Şimdi Ara

İlk Araba Seçimi - Clio-Corsa-Polo (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Codemaste®

quote:

Orijinalden alıntı: aziz_bucak
    Ben o zamanki 1.2'yle şimdikileri aynı yakıyor zannediyordum...Hocam o zaman 1.2 motor bile olsa mecburen LPG olacak yani?...
    Lpg takılmamış motor=diri motor hikayesi var bir de. Orjinalliği bozulmamış, motor yıpranmamıştır diye yazıyorlar. Lpg 'siz alıp kendimizin takması mı daha uygun olur, yoksa direk Lpg'li araçlar da alınabilir mi?
    Bir sorum da Benzin ve Lpg'de sizin aracınızın yakıtı ne derece farkediyor şu an?

Şimdiye kadar aldığım 2 aracımı da LPG'li olarak aldım. Bunlar biraz da LPG düşmanlarının hurafeleri. Elbette LPG ile kullanacağınız bir motorun ömrü benzinde kullanılan bir araçla aynı olmayacaktır. Ama nedir bu fark? Örneğin benzinde kullanılan motor 500.000 de bitecek ise, LPG kullanılan 450.000'de biter. Tabi şimdiki sıralı sistemlerden bahsediyorum. Eski sistemler gerçekten de motoru kuru bıraktığından fazla yıpratabilecek sistemlerdi. Bu LPG işine bu kadar takılmayın. Zaten kullanınca da hak verirsiniz. Direk LPG'li alın derim bu devirde düzgün bir kit 2.000 TL'nin kapısıdır. Benim aracım 168.000 KM'de ve canavar gibi gidiyor, motorundan zerre şikayetim yok. Yakıt farkına gelince örneğin ben şu fiyatlar ile 100 Km yol yapmak istesem benzin olarak bana 41 liraya patlar. LPG'de ise aynı yolu 25 TL ile rahatlıkla alıyorum. Normalde sabit 20 liraya 100 km yapardım fakat gazın litresi 2,60 TL'ye kadar yükseldi. Geçtiğimiz Ağustos ayında LPG 1,89 iken İST-TRABZON 1090 Km yolu tasarruflu bir sürüş ile 120 liraya gitmiştim. Benzinde gitse idim tahminen 200 liraya yakın öderdim.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

98-00 arası corsa da polo da alıncak arabalar değildir kesinlikle clio az yakış ucuzluk bakımından sizi tatmin eder

Az yakış ve ucuzluk bakımından Polo'yu eledim ben de. Ama Clio-Corsa ayrımını yapamadım.
    Az yakması konusunda clio-corsa arasında pek fark yok galiba 2-3 kuruş ancaktır heralde...
    Ucuzluk konusunda ise internetten baktığım fiyatlara göre yine çok fark yok gibi. İkisinde de ortalama 14-15 civarı geziyor fiyatlar. Piyasaları böyle midir bilmem ama bana 2000 modeldeki araçlar için çok abartılı geldi...
  • Alabilirseniz 2001 corsa c 1.2 comfort alın. Yeni şase ve Euro Ncap 4 yıldız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

98-00 arası corsa da polo da alıncak arabalar değildir kesinlikle clio az yakış ucuzluk bakımından sizi tatmin eder

Az yakış ve ucuzluk bakımından Polo'yu eledim ben de. Ama Clio-Corsa ayrımını yapamadım.
    Az yakması konusunda clio-corsa arasında pek fark yok galiba 2-3 kuruş ancaktır heralde...
    Ucuzluk konusunda ise internetten baktığım fiyatlara göre yine çok fark yok gibi. İkisinde de ortalama 14-15 civarı geziyor fiyatlar. Piyasaları böyle midir bilmem ama bana 2000 modeldeki araçlar için çok abartılı geldi...

ben size özellikle belirteyim 98-00 kasa corsalar hiç işe yaramaz ve satması clioya göre zordur clio sizi parça bakımından da tatmin eder opelin parçalarından daha ucuzdur ilk arabanız olduğu için TR şartlarına göre sertliğe zorlamaya dayanan bir arabadır clio opel ile polo sizin sadece başınızı ağrıtır her arabada arıza imkanı mevcut fakat cliolarda bu durum daha az galericide baya bir yıl çalıştım ve durumu bilirim genel olarak ilk aracınızı özellikle yerli arabadan yana kullanın clionun pestilini çıkarana kadar rahatlıkla binersiniz performansıda hiç fena değildir siz sadece sedan clio bulun yeterli çamurluklar haricinde değişeni olmayan 150.000km civarı bir clio sizi tatmin eder 15.000 fazla para fakat 14.000 verilebilir gerçekten temizse fakat ezik bir aracı 13.000de alabilirsiniz

• yakıt ve ucuzluk

clio
  • Clio seçerseniz çok dikkat edin ve ekspertiz yaptırın. Geçen sene bende clio polo arasında kaldım. Corsa çok ufak ve konforsuz geliyordu bana ve yakın arkadaşım tek kapı corsa 97aldı 6ay zor dayandı sorunlarına
    Bende clio alıcaktım ama anlaştığım 2clio da ekspertizde paramı yiyip bolll sorunlu çıkınca Polo 1.6 Lpg Klimalı aracımı aldım ve gayet memnunum. Kullanıma göre 20-30krş yakar ama hakkınıda veriyor seri bi araç ve keyifli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

ben size özellikle belirteyim 98-00 kasa corsalar hiç işe yaramaz ve satması clioya göre zordur clio sizi parça bakımından da tatmin eder opelin parçalarından daha ucuzdur ilk arabanız olduğu için TR şartlarına göre sertliğe zorlamaya dayanan bir arabadır clio opel ile polo sizin sadece başınızı ağrıtır her arabada arıza imkanı mevcut fakat cliolarda bu durum daha az galericide baya bir yıl çalıştım ve durumu bilirim genel olarak ilk aracınızı özellikle yerli arabadan yana kullanın clionun pestilini çıkarana kadar rahatlıkla binersiniz performansıda hiç fena değildir siz sadece sedan clio bulun yeterli çamurluklar haricinde değişeni olmayan 150.000km civarı bir clio sizi tatmin eder 15.000 fazla para fakat 14.000 verilebilir gerçekten temizse fakat ezik bir aracı 13.000de alabilirsiniz

ben hatchback modellerine bakıyordum clioların. sedanlara göre daha saglam olduklarını ve fransa üretimi diye duydum.

• Şu an Konfor, estetik, performans, genişlik gibi konular benim için önemli olmadığından dolayı aslında seçimim daha kolay olması gerekiyor. Önemli olan az yakıt ve az sorun olması. Yakıtın az olması Lpg olması demek. Az sorun konusunda da Sanırım en güzeli, aracın kazası değişeni olmaması konusuna dikkat edip araca expertiz yaptırıp- ustaya göstererek emin olduktan sonra 3-5 fazla da olsa temizini almak.
    Yoksa önerileri dinledikçe aklım daha da karışıyor.Her model araç kolayca kötülene-biliyor. 2. elde önemli olan temiz olması, sorun çıkartmaması bence. Alayım kafama göre temiz bir modelini. Şoförlük konusunda yeterince tecrübe ettikten sonra da neye dikkat edeceğim konusunda daha da bilgi sahibi olurum diye düşünüyorum.
  • quote:

Şu an Konfor, estetik, performans, genişlik gibi konular benim için önemli olmadığından dolayı aslında seçimim daha kolay olması gerekiyor. Önemli olan az yakıt ve az sorun olması. Yakıtın az olması Lpg olması demek. Az sorun konusunda da Sanırım en güzeli, aracın kazası değişeni olmaması konusuna dikkat edip araca expertiz yaptırıp- ustaya göstererek emin olduktan sonra 3-5 fazla da olsa temizini almak.
    Yoksa önerileri dinledikçe aklım daha da karışıyor.Her model araç kolayca kötülene-biliyor. 2. elde önemli olan temiz olması, sorun çıkartmaması bence. Alayım kafama göre temiz bir modelini. Şoförlük konusunda yeterince tecrübe ettikten sonra da neye dikkat edeceğim konusunda daha da bilgi sahibi olurum diye düşünüyorum.

hatchback modele bakmayın bizim ülkede insanımız fransa üretimiymiş bursa üretimiymiş daha sağlammış gibi laflara bakmaz hatchback kasa almayın elinizde kalmaz fakat uğraştırır ancak sedan clio bir günlük pazara çıkmanız halinde satılacak bir araba ben bu işlerle çok uğraştım çok gördüm hocam siz benim tavsiyemi dinleyin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.