Şimdi Ara

10- 30k için mühendislik çok saçma olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar :( bir mühendisi daha kaybettik bu yıkıcı düzende adam amele oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    1-2k yaparsam ceng yazıcam işimiz zor

• Özellikle 2000 sonrası açılan mühendislik fakülteleri sebebiyle mühendislik ele ayağa düştü maalesef.
    Çukurova, 9 Eylül ,Anadolu ,KATÜ ,PAÜ ,SDÜ gibi köklü anadolu üniversitelerinin mezunlarıda bir Gazi Hacettepe Yildız Teknik mezunlarından farklı kazanmıyor piyasada. Ayrıca bilkent Koç ,ODTÜ mezunu makine mühendislerinin içi boş egosundan ötürü kötü bir ünede sahip. Ben en iyisini biliyorum en iyisi benim triplerinden ötürü iş yaptıramadıklarından şikayetçi çoğu firma .
    Önceden iyi üniversite mezunlari tercih sebebiyken şuan o sektördeki tecrübe çok çok daha onem arz eder oldu.

Ama bugün mühendislik maaşları maalesef yerlerde sürünüyor bilgisayar harici , kaldı ki oda şişecek yakında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 3 Aralık 2023; 22:44:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam itü demişsiniz. itü (kktc), itü sayılıyor mu? Eğitimi istanbulda aldığını da ekle bu hesaba ne düşünüyorsun?

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    iyi hocam senin bölüm

• Peki bir şey soracağım tıp okurken ki o zorlukla mühendislik arasında baya fark var. Yani tıp okuyun demişsin de aga sonra millet para için tıp okuyor ki genelde okuyamıyor yatay geçiş atıyor okuyan da işini sevmiyor sonra başımıza kalıyorlar düzgün muamele bile görmüyorsun. Yani insanın istediği mesleği yapması üniversite şanından küçük mü? Sonucunda gazide hocalar itü mezunu mesela o hocaların tanıdıkları ile referans ile iyi yerlere gelinemez mi?

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Sevdiğin iş muhabbeti tamamen zırva. Günün sonunda başkasının şirketini zengin etmek için çalışacaksın akademide olmayacaksan.

hocam tabiki gelinebilir gazi de kötü değil ortalama üstü bir okul ama tıp okumak varken aynı sıralamaya gazi gidilir mi ki. tıp okumak zor ama mühendislik okumak da kolay degildir

• Bu bakış açısıyla dünyada popüler bir şirkette yazılım üzerine çalışsam da başkasına çalışıyorum diye bırakıp üzerine gram ilgi duymadığım tıp mı yazmalıyım?

• Yani ben aslında seçim yaparken para olarak yapsam dediğiniz gibi diş hekimliği yazardım. Ama o da hani kolay çekilecek bir iş değil. Hepsinin ayrı zorlukları var. Sonucunda mühendislikte şirkettekilerle uğraşırsın ama tıp ve dişte her gün farklı insanlara uğraşıyor olabilirsin. Bu da önemli bir etken. Trde hangi insanın kaliteli olduğu belli de değil maalesef

• Ayrıca şunu atlıyorsunuz mühendis kariyer yapar da doktor kariyer yapamaz mı? Fenerbahçe, galatasaray kulüp doktorları mesela ayda 300k alıyor. Doktor olarak Yurtdışına çıksanız paraya para da demiyorsunuz

Doktorlar kimseyle uğraşmıyor ki hocam hastaneye çoğu zaman gittigimde hemşireler bakıyor doktor muayenesini yapıp gidiyor hemşire yazılmaz bence mesela

• Yani abi sağlık ocağındaki doktor da var hani

Sağlık ocağı valla mahalleye özel oldugu icin insanlarla daha ic ice oluyo (en azından bizim burdakiler) zaten 4 saat acık duruyo kapanıyo bizimki 8 12 arası

• evet

• Ben öyle düşünmüyorum yaptığım işe bakarım da öyle düşünüyorsan sen neden yazılım yazdın

• Yani o da öyle ama bizimki işini sevmiyor valla. Ne bileyim herkesin doktorunun tavrı farklı

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Bilkent etiketi için...

Tabii kendi işimi kurmak istiyorum, oyun geliştirme ıvır zıvır ilgimi çekiyor. Diğer alanlara (makine, elektrik müh. vs.) göre kendi işini yapman daha kolay bunda. facebook, apple, google, havelsan, aselsan vs. çalışma hayalim hiç yok. en fazla 2-3 sene tecrübe için girerim.

zaten bunun altındaki tercihim gazi tıptı. 2023'te tercih versem şu an tıpta okuyor olurdum 

maaşlı iş yapmak boş tamamen, bizim evin karşında Türkçe bilmeyen kebapçı mercedes e200'e biniyor. Bu arabayı aselsan'da çalışarak 25 sene sonra alırım anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 3 Aralık 2023; 23:21:55 >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt

Dokuz Eylül Üniversitesi mi Anadolu'da oluyor?    

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.