Merhabâ 2012 C4 aracımı satışa çıkardım, comfortplus 103.000 de iki hafta evvel satışa koymuştum çok insan aradı ,sonra elimde olmayan sebebi ile vazgeçtim satıştan,bir kişiye de opsiyonlamistim,hatta bir al satci aracım ilanda değilken aracin yerini buldu geldi kontrol etti zorla satın almaya çalıştı! Aracı dün yeniden satışa koydum şehir dışından dahi opsiyonlatmak,söz almak vs Hayatımda ilk defa böyle şey yaşıyorum,gerçekten butun alicilara karşı zor duruma düştüm! Daha önce 7-8 araç satmisimdir 12-13 yıl içinde ama böyle bir dönem ilk defa yaşıyorum Yani koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi diyoruz! İnsanlar artık neredyse görmeden araç alma durumuna geldiler! Bugünlerde ikinci el satıp bu durumu yaşayan var mı merak ettim
yok herhalde....
Ucuza koymuşsunuzdur al satçılar yapılmış size
O aracın yerini bulup zorla almaya çalışan apaçiye dikkat etmeni öneriyorum. Kafaya koyduysa herşeyi dener. Potansiyel var çünkü.
İnsanlar sıfır araba alamıyor. Satışlar yerlide 0,49 ile biraz hareketlendiyse de hala önceki yıllara göre diplerde. Alım gücü belli bir kesimin hala iyiyken orta kesimin artık sıfır bir Polo dahi alması imkansız hale geldi. Ev fiyatlarına geldi arabalar.
E haliyle insanlar ikinci ele yoğunlaştı. Arz talepten dolayı ikinci eller de her hafta 5 bin artıyor. Tamamen buna bağlı.
Otomobil bir ihtiyaçtır. Evlenen her çift, işe başlayan her insan, özellikle pandemi sürecinde toplu taşımaya binmek istemeyen her bütçesi müsait insan ikinci ele saldırmış durumda. Ortalama fiyata konan temiz araçlar iki gün durmuyor ilanda.
Keşke alım gücümüz daha yüksek, paramız daha değerli olsaydı da insanımız 10 yaşında, güvenliği zayıf araçlara bir dünya para vermek zorunda olmasaydı.
Araci 2.defa satis koydugunuzda yine ayni fiyata mi koydunuz? Gerci yalan soyleseniz de fark edemeyiz.
Bir nedenden dolayi satistan cekmek birine opsiyonlatmak falan cok talep olunca fiyat arttirdiniz gibi geldi ama tesaduf de olabilir tabi !
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
Araci 2.defa satis koydugunuzda yine ayni fiyata mi koydunuz? Gerci yalan soyleseniz de fark edemeyiz.
Bir nedenden dolayi satistan cekmek birine opsiyonlatmak falan cok talep olunca fiyat arttirdiniz gibi geldi ama tesaduf de olabilir tabi !
Bunu ben de merak ettim açıkçası.
2 hafta önce satışa koyup sonra yine koyma sebebiniz nedir acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
Bu konuda yalan söyleyemem,babamın engelli raporunu bekliyordum ve rapor işi uzadı,bu sebep ile opsiyonladigim aracın müşterisine söyledim ilandan çekiyorum,bir müddet satamam dedim, raporun ne çıkacağı belli değildi. İlk ilana koydugumda 95.000 tl idi fakat çevrem çok ucuza veriyorsun dediler vs vs Alacağım ÖTV'siz aracın fiyatı o dönem bana 127.800 e geliyordu ,3hafta sonra 142 oldu Simdi 98 e ilana koydum 94-95 e vereceğim
Zafer DurukanZ
kullanıcısına yanıt
Kimsenin dolduruşuna gelme.zorla satmıyorsun ya...mal senin talep varken arzı da ona göre ayarlamak gerekir ..102 koy 100 e de gider..Satmadığım kapımdaki araca durduk yerde üç tane talip çıktı..piyasa bu, devir satıcının devri..tersi de olabilirdi bu sefer satana kadar göbeğin çatlardı
quote:
Orijinalden alıntı: tartekin
Kimsenin dolduruşuna gelme.zorla satmıyorsun ya...mal senin talep varken arzı da ona göre ayarlamak gerekir ..102 koy 100 e de gider..Satmadığım kapımdaki araca durduk yerde üç tane talip çıktı..piyasa bu, devir satıcının devri..tersi de olabilirdi bu sefer satana kadar göbeğin çatlardı
Haklısın ,bugün ekspertize söküldü söylediğim hariç hiçbir problemi yok. Neyse artık hayırlısı bolsun yarın satışa vereceğim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme