Şimdi Ara

İlk Araba Seçimi - Clio-Corsa-Polo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000 Corsa 1.2 16V araç kullanıyorum. Clio kullanmadım Polo kullandım. Kesinlikle ve kesinlikle aralarında en iyisi Corsa. 98 Polo'yu kullandıktan sonra merso gibi gelmişti benim araç. Kesinlikle daha sağlam, daha sorunsuz ve aralarında Clio da dahil parçası en ucuz olan araç. Bundan önce bende Kartal vardı arka tamponun sıfırı 90 liraydı Corsa'nınkinin bugünkü fiyatı 65 TL. Bu sabah arabaya Bir takım fren diski, ön balata takımı, arka balata takımı, benzin filtresi, yağ filtresi, hava filtresi, takım buji, polen filtresi aldım. Tüm parçalar orijinal 170 lira tuttu. İnanın Opel'e bayılan biri değilimdir. Ama bu 3 araç arasında en iyi seçim Corsa, en kötüsü Polo olur. Ayrıca kullanması da çok kolay bir araç öğrenmek için ideal diye düşünüyorum. LPG'ye de tam uyumlu bizzat LPG kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 28 Mart 2013; 16:51:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

fiyat aralıgınız nedir?

18 'e kadar çıkabilirim ama ilk araç için çok yüksek düşünüyorum. En yüksek olursa 13 uygun gibi
  • 1.2 otomatik Corsa'ya bindim , 98-2000 civarı bir model. Bence ilk araç için gayet yeterli. Clio 2 de kullandım ve Corsa'yı tercih ederim. Polo da iyi ancak daha pahalıya malolur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

clio, ucuz parca, yakıt tüketimi, bol usta, hareketli ikinci el piyasası nedeniyle ilk tercihiniz olsun.

Bende bunu tercih etmiştim. Ama varsa imkanın beğendiğini al. Geciktirmeye gerek yokmuş dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polo bluemotion ;) Daha az yakanı yok. Üstelik basınca kaptıran bir araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Codemaste®

2000 Corsa 1.2 16V araç kullanıyorum. Clio kullanmadım Polo kullandım. Kesinlikle ve kesinlikle aralarında en iyisi Corsa. 98 Polo'yu kullandıktan sonra merso gibi gelmişti benim araç. Kesinlikle daha sağlam, daha sorunsuz ve aralarında Clio da dahil parçası en ucuz olan araç. Bundan önce bende Kartal vardı arka tamponun sıfırı 90 liraydı Corsa'nınkinin bugünkü fiyatı 65 TL. Bu sabah arabaya Bir takım fren diski, ön balata takımı, arka balata takımı, benzin filtresi, yağ filtresi, hava filtresi, takım buji, polen filtresi aldım. Tüm parçalar orijinal 170 lira tuttu. İnanın Opel'e bayılan biri değilimdir. Ama bu 3 araç arasında en iyi seçim Corsa, en kötüsü Polo olur. Ayrıca kullanması da çok kolay bir araç öğrenmek için ideal diye düşünüyorum. LPG'ye de tam uyumlu bizzat LPG kullanıyorum.

araçları kullanmış biri olarak yorumunuz önemli benim için.Aracınız 1.2 swing modeli galiba. Aracı kullanacağım yollar genelde yokuşlu,motor küçük oldugu için çekme sıkıntısı olur mu acaba? Bir de araca Lpg takılması şart mı sizce? motor küçük oldugu için az yakmaz mı normalde??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aziz_bucak -- 28 Mart 2013; 17:44:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

1.2 otomatik Corsa'ya bindim , 98-2000 civarı bir model. Bence ilk araç için gayet yeterli. Clio 2 de kullandım ve Corsa'yı tercih ederim. Polo da iyi ancak daha pahalıya malolur.

Corsa'yı tercih etmenizdeki sebep nedir?
  • Aralarından en iyisi corsadır. Ama 1.4'lerinin az yaktığını söyleyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1193

Aralarından en iyisi corsadır. Ama 1.4'lerinin az yaktığını söyleyemem.

eger benzinlisini kastediyorsanız artık az yakan benzinli araç yok.mecburen Lpg.
    Ama Lpg'de bile çok yakıyor diyorsanız orası düşündürücü tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Polo bluemotion ;) Daha az yakanı yok. Üstelik basınca kaptıran bir araba.

98-2000 Model arası demiş arkadaş.
  • Arkadaşımda var 1.2 enjoy paket tasarım yol tutuşu yakıtı gayet iyi iç hacimde o kadar küçük değil doğrusu parça olarakda avrupa araçlara göre gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

• Performansı ve konforu iyi olabilir ama masraf çıkartma durumunda pahalıya mal olacağından Polo'yu eledim. Ayrıca Clio ve Corsaya göre de daha fazla yakıyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aziz_bucak

quote:

Orijinalden alıntı: 1193

Aralarından en iyisi corsadır. Ama 1.4'lerinin az yaktığını söyleyemem.

eger benzinlisini kastediyorsanız artık az yakan benzinli araç yok.mecburen Lpg.
    Ama Lpg'de bile çok yakıyor diyorsanız orası düşündürücü tabii

Benzinden bahsediyorum. Lpg hakkında bilgim yok.
  • quote:

quote:

2000 Corsa 1.2 16V araç kullanıyorum. Clio kullanmadım Polo kullandım. Kesinlikle ve kesinlikle aralarında en iyisi Corsa. 98 Polo'yu kullandıktan sonra merso gibi gelmişti benim araç. Kesinlikle daha sağlam, daha sorunsuz ve aralarında Clio da dahil parçası en ucuz olan araç. Bundan önce bende Kartal vardı arka tamponun sıfırı 90 liraydı Corsa'nınkinin bugünkü fiyatı 65 TL. Bu sabah arabaya Bir takım fren diski, ön balata takımı, arka balata takımı, benzin filtresi, yağ filtresi, hava filtresi, takım buji, polen filtresi aldım. Tüm parçalar orijinal 170 lira tuttu. İnanın Opel'e bayılan biri değilimdir. Ama bu 3 araç arasında en iyi seçim Corsa, en kötüsü Polo olur. Ayrıca kullanması da çok kolay bir araç öğrenmek için ideal diye düşünüyorum. LPG'ye de tam uyumlu bizzat LPG kullanıyorum.

araçları kullanmış biri olarak yorumunuz önemli benim için.Aracınız 1.2 swing modeli galiba. Aracı kullanacağım yollar genelde yokuşlu,motor küçük oldugu için çekme sıkıntısı olur mu acaba? Bir de araca Lpg takılması şart mı sizce? motor küçük oldugu için az yakmaz mı normalde??

Evet Swing. Motor açısından sıkıntı olmaz. Ben Trabzon'da da bayağı kullandım. Orada düz yol yoktur. Sıkıntı çekmedim. 4 silindirli 16V olması zaten ciğerli bir araç olmasını sağlıyor.

Motor küçük olabilir ama günümüzdeki 1.6 araçlar kadar yakar. Örneğin 100 km'de 2000 Clio 1.2 16V tüketimi 8.1 litre. 2000 1.2 16V Corsa 8.5 litre. 1999 1.4 polo 9 litre yakıyor. Ama 2013 1.6 Astra J 7.5 litre yakıyor. 1.3 Colt 6.3 litre yakıyor farkı düşünün. Bunlar en yeni teknoloji araçlar değil. Motor küçük az yakacak diye alıp hayal kırıklığına uğramayın. LPG olmayacaksa cep yakarlar.

• Clio II

• quote:

quote:

quote:

Evet Swing. Motor açısından sıkıntı olmaz. Ben Trabzon'da da bayağı kullandım. Orada düz yol yoktur. Sıkıntı çekmedim. 4 silindirli 16V olması zaten ciğerli bir araç olmasını sağlıyor.

Motor küçük olabilir ama günümüzdeki 1.6 araçlar kadar yakar. Örneğin 100 km'de 2000 Clio 1.2 16V tüketimi 8.1 litre. 2000 1.2 16V Corsa 8.5 litre. 1999 1.4 polo 9 litre yakıyor. Ama 2013 1.6 Astra J 7.5 litre yakıyor. 1.3 Colt 6.3 litre yakıyor farkı düşünün. Bunlar en yeni teknoloji araçlar değil. Motor küçük az yakacak diye alıp hayal kırıklığına uğramayın. LPG olmayacaksa cep yakarlar.

Ben o zamanki 1.2'yle şimdikileri aynı yakıyor zannediyordum...Hocam o zaman 1.2 motor bile olsa mecburen LPG olacak yani?...
    Lpg takılmamış motor=diri motor hikayesi var bir de. Orjinalliği bozulmamış, motor yıpranmamıştır diye yazıyorlar. Lpg 'siz alıp kendimizin takması mı daha uygun olur, yoksa direk Lpg'li araçlar da alınabilir mi?
    Bir sorum da Benzin ve Lpg'de sizin aracınızın yakıtı ne derece farkediyor şu an?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

1.2 otomatik Corsa'ya bindim , 98-2000 civarı bir model. Bence ilk araç için gayet yeterli. Clio 2 de kullandım ve Corsa'yı tercih ederim. Polo da iyi ancak daha pahalıya malolur.

Corsa'yı tercih etmenizdeki sebep nedir?

Corsa'yı bizzat kullanmadım ancak yolcu olarak beni tatmin etti. Clio 2'nin ise şanzımanını pek tutmadım. Eski kasa Corsa şimdiki kadar geniş olmasa bile daha şirin.
  • Corsa 1.2 candır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sero36 -- 29 Mart 2013; 21:34:30 >
  • quote:

Ben o zamanki 1.2'yle şimdikileri aynı yakıyor zannediyordum...Hocam o zaman 1.2 motor bile olsa mecburen LPG olacak yani?...
    Lpg takılmamış motor=diri motor hikayesi var bir de. Orjinalliği bozulmamış, motor yıpranmamıştır diye yazıyorlar. Lpg 'siz alıp kendimizin takması mı daha uygun olur, yoksa direk Lpg'li araçlar da alınabilir mi?
    Bir sorum da Benzin ve Lpg'de sizin aracınızın yakıtı ne derece farkediyor şu an?

Şimdiye kadar aldığım 2 aracımı da LPG'li olarak aldım. Bunlar biraz da LPG düşmanlarının hurafeleri. Elbette LPG ile kullanacağınız bir motorun ömrü benzinde kullanılan bir araçla aynı olmayacaktır. Ama nedir bu fark? Örneğin benzinde kullanılan motor 500.000 de bitecek ise, LPG kullanılan 450.000'de biter. Tabi şimdiki sıralı sistemlerden bahsediyorum. Eski sistemler gerçekten de motoru kuru bıraktığından fazla yıpratabilecek sistemlerdi. Bu LPG işine bu kadar takılmayın. Zaten kullanınca da hak verirsiniz. Direk LPG'li alın derim bu devirde düzgün bir kit 2.000 TL'nin kapısıdır. Benim aracım 168.000 KM'de ve canavar gibi gidiyor, motorundan zerre şikayetim yok. Yakıt farkına gelince örneğin ben şu fiyatlar ile 100 Km yol yapmak istesem benzin olarak bana 41 liraya patlar. LPG'de ise aynı yolu 25 TL ile rahatlıkla alıyorum. Normalde sabit 20 liraya 100 km yapardım fakat gazın litresi 2,60 TL'ye kadar yükseldi. Geçtiğimiz Ağustos ayında LPG 1,89 iken İST-TRABZON 1090 Km yolu tasarruflu bir sürüş ile 120 liraya gitmiştim. Benzinde gitse idim tahminen 200 liraya yakın öderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 29 Mart 2013; 22:43:35 >

• 98-00 arası corsa da polo da alıncak arabalar değildir kesinlikle clio az yakış ucuzluk bakımından sizi tatmin eder
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.