Şimdi Ara

İlk defa linux kullanıcağım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hiç tecrübem yoktur bu yüzden gerekirse driverları otomatik yüklesin..temel multimedya yazılımlarınıda yüklemekte sıkıntı çekmiyelim.. sizlerden önerilerinizi bekliyorum

• Öneri mi istiyorsun? Şimdilik en iyi öneri şudur sana verilecek: Arama yap!
  • doğru ben arama yaptığımı belirtmedim.. dünya kadar linux dağıtımı olunca araştırmanın sonucu pek kaliteli olmuyor..
  • Öncelikle kuracağın bilgisayarın özelliklerini yazmanda fayda var. Diz üstü mü masaüstü mü olduğunu da belirt. Ekran kartı, anakart, harddisk vs.'den bahset ki en uygun dağıtımı nokta atışı ile bulabilelim.
  • masaüstü kullanılıyor..
    ASRock K7S8X
    AMD Athlon XP 2000+
    1Gb Ram
    Ati Radeon X550XT
    80HDD
  • Multimedya konusunda güncel dağıtımlar bir sıkıntı yaratmayacaktır. Ubuntu tercih edilir genelde, Türkçe desteği iyi olduğu için. Tavsiyem, 5 gün sonra çıkacak Ubuntu 11.10 (final) sürümünü denemen olacak. eğer ağır geldi dersen başka alternatiflere de yönelebiliriz. Ram konusu birazcık sıkıntı olabilir. Dediğim gibi bir dene istersen çünkü ancak o zaman çoğu şey belli olur. Denemek istemiyorum diyorsan daha hafif dağıtımlara bakarız.
  • gayet mantıklı..biras bekliyelim ozaman..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linux Mint deneyebilirsin. DVD sürümünde Codec, Flash vb. ekelentiler yüklü geliyor. DVD versiyonun boyutu 900 mb. civarında.Linux Mint 11'in yerelleştirilmiş bir sürümü de mevcut, buradan bilgi alabilirsin.

Ekran kartın Ati X serisinden ve AMD-Ati bu çipsetlere desteği kesti. Yani kapalı kaynak tabir edilen Ati'nin kendi hazırladığı sürücüleri kullanamazsın. Ama bu ekran kartı için açık kaynak sürücüleri mevcut. Ubuntu'nun son sürümünden tam randıman alman bu sebeple zor gözüküyor. Yanlış anlaşılma olmasın Ubuntu kullanabilirsin ama Ubuntu'nun yeni arayüzü Unity'i kullanamazsın.

KDE masaüstünü hiç düşünme bile , belki Gnome masaüstünde normal performans alabilirsin. Daha az sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyan Xfce ve LXDE masaüstü yöneticilerini araştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 7 Ekim 2011; 4:23:48 >

• İstedikleriniz ile Linux Mint daha çok uyuşuyor.
    Linux Mint kullanın bence.
  • Ubuntu ya da Pardus kullanabilirsin.
  • Birkaç gün sonra çıkacak Ubuntu 11.10 sürümünü denemen şiddetle önerilir.
  • bencede pardus kur ben daha dun kurdum ve cok memnunun suruculer hersey hazir geliyor zaten hatta cepnet kullaniyorum teli modem olarak bagladigimda otomatik olarak kuruldu ve baglandi
  • Bence dert etmeye gerek yok 15 Gb bölümlerle istediğin sürümü kur bende harici HDD var 2 şer ayrı sürümden ubuntu ve pardus 4 işletim sitemi ayrıca vista var dilediğin kadar çoğalta bilirsin lisans sorunu yok linux un güzelliğide bu zaten GNOME KDE ikisinide deniyorum. Daha da çoğaltmayı düşünüyorum inşallah. Bu sebeple pardusuda es geçmeyin.
  • Ubuntu 11.10 sürümünü bekliyorum
  • 8 saat kalmış
  • Bugün itibariyle Ubuntu 11.10'umuz sıcak sıcak çıktı fırından. Bir an önce denemeniz dileğiyle.
  • bugün kurmayı denedim fakat bir türlü sonuca varamadım..
    2 farklı cd ye tekrar tekrar indirdiğim iso kalıplarını yazdım..sonuç aynı
    ubuntu yazısı ve haraketli yükleme barı 20dk kadar bekledi ve bende yeniden başlattım pcyi
    hiç bir yükleme seçeneği çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inan_ed -- 15 Ekim 2011; 0:07:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inan_fener

bugün kurmayı denedim fakat bir türlü sonuca varamadım..
    2 farklı cd ye tekrar tekrar indirdiğim iso kalıplarını yazdım..sonuç aynı
    ubuntu yazısı ve haraketli yükleme barı 20dk kadar bekledi ve bende yeniden başlattım pcyi
    hiç bir yükleme seçeneği çıkmadı

Arkadaşım linux dağıtımları için her seferinde cd yazdırmana gerek yok. Unetbootin programıyla usb flash diskine istediğin herhangi bir linux dağıtımını yazdırabilirsin.Unetbootin programını indirdikten sonra Diskimage seçeneğini seçiyorsun daha sonra hemen yan satırda bulunan üç noktalı düğmeye basarak iso dosyasının yerini belirtiyorsun.Son olarakta Drive kısmından takılı flash diskinin sürücü harfini belirtip tamam diyorsun.Bittiğinde yeniden başlat diyerek yazdırdığın linux dağıtımını hemen deneyebilirsin veya çıkış diyerek windows'taki işlerine devam edebilirsin.

• linuxa yeni başlayan birisi ubuntu ŞUANDAKİ SON SÜRÜMÜ kullanmasın unity falan kasar alışamazsın.
    Benim önerim eğer windowsa benzesin ve xpden daha hızlı linux olsun diyorsan Linux Mint
    İNDİR

, eğer farklı sade ve kullanışlı olsun diyorsan;
    İNDİR

Diğer alternatif çok sade ve hızlı Debian 6;
    İNDİR

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.