< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D6C674A4F -- 3 Aralık 2023; 21:50:59 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
10- 30k için mühendislik çok saçma olması
-
-
Son cümlen hariç katılıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Açarsın bi dükkan ayda 50k cukkalarsın mesela
Ceng istemiyorsan aslında fena mühendislikler yok. itü makine, itü elektrik, ytü mühendislikleri okunabilir.
ceng için 1k lazım maalesef. ben 5k ile düzgün ceng bulamamıştım, makine de okumak istemiyordum.
ama ytü mühendislik mi tıp mı diye düşünseydim tıp yazardım muhtemelen.
-
sevmediğin mesleğin eninde sonunda bir yerde patladığını 4. Sınıfta yatay geçişlerle sonuçlandığı ve ilk 6daki ünilerde olmadı diye kariyersiz kalmayacaklarını neden anlatamıyoruz? Aksine skalayı biraz daha genişlettiğin takdirde dahi insanlar gayet kaliteli yerlerde çalışıyor, yüksek lisansını yapıyor, kaliteli hocalardan eğitim veya referans alıyor vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 3 Aralık 2023; 22:3:13 >
katılıyorum itü elektriğe kadar baz aldım o seviyede okunur ama daha sonrası tıp her türlü çok daha mantıklı otur hemşireye emrini ver yapsın
Dükkan açabilecek kadar paran varsa okumana gerek yok :D git bi kebapçı aç 5 senede milyonersin zaten
Başlangıc ucreti olarak yazdım doktor 60 70k ile muhendis 18 20k ile baslıyorsa istedigim kadar sevdigim isi yapayım hocam
:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İüç eeci küçümseyici gülüş
Eczacılık artık albenisi olan bir bölüm değil çünkü eczane açma sıkıntısı var her yere eczane açamıyorsun ve bir sürü eczacılık mezunu olacak ileriki yıllarda bununla birlikte bir sürü işsiz eczacılık mezunu olacak
-
Biri karamba mühendislik-tıp "detaylı" maaş karşılaştırması linkini koyabilir mi
Eczacılar kimya mühendislerinin çalıştığı yerlerde de çalışabiliyor diye biliyorum en az muhendis maaşı alıyorlardır diye düşünüyorum birikim yapıp dükkan açabilirler
Listeye koymadığın hacettepede insanlar 18kya başlamıyor yalnız
Orası da var ama oldukça fazla eczacılık mezunu olacak ileriki yıllarda çünkü gereğinden fazla üniversitede eczacılık bölümü var 50 k dan sonraki eczacılıkların kapatılması gerektiğini düşünüyorum
-
Eczacılar kimya mühendisleri ile sadece ilaç endüstrisinde çalışıyorlar.Petrokimya,gıda veya savunma sanayiinde çalışmazlar.Eczacıların birçoğu şu an atanmaya çalışıyor ve atama çok nadir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 3 Aralık 2023; 22:14:25 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kendini avutma 2 yıllık elektroniğe geçtin mi bu arada
İstisnalar her zaman vardır hadi 30kya başlasın yine de kars tıp mezununun yarısından az alacak
CENG yaz.
Yok seneye başlıycam okulu bıraktım geçen hafta
Yarın sabah da işe başlıyorum 14k ya
Neyse erken kalkıcam sabah ben yatmaya gidiyim HDI iyi akşamlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
sevmediğin mesleğin eninde sonunda bir yerde patladığını 4. Sınıfta yatay geçişlerle sonuçlandığı ve ilk 6daki ünilerde olmadı diye kariyersiz kalmayacaklarını neden anlatamıyoruz? Aksine skalayı biraz daha genişlettiğin takdirde dahi insanlar gayet kaliteli yerlerde çalışıyor, yüksek lisansını yapıyor, kaliteli hocalardan eğitim veya referans alıyor vs.
|
Özellikle 2000 sonrası açılan mühendislik fakülteleri sebebiyle mühendislik ele ayağa düştü maalesef.
Çukurova, 9 Eylül ,Anadolu ,KATÜ ,PAÜ ,SDÜ gibi köklü anadolu üniversitelerinin mezunlarıda bir Gazi Hacettepe Yildız Teknik mezunlarından farklı kazanmıyor piyasada. Ayrıca bilkent Koç ,ODTÜ mezunu makine mühendislerinin içi boş egosundan ötürü kötü bir ünede sahip. Ben en iyisini biliyorum en iyisi benim triplerinden ötürü iş yaptıramadıklarından şikayetçi çoğu firma . Önceden iyi üniversite mezunlari tercih sebebiyken şuan o sektördeki tecrübe çok çok daha onem arz eder oldu. Ama bugün mühendislik maaşları maalesef yerlerde sürünüyor bilgisayar harici , kaldı ki oda şişecek yakında |
Bu forumda aynı şeyler tekrar tekrar gevelendikten sonra çok yeni bir fikri öne sürmüş gibi konuşan elemanlar beni çok tilt ediyor. Hacım bilmiyorsan araştırmadan neden böyle bir şey biliyormuş gibi vaaz veriyorsun anlamıyorum. İsteyen yapıyor oluyor azıcık LinkedIn üzerinden profil araştırması yapsan nerelerden nerelere gidilebildigini görürsün çok zamanını da almaz. Yapabilen isteyen adam tıp okusun zaten ama bu bölüm sadece para için yapılabilecek bir bölüm değil sadece.
|
Benzer içerikler
- 60 bin sıralama ile alan bölümler sayısal
- sayısal 300 bin sıralama kaç net
- en iyi fizik kanalı
- iki noktadan sonra tırnak gelir mi
- üniversiteyi bırakmak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X