Şimdi Ara

İlginç Bir Sorun formatta donanım mı bozuldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pazartesi sabah 6 da format atmayı düşündüm sisteme erkenden işim bitsin diye akşam 23.26'a kadar sistemle uğraştık,laptop i7 2.20ghz 8gb ram 750gb hdd 1gb ekran kart donanımlı windows 7 flash boot taktım Şimdi yükleye tıkladıktan sonra medya sürücüsü bulunamadı vs. hatası aldım windows 8 denedim çok ağır yüklemeye başladı %1'lık kısım 25 dakikada doluyordu.

iptal ettim ubuntuya geçtim yükledi fakat boot sorunları ortaya çıktı sildim lunix mint geçtim hdd açmadı onuda sildim windows 7 dvd üzerinden deniyeyim dedim bekledim yaklaşık 4 saatte format yeni bitmişti şimdi arada donmalar kasmalar oluyor driverları binbir güçlükle yükleyebiliyorum.

Sorunun neyden kaynaklı olduğunu aklım almadı daha önceleri 3.5 saatte sistemim hazır hale gelirdi bu bekleme olayı canımı sıktı herhangi bir sorunla da karşılaşmadım güçte kesilmedi temizde kullanırdım,laptopun garantisi biteli 25 gün oluyor umarım masraf çıkarmaz.Düşüncelerinizi veya önerilerinizi alabilirsem çok iyi olur.Hard disk veya ramden şüpheleniyorum ama sıkıntı olsa hiç açılmaz veya yüklemeye yapılmazdı,teşekkür ederim şimdiden...

• ttombala kullanıcısına yanıt
    Problemin sebebi %90 hard diskten kaynaklanıyor. Önemli verileriniz varsa mutlaka yedekleyin. Bad sector taraması yapın. Sonrada tam format atın.
  • anladım ramleri söktum baktım bır sıkıntı yok gıbı hdd taramasını HD Tune ile sabaha kadar taramaya bırakacağım sonucu buradan da açıklarım teşekkür ederim cevap için :) iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttombala -- 15 Nisan 2014; 23:23:07 >
  • Dün akşam 23.30 da başlattığım tarama sabah 7'de bu şekildeydi akşama kadar da bırakacağım eğer yanıt vermeme durumu değişmezse kapatacağım boşa çalıştırmanın manası yok sıkıntı hdd demektir taramayı bile kabul etmediğini gösterir,diye düşünüyorum.

Fotoyu ayriyetten çektim sistem üzerinde foto ayarlamayı düşündükçe strese giriyorum 1 saatimi alırdı o yüzden telefon ile çekerek göstermek istedim belirtmek isterim...

https://store.donanimhaber.com/b2/b8/68/b2b868cdc3bd681e09d308c917137134.jpg
     İlginç Bir Sorun formatta donanım mı bozuldu?

• maxblast deneyebilirsin bi nevi hdd tamir programı bad sectorlerı feln yok ediyo
  • müdür senin hdd yanıyor 54 derece. çok zor bir ihtimal hdd olması ama umarım hdd dir. hdd bozulması için ya elektrik yada düşmesi gerekiyor yada olmazya hani yüksek manyetik alan olan bir yerde bırakmış olma ihtimali ( Lost canlandı gözümde :) ) ..

neyse scan disk salak bir program arkadaşın dedği gibi bir hdd tamir kiti edin onla dene ama ram gibi geliyor bana açıkca..
  • teşekkürler arkadaşlar halen yanıt vermiyor şeklinde kalmış sistem sabahtan beri açıktı maxblastı ındırıyorum onu cd ye cekıp birde onu denıyecegım umarım hal olur ram 2x4gb seklınde dun ramlerı söktüm cıkartım tekrar taktım teker teker hani birinde sorun olabilir diye ama zannetmiyorum yine aynıydı.

hdd ile uğraşıyorum olmaz ise notebookta 150gb hdd var onu söküp buna takayım diyorum dell n5110 harddiski bayağı iyi muhafaza etmiş netten hdd değişim işlemine baktım anakartı dahi söküyoruz :) normalde alt tabakada bir hazne olur orada barınır ama bunlarda öyleymiş bakalım ne olacak bu iş ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende de olmuştu hdd değiştirdim mecburen format atarken bazen hdd bozulabiliyor diğerlerini bilmiyorum ama
  • Ben de aynı sorunla boğuşurken servise gönderdim win8 boot manageri silip geri gönderdiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Sowyet küçük bir 10.1inc mi ne notebook var elimde olmazsa onun hdd sini sökeyim buna deniyeyim diyorum sorun hdd ise kendini zaten belli eder.

@firatkrky boot dosyalarıyla veya herhangi bir sistemle bağdaşmıyor bendeki hata donanımsal yetersizlik gibi tıkanıp kalıyor zaten bomboş olan hdd de,"boot dahi olmayan hdd" bir sistem yükleyince yaklaşık 45 dakikada açılmaya çalışıyor veya donup kalıyor.

@onrkndmr34 Max Blast 5 boot ettim çalıştırdım sıfır formata başladım kılavuz yardımıyla sector kurtarma dahil olan seçeneklerle format atılmaya başlandı fakat alttaki hatayı verdi ıgnore desem bile tekrar aynı hata sanırım hard diskte belirtilen alandan sonrası hasar almış.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1002740/e544503f-703d-480d-90d2-61b54035a665.jpg

düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar yapabileceğim önerileri dikkate alıp denemeye çalışıyorum şuana kadar çözüme ulaşamadım halen :)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttombala -- 16 Nisan 2014; 19:24:19 >

• dostum notebook un hdd sini başka bi bilgisayara takıp dene derim.
    mümkünse masaüstü olsun masaüstünde format atıp windows kurmayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

dostum notebook un hdd sini başka bi bilgisayara takıp dene derim.
    mümkünse masaüstü olsun masaüstünde format atıp windows kurmayı dene

o da bir yöntem fakat laptop daha önce hiç açmadım şimdi ingilizce bir video yardımıyla söktüm sayılır öğreniyorum yavaş yavaş ama bu modellerde hdd bayağı içte kalıyor. bir hdd ye ulaşabilirsem dediğini masaüstünde deniyeceğim oradan da sonuca ulaşabilirim dediğin gibi fikir için teşekkür ederim :) aklıma gelebilirdi ama geç gelirdi bu fikir.
    anakartta bir vida da takıldım bayağı sıkı bırakmışlar fabrika çıkışında yalama da yapmıyayım diyorum düşünüyorum şimdi nasıl çıkarsam diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttombala

@Sowyet küçük bir 10.1inc mi ne notebook var elimde olmazsa onun hdd sini sökeyim buna deniyeyim diyorum sorun hdd ise kendini zaten belli eder.

@firatkrky boot dosyalarıyla veya herhangi bir sistemle bağdaşmıyor bendeki hata donanımsal yetersizlik gibi tıkanıp kalıyor zaten bomboş olan hdd de,"boot dahi olmayan hdd" bir sistem yükleyince yaklaşık 45 dakikada açılmaya çalışıyor veya donup kalıyor.

@onrkndmr34 Max Blast 5 boot ettim çalıştırdım sıfır formata başladım kılavuz yardımıyla sector kurtarma dahil olan seçeneklerle format atılmaya başlandı fakat alttaki hatayı verdi ıgnore desem bile tekrar aynı hata sanırım hard diskte belirtilen alandan sonrası hasar almış.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1002740/e544503f-703d-480d-90d2-61b54035a665.jpg

düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar yapabileceğim önerileri dikkate alıp denemeye çalışıyorum şuana kadar çözüme ulaşamadım halen :)...

aynen bi deneyin ona göre tekrar yorum yapalım.

• bir vidayı çıkartamadım çokta uğraşarak iyice yalama olmasın bu kadar sıkı yapmaları yanlış ama illa bir sorun çıkartacaklar kullanıcıya yarın teknik servise götürüp o vida için bir konuşacağım onun haricinde herşey yolunca gidiyordu bir vida önüme çıkana kadar böyle işim yarım kalınca var ya hiç rahat edemiyorum.
  • hard diski başka pc taktım çalışıyor takılmadan laptopa taktığım bilgisayardaki hdd taktım donma aynı şekilde onda da var,bizim bir arkadaşa sordum neden olur diye büyük olasılık işlemci dedi eğer öyleyse bayağı masrafa gireriz :) yarın teknik servise vereceğim pazartesinden beri uğraştım olmadı yapacak birşey yok onlarda baksın ona göre fiyat biçip ya yaptırır yada atarım :)
  • geçmiş olsun hocam iyi uğraştırmış seni hdd altta olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfsado

geçmiş olsun hocam iyi uğraştırmış seni hdd altta olması

teşekkür ederim :) sorma bir hdd değiştireceğiz diye monitörü klavyeyi kasayı vs. ne görüyorsan laptop da söktüm anadan doğma yapıp tekrar fabrika çıkışı haline getirdik, her şeyi geçtim daha önce laptop sökmemişim hayırlısı yapacak bir şey yok artık eğer sıkıntılı işlemci olursa parçaları değerlendirip yeni makineye bakacağım :) çünkü bayağı masrafı el yakabilir onun yerine 2 yıl daha garantili makul fiyata bir makine daha çok işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttombala

quote:

Orijinalden alıntı: wolfsado

geçmiş olsun hocam iyi uğraştırmış seni hdd altta olması

teşekkür ederim :) sorma bir hdd değiştireceğiz diye monitörü klavyeyi kasayı vs. ne görüyorsan laptop da söktüm anadan doğma yapıp tekrar fabrika çıkışı haline getirdik, her şeyi geçtim daha önce laptop sökmemişim hayırlısı yapacak bir şey yok artık eğer sıkıntılı işlemci olursa parçaları değerlendirip yeni makineye bakacağım :) çünkü bayağı masrafı el yakabilir onun yerine 2 yıl daha garantili makul fiyata bir makine daha çok işe yarar.

inşallah küçük bir maliyetle kurtarırsın hocam aksi halde düşüncelerine katılıyorum
    işlemci fiyatları uçuk biraz (350$) helede i7 olunca
    yenisini almak daha mantıklı

• şöyle bir hortlatayım bu konuyu da bugün uzun zaman sonra üyeliğe girdiğim için kusura bakmayın,hala kullanıyorum aynı bilgisayar o zaman götürdüm servise mecburen.. Anakart ve harddisk gitmişti sağolsun cüzi miktarlarda 250 tl ye ikisini de halletmiştim açıkçası suan hala laptopu gelistirme yasatma gayesindeyim :)) boyası sökülüyor temiz bir zımpara ile boya yapacağım,cd-rom u çıkartıp ikinci hdd yi takmayı düşünüyorum.Buradaki değerli arkadaşlara teşekkür ederim o zaman dilimi içinde bana vakit ayırdıkları için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.