Şimdi Ara

İlginç sorunlar yardım lutfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Oncelikle sistemimi yazıyorum.
    Anakart : MSI z170 gaming m7
    İşlemci : 6700k
    Ekran kartı: GTX 1070
    Ram : 3200mhz 16 GB
    Monitör : Samsung Va panel 27 inch 144hz 1ms 1080p

Sorunum çok ilginç oynadığım online oyunlar sabah saat 3 - 4 ten önce kesinlikle akıcı değil. Mesela Battlefield 4 oynuyorum gün içersinde oynarken ateş ediyorum mesela adamlara değdiği halde server kabul etmiyor. Hiç gücü azalmiyor aynı zamanda fare klavye hareketleride bariz şekilde daha yavaş ama saat gece 3 4 ten sonra sabah saat 8 e kadar herşey çok daha iyi durumda. Helikopter kullanırken sabah 3 ten önce klavye sanki yavaşlamış gibi bı hissiyat oluşturuyor. Helikopter aşırı yavaş şekilde hareket ediyor. Sabah 3 ten sonra resmen benim bilgisayar gidiyo başka PC geliyor sanki. Masaüstünde bile farenin hızlandığını hissediyorum . Battlefield oynarken sabah 3 ten sonra oyuna girdiğimde resmen katliam yaparken günün diğer saatlerinde oyundaki akiciligin alakası olmuyor ve performansım çok daha kotu oluyor hali ile. İnternet diycem ama pinglerim hep aynı ve sabah 3 ten sonra PC gunduzkinden çok daha hızlı oluyor. Elektrikci çağırdım evin elektriği çok iyi durumdaymis. Zaten ev 4 yıllık daha. İnternetin Superonline ve pinglerim çok iyi yurtdisi serverlarına bile 50ping civarı aliyorum. Defalarca format attim. 3 defa PC değiştim. 4 monitör değiştim hala sorun degismedi. Bu arada GTX 1070 ile low da da ultrada da aynı fps yi alıyorum. Bu sistem ile insanlar YouTube da 170-200 arası alırken bende aşırı fps droplar oluyor ve gpu yüzde yüz kullanmıyor. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım arkadaşlar. Eğer birileri yardım edebilirse çok mutlu olurum . Bunca PC topladım ettim bu sorunu bir turlu asmaadim. Başka oyunlarda da sorun böyle FIFA oynarken de aynı şey var single da da online da da aynı sorun var. Gece 3 te kardesimle oynadığımız FIFA ile gündüz oynadığımız aynı değil yada akşamki işte sadece 3 ten sonra hızlanıyor bazen 4 gibi kafayı yiycem. Bilen biri yardım ederse gerçekten çok mutlu olurum.

• 4 ihtimal var.

-İnternet
    -Elektrik
    -Bilgisayarın sıcaklığı
    -Virüs

Format attığınızı, farklı bilgisayarlar denediğinizi yazmışsınız. Bu durumda sıkıntı internet veya elektrik gibi duruyor.

Önce hwmonitor ile oyun sırasında ve boşta, gündüz ve gece sıcaklıkları ölçüp buraya ss atın. İşlemci ısındığı için frekans düşürüyor, bu da darboğaza sebep oluyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

4 ihtimal var.

-İnternet
    -Elektrik
    -Bilgisayarın sıcaklığı
    -Virüs

Format attığınızı, farklı bilgisayarlar denediğinizi yazmışsınız. Bu durumda sıkıntı internet veya elektrik gibi duruyor.

Önce hwmonitor ile oyun sırasında ve boşta, gündüz ve gece sıcaklıkları ölçüp buraya ss atın. İşlemci ısındığı için frekans düşürüyor, bu da darboğaza sebep oluyor olabilir.

cevabınız için teşekkür ederim ama ekran kartı maximum 72 işlemcide maximum 57 dereceleri görüyor. Hatta kullandıgım daha serin calisan pc ler bile vardı sonuc aynı idi. Sorunun internet olması pinglerle alakalı olur diye düşünüyorum ancak pinglerim cok iyi. İnternet ile ilgili baska bişey olabilir mi acaba ? Birde elektrikler cok iyi evimin. Zaten kötü olsa evdeki diğer cok güç tüketen aletler sıkıntılı calisması lazımdı. Bunun dısında elektrik ile ilgili hangi ihtimal sıkıntı yaratabilir? Bunları bilmediğim başka faktörler olabilir mi bundan dolayı soruyorum. Virus ihtimalini düşnüp defalarca format attım hatta sıfır ssd almıştım yine aynı sıkıntı devam etti. Bir sürü antivirüs denedim hiçbişey bulunamadı. Aklıma en son gece 3 civari calismayı durduran bir windows servisimi diye gelmeye başladı? Yada oynadıgım oyunlar origin üzeri oldugu için origin veya punkbuster ile mi ilgili kafayı yiycem :(

• ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    Offline oyunlarda da aynı sıkıntıyı yapıyor mu? Eğer yapıyorsa elinizdeki Windows kopyasında sıkıntı olabilir. Farklı bir yerden bulup deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • virus ile belli saatlerde sistem izleniyorsa kasar normaldir

• internet sağlayıcın nedir?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam FIFA da single oynarken de aynı sıkıntı var

• Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    Hocam virüs bende düşündüm kaç tane antivirüs kurdugumu kaç kere format attığımı hatırlamıyorum bile hatta yeni SSD almıştım yani virüs olsa illaki görürdüm diye düşünüyorum :(

• Hocam Superonline VDSL pinglerim çok normal görünüyor ama upload pingi diye bişey okumuştum bunu görmenin yolu varmı bilmiyorum ayrıca geceleri düzelmesi aslında hep internet mi sıkıntı diye düşündürüyor bana

microsoft üzerinden temiz windows indirin eset yükleyin bide windows updateleri kapayın services bölümünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur0785

Hocam Superonline VDSL pinglerim çok normal görünüyor ama upload pingi diye bişey okumuştum bunu görmenin yolu varmı bilmiyorum ayrıca geceleri düzelmesi aslında hep internet mi sıkıntı diye düşündürüyor bana

upload ping diye bişey yok zaten ping karşılıklıdır. Sunucu ile istemci arasındaki gitgeli ölçer. Aklıma modeme de bi spyware gibi bi yazılım girmiş olabileceği geliyor. Ama single player oyunlarda da takılma oluyo diyosun. Sen yine de modemin arayüzünden fabrika ayarlarına dön veya yeni firmware at. Belki kötü niyetli yazılım zaman ayarlıdır ve modemin bağlı olduğu her bilgisayarı etkiliyodur.
  • Öncelikle farklı bir yerden Windows edinip bir de onu deneyin.

Başka bilgisayarda da aynı şey olduğuna göre sorun çok büyük ihtimalle modemden kaynaklı. Bir ihtimal elektrik de olabilir. Bilgisayarı farklı bir odada denediniz mi?

Eğer bir multimetreniz varsa bilgisayarın prizinin gece ve gündüz voltajını ölçün.

• Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    Bunu yaptım hocam maalesef ise yaramadı

• Hocam 3 ayrı modem denedim hepsinde aynı sorun var. Gun içersinde bazen iyi olabiliyor ama en fazla yarım saat sonra tekrar sıkıntı başlıyor. İnput lag oluyor resmen. PC de sorun var diycem ama öyle olsa gece 3 ten sonra full iyi olmazdı herhalde diye düşünüyorum. Modemde neredeyse denemediğim ayar kalmadi. Modemi resetleyince bı 5 dakika kadar düzgün oluyor sonra sıkıntı tekrar başlıyor. Masaüstünde bazen mouse klavye lagini hissediyorum bazen hissetmiyorum ama oyunda kesin sorun oluyor ve modemler ilgili herşeyi denedim :(

• nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam bir çok Windows denedim hepsi aynı sonucu verdi. Elektrik ise elektrikçi çağırmıştim

Ölçüm yaptı sorun olan saatler içersinde voltaj olması gereken gibi hiçbir sıkıntı yok dedi. Hatta evde herşeyin fişini çekip hatta PC yi bagladigim priz hariç tüm sigortaları indirdim öyle test ettim yine aynıydı. Aklıma maalesef tek bir şey geliyor gündüzleri yada akşamları internet hatları dolu iken oyunlarda input lag oluyor. FIFA oynarken de sürekli server a bağlı olduğunuz için single da da sorun cikarma ihtimali olabilir. İnternet sağlayıcılar filtre vs. Mi uyguluyor yada firewalli var bağlantılarımızın önünde diye 3 ayrı VPN denedim ise yaramadı. Ayrıca bu online oyunları adsl ile VDSL ile fiber ile sorunsuz oynayanlar var Türkiye'de o insanlar nasıl oynayabiliyor hiç anlamıyorum bölgesel bir darboğaz mı oluyor acaba ? Ama öyle olsa pinglerden anlaşılmaz mi? Bir bilişimci arkadaş ping spikelari göremeden de yasayabilirsin demişti bu ne kadar doğrudur acaba? Kusura bakmayın çok ihtimal var elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum ki belki nadir oluşan bir sorun ile ilgili bilgisi olan biri çıkar cevaplar.

Bilgisayarın internet bağlantısını kesip single oynamayı denediniz mi?

Modemi resetleyince 5 dk. düzeliyor demişsiniz. Bence sorun bulunmuş, modemde bir sıkıntı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 5 Ağustos 2017; 19:22:5 >
  • Masaüstünde bile farenin hızlandığını hissediyorum demeniz işi ilginçleştiriyor. Ya psikolojik ya da başka bir sorun var. Bence daha detaylı araştırın. Ve modemi tamamen tüm kablolarını çekip kapatın birkaç gün deneyin veya başka bir modemle çalışın.

• hala çözüm bulamadım :(
  • EA Serverlarından kaynaklı olabilir.EA 'nin serverları ABD'de de bu yüzden geceleri dalgalanmalar olup sonradan düzeliyor.Rest atılıyor.Sorun bu olabilir Sizden kaynaklı değil yaşayan çok kişi var.ABD'deki saat diliminden dolayı geceleri bu bizim ülkede gerçekleşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur0785

Hocam 3 ayrı modem denedim hepsinde aynı sorun var. Gun içersinde bazen iyi olabiliyor ama en fazla yarım saat sonra tekrar sıkıntı başlıyor. İnput lag oluyor resmen. PC de sorun var diycem ama öyle olsa gece 3 ten sonra full iyi olmazdı herhalde diye düşünüyorum. Modemde neredeyse denemediğim ayar kalmadi. Modemi resetleyince bı 5 dakika kadar düzgün oluyor sonra sıkıntı tekrar başlıyor. Masaüstünde bazen mouse klavye lagini hissediyorum bazen hissetmiyorum ama oyunda kesin sorun oluyor ve modemler ilgili herşeyi denedim :(

Hocam Aynı Sorum Bende de Var Ama Saati Belli Olmuyor Kafasına Göre Düzeliyor Berbat Durum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.