Şimdi Ara

ilerde şehirlerarası otobüs şoförü yada tır şoförü olmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaşım 14. zeki bir çocuğum derslerimde hiç çalışmadığı halde oldukça başarılıyım. biraz çalışsam ilerde istediğim mesleği olabilirim. ama ben doktor, avukat, mühendis, mimar tarzı meslekleri istemiyorum. benim ilerde severek yapacağı iş şehirlerarası otobüs şoförlüğü; o olmazsa tır şoförlüğü. çünkü bu büyük araçlara, yolculuklara çocukluğumdan gelen sevgim var. millet yolculuktan nefret eder bende aksine tatile gideceksek yüzeceğim için değil otobüsle yolculuk yapacağım için sevinirim. sürekli otobüs biletlerini en önde alırım kaptanı izlerim yol boyu. ama bunu arkadaşlarım haricinde kimseye söyleyemiyorum, kızarlar diye. anneme ara ara çaktırmak sohbet açıyom diyom "anne ben ilerde doktor olmak istemiyorum, avukat vs olmak istemiyorum. bunlar benim sevecek yapacağım işler değil" diyorum. annemde "doktor ol doktorluk en iyisidir" falan diyo. ben işin maaşında değilim maaşında olsam zaten doktor olmak isterdim yada avukat olmak isterdim. ve biliyorum şoför olmak istediğimi söylesem çok büyük bir azar işitirim annemden. annem sadece kendi istediklerinin olmasını istiyor benim hayatımda. sizce ne yapmalıyım gelecek hakkındaki kararımı? Severek yapacağım iş otobüs şoförlüğü.

• Önce bir ehliyet al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktor ol yine soforluk yap hobi olarak cikarsin arada bir

• adnansetek kullanıcısına yanıt
    Ehliyet mevusu sıkıntı değil. Kütahya Dumlupınar Üni. Otobüs Kaptanlığı Bölümüne gidince eğitiyorlar. Sonra ehliyeti alırsın zaten.
  • Daha yaşın çok küçük , acele etme ileride düşünmen için çok zamanın olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyuyan çirkin

Ehliyet mevusu sıkıntı değil. Kütahya Dumlupınar Üni. Otobüs Kaptanlığı Bölümüne gidince eğitiyorlar. Sonra ehliyeti alırsın zaten.

Keyfine göre o zaman ne istiyorsan

• İstanbuldayım hem okuyorum hemde minibüs şoförlüğü yapıyorum benim yaşımda minibüs şoförü olarak çalışanlar heves edip okumuyor kolay olan herkese güzel gelir sen şu an araba kullanmayı seviyorsun ama sürekli araba kullanmadığın için hevesin dahada artıyor bende senin yaşında öyleydim arabam olsun otobüsüm olsun sürekli sürerim hiç inmem vs. diyordum ama geçti bir işi yapmadan önce sonunu düşün ileride bir hayatın olmayacakmı ailen, arkadaşların hangi zamanda nasıl görüşüceksin sen şimdilik bilgisayar oyunu oyna ehliyetin olunca babanın arabasını sürersin hayat oyun değil sende oyunun bir parçası değilsin unutma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha akil dagitmamislar sana biraz bekle gelir

• Şoför olacagına doktor avukat mühendis vs ol yaz tatillerinde istediğin kadar seyahat et hem paran çok olur hem zamanın.
  • O zaman cok calis kendine bir otobus firmasi kur hobi olarakta otobus kullanirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _ANIL kullanıcısına yanıt
    Ama araba ve otobüs çok farklı şeyler. ayrıca abi senin dediğin bir hobi benim dediğim meslek. bir karizması var, o kadar kişi canını sana emanet ediyor. o kadar kişiyi sadece sen götürüyorsun. dediğin gibi insana ilk hiç sıkılmıycak gibi gelir sonra sıkılır. ama sürekli türkiyede geziyorsun sıkılmazsınki. Sen mesela dolmuşçuluğu tek bir hat üzerinde yapıyorsun seninki sıkıcı olabilir doğru. ama otobüsçülük öyle değil. @_ANIL
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyuyan çirkin

Ama araba ve otobüs çok farklı şeyler. ayrıca abi senin dediğin bir hobi benim dediğim meslek. bir karizması var, o kadar kişi canını sana emanet ediyor. o kadar kişiyi sadece sen götürüyorsun. dediğin gibi insana ilk hiç sıkılmıycak gibi gelir sonra sıkılır. ama sürekli türkiyede geziyorsun sıkılmazsınki. Sen mesela dolmuşçuluğu tek bir hat üzerinde yapıyorsun seninki sıkıcı olabilir doğru. ama otobüsçülük öyle değil. @_ANIL

Otobüscülük daha kötü uzun yola gidiyorsan hele dahada kötü minibüste akşam eve gidiyorsun otobüste öyle bir şey yok zaten otobüs şoförü olanların çoğu aynı yolları gidip geliyor her seferinde farklı yolları görerek gitmek tabii ki güzel ama belli bir zaman sonra yolları bildiğin için sürekli aynı yollardan gidip gelirsin dediğin kadar basit değil. Otobüste genellikle aynı şeritte belirli bir hızda gidersin araba kullanmayı seviyorsan bu seni tatmin etmez yinede zamanla anlarsın.

• _ANIL kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı be abi, belki ilerde vazgeççem. Ayrıca senin dediğin tüm zorlukları göze aldı ben. @_ANIL
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.