Şimdi Ara

İlk defa maskesiz yakalanmanın cezası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
15.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz yanlış değil, bizim millet kural sevmez, fırsatını bulunca kaytarır ama etkin denetim yapmasını da bilmiyoruz. Mesela, milletin sapık gibi araba kullandığı, vızır vızır makas attığı yerde çıkıp trafik, tek far yanmıyor, cam filmi var diye ceza kesiyor. Bunun gibi kapalı alanlarda, asıl riskli yerlerde birşey yapılmayıp, parkta tek başına oturana maske cezası bana mantıklı gelmiyor. Covitin nerelerde yayıldığı aşağı yukarı belli. Oralara yoğunlaşılmalı.

• Ilk defası ikinci defası vs. yok arkadaşlar, tutanak tutulursa mülki amir onayı ile 900 tl ceza uygulanır bilginize.

• Daha önce kolluk kuvvetleri cezayı kesiyordu ancak mahkeme kararları sonucunda yetki mülki idareye (kaymakam-vali) devredildi. Polis sadece tutanak tutuyor, gerisini mülki idare yapıyor. Yani %99,9 ceza kesilmiştir. Tebliğ ederler.
  • Bak bak paşama bak açık havada maske takmazmış. Verirsin 900 lirayı paşa paşa takmazsın tabii. Maske takılmanın zorunlu olduğu bir ilde yaşıyorsan denetim noktası varsa gerine gerine önlerinden yürüyüp geçsen maskesiz, bir de video eşliğinde yapsan bunu da nasıl ceza yediğini forumca görüp biraz gülsek ne güzel olur.
  • herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim. madem kanunen faiz binmiyor, ceza gelirse haciz mektubu gelene kadar ödemiyim o zaman. ne zaman işler son aşamaya gelir haczetmeye gelicekler o zaman öderim, ki zaten üzerime kayıtlı haciz edebilecekleri birşey de yok. belki 5 yıl geçer ve ceza zaman aşımına uğrar. burdan da herkese tekrar tavsiyede bulunayım; hergün maske takıyorum polise rastlamadım bişey olmaz diye düşünmeyin, ilk takmadığınız anda 2 dakika sonra benim gibi karşınıza çıkabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepStorm

Böyle ceza yemesi de insana koyuyor. Millet otobüse metroya maskesiz biner gider, polisin önünden maskesiz geçer ceza yemez; biz daha ilkinde cezayı yeriz. Ya millet çok şanslı, ya da ben çok şanssızım.
    İnanın ben de sizin gibiyim, ne zaman altın alsam şelale olur...

Asla maskesiz gezmem ama çöp dökerken yakalanırım diye korkar oldum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak geçen evden çıktım. 36 derece sıcaklıkta kapıda taktım maskemi. arabama bindim. 30 dakika araba kullandım. 2 saat arkadaşla takıldım. geri eve geldim 30 dakika da öyle araba kullandım. kapının önünde çöp var. maskemi çıkardım attım. evden çıktığımdan beri ilk kez çıkarmıştım maskemi. burnumdan dahi indirmedim aşşağıya. araba kullanırken bile.

iyi oluyor. keşke ceza 5 6 bin tl olsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepStorm

Böyle ceza yemesi de insana koyuyor. Millet otobüse metroya maskesiz biner gider, polisin önünden maskesiz geçer ceza yemez; biz daha ilkinde cezayı yeriz. Ya millet çok şanslı, ya da ben çok şanssızım.
    Otobüse metroya maskesiz binemezsin. İllaki biri linç eder seni. Dışarısı için bişey diyemem.
  • Ben asla bu durumun devletin aldığı tedbirlerle biteceğini ummuyorum. Herşey insanda biter. Ne yazık ki bilinçli , isyankar, birbirine saygısız bir toplumuz. Örneğin kore ve çin. Ne kadar çabuk adapte olup devletle halk işbirliği yapıp çok çabuk savuşturdular. Bizde öyle olmalıyız.
  • Olay çıkmaması için başlarından savmislar seni. Bu devirde kimin ne nasıl tepki vereceği bilinmiyor

• Ceza kestiler mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ilk tutulan tutanak uyarı, eğer bir kez daha yakalanırsanız cezai işlem uygularlar.
  • Herkesin maskesiz gezdiği bir şehirde, benim maske takmadığım için ceza yemem nasıl açıklanabilir? Bir şeyin çok ama çok düşükte olsa gerçekleşme olasılığı varsa, o şey mutlaka ama mutlaka gerçekleşir. İşte böyle. Ceza yememem için gerçekleşme ihtimalinin tam olarak sıfır olması gerekir. Ya maskesiz iken ceza yediğin yerde bulunmayacaksın ya da o yerde iken yüzünde masken olacak.
  • 3100 tl maske cezası var umarım ceza kesilir.
  • Maske fetislerine bir soru? Maskeyi evinizdede takiyormusunuz?

Evinizde maske takmiyorsaniz sokakta neden maske takiyorsunuz? Maskenin insanlari ve sizi salgindan korudugunu dusunuyorsaniz, evinizde yasayan insanlar aileniz, sokaktaki insanlardan sizin icin dahami degersiz?

Mantikli cevaplar bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Ağustos 2020; 0:44:6 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bir maske fetişi olarak vevap veriyorum;
    Aksıra pıksıra virüs saçan birilerini maske takmaya teşvik etmek için takıyorum. Bak ben senin için maske takıyorum, sen de benim için tak. Olay bu zaten. Fazla dallı budaklı bir mevzu değil. İstisnasız herkesin burun dahil takması durumunda bu virüs %10 adamın içinde kalsa bile uzun vade için bu da önemli bir oran.
  • espial kullanıcısına yanıt
    olay başka diyorsun

• KütahyanınPınarları K kullanıcısına yanıt
    Evinde maske takiyormusun peki, sevdigin ailenle birlikteyken? Benim icin maske takiyorsan ailen icin neden takmiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Ağustos 2020; 13:32:9 >
  • Sizinle benzer sekilde gece 23.30 gibi , arabamın yanında bana da ceza yazdılar. Aynı şekilde biz tutanak tutuyoruz valilik onaylarsa ceza gelecek dediler. 2 hafta geçmeden ceza tebliğ edildi. Size de 900 lira tebliğ edilir yakın zamanda.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.