Şimdi Ara

Ilk BMW aracim 3.20d (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Şu Borusan'ın konfigüratörü düzelse keşke de dilediğimiz gibi bakabilsek donanım fiyatlarına.

sordum bugün ne zaman açılacak diye.. yeni modellere hazırlık artı çoğu opsiyon seçeneği için resimler ekleniyormuş.. anca

2-3 haftadır kapalı. Madem bu kadar uzun sürecek kodlama bitince yayına soksunlar eskiyi de o zaman çıkarsınlar..

2-3 hafta olmadı.. bayram haftası kapandı.. işte 10 gün fln oldu kapanalı... dediğiniz gibide yapamazlar.. millet oradaki fiyatlara opsiyonlara göre kafasındaki rakamı oluşturuyor.. şimdi atıyorum X1 siparişi vermeden önceki zamanınızı düşünün.. opsiyonları eklediniz nihai sonuç atıyorum 73.000€ geldi.. borusan'a gittiniz, aynı özellikleri eklediniz fiyat oldu 76.000€.. ben olsam böyle bir durumla karşılaşınca "adam mı kazıklıosunuz kardeşim siz?" derim.. ki zamanında bu yüzden demişliğimde vardır oradan biliyorum.. o yüzden yapmıyorlar.. zaten benim düşüncem %90 Aralık ayı zammıyla birlikte 1 - 2 Aralık'ta fln tekrar yayına girer.. çünkü daha öncede bahsetmiştim sanırım.. atıyorum ilk 11 ay 1500 araba satıyorlarsa sadece Aralık ayında da +-1500 araç satıyorlar.. malum yeni yıl vergileri, zamları fln millet aralıkta hücum ediyor..

Ancak artık Aralık için kimse araç sipariş edemez. Gelecek hazır araçlardan almak zorundalar. Konfiguratorden yeni araç oluştururlarsa her halukarda yeni yıl vergileri ve zamlarından etkilenecekler. Tabi Aralıkta gelecek daha önce sipariş edilmiş hazır araçlardan almadıkları sürece. Dolayısıyla konfigurator un kapalı olması bana saçma geliyor.. Zaten alabilecekleri araçlar daha önce konfiguratorde girilmiş fiyatlara göre sipariş edilmiş ve üretimde olan araçlar. Haksızmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 26 Kasım 2010; 14:21:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Ancak artık Aralık için kimse araç sipariş edemez. Gelecek hazır araçlardan almak zorundalar. Konfiguratorden yeni araç oluştururlarsa her halukarda yeni yıl vergileri ve zamlarından etkilenecekler. Tabi Aralıkta gelecek daha önce sipariş edilmiş hazır araçlardan almadıkları s¡¡ì¹rece. Dolayısıyla konfigurator un kapalı olması bana saçma geliyor.. Zaten alabilecekleri araçlar daha önce konfiguratorde girilmiş fiyatlara göre sipariş edilmiş ve ¡¡ì¹retimde olan araçlar. Haksızmıyım?

abi dediklerini senin gibi muşteriler duşunur.. borusan para kazanmaya bakıyor duşunmezki vergiymiş oymuş buymuş...

onu geçtik herkes sizin gibi detaylı da duşunmuyor ne yazık ki.. parasının hesabını bilmeyen adamlar çok, oturup pazarlık bile yapmıyorlar...

2 yıl önce gözumun önunde bi amcam geldi, ayakta M6 ve 6.50ci cabrio siparişi verdi ve gitti... (sinirimi bozmuştu hatta terbiyesiz herif)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 26 Kasım 2010; 15:06:18 >

• Su Aralik sonu veya Ocak basi ne zaman ise gelecek zam olayi cok sinirimi bozuyor. Burda gidim gidim birikim yapip 3.20d icin 48000 Euro butce olusturmaya calisiyorum. Max. bu rakami verebilirim.

Bu zamdan sonra su an aldigim %4 indirimde yok olursa benim 3.20d hayalim suya duser. Gecen hafta Zurich'teydim. Arkadasim 2011 X3 e 38000 CHF verip almis. Hale bak.

Ben bu ulkenin bu OTV-KDV her ne halt ise bu politikasindan nefret ediyorum. 48000 Euro'ya 3.20D almak icin yirtiniyoruz. Aman zam gelmesin diye uykulari yitiriyoruz.
  • Merhaba arkadaşlar
    bu aralar 320d sedan modelini takip ediyorum.
    bmw'nin tartışmasız sportifliği ve youtube' dan izlediğim videolarla hayran kaldığım direksiyonu bmw'ye ilgi duymamı sağladı.
    Bunun sonucunda modeller, motorlar, donanımlar, şanzımanlar hakkında bilgi edinmeye başladım.

Donanım paketi olarak m sport, şanzıman olarak da düz beğenmiştim.
    Borusan'ın fiyat listesinde m3 hariç hepsinde otomatik vites yazıyor.
    Düz vites getiriyor mu arkadaşlar borusan?

Ekstra bir not: Bir tanıdığımdan başka bir firmanın Türkiye'de olmayan bir modelini sipariş etmiş ve getirmişler.
    Acaba böyle bir durum Borusan'da mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetfahriguven

Merhaba arkadaşlar
    bu aralar 320d sedan modelini takip ediyorum.
    bmw'nin tartışmasız sportifliği ve youtube' dan izlediğim videolarla hayran kaldığım direksiyonu bmw'ye ilgi duymamı sağladı.
    Bunun sonucunda modeller, motorlar, donanımlar, şanzımanlar hakkında bilgi edinmeye başladım.

Donanım paketi olarak m sport, şanzıman olarak da düz beğenmiştim.
    Borusan'ın fiyat listesinde m3 hariç hepsinde otomatik vites yazıyor.
    Düz vites getiriyor mu arkadaşlar borusan?

Ekstra bir not: Bir tanıdığımdan başka bir firmanın Türkiye'de olmayan bir modelini sipariş etmiş ve getirmişler.
    Acaba böyle bir durum Borusan'da mümkün mü?

sanırsam 3 serisinde artık (dediğiniz gibi M3 hariç) manuel vites sunulmuyor..

Borusan'da neyi satıyorsa onu getittirir.. belki özel istekle başka bir şirket aracılığı ile ithalat yapılıp TR'de olmayan atıyorum BMW E90 3.16d getittirilebilir fakat Borusan'ın yapacağını sanmıyorum.. öyle bir şey olsa ben kendi şirketime 24 adet 3.18d almak yerine 3.16d alırdım..

• quote:

belki özel istekle başka bir şirket aracılığı ile ithalat yapılıp TR'de olmayan atıyorum BMW E90 3.16d getittirilebilir fakat Borusan'ın yapacağını sanmıyorum.. öyle bir şey olsa ben kendi şirketime 24 adet 3.18d almak yerine 3.16d alırdım..

Ustad bu araclari ust duzey calisanlariniza veriyorsunuz sanirim. Oyle ise gelin 3.20d ye cikartin su araclari bende sirketinize imza atayim :)
    Boylelikle satinalma olayini da asmis oluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruzelsat

Ustad bu araclari ust duzey calisanlariniza veriyorsunuz sanirim. Oyle ise gelin 3.20d ye cikartin su araclari bende sirketinize imza atayim :)
    Boylelikle satinalma olayini da asmis oluruz

hocam sizde satın alacağınıza yıllık kiralayın intercity rent a car'dan
  • trafik tescil masrafı 1.970 TL
    sizce fazla değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: necipj

trafik tescil masrafı 1.970 TL
    sizce fazla değil mi

Aynen ,
    Mantıklısı dışarıdan başka bir takipçiye yaptırmak
    Yada kendiniz yapmak...
    1300 civarı normal maliyeti...
  • peki sizce araç alımı için euronun tekrar düşmesi beklenir mi
  • sipariş verdiğiniz zaman parayı verip faturanızı kestirmiyorsunuz.. teslimatta parayı yatırıyorsunuz.. bu da siparişten sonra ortalama 1.5 - 2 aylık bir süreç demek (hazır araç almayacaksanız).. dolayısıy Euro'nun inmesini beklemenize gerek yok.. indiği zaman siparişi verirsiniz teslim günü artar yine fazla ödersiniz..
  • Bir akrabam yeni 3.20D aldı, Beyaz. Geçen akşam kısa bir süre kullandım. Araçta servotronik olmasına rağmen, motor çalışıyor fakat araç hareketsizken direksiyon bana sert geldi.

Servotronik ile Power steering arasında ne fark var? Servotronğin avantajı ne, olmazsa ne olur?

Bir de rampa çıkarken gaza az dokununca araç hafif tutukluk (biraz hızlanıp biraz yavaşlıyor) yaptı, gaza biraz daha basınca da ani hızlandı, yani yokuşu tatlı tatlı çıkacak bir sürüş yapamadım. Bu normal mi?

quote:

Orijinalden alıntı: drcool

Servotronik direksiyon deneme şansım oldu. Bence Audi ve Mercedesteki kadar olmasada baya yumuşatıyor direksiyonu. Almanızı tavsiye ederim, park ederken büyük avantajı olur. Güvenlik açısından da bir kayıp olmuyormuş. Zaten 5 ve üzeri serilerde standart donanımda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: dasarum
    Bir akrabam yeni 3.20D aldı, Beyaz. Geçen akşam kısa bir süre kullandım. Araçta servotronik olmasına rağmen, motor çalışıyor fakat araç hareketsizken direksiyon bana sert geldi.

direksiyon sertliği kişiden kişiye değişen bir olgu...

quote:

Servotronik ile Power steering arasında ne fark var? Servotronğin avantajı ne, olmazsa ne olur?

"klasik uygulamada olduğu gibi hidrolik direksiyonu motor devrine göre ayarlamaz. onun yerine aracın sürüş esnasındaki hızıyla bağlantılı olarak hareket eder. servo basıncının hıza dayalı elektronik modifikasyonu, düşük hızda seyahat ederken dahi yüksek servo gücünü garantiler, yüksek hızlarda ise bu güç azalır. düşük hızda direksiyon kumandası için minimum kuvvet yeterli olduğu halde, hız arttıkça direksiyon desteği azalarak aracın yol yüzeyine yaklaşması ve böylece sizin direksiyonu daha fazla hassasiyetle çevirmenizi sağlar. buna ek olarak park ederken ya da dar alanda manevra yaparken hareket kolaylığından faydalanırsınız. Servotronic kontrol ünitesi, taşıtın hızına bağlı olarak yönlendirme yardımını/desteğini ayarlar." bu BMW'nin açıklaması... artı olarak şunuda belirtmek istiyorum.. direksiyonun servotronic desteği olmasına rağmen sert olması aracın "çukur, tümsek, bozuk yol, kasis" gibi yol durumundaki ani değişikliklerde direksiyonun sağa sola kendiliğinden dönmemesini yani aracın kontrol hakimiyetini kaybetmemenizi sağlar...

quote:

Bir de rampa çıkarken gaza az dokununca araç hafif tutukluk (biraz hızlanıp biraz yavaşlıyor) yaptı, gaza biraz daha basınca da ani hızlandı, yani yokuşu tatlı tatlı çıkacak bir sürüş yapamadım. Bu normal mi?

araç rampa çıkarken yüksek vitesteyse ve siz gaza bastığınızda turbo basıncı düşükse milisaniyeler içinde vites değişikliği yapar ve turbo basıncını aniden arttırarak aracı öne doğru fırlatır.. siz tam o vites aralığına denk gelmişsiniz..

• Bilgilendirme için teşekkürler, sayenizde BMW yi tanıyacağız
  • BMW sunroofsuz olmaz keşke sunroof alsaydınız... Araçlar basık olduğu için sunroof ihtiyacı ciddi şekilde oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.