Şimdi Ara

Ilk BMW aracim 3.20d

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha oncede hosuma gidiyordu ama Auto Show'da iyice bakinca daha da etkilendigim sonrasinda Borusan Oto Avcilar'a gidip test surusune girdigimde saplanti haline getirdigim BMW 3.20d'yi almak istiyorum.

Sizlere gore sifirim. Zaten ilk BMW aracim olacak. Yardimci olmak adina asagidaki sorularima yanit veren arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

1) 2012 de kasa degisecek. Maddi sebeplerden oturu ben ancak 2011 Mart ayi gibi alabiliyorum. Sizce 2011 Ocak'tan sonra fiyat artar mi? Veya yeni kasa oncesi bir miktar daha indirim olur mu?

2) Siyah renk mi Beyaz renk mi? Opak alacagim icin baska alternatifim yok. Siyah cok hosuma gidiyor ama malum kiri-tozu-cizigi gostermesi cok fazla. Ama cok hosuma gidiyor.

3) Asagidaki donanimda bir cihaz icin almis oldugum fiyat uygun mudur?

- Opek Siyah veya Beyaz Renk
    - Turkiye paketi (Otomatik Vites,Velur Hali paspaslar,Reflektor/Ilkyardim cantasi,Elektrokrom ic ayna,Yagmur sezicisi,Ic Aydinlatma Paketi,Katlanir arka koltuk baslari,Akustik kemer uyarisi,Ingilizce on panel,Otomatik kapi kilit fonksiyonu,Karter korumasi)
    - 4AT Parlak Siyah Ic kaplama
    - ??? BEJ Sensatec Doseme
    - 216 Servotronic
    - 255 Spor Deri Direksiyon
    - 2SY HMJ/Yildiz Kollu,Still 283,16" Alasim Jantlar
    - 502 Far yikama sistemi
    - 522 Bi-XENON farlar
    - 507 Park Mesafe Kontrol/Arka
    - 534 Otomatik Klima
    - 540 Cruise Control
    - 663 Radyo/BMW Professional CD

Bu arac icin 48.100 Euro fiyat verildi. Sizce nasildir? Sunroof alamiyorum. Cokta gerekli gormuyorum kendimce. Ama Dakota deri kaplama olsun isterdim ama sanirim o zaman 50.000 Euro'yu bulur. O da beni asar.

Ne diyorsunuz. Bu configurasyon nasildir sizce?

Herhangi bir oneri-tavsiyeniz var mi?

Tesekkurler.
    Saygilar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruzelsat -- 10 Kasım 2010; 15:00:40 >

• konfigürasyon güzel imkanınız varsa bir de hifi müzik sistemi ekletin. Ben ekletmediğime pişmanım.
  • Bence konfigurasyonun gayet yeterli. Hatta cruise control u uzun yol yapmiyorsan eleyebilirsin. Bende yeni x1 aldim. Bunlara ek olarak sunroof, on park sensoru ve profession navigasyon fazlam var. Cruise control ve servotronic almadim. Aracim ocak ayinda gelecek. Alirken 320 ve x1 arasinda cok kararsiz kaldim ama 4 ceker olmasi ve suv olarak boyutunu cok begendigim icin x1 i tercih ettim.

Bu arada aldigim fiyat 59.800.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 10 Kasım 2010; 20:27:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Bence konfigurasyonun gayet yeterli. Hatta cruise control u uzun yol yapmiyorsan eleyebilirsin. Bende yeni x1 aldim. Bunlara ek olarak sunroof, on park sensoru ve profession navigasyon fazlam var. Cruise control ve servotronic almadim. Aracim ocak ayinda gelecek. Alirken 320 ve x1 arasinda cok kararsiz kaldim ama 4 ceker olmasi ve suv olarak boyutunu cok begendigim icin x1 i tercih ettim.

Sizinde araciniz hayirli olsun. X1 de cok guzel. Fiyata bakilacak olursa epey dolu bir arac aldiniz sanirim. Ben de epey bir bakindim ama bu isin sonu yok. O yuzden en ekonomik olan versiyonu seceyim istedim. Bildigim kadariyla 2.0 tum araclarda ayni motor var BMW'de hepsi 184 Hp.

Cruise control'u kullanmak istiyorum. Simdiye kadar aldigim araclarda eksikligini hissettim uzun yolda. Ozellikle secmistim.

Servotronic olayi ise ilk kez test surusunde kullanmistim araci. Ilk basta diger araclarima gore direksiyonu ciddi sert geldi. X1 de durum nasil?
    Belki alisik olmadigimdan oyle hissettim.

Fiyat konusunda mumkun oldugunca 50.000 € nun altinda kalmak istiyorum. Renk olarak sizce siyah mi beyaz mi?
    Bir de Ocak ayinda zam falan gelir mi acaba? Umarim gelmez. Yoksa baska bahara kalabilir bu hevesim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruzelsat -- 10 Kasım 2010; 18:59:25 >

• @cruzelsat: hocam oncelikle hayirli ugurlu olsun simdiden..

1) simdi alin bence beklemenin bir anlami yok cunku yeni 3 2012 yilinin ortalarinda gelecek..

2) kesinlikle beyaz alin cok sik duruyor...

3) bu sekilde donanim listesi gordugum zamanlar cok seviniyorum.. cunku araci alan kisi BMW aldiginin ve luks sinifa gecisinin farkinda! tebrik ederim, olayin farkinda olan bir BMW musterisisiniz.. butcesine gore mantigina hayran kaldigim diger arkadaslarima da araclari simdiden hayirli olsun..

son mesajiniza gelecek olursak.. borusan oto ve bmw zaten su anda tum dunyada 3 serisini taban fiyata yakin bir fiyattan satiyor.. tabii kar oranlariyla birlikte.. daha fazla indirim olacagini sanmiyorum.. belki 2012 basinda mevcut araclarin stoklarini eritmek icin yapabilirler ancak o zmn araclarin hepsi satisa hazir olacagindan istediginiz opsiyonlarla doldurmaniz imkansiz hale gelecektir... ocak ayinda zam gelecektir elbette ancak mevcut indirimlerle yine 50.000€ sinirinda kalacaginizi dusunuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 10 Kasım 2010; 22:49:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cruzelsat

quote:

Bence konfigurasyonun gayet yeterli. Hatta cruise control u uzun yol yapmiyorsan eleyebilirsin. Bende yeni x1 aldim. Bunlara ek olarak sunroof, on park sensoru ve profession navigasyon fazlam var. Cruise control ve servotronic almadim. Aracim ocak ayinda gelecek. Alirken 320 ve x1 arasinda cok kararsiz kaldim ama 4 ceker olmasi ve suv olarak boyutunu cok begendigim icin x1 i tercih ettim.

Sizinde araciniz hayirli olsun. X1 de cok guzel. Fiyata bakilacak olursa epey dolu bir arac aldiniz sanirim. Ben de epey bir bakindim ama bu isin sonu yok. O yuzden en ekonomik olan versiyonu seceyim istedim. Bildigim kadariyla 2.0 tum araclarda ayni motor var BMW'de hepsi 184 Hp.

Cruise control'u kullanmak istiyorum. Simdiye kadar aldigim araclarda eksikligini hissettim uzun yolda. Ozellikle secmistim.

Servotronic olayi ise ilk kez test surusunde kullanmistim araci. Ilk basta diger araclarima gore direksiyonu ciddi sert geldi. X1 de durum nasil?
    Belki alisik olmadigimdan oyle hissettim.

Fiyat konusunda mumkun oldugunca 50.000 € nun altinda kalmak istiyorum. Renk olarak sizce siyah mi beyaz mi?
    Bir de Ocak ayinda zam falan gelir mi acaba? Umarim gelmez. Yoksa baska bahara kalabilir bu hevesim.

X1 ile test sürüşünde çok abartı sert gelmedi. Şu an opel astra kullanıyorum hemen hemen aynı. Tabiki servotronic olunca tek parmakla durduğu yerde direksiyon dönüyor diyorlar ama deneme fırsatım olmadı. 500 euro ya yakında fiyatı vardı ben almadım.

Renk olarakta ben beyaz aldım. Size de öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 10 Kasım 2010; 23:08:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

@cruzelsat: hocam oncelikle hayirli ugurlu olsun simdiden..

1) simdi alin bence beklemenin bir anlami yok cunku yeni 3 2012 yilinin ortalarinda gelecek..

3) bu sekilde donanim listesi gordugum zamanlar cok seviniyorum.. cunku araci alan kisi BMW aldiginin ve luks sinifa gecisinin farkinda! tebrik ederim, olayin farkinda olan bir BMW musterisisiniz.. butcesine gore mantigina hayran kaldigim diger arkadaslarima da araclari simdiden hayirli olsun..

son mesajiniza gelecek olursak.. borusan oto ve bmw zaten su anda tum dunyada 3 serisini taban fiyata yakin bir fiyattan satiyor.. tabii kar oranlariyla birlikte.. daha fazla indirim olacagini sanmiyorum.. belki 2012 basinda mevcut araclarin stoklarini eritmek icin yapabilirler ancak o zmn araclarin hepsi satisa hazir olacagindan istediginiz opsiyonlarla doldurmaniz imkansiz hale gelecektir... ocak ayinda zam gelecektir elbette ancak mevcut indirimlerle yine 50.000€ sinirinda kalacaginizi dusunuyorum..

@TechZone,

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Son 1 haftaya kadar siyah renkte karar kilmis durumdaydim. Simdi Beyaz'a dogru gonlum kaymaya basladi. Opak beyaz ve ici Bej sensatec olunca. Orta konsoldaki siyah kaplamaya gerek kalmaz hem. Bu durumda bunun yerine baska bir opsiyon alabilirim. (200-300 €'luk)

Ocak ayinda zam olayi beni cok tedirgin ediyor. Borusan Oto su anda zaten %4 indirim uyguluyor. Yani cok ince bir cizgideyim. Insallah cok abarti bir zam gelmez, hatta zam gelmez. Yoksa isim zor.

Bu yilki maas zammi ve bonus olayini gormeden boyle bir satin alma islemine girmek istemiyorum. O yuzden beklemem gerekiyor. 2011 yilinda ilk ceyrekte insallah bitirebilirim su alim olayini.

Algida secicilikten midir nedir yollarda tum 3.20d leri gorur oldum :) Rengine, gidisine vs. uzun uzun bakiyorum.

Saygilar,

• quote:

X1 ile test sürüşünde çok abartı sert gelmedi. Şu an opel astra kullanıyorum hemen hemen aynı. Tabiki servotronic olunca tek parmakla durduğu yerde direksiyon dönüyor diyorlar ama deneme fırsatım olmadı. 500 euro ya yakında fiyatı vardı ben almadım.

Renk olarakta ben beyaz aldım. Size de öneririm.

Belki de sadece 3.20d ye ozel bir durumdur. Su anda Yaris kullaniyorum. Oncesinde Corsa-Cruze kullandim. Her ucune gore de ciddi sert direksiyon.
    Tek arabaya dusecegimiz icin esimin kullanmasi acisindan Servotronic sart sanirim bana.

Renk olarak herkes beyaz diyor. Aklin yolu bir demekki. Ben de oyle yapacagim artik. Su BMW sitesindeki configurator duzelmedi gitti. Duzelse yeni bir donanim uzerinde calisacagim. Malum renk sayesinde 200-300 € artirdik.

• sentetik deri doseme tavsiye etmiyorum hic kimseye.. sizede tavsiye etmeyecegim onun yerine dakota alisaniz cok daha iyi olur.. zamdan etkilenmemek istiyorsaniz da simdi siparis wermeniz gerekiyor ki aralik sonu fatura kesilsin...
  • quote:

quote:

son mesajiniza gelecek olursak.. borusan oto ve bmw zaten su anda tum dunyada 3 serisini taban fiyata yakin bir fiyattan satiyor.. tabii kar oranlariyla birlikte.. daha fazla indirim olacagini sanmiyorum.. belki 2012 basinda mevcut araclarin stoklarini eritmek icin yapabilirler ancak o zmn araclarin hepsi satisa hazir olacagindan istediginiz opsiyonlarla doldurmaniz imkansiz hale gelecektir... ocak ayinda zam gelecektir elbette ancak mevcut indirimlerle yine 50.000� sinirinda kalacaginizi dusunuyorum..

@TechZone,

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Son 1 haftaya kadar siyah renkte karar kilmis durumdaydim. Simdi Beyaz'a dogru gonlum kaymaya basladi. Opak beyaz ve ici Bej sensatec olunca. Orta konsoldaki siyah kaplamaya gerek kalmaz hem. Bu durumda bunun yerine baska bir opsiyon alabilirim. (200-300 �'luk)

Ocak ayinda zam olayi beni cok tedirgin ediyor. Borusan Oto su anda zaten %4 indirim uyguluyor. Yani cok ince bir cizgideyim. Insallah cok abarti bir zam gelmez, hatta zam gelmez. Yoksa isim zor.

Bu yilki maas zammi ve bonus olayini gormeden boyle bir satin alma islemine girmek istemiyorum. O yuzden beklemem gerekiyor. 2011 yilinda ilk ceyrekte insallah bitirebilirim su alim olayini.

Algida secicilikten midir nedir yollarda tum 3.20d leri gorur oldum :) Rengine, gidisine vs. uzun uzun bakiyorum.

Saygilar,

cruzelsat, %4 indirimi hangi borusan dan aldın? Ben İstinye'den sipariş verdim. %3 ten fazla yapmadılar.

Gerci %70 ini kredi ile alacaktık. Ama şu an vazgeçtik peşin almak istiyoruz. Acaba ön ödemeyi arttırsak biraz daha indirim imkanı olur mu? (Techzone bu sorum sana ;) )

• quote:

quote:

quote:

son mesajiniza gelecek olursak.. borusan oto ve bmw zaten su anda tum dunyada 3 serisini taban fiyata yakin bir fiyattan satiyor.. tabii kar oranlariyla birlikte.. daha fazla indirim olacagini sanmiyorum.. belki 2012 basinda mevcut araclarin stoklarini eritmek icin yapabilirler ancak o zmn araclarin hepsi satisa hazir olacagindan istediginiz opsiyonlarla doldurmaniz imkansiz hale gelecektir... ocak ayinda zam gelecektir elbette ancak mevcut indirimlerle yine 50.000� sinirinda kalacaginizi dusunuyorum..

@TechZone,

Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Son 1 haftaya kadar siyah renkte karar kilmis durumdaydim. Simdi Beyaz'a dogru gonlum kaymaya basladi. Opak beyaz ve ici Bej sensatec olunca. Orta konsoldaki siyah kaplamaya gerek kalmaz hem. Bu durumda bunun yerine baska bir opsiyon alabilirim. (200-300 �'luk)

Saygilar,

cruzelsat, %4 indirimi hangi borusan dan aldın? Ben İstinye'den sipariş verdim. %3 ten fazla yapmadılar.

Gerci %70 ini kredi ile alacaktık. Ama şu an vazgeçtik peşin almak istiyoruz. Acaba ön ödemeyi arttırsak biraz daha indirim imkanı olur mu? (Techzone bu sorum sana ;) )

on odemeyi arttirmaniz size bir avantaj saglamaz.. %1 lik farkda milyarlarca fark yaratmaz.. ortalama indirim yuzdesi zaten %3 - 4 lerde fln...

• quote:

Borusan Oto Avcilar'dan almistim. Siz de mi 3.20d icin fiyat aldiniz? Belki aractan araca degisiyordur...
  • quote:

quote:

Borusan Oto Avcilar'dan almistim. Siz de mi 3.20d icin fiyat aldiniz? Belki aractan araca degisiyordur...

X1 için..
  • quote:

sentetik deri doseme tavsiye etmiyorum hic kimseye.. sizede tavsiye etmeyecegim onun yerine dakota alisaniz cok daha iyi olur.. zamdan etkilenmemek istiyorsaniz da simdi siparis wermeniz gerekiyor ki aralik sonu fatura kesilsin...

Hersey 2011 Subat'ta belli olur. Imkanlar el verirse Dakota alacagim tabiki. Hatta o zaman ses sistemini de daha guzel birsey alabilirim.
    Cok tesekkurler paylasimlariniz icin.
  • quote:

quote:

sentetik deri doseme tavsiye etmiyorum hic kimseye.. sizede tavsiye etmeyecegim onun yerine dakota alisaniz cok daha iyi olur.. zamdan etkilenmemek istiyorsaniz da simdi siparis wermeniz gerekiyor ki aralik sonu fatura kesilsin...

Hersey 2011 Subat'ta belli olur. Imkanlar el verirse Dakota alacagim tabiki. Hatta o zaman ses sistemini de daha guzel birsey alabilirim.
    Cok tesekkurler paylasimlariniz icin.

Alıntıları Göster
    Servotronik direksiyon deneme şansım oldu. Bence Audi ve Mercedesteki kadar olmasada baya yumuşatıyor direksiyonu. Almanızı tavsiye ederim, park ederken büyük avantajı olur. Güvenlik açısından da bir kayıp olmuyormuş. Zaten 5 ve üzeri serilerde standart donanımda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: drcool

Servotronik direksiyon deneme şansım oldu. Bence Audi ve Mercedesteki kadar olmasada baya yumuşatıyor direksiyonu. Almanızı tavsiye ederim, park ederken büyük avantajı olur. Güvenlik açısından da bir kayıp olmuyormuş. Zaten 5 ve üzeri serilerde standart donanımda var.

Alıntıları Göster
    Bence Servotronic gereksiz. Zaten sert direksiyon ve spor sürüş tarzı BMW'ye has özelliklerin başında geliyor. Diğer bir konu da mutlaka ama mutlaka beyaz almanız. Hem daha genç işi, çok daha sportif. Artı çizikleri de göstermez. Tek derdi daha sık yıkatmanız gerekir. Ama çok yakışıyor beyaz 3 serisine.

Şu Borusan'ın konfigüratörü düzelse keşke de dilediğimiz gibi bakabilsek donanım fiyatlarına.

• quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

Şu Borusan'ın konfigüratörü düzelse keşke de dilediğimiz gibi bakabilsek donanım fiyatlarına.

sordum bugün ne zaman açılacak diye.. yeni modellere hazırlık artı çoğu opsiyon seçeneği için resimler ekleniyormuş.. anca
  • quote:

quote:

sordum bugün ne zaman açılacak diye.. yeni modellere hazırlık artı çoğu opsiyon seçeneği için resimler ekleniyormuş.. anca

2-3 haftadır kapalı. Madem bu kadar uzun sürecek kodlama bitince yayına soksunlar eskiyi de o zaman çıkarsınlar..
  • quote:

quote:

quote:

2-3 haftadır kapalı. Madem bu kadar uzun sürecek kodlama bitince yayına soksunlar eskiyi de o zaman çıkarsınlar..

2-3 hafta olmadı.. bayram haftası kapandı.. işte 10 gün fln oldu kapanalı... dediğiniz gibide yapamazlar.. millet oradaki fiyatlara opsiyonlara göre kafasındaki rakamı oluşturuyor.. şimdi atıyorum X1 siparişi vermeden önceki zamanınızı düşünün.. opsiyonları eklediniz nihai sonuç atıyorum 73.000€ geldi.. borusan'a gittiniz, aynı özellikleri eklediniz fiyat oldu 76.000€.. ben olsam böyle bir durumla karşılaşınca "adam mı kazıklıosunuz kardeşim siz?" derim.. ki zamanında bu yüzden demişliğimde vardır oradan biliyorum.. o yüzden yapmıyorlar.. zaten benim düşüncem %90 Aralık ayı zammıyla birlikte 1 - 2 Aralık'ta fln tekrar yayına girer.. çünkü daha öncede bahsetmiştim sanırım.. atıyorum ilk 11 ay 1500 araba satıyorlarsa sadece Aralık ayında da +-1500 araç satıyorlar.. malum yeni yıl vergileri, zamları fln millet aralıkta hücum ediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

quote:

quote:

quote:

2-3 hafta olmadı.. bayram haftası kapandı.. işte 10 gün fln oldu kapanalı... dediğiniz gibide yapamazlar.. millet oradaki fiyatlara opsiyonlara göre kafasındaki rakamı oluşturuyor.. şimdi atıyorum X1 siparişi vermeden önceki zamanınızı düşünün.. opsiyonları eklediniz nihai sonuç atıyorum 73.000€ geldi.. borusan'a gittiniz, aynı özellikleri eklediniz fiyat oldu 76.000€.. ben olsam böyle bir durumla karşılaşınca "adam mı kazıklıosunuz kardeşim siz?" derim.. ki zamanında bu yüzden demişliğimde vardır oradan biliyorum.. o yüzden yapmıyorlar.. zaten benim düşüncem %90 Aralık ayı zammıyla birlikte 1 - 2 Aralık'ta fln tekrar yayına girer.. çünkü daha öncede bahsetmiştim sanırım.. atıyorum ilk 11 ay 1500 araba satıyorlarsa sadece Aralık ayında da +-1500 araç satıyorlar.. malum yeni yıl vergileri, zamları fln millet aralıkta hücum ediyor..

Alıntıları Göster
    3 serisi dünya çapında oldukça fazla sattığı için stokları eritmede bir problem olacağını pek sanmıyorum bu nedenle beklemeye değecek bir indirim olacağını düşünmüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.