Şimdi Ara

ilginç bir dizi :HACI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• 30 Mart Perşembe saat 10.00 sıralarında Show TV'de "Hacı" isimli bir dizinin ilk bölümü yayınlandı.

"Hacı" isimli dizinin günlerce reklamı yapılmıştı. ,
    Fragmanlarında ise gerçekten oturmuş tipler yer alıyordu.,
    Bu filmin, yayınlanan ilk bölümüyle hüsrana uğrayacağı belliydi.
    Filmin konusu iyi seçilmişti, ancak teknik kadronun, dersine iyi çalışmadığı ortaya çıktı.
    Yeşilçam'ın yaptığı İslâmî içerikli hiçbir film şimdiye kadar değer kazanamamıştır. Bu dizinin de aynı anlayışla yapıldığı, danışmanlarının senaryoya fazla müdahale edemediği ortaya çıkıyor.
    Toplumumuzda her tipi barındıran aileler az da olsa var.
    Filmin konusu iyi seçilmiş.
    Tipler görüntü olarak oturmuş.
    Filmin tek olumlu yanı da bu!..
    Şimdiye kadar filmlerde başı örtülü üniversiteli bir kızı gösterme cesaretini -istisnalar hariç- kimse gösterememişti.
    Üstelik, İslâmî kesimlerin taleplerini gündeme kimse film olarak taşıyamamıştı veya taşımamıştı.
    Bu açıdan bakıldığında önemli bir konu yakalanmış…
    Filmdeki İslâmî tipler, daha çok diyalog ve davranış bozukluğu çekmektedir.
    Tipler fizik olarak oturmasına rağmen, birilerinin kafasında oluşturduğu şablonun dışına çıkamıyorlar.
    Hacının üniversiteye giden başörtülü kızı makyajlı.
    Toplumda böyle giyip makyaj yapanlar var.
    Ancak, üniversiteye giden başörtülü hiçbir kız makyaj yapmaz.
    İslâmî gösterilen sakallı genç, cami çıkışı mitingde liderlik yapıyor.
    Gerçek mitinglerde çoğu zaman yazar, çizer veya sivil derneklerin ileri gelenleri de konuşmaya katılır.
    Üstelik sakallı bir lider ve kadrosu "Ya Allah bismillah, Allahûekber" diye bağırmaz.

Doğrusu, sakallı lider, "Tekbiir" diye bağırmalı, topluluk da "Allahûekber" diye cevap vermeli idi.
    Bu mitingin tamamen acemice yapıldığı ortaya çıkıyor.
    Bu sakallı İslâmî genç, zengin bir hacının oğlu olduğuna göre biraz olsun mektep görmüş olması gerekiyor.
    Oysa, durup dururken fabrikada odasını boyayanlara bile agresif davranan bağnaz bir insan olup çıkıyor.
    Yengesine 'Tövbe tövbe, başımıza taş yağacak, şeytan' vb. kelimeler sarf ediyor. Böyle sakallı imanlı bir genç sabırlıdır ve nerede konuşacağını iyi bilir.
    Gereksiz uluorta konuşmalardan daima sakınır.
    Okumuş Müslüman gençler, yeri geldiğinde tavır almasını bilirler, kendilerini ezdirmezler, nedensiz bir hiddet ve ufak tefek olayları büyütmezler.
    Hele hele asla bağnazlık ve yobazlık yapmazlar.
    Filmde gösterilen yeşil cübbe ve sarıklı hoca, eylem yapan Müslümanların başı. Oysa, bu eylemleri hiçbir zaman sarıklı hocalar yönlendirmez.
    O tip hocalar daha çok "itidal" tavsiyesinde bulunurlar.
    Mitingler, üniversiteli gençler ve sivil dernekler tarafından duyurulur ve organize edilir.
    Filmin sakallı genç kahramanı, sarıklı hocanın dersindeyken, kız kardeşinin bu mekâna gelmesi gülünç.
    Böyle bir davranış bu tür oluşumlarda hiç olmaz. Olsa bile, çok acil bir durum olması gerekir.
    Örneğin; kızın babası ölmüş, sakallı gençle irtibat kurulamamış, kız da bulunduğu yeri biliyormuş gibi benzeri.
    Çok kuvvetli nedenler oluşturulması gerekir.
    Kısaca İslâmî tiplemelerdeki başörtülü kız ve sakallı genç, davranış ve konuşmalarıyla tamamen karton bir tip… Bu filmin senarist ve yönetmeninin, danışmanlarından yeterince faydalanamadıkları ortaya çıkıyor.
    Film, dramaturji açısından da zayıf. Filmin dramatik yapısı da kurulamamış. Sahneler heyecan ve beklenti oluşturacak bir biçimde oluşturulamamış. Olayların bağlantıları ve nedenleri zayıf kalmış. Oyuncular, kendilerine uygun, gerektiği gibi davranıp, gerektiği gibi konuşmuyor.
    Jandarma komutanı albayın, Hacı'nın şirketine gelerek kapıda konuşması garip! Jandarma komutanı ikaz yapacağı kişinin ayağına gitmez, makamına davet eder.
    İhale mafyası, ihale yapılacak binada adama tekme vurup sıkıştırmaz.
    Adamı alıp uygun bir yere götürüp, gerekeni gürültüsüz bir şekilde yapar. Başkomiser olayın olduğu mekâna ulaştığında arkadaşlarına saçma sapan konuşmaz.
    Orda söylemesi gereken sözler; "Durum nedir? Hâlâ içerdeler mi?" vb. laflar olabilir. Başkomiserin olaya müdahale şekli de inandırıcı değil. Başkomiserin annesinin tokat atması, başkomisere yeni polis olmuş gibi laflar söylemesi garip.
    Filmin mesaj olarak pek bir şey verdiği söylenemez.
    Ancak satır araları okunduğunda birilerinin borazanlığını yaptığı söylenebilir.
    Avrupa Birliği'ne girmekte olan bir ülkede daha özgür ve sivil yaklaşımların öne çıkarılması gerekirken, bu filmde, bu yönde bir cesaret ve özgür bir düşünce göremiyoruz. Bu filmdeki Hacı'nın namaz dışında İslâm'la pek ilgisi olmadığı ortaya çıkıyor.(alıntıdır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armagedon2001 -- 5 Nisan 2006; 10:00:13 >

• haklısın kardeşim ben de beklediğim kaliteyi göremedim.Gerçekten bu dizi ayakta durursa sadece konusu için durur.Hacının torunu rolünde bir kız koymuşlar diziye.Şımarıklık yapıp duruyor.Böyle ciddi bir dizide o kız bu kadar ön plana çıkmamalı.Çok basitce hazırlanmış ama yine de izlemeye devam...
  • Yazıyı kim yazmış bilmiyorum ama aynı konuyu babamla konuşmuştukk..

Araştırma yapılmadan dizi çektikleri belli..

Benim de dikkatimi çeken makyajlı, kaşları alınmış, başörtülü üni. öğrencisiydi..!!

Üni.li ler daha bilinçli olurlar bu konularda..

Ayrıca sakallı gencin davranışları da hiç olmamış.. Çok fazla bağnaz yapmışlar.. Hiç öyle imanlı birisi görmedim..!!
  • Sakallı gencin lafları hep slogan laflar. Çocuk kendi ailesine bağırıyo. Hiç kimse kendi ailesine bile, hatta hacı babasına öyle geçip slogan atmaz. Belli ki senaristler bu gösterilerden bir kaç laf öğrenmişler, onları kendilerince kullanmaya çalışıyolar. Dizi ne taraftan bakarsanız bakın saçma sapan olmuş. İzlemeye değmez. Ben 15 dk seyrettim sırf meraktan. Berbat bi dizi. Hemen değiştirdim kanalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RaMSeN

Yazıyı kim yazmış bilmiyorum ama aynı konuyu babamla konuşmuştukk..

Araştırma yapılmadan dizi çektikleri belli..

Benim de dikkatimi çeken makyajlı, kaşları alınmış, başörtülü üni. öğrencisiydi..!!

Üni.li ler daha bilinçli olurlar bu konularda..

Ayrıca sakallı gencin davranışları da hiç olmamış.. Çok fazla bağnaz yapmışlar.. Hiç öyle imanlı birisi görmedim..!!

haklısın ahmet gesili rolünü oynayan aşırıya kaçmış yine de sevdim bu adamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenn -- 5 Nisan 2006; 10:52:11 >
  • 1-hacı unlu zenginlerden , yeşil sermyenin en ünlüsü, cemöat lideri gibi izlenimler veriyor. AMA ADAM KUR'AN dan bir ornek bile veremiyor.KULAKTAN DOLMA LAFLARLA OĞLUNU GEÇİŞTİYOR.
    2-KOSKOCA ALBAY VE HACININ DAVRANIŞLARI TÜRK ASKERİNE YAKLIŞMAYAN TAVIRLAR VEYA TÜRK ASKERİNE NASIL BOYLE UKALA CEVAP VERİLEBİLİYOR.
    3-KOMSER YARDIMCISI EMİR VERİKEN NERDEYSE AĞLAYCAK
    4-MEMOLİNİN ZEYNOSU GİBİ BİR İZLENİM GOSTERMEYE ÇAILŞMIŞLAR AMA DİKKAT EDİŞLCEK HUSUS zeyno koylu kızıydı. üreeprtisi dogaldı. ama bu KOSKOCA KOMSER YARDIMCISI
    5-albayın mitingi izlmesi çok güzel vurgulanmış. ama OLYALARA KARIŞMAŞI YANLIŞ. BİLDİGİM KADARIYLA BÜYÜKŞEH,RLERDE POLİS MÜDAHALE EDER. POLİS ARAŞTIRIR. ASKERİYE SADECE OLAGANUSTU DURUMLARDA KARIŞIR. KONYA DİYARBAKIR GİBİ OLAY ÇIKMA İHTİMALİ OLAN YERLERDE DE İZİNLE KARIŞABİLİR.
    6-miting sahnesi: cuma gunu duzenlenmiş. ama izleyicinin çogu dışardan gelenlker. camiden çkıknalar deil. kayseriyi biliyorum, konyayı biliyorum, bursayı biliyorum, antepi biliyorum. CUMA VAKTİ İNCİN TOP OYNAR. YANİ OKDAR HALKIN BİR ANDA TOPLANMASI SOZKONUSU DEİL.
    7-GESİLİ OLMUŞ İSLAMİ ŞEİRKETLERİN BAŞTACI DENİLİYOR. HEM LİDER OLDUGU SUPHELENİLİYOR. HEMDE İŞADIMI. MUMKUNU YOK O OFİSTE O TUR REZALETLER ÇIKMAZ. O TÜR İNSSNLAR DEİL AÇIKTA TARTIŞMAK EVİNDE VİLE O KONUŞMALAR GEÇMEZ.
    8-sevil otusken olayı ve o işi canlandıran güzel canlandırmış. biçilmiş kaftan. AMA OLAY SU. KOSKOCA OTOYOL İHALESİ, KARŞIDA MAFYA. NE MAFYA ÇELME TAKMA MAFYASI.......BU ADAMLAR O KDAR SALAKMI. O ADAMIN GESİLİ NİN ADAMI OLDUGUNU BİLİYORLARDA DIŞ KAPIDA BEKLEYENİN GESİLİ OLDUGUNU NİE BİLEMİYORLAR. OYSA İKİ ZARFTA AYNI ARABADAN ÇIKTI. İKİSİNE BERABER ONLEM ALIRLAR HATTA ARABAYI ORAYA YAKLAŞTIRMADAN ÇEŞİTLİ ONLEM ALIRLARDI.
    9-KOMSER BEY BASINDAN OLUM TEHLİKESİ GECMİŞ, ADAM OLAYIN SOKU BİLE YOK. GOZLERİ GAZETECİ KIZDA.
    10-
    SAYMAYLA BİTMEZ. BU OYUNU YENİYETME BİR SANATCI BİLE YARİSMADAN ÇIKANLAR BİLE DAHA İYİ OYNAR.
    --------
    OYUNCULAR BERBAT. KORKARAK OYANDIKLARI VEYA OYNATILDIKLARI APAÇIK ORTADA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 5 Nisan 2006; 11:27:50 >

• Birde dikkatimi çeken.. "Sözler" okuyordu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.