Şimdi Ara

Ilk defa bulasik makinesi alacagiz tavsiye bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ilk defa bulasik makinesi alacagiz acikcasi nelere dikkat etmek gerekiyor bilmiyorum. 2bin tl.yi gecmesin cok programli olmasina da gerek yok.. Iyi kotu arastirmalrim sonucu 3 model kafama takildi. Bunlardan tavsiye edebileceginiz var mi ? Tavsiyeleriniz benim icin oldukca onemli..

dw60m5030fw samsung

bm 404 beko

esf5531low electrolux

sn234w00dt simens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roseer -- 22 Eylül 2018; 2:2:8 >

• Siemens ısıtıcı rezistans sorunu yaratıyor bulaşık makineleri, yüksek servis onarım maliyetleri

elektrolux parça sıkıntısı yaşayabilirsiniz gelecekte.

samsung servisi kötü, yüksek onarım maliyetleri, alternatif parça tedariği yok, önerilmez

beko kullanıcı memnuniyeti yüksek, parça sorunu olmaz, uzatılmış garanti 7 sene yapıyorlar sanırım yetkili satıcılar, bir sıkıntı yaşarsanız da az bir bedel ile çözer servis..

tasarruslu makineler biraz ıslak çıkarıyorlar, program bitince ses çıkaran versiyon bir şey alırsanız, program bitince kapağı açarsanız kuruma ile ilgili şikayetiniz olmaz.

bunlar benim önerilerim, değerlendirirsiniz değerlendirmezsiniz sizin bileceğiniz durum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyigun

Siemens ısıtıcı rezistans sorunu yaratıyor bulaşık makineleri, yüksek servis onarım maliyetleri

elektrolux parça sıkıntısı yaşayabilirsiniz gelecekte.

samsung servisi kötü, yüksek onarım maliyetleri, alternatif parça tedariği yok, önerilmez

beko kullanıcı memnuniyeti yüksek, parça sorunu olmaz, uzatılmış garanti 7 sene yapıyorlar sanırım yetkili satıcılar, bir sıkıntı yaşarsanız da az bir bedel ile çözer servis..

tasarruslu makineler biraz ıslak çıkarıyorlar, program bitince ses çıkaran versiyon bir şey alırsanız, program bitince kapağı açarsanız kuruma ile ilgili şikayetiniz olmaz.

bunlar benim önerilerim, değerlendirirsiniz değerlendirmezsiniz sizin bileceğiniz durum..
    Cok tesekkur ederim. Tavsiyeleriniz oldukca degerli. Elektrolux belki de satilmistir. O yuzden aklimda beko ve simens kaldi. samsungu da yorumunuza gore eledim.

Bekonun hatta 3 programlisini dusunuyoruz fiyat olarak da uygun geldi 1350 tl. dediginiz gibi garanti uzatmayi da dusunuyorum..
    Simens 4 prog. 1900 tl. Acikcasi hep simens daha kalitelidir tabiki simens deikleri icin o fiyata olmasina ragmen aklima takildi.

• çok program dan ziyade program kullanışlılığı araştırın derim.Yıkama adımları kaç durulama yapıldığı kaç derece kaç dk da yıkadığını araştırın.

Arkadaşın dediği gibi tasarruflu makineler detarjan kalıntısı bırakabilir ve ıslak çıkarabilir.Gerçi yeni makinelerde otomatik kapı açma özelliği var.

Listenizde yok ancak Vestel in de bulaşık makineleri başarıllıdır .Özellikle orta segment makineleri ekonomiktir.

Dediğim gibi program adımlarını iyi araştırın.Mümkünse ilave durualama , ilave kurutma , yarım sepet yıkama gibi fonksiyonları olan makineleri tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

çok program dan ziyade program kullanışlılığı araştırın derim.Yıkama adımları kaç durulama yapıldığı kaç derece kaç dk da yıkadığını araştırın.

Arkadaşın dediği gibi tasarruflu makineler detarjan kalıntısı bırakabilir ve ıslak çıkarabilir.Gerçi yeni makinelerde otomatik kapı açma özelliği var.

Listenizde yok ancak Vestel in de bulaşık makineleri başarıllıdır .Özellikle orta segment makineleri ekonomiktir.

Dediğim gibi program adımlarını iyi araştırın.Mümkünse ilave durualama , ilave kurutma , yarım sepet yıkama gibi fonksiyonları olan makineleri tavsiye ederim.
    Kac durulama yaptigini hic sormamistim acikcasi. Sorayim bundan sonra..

Vestel kaliteli midir bilmiyorum o yuzden hic bakmadim. firsat bulursam ona da bakayim..

Ilave durulaa ozelligi olsun isterim. Daha hijyenik geliyor deterjan kalitisi kalmaz. Ben mi yanlis dusunuyorum bilmiyorum.

yarim sepet yikama genelde cogunda var ama ilave durulama Beko 4004 modelinde var. Simens istememe ragmen simenste yok.. Belki vardir ama butceme uygun simens modellerinde yok. O yuzden beko ilave durulama ozelligi olani mi tercih etmeliyim?

• beko arçelik aynı zaten .Son zamanlarda çamaşır makineleri başarısız olsada bulaşık makineleri oldukça iyi gözüküyor fazla şikayet olumsuz lukta yok gibi.

• roseer R kullanıcısına yanıt
    beko yu inceledim dr.Tablet fonksiyonunun hafıza da kalması iyimiş.Bu özellik ilr makine çalıştıktan 2 dk sonra tablet kapağı açılıyor normalde 20 dk buluyor.

Ekstra durulama güzel.

Kısa program da kurutma olması iyi. Her 58 dk lık program da kurutma olmayabiliyor.

güzel yani bence alınabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

beko yu inceledim dr.Tablet fonksiyonunun hafıza da kalması iyimiş.Bu özellik ilr makine çalıştıktan 2 dk sonra tablet kapağı açılıyor normalde 20 dk buluyor.

Ekstra durulama güzel.

Kısa program da kurutma olması iyi. Her 58 dk lık program da kurutma olmayabiliyor.

güzel yani bence alınabilir.
    Camasir makinesi gibi degilmis bulasik makinesi. Ilk defa alacak birisi olarak cok tecrubesizim. Bu anlamda fazlasiyla cahil ve kafasi yorum okumaktan fazlasiyla karismis olan ve radyosyana maruz kalmis olan bana cok yardimci oldunuz.

Tavsiyeleriniz ve degerli vaktinizi ayirip yorum yaptiginiz icin cok tesekkur ederim. Cok faydali oldu benim icin yorumlariniz.
    rica ederim hocam ben vestelin amiral gemisi ekomaks kullanıyorum.

tablet fonksiyonu hafızaya alma yok

ekstra durulama yok

programların adımları saçma geliyor

tasarruf rekoru kırıcam diye çok kullanışsız programlama yapmışlar.

Bunun dışında makinemiz çok güzel yıkıyor ve sessiz çalışıyor.

siemens lerin motor ile rezistans tümleşikmiş bozulursa sıkıntı oluyormuş.

Beko dan seçtiğiniz model güzel gibi duruyor bence fazla kafanızı karıştırmadan alın derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Beko nun 58 dk programında 5 dk kurutma var hocam yani koymak için koymuşlar. Onun yerine 5 dk yüksek basınçla ön yıkama yapsaydı daha iyi olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben daha once vestele hic bakmamistim. siz diyince baktim da sizin modelde de gercekten yok yokmus masaallah. Ciddi bir enerji tasarrufu goruluyor. Ama yine eksiklerin oldugundan bahsetmissiniz. Ama en onemli iki seysen mumnunmussunuz..Guzel yikamasi ve sessiz olmasi bunlar bile yeterli aslinda...

Biran ben de mi vestel baksam acaba diye buldum kendimi ama dediginiz gibi kafami karistirmamak adina vazgectim.. Artik okulda bile isime odaklanamiyorum. biran once gidip alip noktayi koymam lazim. Guzel yikasin yeter sesi de az ciksa guzel olur :)
    yıkamasından çok memnun eşim.

Tek sıkıntı tablet fonksiyonu hafızaya almıyor ama çok önemli değil.

Kısa programda bile güzel yıkıyor kurutuyor turbo fanlı kurutma olduğundan hiç bir zaman eşim kurutmasından şikayet etmedi.

Diğer sıkıntı her programa ekstra durulama eklenmiyor.Ektra hijyen var ancak ne işe yarıyor denemedim.

Biz ilk alanlardanız neredeyse şuan ürün daha da geliştirildi ön panel komple değişmiş belki eksiklikleri gidermişlerdir.

Gerçi eşim çok bulaşık varsa otomatik yoğuna atıyor ne kadar sürede yıkayacak ne kadar durulama yapacak kendi biliyor makine.Bulanıklık sensörü olduğuna kalıntıdır artıktır sorunu olmadı şuana kadar.

Bizim ki bu .

Tabi fiyat performans olarak beğendiğiniz fazlasıyla iş görür böyle özelliklerin çoğu pazarlama amaçlı.

Daha ne olsun hocam.. Masaallah diyelim nazar degmesin..Daha da uzun yillar kullanirsiniz insaallah. Gercekten guzel ve kullanisli bir makineye benziyor..

Kimisi bekoyu fazlasiyla tavsiye ederken kimisi de fazlasiyla yeriyor. Bekoya karar verdim diyince o arcelikten bile kotu alacaksan simens al diyorlar. Sanirim bu is uzadikca kafam iyice karisacak..
    teşekkürler hocam inş sizin makine de güzel çıkar.

Hocam siemens önce plastik tabandan vazgeçsin.Siemens bosch profilo markaların bazı modelleri polinox denilen plastik maddeden yapılıyor ve koku yapıyor netice de plastik.

Beko arçelik aynı zaten nasıl kötü oluyormuş ?Ben sizin makineyi beğendim hocam.Yine de araştırın mağazada canlı bir görün programlarını bir karıştırıp karar verin derim.

Insaallah hocam..

Tesekkur ederim begenmenize sevindim. yarin gidip bakacagim ve nasipse alacagiz..

Simens de polinox tabandan vazgeciyor galiba.. Bir magazasinda baktiklarim hep polinox iken baska bir magazasinda da hep celik tabandi. hatta tavsiye beklediklerim arasina yadigim simens 4 prog.li ve celik tabandi. Ama buna ragmen beko daha agir basiyor bende.. Tabi ozellikle sizin ve baska birkac yorumun da etkisi var.. Bakalim hayirlisi olsun. Allah pisman etmesin..
    İnş hocam.

simens polinoxtan vazgeçse ne olur hocam aşağılanan vestel bile böyle dandik bir hamle yapmadı.

Dogru.. Ilk baktigim yerde nerdeyse hic celik yoktu cok sasirmistim.. Ama kendilerine ettiler.. Tavsiye edenleri az kaldi.
    aynen hocam alırsanız artık güzel bir inceleme konusu bekliyorum sizlerden.

Bu arada nerede oturuyorsunuz?Sudaki kireç oranı nesir sertlik derecesi falan?

Çok fonksiyonl tablet kullanacaksanız aman diyeyim ekstra tuz ve parlatıcı kullanmayın.Biz kullandık bardaklar süt lekesi gibi iz bırakmaya başladı.

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    hocam siz kullaniyor muydunuz bu modeli
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.