Bildirim
İlber Ortaylı;İnsanlar öleceklerini bilerek yaşayan varlıklardır. Hayvanlar için bu söz konusu değil
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
neden böyle bir şey söyleme ihtiyacı duymuş ki? ben biliyorum cevabını, yanında darwinistlerin olması ve baskısından dolayı bunalmış muhtemelen. psikolojik tepki veriyor. -
İlber hoca seni severim ama bu söyleşin olmamış bence, ne demek insan öleceğini bilerek yaşayan tek canlıdır sözü.
Yani gittin 3 tane kediyle felsefe tartıştın 15 yıl ömrünüz var dedin de sana ''aaa ciddi misin biz hep yaşarız sanıyorduk '' falan mı dediler. Benim ilk kedim öleceğini günler öncesinden biliyordu ben yanıma yatırdım o elini kolunu kaldıramaz haldeyken yanımdan kaçtı saklanmaya çalıştı (evin içinde nereye saklanacaksa artık) hele son gecesi belki 5 kere yatağıma çıkarttım 5 kere indi
Kusura bakma ama içi dolu bir varsayım olmamış. -
Hiç national geo belgesellerinede bakmamış dangalak.
Örneğin filler gider fil mezarlarına orada ölürler. (hastalıktan ani ölüm hali hariç)
15-20 yıl öncesine kadar hayvanların zekası olmadığını düşünen varlıklarız.
Hepimiz kendimizi dünyanın merkezinde sanırız. hayvanlardan öğreneceğimiz çok şey var.
Göçmen kuşların nasıl göç ettiği,Yunusların zekası hala gizemini koruyor dillerini çözemiyoruz. -
Evrimi kabul etmiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsan da bir hayvandır.
Celal şengör'e özenmiş heralde ama celalin dedikleri gerçek ve oldukça bilgi sahibi biri.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kimi kandırıyorsun? müslüman olan müslümanım elhamdülillah der, alenen söyler. bir chp' li anlatmıştı galiba kulağımda kalmış. kudüse gidiyor israil askerleri soru soruyor kimilerine, bir tek beni geri çevirmemişlerdi diyor. sorulan soru müslüman mısın? verilen cevap müslümanım elhamdülillah. ilber ortaylı müslüman mı bak bakalım
-
Saçmalamış, kayda değer sayıda memeli hayvan, primatlar dahil, ölümü bilir. Tarihçi tarih konusunda ahkam kessin, eyvallah da, sen zoolog musun be birader böyle atıp tutuyorsun! -
içine sinmedi ise sana bir video daha verelim. çamlıca camisini bir müslüman aşağıdaki videoda göreceğin şekilde asla eleştirmez. haşa ve kellaa demek lazım. bu adam müslümanım dese ben yine inanmam. ne zaman inanırım çıkıp herkesden özür diler, uygun olmayan şekilde eleştiri yapmışım, çok özür dilerim dese bile bu sefer düşünürüm, acaba hidayete mi geldi derim. müslüman olacak, etrafına baksan yeterli. videonun tamamına da baksanız bir fikir verir. 59. dk itibaren eleştiriye bakın. görebildiği sadece minareler.. bir müslüman bir müslüman kardeşine uzak değildir. eleştirisi varsa bunu bu şekilde aleni yapamaz. gavuru bile bunu böyle yapmaz. müslümanmış.. geçiniz.
[DHTUBE=https://favids.com/ru/watch/YV_hU5d3kXd/] -
70 milyon müslümanın 70 milyon ayrı görüşü var -
Herhalde dinleme anlama problemin var ?Diyor ki camiler bir estetik ve mimari yapıya sahip olmalı dine uygun olmalı diyor.İslam ve kuranla ilgili bir konuşma yok.İslama uygun olmayan cami mimarisini anlatıyor.Dikkatli dinle ve Müslüman ilber ortaylı'nın izinden gitquote:
Orijinalden alıntı: The souls migration
içine sinmedi ise sana bir video daha verelim. çamlıca camisini bir müslüman aşağıdaki videoda göreceğin şekilde asla eleştirmez. haşa ve kellaa demek lazım. bu adam müslümanım dese ben yine inanmam. ne zaman inanırım çıkıp herkesden özür diler, uygun olmayan şekilde eleştiri yapmışım, çok özür dilerim dese bile bu sefer düşünürüm, acaba hidayete mi geldi derim. müslüman olacak, etrafına baksan yeterli. videonun tamamına da baksanız bir fikir verir. 59. dk itibaren eleştiriye bakın. görebildiği sadece minareler.. bir müslüman bir müslüman kardeşine uzak değildir. eleştirisi varsa bunu bu şekilde aleni yapamaz. gavuru bile bunu böyle yapmaz. müslümanmış.. geçiniz.
[DHTUBE=https://favids.com/ru/watch/YV_hU5d3kXd/]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 25 Mart 2019; 11:1:40 >
-
tamam. bir cuma namazona beraber gideriz onunla. -
Evet haklısın konuşmanın başlangıcında homosapines adlı kitap hakkında düşüncelerini soruyor. İlber hocada kitabın amerikada çok popüler olduğunu avrupadaki halkın o amerika halkı kadar cahil olmadığından avrupada kitabın çerez kitabı olarak okunduğunu söylüyor. -
100 yıl evvel ki sığ bilimsel görüşlerin tezahuru ultra saçmalık bir iddia olmuş..
ilber hoca bu konuları tombike bıraksın..
jeolog meolog ama güncel bilimi takip etmede başarılı.. -
Degişik acıdan bakmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Naber abiquote:
Orijinalden alıntı: Torlak Kemal
Saçmalamış, kayda değer sayıda memeli hayvan, primatlar dahil, ölümü bilir. Tarihçi tarih konusunda ahkam kessin, eyvallah da, sen zoolog musun be birader böyle atıp tutuyorsun!Sen nasıl banlanırsın ya?
Abi sana şunu soracaktım, tamam ölümü bilen hayvanlar var ama, ölümün kendileri için de kesin olduğunu bilen hayvanlar var mı? Yani ölümü biliyolar ama, eninde sonunda öleceklerini biliyorlar mı? Kendi ömürlerinin sınırlı olduğunu?
Saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 12 Nisan 2019; 14:4:0 >
-
Neil deGrasse Tyson'ın zeki ve bilgili olduğu düşünülen birçok insan gibi "statü sarhoşluğu"na düştüğünü düşünüyorum. Herkes seni övdüğü zaman, ne dersen de "OOO ADAM KRAL BEE" minvalinden tepkiler verdiği zaman, sen de bi süre sonra söylenilenlere inanıyosun ve bilsen de bilmesen de bütün konular hakkında atıp tutmak geliyo içinden.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 12 Nisan 2019; 14:0:37 >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Saçmalamış, kayda değer sayıda memeli hayvan, primatlar dahil, ölümü bilir. Tarihçi tarih konusunda ahkam kessin, eyvallah da, sen zoolog musun be birader böyle atıp tutuyorsun!
|
İlber hoca seni severim ama bu söyleşin olmamış bence, ne demek insan öleceğini bilerek yaşayan tek canlıdır sözü.
Yani gittin 3 tane kediyle felsefe tartıştın 15 yıl ömrünüz var dedin de sana ''aaa ciddi misin biz hep yaşarız sanıyorduk '' falan mı dediler. Benim ilk kedim öleceğini günler öncesinden biliyordu ben yanıma yatırdım o elini kolunu kaldıramaz haldeyken yanımdan kaçtı saklanmaya çalıştı (evin içinde nereye saklanacaksa artık) hele son gecesi belki 5 kere yatağıma çıkarttım 5 kere indi ![]() Kusura bakma ama içi dolu bir varsayım olmamış. |
Valla iyi yapmışsın abi. Şu forumdaki kültür ortalamasını tek başına yukarı çeken adamsın. Kullanmayı bırakırsan forum kaybeder. Zaten çöp oldu iyice, seni hak eden bi forum değil burası.
Soruma verdiğin cevap için teşekkürler, Koko'ya mutlaka bakacağım ![]() |
Benzer içerikler
- en açıklayıcı kur"an tefsiri
- pompei kur"an ayetleri
- yumurta teorisi
- cevabı olmayan dini sorular
- madem öleceğiz neden yaşıyoruz
- paralel evren nedir
- türk bilim insanları
- mars"ta yaşam var mı
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- dünyada en çok konuşulan diller
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X