windows um c de yüklü ve ben bilgisayarıma format atmak istiyorum bilgilerim kaybolmadan bilgisayarıma format atmak mümkün mü.veya şöyle anlatayım.bilgisayarım çöktü.açılmıyor.bilgisyarımda da silinmesini istemediğim programlarım var bu programlar silinmeden tekrar windows u nasıl kurarım.bilgilendirirseniz sevinirim...........
xp ya da 2000 kullanıyorsan işletim sistemi cd si ile boot edip onarma yapabilirsin. format zaten!?
sistemim çöktü xp home edition kullanıyorum bilgilerimin kaybolmasını istemiyorum.işletim sistemi cd siyle bu işlemi yaptığımda bilgilerim silinir mi.bir de nasıl yaparım bu işlemi .teşekküğr ederim......
Xp cd sini tak Sistem cd den boot edildikten sonra Sihirbazdaki yazıları dikkatli okuyarak sistemini onar(kurulum ekranı turkce ve Annasılır oldugundan bi problele karsılasacagını zannetmiyorum...)...
Sistemi onarma yaparken format secenegi cıkmaz...Cıktıgı takdirde bir yerde yanlıs yapıyorsundur...
Sistemi onardıgın zaman Verilerin kaybolmadan İşletim sistemini yenilemiş olursun....
windows cd si ile bilgisayarı ac recovery e gel once "chkdsk c:" de ondan sonra "bootcfg /scan" eger windows bulursa "bootcfg /rebuild" dene zaten kısa/kolay bi cozum.. ancak windowsun acılmama sebebine bagli acılmama sebebine bagli.
dosya kurtarma 1-bi linux cdsi bul linuxu windowsun bulunmadigi diger bi partitiona kurman gerek linux ext2 ext3 kullanacagi icin senin bi partititondan vazgecmen gerekebilir. sonra linuxtan windowsun bulndgugu diskteki dosyalarini alirsin baska ntfs veya ext3 e yada cd ye yazarsın sonra windows kurarsın linuxu silerin
2- bozuk windowsun ustune yeni windows kur ancak kurmadan once "program files" ve documents an settings" klasorlerinin adını degistir (msdos)
arkadaşlar verdiğniz bilgiler için şimdiden sağolun.eve gittiğim de ilk iş bu işlemleri yapmak olacak.teşekkürler..............
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme