Şimdi Ara

İleri C Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben temel c programlama konularına oldukça hakimim. temel veriyapıları, algoritmalar konusunda da aynı şekilde. Tabiki herşeyi bilmiyorum çok fazla bilmediğim şey olduğuna da eminim. Size sormak istediğim ileri derecede hangi konulara yönelmeliyim aynı zamanda ingilizce veya türkçe ne tür kaynaklar önerebilirsiniz. Teşekkür ediyorum şimdiden.

• guardofhell28 G kullanıcısına yanıt
    Uzmanlaşmak istediğiniz alan C mi? Eğer öyleyse fonksiyon göstericileri, kesmeler, bilgisayarlar arası haberleşme (portlar vs.), işletim sistemlerinin yapısı vs. Yani anlayacağınız gibi sistem bilgisine doğru kayıyor. Sentaks ve semantik olarak herşeyi hallettiyseniz başlangıç olarak bunlara bakabilirsiniz. Ayrıca, seviyenizi bilmiyorum amahttp://lxr.linux.no/linux-old+v0.01/ buradan ilk linux kernel kodlarına da yavaştan göz atabilirsiniz.

Not : Bunlar gerçekten ileri şeyler yani atıyorum atoi, strncpy, memcpy gibi standart fonksiyonları kendiniz yazamıyorsanız bunlar ağır gelecektir. Foruma biliyorum yazınca insanların seviyeleri anlaşılmıyor, o yüzden yazdım.

• Ben Klemens , 21st Century C - C tips from New School

Özellikle , Linux ortamında sistem programlamaya başlayacak birisi için güzel bir başlangıç kitabı olacaktır. Valgrind gibi önemli toolların kullanımını öğrenmeniz içinde başarılı. Ama bana göre Make yerine CMake öğrenmekte fayda var. Veya Sconf.
    Bir de ,Google'a Learn C The Hard Way yazarsanız , karşınıza gelecek tutorial son derece başarılı. Zed'in , aynı kıvamda Python tutorialı da var ama nedense ben C tutorialını daha çok beğendim. Her ne kadar bazı konularda anlaşamasak da , (Make vs CMake vb.) son derece ehil bir eğitmendir.
  • İşletim sistemi mimarileri ile ilgilenebilirsin
  • mesajım bulunsun ilerde lazım olur bu konu özellikle daha başlardayım C de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.