Şimdi Ara

ilginç bir yer, eskiden Uğur dündar da haber yapmıştı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun yıllar önce siyah beyaz televizyonun tek kaynak olduğu zamanlardaki UĞUR DÜNDAR her hafta izlenen ilginç olaylar haber programı vardı. Aynı yine konu olmuş görünce hemen hatırladım. o zmaan çok tartışılmış ama bir sonuca varamamışlardı.

haber :

http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=285669&PID=1017&ref=radikal

Rampada yokuş aşağı inilmiyor!
    12.02.2009

Samsun'un Ladik ilçesindeki Akdağ Yaylası'na giden yolun bir bölümünde yer alan rampa araç sürücülerinin şaşkınlığına neden oluyor. Rampada vitesi boşa alınan araçlar yokuş yukarı hareket ediyor.

Edinilen bilgiye göre, 1200 rakımlı Akdağ Yaylası ile ilçe merkezi arasındaki yaklaşık 13 kilometrelik yolun bir bölümünde ilginç bir olay yaşanıyor.

AŞAĞI DEĞİL YUKARI
    Yaylaya çıkan yolun yaklaşık 30 metrelik bölümünde görülebilen olayda, vitesi boşa alınan araçlar rampa aşağı yerine yukarı doğru hareket ediyor. İki otomobilin yan yana durması halinde ise hareket gözlenmiyor.

Eğimli arazide araçların kendiliğinden yukarı istikamete hareket ettiğini tesadüfen fark ettiklerini belirten yöre sakinlerinden Ersin Ertan, bu duruma bir anlam veremediklerini söyledi.

Akdağ Yaylası'na düzenledikleri bir gezi sırasında ilk kez olayı yaşadıklarını anlatan Ertan, “Yaylaya çıkarken eğimli arazide durmamız gerekti. Araç viteste olmayınca aracın tamamen tersi bir yöne rampa yukarı hareket ettiğini fark ettik. Daha sonra başka otomobilleri de denedik. Hepsinde de aynı şey olduğunu görünce şaşırdık” dedi.

Olayın ilk önce bir göz yanılması olabileceğini düşündüklerini belirten Ertan, “Ancak çok dikkatli bakıldığında gerçekten de burada bir rampa olduğu gözleniyor” diye konuştu.

Yine olayı yaşayanlardan Mehmet Aydilek ise, eğimli araziden aşağı inerken vitesi boşa alınan otomobilinin kendiliğinden yukarı istikamete belli bir ivme kazanarak hareket ettiğini gördüğünde çok şaşırdığını söyledi.

UZMAN GÖRÜŞÜ
    Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesinde görevli uzmanlar ise bu tür olayların genellikle “manyetit” mineralinden kaynaklanabileceğini söyledi.

Toprak altında bulunan ve doğal demiroksit olarak da bilinen manyetitin doğal mıknatıs özelliği taşıdığını ve belirli bir güçle metal aksamlı cisimleri kendisine çekebildiğini belirten uzmanlar, bu nedenle söz konusu alanda manyetit etkisi olabileceğini bildirdi.

Uzmanlar, bölgede yapılacak bir jeolojik araştırma ile olayın gerçek nedeninin ortaya çıkarılabileceğini ifade etti.

• Hocam nasılsınız,görmeyeli çok olduAyrıca pek de anormal değil artık bunlar,manyetik etki alanlarının içinde olduğu içindir...
  • şoray uzun yolda programında da şorayın gittiği bir ilimizin köyündeki tepe yolunda araç bayır yukarı çıkıyodu.Hatta oradaki eğim baya bildiğimiz açısı yüksek eğimdi.
  • Göz yanılması.

Aynısı Erzurumda da var. Bizzat gördüm. Evet araç resmen yokuş çıkıyor gibi görünüyor ama aslında o yola paralel bir yolun eğimi ve arazi yapısı aldatıyor. Kendi aracımızı da denedik çıktı.

Göz yanılır ama nivo yanılmaz. Nivo ile ölçülmeli.
  • İnsan olsalar su terasiziyle bi eğimi ölçerler, ya da diğer araçlarla

Yok manyetik etkiymiş yok bilmemneymiş...

Hadi geçtim su terazisini, aracın yokuş yukarı vites boşta çıktığını varsayan adam hareketin

durduğu yere yakın bi yerde yola su döksün bi şişe, su aracın hareketinin tersine akıyorsa

tamam eyvallah çekim kuvvetini araştırsınlar, yok araçla aynı yöne akıyor ise ...... .......

Bi problemin çözümüne neden komplike yollardan gidilir anlamam.

Basit çözümden başla olmazsa diğerlerini denersin...

Kıçına başına kaşık yapışan adam vardı bi ara da, ben böyle salak şeylere bilimsel veri olmadıktan sonra

kesinlikle inanmıyorum...

Bu zırvalar 90 lı yıllarda modaydı, öncüleri de dündar, teksoy gibi gereksiz insanlar...

@kkvan nivo ile niye ölçsünler?

o zaman sonuca ulaşırlar,

nivoyu geçtim şu basit su işini yapsınlar.

Ya utanmasalar big bang teorisinden başlıycaklar araştırmaya...

İşin içinde gizem olsun da millet merak etsin, manyetik dersek ilginç olur.

Bir fıkta geldi aklıma buna benzer

Temel kitap yazıcak, ünlü bi yazara gidip fikir almak istemiş

Yazar "kitabının konusu din, ünlü bir isim, gizem ve seks ilgili olsun yok satarsın" demiş

Temel 1 aya kitabı bitirmiş, raflarda yerini almış

Allah allah Kleopatra'yı kim ......

Bunlarınki de o hesap...

Fazla merak, göle yaprak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 12 Şubat 2009; 17:03:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Göz yanılması.

Aynısı Erzurumda da var. Bizzat gördüm. Evet araç resmen yokuş çıkıyor gibi görünüyor ama aslında o yola paralel bir yolun eğimi ve arazi yapısı aldatıyor. Kendi aracımızı da denedik çıktı.

erzurumdakini bende gördüm orası içinde önceden yok manyetik alan var yok mübarek bir zat var ..deniiyordu ancak uzmanlar gidip inceleme yaptılar dediğiniz gibi göz yanılmasından kaynaklanan eğim hatası ndan dolayı olduğunu söylediler
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

Bu zırvalar 90 lı yıllarda modaydı, öncüleri de dündar, teksoy gibi gereksiz insanlar...

uğur dündardan bahsediyorsun dimi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yok artık Nihat Doğan da mı....
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başka gereksiz dündar tanımıyorum ben
  • quote:

Başka gereksiz dündar tanımıyorum ben

niye ya?

adam delikanlı fb li

iyilerin dostu, kötülerin düşmanı, halkımızın kahramanı, hayatında bir kere bile günah işlememiş mükemmel kusursuz insan uğur dündar

birde reha muhtar vardı, ondan hiç bahsetmiyorum
  • ali kırca yı unuttum

sitili, tarzı her zaman örnek olmuştur ali abimiz
  • çok eskilerden siyah beyaz dönemde geçmişti Uğur Dündar programıydı
    aynı yerse daha araştırmamışlar mı bunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacox

ali kırca yı unuttum

sitili, tarzı her zaman örnek olmuştur ali abimiz

O stil tarz sakatlık doğurmaya çok musait ama
  • 15 senedir ısıtıp ısıtıp getiriyolar aynı zırvayı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

15 senedir ısıtıp ısıtıp getiriyolar aynı zırvayı.

Dur daha kıçına başına çatal yapıştıran adam var

Lan teksoy, hep senin eserin bunlar!
  • quote:

quote:

15 senedir ısıtıp ısıtıp getiriyolar aynı zırvayı.

Dur daha kıçına başına çatal yapıştıran adam var

Lan teksoy, hep senin eserin bunlar!

bakarak kaşık yamultan gavurlar vardı.

tövbe estağfurullah, bakarak ne ceviz kırıyolardır
  • olabilir.
  • samsun ladikli biri olaraktan

diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

samsun ladikli biri olaraktan

diyorum

boş fiteste fitenC açıyomuş type-Laz
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

samsun ladikli biri olaraktan

diyorum

boş fiteste fitenC açıyomuş type-Laz

Lazlığı kalmadı type-jr yaptık onu
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Göz yanılması.

Göz yanılması diyenler rampaya içinde sıvı bulunan özel bir cetvel koyup ölçebilirler(cetvelin ismi aklıma gelmedi),hakkaten böyle manyetik yoğunluğun olduğu rampalar var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.