Şimdi Ara

İlk 4G testi yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vodafone Plaza'da noter huzurunda 800 MHz, 1800 MHz ve 2600 MHz'lik 3 farklı bantta 4G'yi test etti. Vodafone, 4G testi yapan ilk operatör oldu

İlk 4G testi yapıldı

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan aldığı izinler kapsamında, İstanbul Maslak'taki Vodafone Plaza'da noter huzurunda 800 MHz, 1800 MHz ve 2600 MHz'lik 3 farklı bantta 4G'yi test etti.

Vodafone, bu testle Türkiye'de 3 farklı bandı birleştirip 4G teknolojisini deneyerek bu şekilde ulaşılabilecek "en yüksek hız" olan 450.79 Mbps hıza ulaşan ve aynı zamanda 800 MHz bandında 4G testi gerçekleştiren ilk operatör oldu.

Vodafone Türkiye mühendisleri tarafından gerçekleştirilen test, Samsung altyapısına sahip 4G test şebekesinde 800, 1800 ve 2600 MHz bantlarını kullanılarak test terminali ile yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan bu test, 4G teknolojisinin farklı spektrum bantları üzerinde yüksek hızlarda servis verebileceğini göstermesi açısından önem taşıyor. Gerçekleştirilen test ile Vodafone en değerli spektrum bandı olan 800 MHz bandında LTE testini ilk gerçekleştiren operatör oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Şebeke ve Teknoloji Direktörü Ara Yıldızlı, Vodafone Grubu'nun 30 yıllık tecrübesiyle tüm dünyada 2G ve 3G'de olduğu gibi 4G teknolojisinin de hayata geçmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Bu deneyim ve bilgi birikimi sayesinde bugün faaliyet gösterdikleri tüm ülkelerde en iyi ve en kaliteli 4G hizmetini verebildiklerini aktaran Yıldızlı, bu global deneyimi Türkiye'ye taşımaya hazırlandıklarını ve bu amaçla 4G testlerini aralıksız sürdürdüklerini dile getirdi.

Yıldızlı, bu amaçla geçen haftalarda gerçekleştirdikleri 900 LTE testi ile Türkiye'de 900 MHz bandında 2G, 3G ve 4G testlerini gerçekleştiren ilk ve tek operatör olduklarını anımsatarak, 800 Mhz bandında LTE testini ilk gerçekleştiren ve aynı zamanda 3 bandı kullanarak en yüksek hıza ilk ulaşan operatör olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

4G teknolojisi ile mevcut spektrum bantlarını birleştirilerek yüksek hızlara ulaşmanın mümkün oldğunu vurgulayan Yıldızlı, global pazarda 4G teknolojisinin geliştirilmesi çalışmalarına ilk başlayan operatörlerden biri olarak, Türkiye'de de 4G teknolojisine yön verenler arasında yer almayı ve abonelere ilk günden itibaren en iyi 4G hizmetini sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

KAYNAK:http://www.memurlar.net/haber/508766/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamyamix -- 7 Nisan 2015; 0:36:10 >

• Şimdi Vodafone, ben 2600 MHz frekans bandının lisansını satın almaya adayım mı demeye çalışıyor bu denemesiyle?
  • Hayaller 450 mbps hayatlar 1 mbps

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gefe16 kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Hız testleri göz boyamadan başka birşey değil. akk olduktan sonra isterse 1 gbit versin gerçekte olacağı maksimum 128 kbit
  • 4g aktif olduğunda nasıl paketler ayarlıcaklar çok merak ediyorum. Özellikle de sunulan kotaları ve aşım sonraki Hızı.

• 1gb limitle ne isimize yarayacak merak konusu

• 10 gb ı 10 tl ye versinler toptan kazansınlar. Ttnet de baya indirim yapar böylece.

• Mevcut kullandigimiz paketlerin internet kotalarinda arttirim yaparlar diye dusunuyorum. Fiyat farki yansitmaksizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Şimdi Vodafone, ben 2600 MHz frekans bandının lisansını satın almaya adayım mı demeye çalışıyor bu denemesiyle?

Sanmıyorum,basına bela almak gibi niyeti yoktur herhalde
  • Böyle testler yapılıyor bizim milletimizde 450 MBPS civarında hızlar görebiliceğimizi sanıyor.
  • evimde ayda 60 tl verdiğim 24 mbit adslim var.ama 75 gbı geçince çat diye düşürüyorlar 3 mbite.sonra eziyet başlıyor.kabloyla bile o hızları alamazken 1 gbit hız olsa nolcak operatörde.reklamlarını yapıyorlar işte.ben 4g yi sadece 800 mhz yayın yapmaları sayesinde daha az şarj tüketecek diye bekliyorum.yoksa 3g ile hızlar gayet yeterli zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

evimde ayda 60 tl verdiğim 24 mbit adslim var.ama 75 gbı geçince çat diye düşürüyorlar 3 mbite.sonra eziyet başlıyor.kabloyla bile o hızları alamazken 1 gbit hız olsa nolcak operatörde.reklamlarını yapıyorlar işte.ben 4g yi sadece 800 mhz yayın yapmaları sayesinde daha az şarj tüketecek diye bekliyorum.yoksa 3g ile hızlar gayet yeterli zaten

Ben başka firmada kullanıorum , valla 2 senedir her ay böyle. 200 gb ortalama kullanılıyor. Yavaşlama olmuyor..
    Ancak işyerinde ttnet var, tak diye kesiyor 50 gb sonrası..

Bence teknolojisi az gelişmiş firmayı tercih etmek daha doğru

İlk 4G testi yapıldı

• şuan ki 4g li telefonlar 150mbps yi destekliyor zaten 450 hayal olur
  • Simitci01 kullanıcısına yanıt
    fiyatlar aynı olur 4g hızında bağlanmak istersen ekstra ücret ödersin atıyorum 4gb internet 30 liraysa 4g hızında 4gb internet 40 lira olur. burası türkiye.
  • Eufloria kullanıcısına yanıt
    Haklısın vallahi burası Türkiye, burada teknolojik yenilik olsun diye değil, insanları nasıl kazıklarım diye getirirler 4g'yi, sonrada kılıfına uygun paketler çıkartarak satmaya çalışırlar...
  • Eufloria kullanıcısına yanıt
    Öyle olacak zaten.

• Hıız değil sınırsız internet istiyoruz.

• ejke E kullanıcısına yanıt
    Fena olmaz ki. Şimdi 2600 MHz bandını kullanarak üç farklı frekans bandındaki taşıyıcıyı kullanarak 450 Mbps hız verebiliyorlar. Peki 2600 MHz frekans bandı yeni bir operatöre kiralanırsa, bu olmadan ne olacak? Üç taşıyıcıyı bu sefer 800 ve 1800 bantlarından mı kullanacaklar? Bu kadar geniş frekans bantları olacak mı bakalım ihalede. Ne olacak merak ediyorum.
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    Onun için baz istasyonu sayısının birkaç kat artması gerek. Bunu da operatörler yaparsa zam da yapar ki, halk zaten buna kolay kolay izin vermez. :D
  • 1 gb kotaya 50 mbit hız olsa ne olur, 100 mbit hız olsa ne olur? Mobilin en büyük sorunu yoğunluk daha sonrada kota. 4g bunlara çözüm olacak mı göreceğiz.

Kota bakımından tamamen sınırsız olsun istemem. Komik ama gerçek 128 kbps sınırsız hız bulsak hemen birşeyler indirmeye, torrent kasmaya çalışıyoruz. Ama kotalar artık 10-20-30-50 gb seviyelerine çıkmalı. Tabiki makul bir fiyattan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.