|
Bildirim
|
4 aydır burnum maskeden çıkmadı, sokaklar maskesiz kaynıyor. Kontrol falan yok. Bir defa maskesiz çıksam beni bulur kontrol. Yer İstanbul.
|
Tek başına, açık havada maske takmanın ne anlamı var? Yine sorunun çözümünü başka yerlerde arıyoruz gibi. Kalabalık ve kapalı yerlerde acımayın, tamam ama parkta kaldırımda yürüyene de bence karışılmamalı. Kendi nefesini mi solusun insanlar açık havada?
|
Navi demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Bizim millet sınırını bilmez. Denizde maske takılmaz diyorsun, adam onu genişletip sahil yerinde ne kafede ne plajda takmıyor. Orada takmıyor diye çarşıda da takmıyor. Marketler zorla taktırıyor yoksa orada da takmayacaklar. O yüzden evet, tek başına sahilde olsan da takmayana ceza kessinler. Cezayı ödemeyene anında e-haciz getirsinler ki millet akıllansın. |
Böyle ceza yemesi de insana koyuyor. Millet otobüse metroya maskesiz biner gider, polisin önünden maskesiz geçer ceza yemez; biz daha ilkinde cezayı yeriz. Ya millet çok şanslı, ya da ben çok şanssızım.
|
Bence ceza yersin gibi, uyarı yapacak olsalar sözlüde yaparlardı. Kötü denk gelmişsin, o kadar keyfine maske takmayan varken...
Dediklerine bir noktaya kadar katıyorum,bende duydum ceza yazamadıklarını ama yazılan makbuzlar kaymakamlıkta cezaya çeviriyorlar olmalılar, yani ceza yazmaya yetkili kişi ilgili makbuzu baz olarak ilgili kararnameye dayanarak ceza kesebilir.Sonra sanırım ödemen için teblikat falan gönderiyor olmalılar.Ödemeyide resmi işlerde sürekli karşına çıkartarak zorluyorlar olabilirler. |
Dünden önceki gün ekmek almaya gitmiştim dönüşte fark ettim ekmek elimde tam karşıya geçiyodum tabi 100 metre yol maks sonra arkadan polis siren sesi geldi bana yaptığını anladım çünkü bana doğru geliyordu bende görmezden geldim fakat polis arabayla önüme geldi ve kardeşim maskeni tak dedi bende abi çıkarken unutmuşum normalde takarım evim hemen şurası dedim gösterdim adamda tamam kardeşim bidahakine tak dedi. Polisin yaşı 25 30 falandı herhalde, orda bana ceza yazmasada ben bir daha hergün dışarı çıkarken maskeyi takıyordum asla unutmuyordum.
|
Nefes almaya ceza kesilemez. Bu işlemler sadece anayasalara değil, doğa yasalarına da aykırı. Doğaya ve iyi insanlara karşı savaş açan kaybeder.
Avukatınız ile konuşun size en iyi yolu gösterecektir. Avukatınıza birkaç yüz TL danışmanlık ücreti verin. 900TL'lik cezadan bahsediyoruz.Hukuksal imkanlarınızı bilin. |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aranel Isilrá -- 8 Ağustos 2020; 4:47:15 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus07 -- 8 Ağustos 2020; 7:4:29 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 8 Ağustos 2020; 9:23:24 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepStorm -- 8 Ağustos 2020; 11:37:49 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 8 Ağustos 2020; 14:8:9 > |
|