Şimdi Ara

ilginç kargo maili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki gün önce mailime DHL kargodan bir mail gelmiş fakat ben ne bir yarışmaya girdim ne bir şey sipariş ettim ayrıca sanırım yurtdışından geliyor çünkü mail ingilizce işin diğer bir ilginç yanı ise mailde adres bilgilerimin yanlış olduğu söyleniyor ve ekte kargo takip numaramın vs. olduğunu söylüyor ve çıktı alıp dhl ofisine gitmem gerekiyormuş ancak eki açamıyorum hotmail kullanıcısıyım ve eke tıkladığımda "DHL_mailing_label_No04232.zip dosyasına bilinmeyen bir virüs bulaştığından bu dosyayı karşıdan yüklemek güvenli değildir." uyarısı alıyorum
    Ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum

• Nette yenisin galiba, o epostalar bilgi çalmak içindir. SAHTEDİR. O epostaları gereksiz olarak işaretle.
    Gönderenin kısmına bakarsan abuk subuk bir ismin yanına DHL yazmışlardır..
  • Bana ne X5'ler ne 250bin avrolar geldi. Kimlik bilgisi sızdırmaya çalışıyorlar.
  • ya normalde önemsemem ama 1 ay önce ups kargo ile birşey bekliyordum yurtdışından ve oradan gelen mail aynı şekildeydi ek falan da böyleydi o yüzden soru işareti oluştu aklımda ss de koyabilirim
  • Kimden kısmındaki eposta adresini buraya yaz.
  • DHL services
    federal.no.1422@dhl.com

umarım paylaşmak yasak değildir bunu konu kilitlenmesin
  • Abuk subuk isim sonra dhl demişler işte. Bunların hepsi sahtedir.

Ayrıca DHLnin resmi eposta adresini yazıpta, imzasız olarak yine gönderebilirler.
    Eğer resmi epostanın adı yazıp şüphelenirsen, epostanın özelliklerini incelersen oradan resmi siteden gelip gelmediğini anlarsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 11 Kasım 2010; 23:27:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladım yani sahtedir normalde önemsemem böyle şeyleri ama kafamı karıştıran bir ay önce ups kargo ile kargo beklerken aynen böyle bir mail geldi ve 2-3 gün sonra da kargo evime geldi onda da ek açılmıyordu şimdi baktım ordaki mail adresi contact@usps.com
  • Yalnız dediğim gibi örneğin sana şuan, kimden kısmında contact@usps.com yazan sahte bir eposta gönderebilirim. Resmi eposta adı yazdığı için gerçek sanabilirsin, böyle durumlar içinde epostanın detaylı bilgilerine bakılırsa, sahte olduğunu anlaşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 11 Kasım 2010; 23:37:35 >
  • teşekkürler kardeşim ilgin için
  • arkadaşlar aynı mail başka bir kargo adı altında banada geldi ama benim çocklar açmışlar ve pc ye virüs bulaştı
    sonuçları:: masaüstünde birçok simge kayboldu-----Harddiskte sadece C bölümünde sistem dosyaları vu proğram files kaldı diğerleri görünmüyor ----duvar kağıdı kayboldu siyaha döndü...

yardım:::hdd yi ve bilgileri kurtaabilirmiyim....format atmadan bu işi halledebilirmiyim. format atsam bile bu virüs silinirmi

yardımlarınız için saygılar..

bu arada virüsle ilgili olarak kargo şirketi uyarıda yapmış...
    https://postalinspectors.uspis.gov/radDocs/consumer/SpamAlert.pdf

• Peki bu adamlar bunu nasıl yapabiliyorlar?

3 adresten mail gelmiş;
    dekont-noreply@garanti.com.tr
    rezervasyon.onurairnoreply@onurair.com.tr
    raptures28@turktelekom.com.tr

Bu domainler üzerinden nasıl gönderebiliyorlar bunu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.