapmışsın abi. Şu forumdaki kültür ortalamasını tek başına yukarı çeken adamsın. Kullanmayı bırakırsan forum kaybeder. Zaten çöp oldu iyice, seni hak eden bi forum değil burası.

Soruma verdiğin cevap için teşekkürler, Koko'ya mutlaka bakacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fsdister

Fikrine katılmıyorum de geç arkadaşım, bu ne üslup?

Kahvehane arkadaşlarını da almışsın dayı gibi geziyorsun.
    Pathetic

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Daha yumuşaltılmış ifadeler kullanın hocam bence, ben uzun zamandır bu sayede ban yemiyorum. Mesela cahile bilgisiz diyorum, sorun olmuyor.

Çok "bilgisizleri" bloklayın geçin bence.

Bu arada denk gelmişken sorayım kitap işi noldu?
    Ne yazık ki bloklamayla bitmiyolar

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Bir blogda yazılarımı toplamayı düşünüyorum. Bir sonraki yazım Mısır'daki Yahudi varlığı üzerine olsun istiyorum. Mısır'da Yahudi varlığı iddialarını ve kanıt diye sunulan verileri tek tek ele alarak temelsizliğini göstermek niyetindeyim. Yaptığımda blog bilgilerini paylaşırım bir şekilde.
  • Kanziyi bilmiyordum. Merak ettim, araştırayım hocam.
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Evet kedilerin böyle bir huyu var; filler gibi.
    Dağ evine gittiğinde arkadaşımın yaşlı kedisi hayatında ilk defa evden çıkıp uzaklaştı ve dönmedi. (26 yaşındaydı) Bir nevi vedalaştığını da söylüyorlar.

• Dedi kahveden arkadaşı :D Ne güzel ya oturduğunuz yerden etrafa sallıyorsunuz. İç karartıcı...

Tabii bize insan gibi yazmak düşer: Şahsen ben Ortaylı gibi sevdiğim ve saydığım birine bu forumda sırf bir fikri yüzünden hakaret edilmesini kendime yediremiyorum, hataları vardır ama size bize düşmedi.Amacım kimseyi kırmak değil yoksa... Keşke siz de kimseyi kırıp kırmadığınızı şöyle bir takip etseniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 26 Nisan 2019; 13:11:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsdister

Dedi kahveden arkadaşı :D Ne güzel ya oturduğunuz yerden etrafa sallıyorsunuz. İç karartıcı...

Tabii bize insan gibi yazmak düşer: Şahsen ben Ortaylı gibi sevdiğim ve saydığım birine bu forumda sırf bir fikri yüzünden hakaret edilmesini kendime yediremiyorum, hataları vardır ama size bize düşmedi.Amacım kimseyi kırmak değil yoksa... Keşke siz de kimseyi kırıp kırmadığınızı şöyle bir takip etseniz...
    Kardeşim kaç yaşında adama "ağlıyor" falan deyip, sonra bir de "bize insan gibi yazmak düşer" diyorsun. Amacım kimseyi kırmak değil diyorsun. Öyleyse neden salladın adama?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.
    Ona da bakarım dostum

• Bu eleştiriyi abine de yapsana bir zahmet dostum? Pür-i pak değil çünkü o da.

Bir an kızdım, sonra yorumumu değiştirdim, hatamı kabûl ediyorum.Sonra gerçek amacımı yazıyorum, ancak bırak aynısını yapmayı, karşımda retorik kasan, benim -hata olduğunu kabûl ettiğim- kusuruma yüklenen birini görüyorum.

Bu da benim dediğim kahve olayını kanıtlamaz mı? Birazcık gayret, iki tarafın da hatalı olduğunu görürsünüz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 26 Nisan 2019; 20:21:52 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.