Şimdi Ara

ilk 5dk gürültü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc açıldığında ilk 5dk gürültü oluyor(dvd yazıcı çalışıyormuş gibi) sonra geçiyor pcyi temizdedim ama problem devam ediyor sesin nerden geldiğini çözemedim

• arkdaşım işlemci fan ve soğutucusundan gelebilir fanlara kablo takılıyo olabilir birde kasanın arkasındaki güç kaynağı altındaki fandan gelebilir kasanın metal bükülmüştür vs bunlarada bakmanı öneririm
  • olabilir o sistem açılışında eğer birden çok harddisk veya fanlar varsa sistem açılışında test ediliyo.ama seninki baya uzun sürüyo herhalde:D
  • başka bir ihtimalde fanların içindeki motorların cinsidir.yani bazı fanlardaki motorlarda bulunan fanlarda motor içinde yağlama sistemi vardır.bu yağlar ısındıkça devreye girer ve sessizliği sağlar..başta biraz ses olabilir.

buda başka bir seçenek
  • Kesin konuşuyorum ekran kartının fanına bak derim :D yük altına girince ısınır ve ses kesilir
  • benim eski pc de böyleydi.
    sonunda sistemi yeniledim kurtuldum.
    eski upsler böyledir .
    ısındıkça sesi azalır.
    çözüm güç kaynağımnı yenile.
    tabii eski bir marka ise yenilerde sorun yok.
  • Fanlar çalıştıkca zamanla fanı döndüren millerin merkezleme yatakları boşluk yapıyor. Bu boşlukda ses yapıyor. tüm sorun bu. İlk başta motor çalışmaya başladığında ses yapar ısınmayla bu ses kesilir. ama zamanla bu boşuk artacağından ısındıktan sonrada sesli çalışmaya devam edecektir. Çare fanın değişmesi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 uzun 1 kısa bip sesi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

benim eski pc de böyleydi.
    sonunda sistemi yeniledim kurtuldum.
    eski upsler böyledir .
    ısındıkça sesi azalır.
    çözüm güç kaynağımnı yenile.
    tabii eski bir marka ise yenilerde sorun yok.

Tamamen katılıyorum sorun güç kaynağı aynı sorun bendede var.. Kesin sonuç yeni bir güç kaynağı.
  • CD Rom sürücünüzün içinde cd varmı?Problem buradada olabilir bu belki zayıf bir ihtimal çünkü 5dk sürmemesi lazım onun dışında cpu veya psu fanı ömrünü tamamlamış olabilir kontrol etmek lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.