Bilgisayar ilk kez alındığında batarya şarjı nasıl olmalıdır.Bataryayı sonunda kadar kullandıktan sonra şarj edip %100 oluca tekrar kullanmaya başlamalı mıyız yoksa telefonlardaki gibi 16 saat civarı şarjdan çekmemeli miyiz?
İlk kullanımdan önce bataryanızı 12 saat boyunca kesintisiz şarj konumunda bırakınız, daha sonra içerisindeki pili çıkartıp 5-10 Dk arası bekleyiniz ve yeniden Notebook'a takınız ve bir 12 saat daha şarj konumunda bırakınız.
Daha sonra nasıl kullanıcağınız hakkında bilgiyi yukarıdaki metinden okuyabilirsiniz. Detaylı bir iletim mevcuttur.
İlk kullanımdan önce bataryanızı 12 saat boyunca kesintisiz şarj konumunda bırakınız, daha sonra içerisindeki pili çıkartıp 5-10 Dk arası bekleyiniz ve yeniden Notebook'a takınız ve bir 12 saat daha şarj konumunda bırakınız.
Daha sonra nasıl kullanıcağınız hakkında bilgiyi yukarıdaki metinden okuyabilirsiniz. Detaylı bir iletim mevcuttur.
İyi forumlar.
sağolasın arkadaşım ama verdiğin konuda ilk batarya şarjıyla alakalı pek birşey yok.Pil ömrüyle alakalı o yazılar.Ben bunu bilmiyordum 12 saat şarjda bırakmadan 2-3 kere doldur boşalt yaptım normal şekilde.bundan sonra 12 saat süresince şarj etsem olur muki?
2-3 kere doldurup boşalttıysan sorun olmaz pil ömrüne zararı olmaz gibime geliyor şimdi 12 saat doldursan bi etkiside olmaz bi de bundan sonra kullandıgında pil boşaltmadan doldurma yapmassan pil ömrü o kadar uzun olur