Şimdi Ara

İlk defa uçağa bindim. (Tırstım.gif) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: eDDiè

quote:

Orjinalden alıntı: oeste

uçak için en güvenli ulaşım aracı derler ama yalan bi uçak kazasında komple bütün yolcular geberir gider ama otobüs kazasında tekerlek tarafında hayatta kalma şansınız biraz fazla

İngiltere`de geçen yıl yapılan bir araştırmaya göre, dünya üzerinde her hangi bir insanın, uçak kazasında ölme ihtimali 11 milyonda 1…Oysa, insanın trafik kazasında hayatını kaybetme olasılığı 8 binde 1.

Gıda zehirlenmesi: 3 milyonda 1
    Merdivenden düşme: 2 milyon 300 binde 1 (İngiltere`de her yıl 15 kişi ölüyor.)
    Yataktan düşme: 2 milyonda 1
    Küvette boğulma: 685 bin de 1

Demek oluyor ki , yataktan düserek ölme riski , ucaktan daha fazla

Terör olaylarıda son yıllarda çoğaldı adamlar istediği zaman uçakta kaçırıyor sen hiç otobüs kaçıran gördün mü ?Ben zaten yüksekten korkan biriyim uçağa kolay kolay binmem ama amerika işi olursa ve güzel hostesler varsa neden olmasın

• Yüzlerce kez uçakla seyehat etmiş bir kişi olarak, uçmak en güzel his diyebilirim. Check in yaparken pencere kenarı rica et ve zevkini çıkar
  • Ben uçağa binmeden tavsiyelerde bulunayım :P

Havalimanına gelirken de 200 - 202 - 204 numaralı araçları kullan...Tabi araç yoksa...İç Hatlar Giden Yolcu üst kattadır.THY ve Sun Express ise sağdan...Atlas ve ya Pegasus ise soldan check-in yaptıracaksın...Giriş için orta kapıyı ya da en son kapıyı kullan ilk kapı genelde kalabalıktır...Ayrıca uçağın tadını aldın mı vazgeçemeyeceksin...Arkadaşın da tecrübeli olduğuna göre o sana her türlü konuda yardımcı olacaktır zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lev@ -- 15 Kasım 2008; 23:03:07 >
  • Uçağa fazlasıyla bindim ve o kadar korkutucu değil. İlk defa biniyorsun sanırım. Kalkış ve iniş sıralarında tuaf şeyler hissedebilirsin. Tadını çıkarmaya bak.
  • abi çok karizma bi söz söyledm yukarda ya onu alıntı yapın:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: progman

abi çok karizma bi söz söyledm yukarda ya onu alıntı yapın:(

Üzülme yavrum boşver geçiçek.. Gazoz verim mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToTTalliTy

quote:

Orjinalden alıntı: progman

abi çok karizma bi söz söyledm yukarda ya onu alıntı yapın:(

Üzülme yavrum boşver geçiçek.. Gazoz verim mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: cidik

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: _SoMeDaY_

yolcu ucakları kalkarken 1-2 g kuvveti uyguluyor diye biliyorum.buda o kadar onemli deill.f16 larda 9 g kuvveti yiyor pilotlarbitek kalkerken biraz garip oluyor insan.gerisi keyifli bir yolculuk

İsabetli sallayalım lütfen.
    Bugüne kadar hiçbir insan o G ye maruz kalamadı kalamaz da.
    Pilotlar en fazla 3G ye maruz kalırlar, astronotlar bundan 1 fazlası.

yahu f16 pilotları boşunamı giyiyolar o tulumu? boşunamı var ağızlarında o koskocaman boru? al sana 9g
    http://www.youtube.com/watch?v=3rQexWEwV6M

O kıyafetleri o muazzam G kuvvetlerine maruz kalmamak için giyiyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ok now

quote:

Orjinalden alıntı: DARK TOWER

quote:

Orjinalden alıntı: Hocam?

quote:

Orjinalden alıntı: Feel Me

L O S T

D O S T

T O S T

H O S T

tam ben yazıcaktım host dıye kesın bırı yazmıstır dıye asagıya baktım ve yazmıssınız

• İstatistiklere göre uçak kazalarının büyük kısmı uçak ya kalkarken yada inerken gerçekleşiyor. Bunların dışında uçak havadayken endişe etmeye gerek yok.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cidik

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _SoMeDaY_

yolcu ucakları kalkarken 1-2 g kuvveti uyguluyor diye biliyorum.buda o kadar onemli deill.f16 larda 9 g kuvveti yiyor pilotlarbitek kalkerken biraz garip oluyor insan.gerisi keyifli bir yolculuk

İsabetli sallayalım lütfen.
    Bugüne kadar hiçbir insan o G ye maruz kalamadı kalamaz da.
    Pilotlar en fazla 3G ye maruz kalırlar, astronotlar bundan 1 fazlası.

yahu f16 pilotları boşunamı giyiyolar o tulumu? boşunamı var ağızlarında o koskocaman boru? al sana 9g
    http://www.youtube.com/watch?v=3rQexWEwV6M

O kıyafetleri o muazzam G kuvvetlerine maruz kalmamak için giyiyorlar.

O kıyafetin amacı G kuvvetine maruz kaldırmamak değildir
    G kuvveti 9G de olsa pilot tarafından hissedilir.. Fakat yüksek G lerde (ki bazı pilotlar birkaç sn için olsa bile 10 G ye çıkabilmektedir) kan dolaşımı yavaşlar ve beyne kan gitmez bu yüzden pilotta kısa süreli bayılma ve bilinç kaybı gerçekleşir buda uçağın kontrolden çıkmasına sebebiyet verir. Bunu engellemek için o tulum kullanılıyor. Hava basıncıyla bazı bölgeleri şişen tulum yüksek G lerde bacaklar ve belli bölgelere basınç uyguluyor ve kanın beyne akmasını sağlıyor böylece kısa süreli bayılmalar ve bilinç kaybı gerçekleşmiyor..

• İzmir - İstanbul arasında pek br şey anlamazsın zaten, iniş kalkış dışında 35-40 dk.lık bir yolculuk.
  • hıç korkulacak bısey yok aslında ucak ılk kalktıgında bıde ınerken ıcın bı garıp olur.....zaten izmir istanbul arası kısa surer binip inmen bir olur..ama dua et türbülans olayı olmasın

ben bikeresinde istanbuldan antalyaya giderken ucak turbulansa girdi ozmanda 2.binisimmiyidi ne...ucak zaten ufak biseydi jet ....yolcular bagırıp durruyodu valla cok kotu oluyoo...dua et o olmasın onun dısında korkmana gerek yok.....
  • Arkadaşların da dediği gibi kalkış ve özellikle inişte en büyük sorunlar yaşanabilir. Belediye otobüsünün en arka koltuğunda otururken birden yokuş aşağıya iniş yaparsa hani miden yukarı hareket eder gibi bir his olur ya, olay bundan ibaret. Sadece biraz daha uzun süreli olanı. Bu konuda pozitif olup kendini heyecana kaptırmamaya çalış. Başka şeylerle ilgilen. Sakız çiğnemek rahatlatabilir.

Bu arada g değerleri extreme durumlarda 8-9 g yi rahatlıkla bulabilir savaş ve akrobasi uçaklarında. Ayrıca savaş pilotlarının dayanabileceği max. g değerlerini ölçmek için de özel düzenekler vardır. 2 sene öncesinde dünyada en fazla g'ye dayanabilen kişi bir rus savaş uçağı pilotu idi. Yaklaşık 12-13g idi dayanabildiği değer. O da max 10-15 sn dayanabildiydi. Bir arkadaşın da açıkladığı gibi o kıyafetler alt taraftan başlamak üzere ayaklara basınç uygulayarak vücuttaki kanın alt tarafta birikmesini ve beynin kansız kalarak şuur kaybının oluşmasını engeller. O da tabi bi yere kadar işe yarıyor.

• bayan arkadaş almış cevabını Eyw deyip gitmiş hala makara peşindesiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Arkadaşlar merhaba, bu salı hayatımda ilk kez uçağa bineceğim nasipse. İzmir'den İstanbul'a geleceğim 2 günlüğüne. Gidiş-dönüş biletim hazır, yanımda sevdiğim bir arkadaşım da olacak, kendisi bu konuda benden daha çok tecrübeli.

Açıkçası biraz korkuyorum, yükseklikten değil ama ilk kez uçağa binecek olmak biraz endişelendiriyor beni, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar önerilerini belirtirse çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

heyecan yapma ALLAH'dan izmir istanbul yapiosun.. ben yilda 20 25 kere isviçreye uçuyorum bişiy olmaz.. korku fln varsa içinde bişiy olmaz merak etme.. sadece ilk biniyosun diye soylim sen uçaga binmeden evvel tuvaletini çişini yapta yandakinin üstüne işeme sakin ! biniceksin, kemeri baglicaksin arkana yaslancaksin uçak kalkarken biraz ''G'' kuvvetine maruz kalcaksin sonra bi bakmişsin uçuyosun... bide ilk defa binicegin için cam kenarina oturma derim.. yada bişiy olmaz diyosan otur ama fazla bakma aşagi.. ve evden çikarkende çok kalin giyinme terler üşütürsün...

• quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

İzmir - İstanbul arasında pek br şey anlamazsın zaten, iniş kalkış dışında 35-40 dk.lık bir yolculuk.

yok be dostum ne 30 45 dksi... istanbul ankara zaten 30 dk
  • tavsiyem bi adaya falan düşersen doktor taklidi yap kızlar acayip bayılıyo
  • tüh ya erken gidiyormuşsun. perşembe günü national da bir program var 21:00 da aç bak. bayağı rahatlatır seni. heyecan kalmaz. onu seyret diyecektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 17 Kasım 2008; 9:45:24 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.