Şimdi Ara

- - -İLK FOTOĞRAF ÇALIŞMALARIM - - - GİZEMLİ VE KAYIP - -- -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotoğrafları yorumlamadan Önce Lütfen Altta Yazdıklarımı ve bu fotoğrafları böyle çektiğmi Okuyunuz.
    Fotoğraf Çekmeye Sadece 1 hafta Önce Başladım Bunu Da unutmayınız.

Ne kadar İlginçtir ki Bu Harabe ev İzmir Buca Devlet hastanehanesine ait olan arazide. . .
    Üzerine yazılmış çizilmiş bol bol rivayet olduğunu öğrendim.
    İnsanlar buraya yaklaşmaktan çekinecek deredece korkuyor bu köşkten desem yalan olmaz.
    Hastahane arazisinin içindeki konumunu ilginç kılan bir başka özellik ise köşkün 4 Bir tarafının ağaçlarla çevrili olması.
    Bu sebebten dolayı hastehane gelen İnsanlar hatta çalışanlar bile belkide bu köşkü yıllar boyunca görmemiştir desem yalan söylemiş olmam.

Köşkün bir şekile içine girip İçerisinide çekmeyi düşünüyordum fakat Bende de bir yusuf yusuf belirtileri olduğu için bir tarafım yemedi

Fotoğraflarda Rivayetlerin ve Köşkün Gizemini Etkisinde Kalarak Bilinçli Bir şekilde Karşıtlık Efekti Kullandım.
    Amacım Zaten Bu sarımtrak Görüntüyü Elde Edebilmekti.

Farklı Ensantrane,ve Diyafram Değerlerinde Yaklaşık 200 Tane Fotoğraf çektim.
    Fotoğraflardan beklentim Sarımtrak Görüntüyü alabilmekti.
    Normal Şartlar altında "Beyaz Parlaması" Fotoğraflarda İstenmeyen Bir durumdur.
    Fakat Bu Fotoğraftaki Beyaz Parlamaları Benim Olmasını Özellikle İştediğim Bir duumdu.

Fotoğrafın İmgesel Bir sanat Olduğunu Düşündüğümüzde;
    Sarımtrak Görüntünün Korkuyu ve Tarihi
    Oluşan beyaz parlamaları sonucu,parlama olan Bölgelerin İçinde Görüntü oluşmamasını ise "Gizem" ve Çalışmaya İsmini Veren "Kayıp,Görünmezlik" olarak anlatmaya çalıştım.

Bir başka Önemli Husus ise Hiçbir Fotoğrafta Gökyüzünün mavi ve Bulutların Görünür olmamasını sağlama düşüncem.
    Çalışmamın İsmi "Gizemli Ve Kayıp" olduğundan Dolayı ,Gökyüzünün olmaması Reel ŞArtları Zorlayan Bir durum.
    Zaten Çalışmam da Sürrealizmden Etkilenmiş Bir Çalışma. . .
    Gökyüzünün ve bulutların olaması,Gökyüzünün Bembeyaz olması Bu köşkün BOŞLUKTA olduğunu simgeliyor.
    Bunu da Göz Önünde Bulundurun.

Yorumlarınız Bekliyorum.

1- Bu Fotoğrafı aslında tam karşıdan ve geniş açı ile HDR çekmeyi Düşünmüştüm.Fakat dar alanda bulunduğum için birtürlü kadraja sığdıramadım tamamını.
    Bu sebebten dolayı çaprazdan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 10 Haziran 2012; 7:29:22 >

• Gayet güzel çok bilgili değilim fakat bazı bölgelerde Işık kötü kullanılmış gibime geliyor fakat yeniyim bende.
  • Arkadaşlar Çalışmayı Sony SLT-A35+1870 Kit lens İle yaptım.
    Netlik ile ilgili Problemlerim olabirim.
    Dediğim gibi 1 hafta önceye kadar elime DSLR bile almamıştım.
    Bu çalışmada benim için Önemli olan Kompozisyondu.
    Fotoğraf çekim teknik ve kurallarını biliyorum desem yalan söylemiş olurdum.
    Sadece yapmak istediğim bir çalışmayı hayata geçirmenin ve imgeleri doğru kullanmanın peşindeyim.
    - - - - - - - -
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Gayet güzel çok bilgili değilim fakat bazı bölgelerde Işık kötü kullanılmış gibime geliyor fakat yeniyim bende.

Yorumunuz İçin çok teşekkür ederim
    Çalışmadaki Amacım İlk mesajımda da belirtiğim gibi Işığı Kötü kullanmaktı.Bunu bilerek yaptım.
    Buradaki Kayıplık ve Görünmezlik Durumunu böylr anlatmak istedim.
    Örnek olarak;
    Korku Filmlerinde katta Sihirli annemde bile;
    Bir şey var olduğu yerden bir anda kaybolduğunda önce bir beyaz parlaması görürüz.Ve o parlama geçtiğinde O şey Artık Yerinde Değildir.
    Mesela Üsttede belittiğim sebepten Dolayı Çalışmanın ilk Fotoğrafı olan Genel planda Beyaz Parlamasını Daha Fazla Kullandım Kaybolma durumunu verebilmek için

parlamalardaki Amacım Buydu Hocam.
    - - - - - -
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 10 Haziran 2012; 6:43:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzeytan92

quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Gayet güzel çok bilgili değilim fakat bazı bölgelerde Işık kötü kullanılmış gibime geliyor fakat yeniyim bende.

Yorumunuz İçin çok teşekkür ederim
    Çalışmadaki Amacım İlk mesajımda da belirtiğim gibi Işığı Kötü kullanmaktı.Bunu bilerek yaptım.
    Buradaki Kayıplık ve Görünmezlik Durumunu böylr anlatmak istedim.
    Örnek olarak;
    Korku Filmlerinde katta Sihirli annemde bile;
    Bir şey var olduğu yerden bir anda kaybolduğunda önce bir beyaz parlaması görürüz.Ve o parlama geçtiğinde O şey Artık Yerinde Değildir.
    Mesela Üsttede belittiğim sebepten Dolayı Çalışmanın ilk Fotoğrafı olan Genel planda Beyaz Parlamasını Daha Fazla Kullandım Kaybolma durumunu verebilmek için

parlamalardaki Amacım Buydu Hocam.
    - - - - - -
    Saygılarımla

Alıntıları Göster
    Yorum yapmadan Gitmeyin Dostlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 10 Haziran 2012; 6:46:59 >

• Ben olsam kosku direk önünden alırdım ve hdr dediğimiz teknikle yapardım. Mobilden yaziyorum, büyük hallerine normal pcden bakacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

Ben olsam kosku direk önünden alırdım ve hdr dediğimiz teknikle yapardım. Mobilden yaziyorum, büyük hallerine normal pcden bakacağım

HDR Yapmak Benimde Aklıma Geldi Fakat Makine Elime Geleli 2 Gün oldu.
    HDR olarak çektim zaten mekana ilk gittiğimde Fakat Oluşan kareleri beğenmedim.Sanki HDR değilmiş Gibiydiler.(belkide ben ayar yapamadım)
    Photoshop İle Fake HDR yapmak geldi Sonra aklıma.Fakat Bunu yapabiliccek kadar iyi photoshop Bilgim yoktu.
    Bu sebebten dolayı Bu şekilde oluşturmak daha mantıklı geldi.
    Fakat dediğiniz gibi Bilgili olsaydım bu konuda bende HDR üzerinden giderdim:):):)

Bu arada Köşkü Direk önünden alabilme şansım olmadı.Bunuda denedim. Fakat Nekadar Geriye gitsemde kadraja sığdıramadım .
    Elimde Geniş açılı lens te olmadığı için 18-70 lensle 18mm de çaprazdan anca sığdırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 10 Haziran 2012; 6:53:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

Ben olsam kosku direk önünden alırdım ve hdr dediğimiz teknikle yapardım. Mobilden yaziyorum, büyük hallerine normal pcden bakacağım

HDR Yapmak Benimde Aklıma Geldi Fakat Makine Elime Geleli 2 Gün oldu.
    HDR olarak çektim zaten mekana ilk gittiğimde Fakat Oluşan kareleri beğenmedim.Sanki HDR değilmiş Gibiydiler.(belkide ben ayar yapamadım)
    Photoshop İle Fake HDR yapmak geldi Sonra aklıma.Fakat Bunu yapabiliccek kadar iyi photoshop Bilgim yoktu.
    Bu sebebten dolayı Bu şekilde oluşturmak daha mantıklı geldi.
    Fakat dediğiniz gibi Bilgili olsaydım bu konuda bende HDR üzerinden giderdim:):):)

Bu arada Köşkü Direk önünden alabilme şansım olmadı.Bunuda denedim. Fakat Nekadar Geriye gitsemde kadraja sığdıramadım .
    Elimde Geniş açılı lens te olmadığı için 18-70 lensle 18mm de çaprazdan anca sığdırdım

Alıntıları Göster
    Güzel bir konu bulmuşsunuz, seçtiğiniz sarı tonlar da hoşuma gitti. Ama keşke şu ışık patlamaları olmadan bu tonlar olsaymış. Parlamalar beni çok yordu... Tabi bu benim kendi görüşüm. Teknik açıdan sizi eleştirebilecek kadar donanımlı değilim...

• quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Güzel bir konu bulmuşsunuz, seçtiğiniz sarı tonlar da hoşuma gitti. Ama keşke şu ışık patlamaları olmadan bu tonlar olsaymış. Parlamalar beni çok yordu... Tabi bu benim kendi görüşüm. Teknik açıdan sizi eleştirebilecek kadar donanımlı değilim...

Yorumunuz için çok teşekkür ederim arkadaşım.
    Patlamaların yorucu olduğunda haklısınız fakat bu da ilk mesajımda belirttiğim gibi En önemli imgelerimden biriydi. . .Bu sebebten dolayı kullandım.

Bknz.

Oluşan beyaz parlamaları sonucu,parlama olan Bölgelerin İçinde Görüntü oluşmamasını ise.,
    "Gizem" ve Çalışmaya İsmini Veren "Kayıp,Görünmezlik" olarak anlatmaya çalıştım.

"Bir başka Önemli Husus ise Hiçbir Fotoğrafta Gökyüzünün mavi ve Bulutların Görünür olmamasını sağlama düşüncem.
    Çalışmamın İsmi "Gizemli Ve Kayıp" olduğundan Dolayı ,Gökyüzünün olmaması Reel ŞArtları Zorlayan Bir durum.
    Gökyüzünün ve bulutların olaması,Gökyüzünün Bembeyaz olması Bu köşkün BOŞLUKTA olduğunu simgeliyor."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 10 Haziran 2012; 7:24:10 >

• quote:

quote:

Patlamaların yorucu olduğunda haklısınız fakat bu da ilk mesajımda belirttiğim gibi En önemli imgelerimden biriydi. . .Bu sebebten dolayı kullandım.

Bknz.

Oluşan beyaz parlamaları sonucu,parlama olan Bölgelerin İçinde Görüntü oluşmamasını ise.,
    "Gizem" ve Çalışmaya İsmini Veren "Kayıp,Görünmezlik" olarak anlatmaya çalıştım.

"Bir başka Önemli Husus ise Hiçbir Fotoğrafta Gökyüzünün mavi ve Bulutların Görünür olmamasını sağlama düşüncem.
    Gökyüzünün ve bulutların olaması,Gökyüzünün Bembeyaz olması Bu köşkün BOŞLUKTA olduğunu simgeliyor."

Alıntıları Göster
    kadraj ve ışık problemleri var biraz daha iyi olabilirdi sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz06

KAdraj Problemleri olduğu konusunda haklı olabilirsiniz fakat ışık konusunda her mesajımda belirttiğim gibi bilerek yapılmış bir durum.
    Eğer bu olmasa çalışmanın adı kayıp ve gizemli değil Sadece Gizemli olurdu bence.
    Hatta şöyle söyleyim.Fotoların orjinalinde ışık problemi yok.Ben Photoshopta kendim parlattım hocam.
    beyaz parlaması Her şartta hata değildir.Bazı durumlarda bilinçli olarak kullnılır.(benim kullandığım Gibi)
    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    - - - - - - - - - -
    Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurtankiziltan

quote:

KAdraj Problemleri olduğu konusunda haklı olabilirsiniz fakat ışık konusunda her mesajımda belirttiğim gibi bilerek yapılmış bir durum.
    Eğer bu olmasa çalışmanın adı kayıp ve gizemli değil Sadece Gizemli olurdu bence.
    Hatta şöyle söyleyim.Fotoların orjinalinde ışık problemi yok.Ben Photoshopta kendim parlattım hocam.
    beyaz parlaması Her şartta hata değildir.Bazı durumlarda bilinçli olarak kullnılır.(benim kullandığım Gibi)
    - - - - - - - - - -
    Saygılarımla

patlamalar değilde karanlık kalan kısımlar bana hoş gelmedi

• quote:

quote:

quote:

- - - - - - - - - -
    Saygılarımla

patlamalar değilde karanlık kalan kısımlar bana hoş gelmedi

Alıntıları Göster
    Ekipmanım olsaydı eğer öyle bırakmazdım hocam . Amatör bir çalışma zaten Yaptığım

• quote:

quote:

Bknz.

Hocam, bilerek kullandığınızı anladım zaten Ama işte bana yorucu geldi. Yanlış anlamayın kötü çekmişsiniz demiyorum. Hani
    usta bir müzisyen bilerek yanlış notadan çalsa ve akordsuz, ritimsiz bir gürültü oluştursa, dinlediğinizde kasten yapıyor deyip başınızın ağrımasına mani olabilir misiniz? Ben de bilerek yaptığınızı anlasam da fotoğraflara baktığımdaki hislerime mani olamıyorum... O bakımdan söyledim.

• quote:

quote:

quote:

Bknz.

Hocam, bilerek kullandığınızı anladım zaten Ama işte bana yorucu geldi. Yanlış anlamayın kötü çekmişsiniz demiyorum. Hani
    usta bir müzisyen bilerek yanlış notadan çalsa ve akordsuz, ritimsiz bir gürültü oluştursa, dinlediğinizde kasten yapıyor deyip başınızın ağrımasına mani olabilir misiniz? Ben de bilerek yaptığınızı anlasam da fotoğraflara baktığımdaki hislerime mani olamıyorum... O bakımdan söyledim.

Alıntıları Göster
    peki sizden şöyle bir yorum istesem hocam?
    Sadece 1 hafta önce fotoğraf makinesini elime aldım.
    Daha öncesinde fotoyla ilgili hiçbirşey bilmiyordum.Halada bilmiyorum.Kadraj kurmyaı da bilmiyorum.Ama bir profesyonelmiş gibi değerlendirilmemi yanlış buluyorum.
    Şöyle Düşünelim;
    Siz bir fotoğrafçılık kursu veriyorsunuz ve Daha önce fotoğrafla hiç ilgisi olmayan bir öğrenciniz var.
    Bu öğrenciniz 1 hafta sonra benim yaptığım çalışmayı yapıp gelse nasıl yorumlarsınız?
    Elbette ki hataları olacaktır fakat Siz bu Çocuğu nasıl değerlendirirsiniz?
    Sonuçta hayatında ilk defa fotoğraf çekmeye gitmiş?
    Benim de böyle birinden Hiçbir Farkım Yok?
    Evet Hatalar olabilir fakat Siz bu çocuğa ne dersin " Nasıl benden olurmu hocam?" dediğinde.
    Işık kadraj hatalarından mı bahsedersiniz yoksa ilk çekimleri olduğunu mu göz önünde bulundurusunuz?

• quote:

peki sizden şöyle bir yorum istesem hocam?
    Sadece 1 hafta önce fotoğraf makinesini elime aldım.
    Daha öncesinde fotoyla ilgili hiçbirşey bilmiyordum.Halada bilmiyorum.Kadraj kurmyaı da bilmiyorum.Ama bir profesyonelmiş gibi değerlendirilmemi yanlış buluyorum.
    Şöyle Düşünelim;
    Siz bir fotoğrafçılık kursu veriyorsunuz ve Daha önce fotoğrafla hiç ilgisi olmayan bir öğrenciniz var.
    Bu öğrenciniz 1 hafta sonra benim yaptığım çalışmayı yapıp gelse nasıl yorumlarsınız?
    Elbette ki hataları olacaktır fakat Siz bu Çocuğu nasıl değerlendirirsiniz?
    Sonuçta hayatında ilk defa fotoğraf çekmeye gitmiş?
    Benim de böyle birinden Hiçbir Farkım Yok?
    Evet Hatalar olabilir fakat Siz bu çocuğa ne dersin " Nasıl benden olurmu hocam?" dediğinde.
    Işık kadraj hatalarından mı bahsedersiniz yoksa ilk çekimleri olduğunu mu göz önünde bulundurusunuz?

Alıntıları Göster
    Hocam sizin kadar kısa deneyimi olan insanlar genelde ilk gördükleri çiçeğin fotoğrafını çeker ve yorum isterler. Siz bunlardan ileridesiniz bence. Genel olarak çalışmanızı beğenmesem yorum yazma zahmetine girmezdim.

Ancak yorum için fotoğraf koymak bu şekilde yorum/savunma şeklinde olmamalı. Yorumlar özneldir, herkes kendi gördüğünü söyler. Eleştrilerin hepis haklı ya da doğru olacaktır diye bir kaide yok. Siz eleştrilerden işinize yarayanı alır, işinize yaramayanı almazsınız. Böyle "ama şu yüzden şöyle" "bu nedenle böyle" şekline girince sanki ödevini öğretmenine beğendirmeye çalışan öğrenci gibi oluyor. Halbuki durum böyle değil

Eleştirilerimle sizde kırgınlık yarattıysam kusura bakmayın, niyetim tabi ki bu değil

• quote:

Hocam sizin kadar kısa deneyimi olan insanlar genelde ilk gördükleri çiçeğin fotoğrafını çeker ve yorum isterler. Siz bunlardan ileridesiniz bence. Genel olarak çalışmanızı beğenmesem yorum yazma zahmetine girmezdim.

Ancak yorum için fotoğraf koymak bu şekilde yorum/savunma şeklinde olmamalı. Yorumlar özneldir, herkes kendi gördüğünü söyler. Eleştrilerin hepis haklı ya da doğru olacaktır diye bir kaide yok. Siz eleştrilerden işinize yarayanı alır, işinize yaramayanı almazsınız. Böyle "ama şu yüzden şöyle" "bu nedenle böyle" şekline girince sanki ödevini öğretmenine beğendirmeye çalışan öğrenci gibi oluyor. Halbuki durum böyle değil

Eleştirilerimle sizde kırgınlık yarattıysam kusura bakmayın, niyetim tabi ki bu değil

Alıntıları Göster
    Hem bize beğendirmek zorunda da değilsin sen çek kendin beğendiysen tamamdır.Usta Ara Güler'in şöyle bir cümlesi var ben çekerim sizin beğenip bğenmemeniz umrudada değil esasındaç

• quote:

Hem bize beğendirmek zorunda da değilsin sen çek kendin beğendiysen tamamdır.Usta Ara Güler'in şöyle bir cümlesi var ben çekerim sizin beğenip bğenmemeniz umrudada değil esasındaç

Alıntıları Göster
    Öncelikle, yeni başlamış birisi olarak böyle bir kompozisyon oluşturmaya çalışmanız ve bu kompozisyon için gerekli olan ayarları bilerek böyle bir çekim yapmanızı çok takdir ettim.

Benim görüşüm, beyaz patlamaları bence o vermek istediğiniz gizem duygusunu yok etmiş. Kayıp ve gizemli deyince, insan aklına kasvetli bir şeyler geliyor. Beyaz patlamaları da o kasvetli görünümü baştan sona yok etmiş gibi geldi bana. Sarı tonların da ortamın fazla aydınlık olmasından dolayı gereken etkiyi yaratabildiğini düşünmüyorum. Kısaca, fotoğrafları yeterince kasvetli bulmadım. Işığın biraz daha az olduğu bir zamanda gidebilirseniz, işte o zaman çok daha etkili olacağını tahmin ediyorum. Gerek beyaz patlamaları, gerek sarı tonlamalar, o zaman çok daha etkili görünecektir diye düşünüyorum.

Ama tekrar, dediğim gibi, bilinçli olarak böyle bir çalışma yapmanız benim gözümde takdire şayan.

• quote:

Orijinalden alıntı: McYC

Öncelikle, yeni başlamış birisi olarak böyle bir kompozisyon oluşturmaya çalışmanız ve bu kompozisyon için gerekli olan ayarları bilerek böyle bir çekim yapmanızı çok takdir ettim.

Benim görüşüm, beyaz patlamaları bence o vermek istediğiniz gizem duygusunu yok etmiş. Kayıp ve gizemli deyince, insan aklına kasvetli bir şeyler geliyor. Beyaz patlamaları da o kasvetli görünümü baştan sona yok etmiş gibi geldi bana. Sarı tonların da ortamın fazla aydınlık olmasından dolayı gereken etkiyi yaratabildiğini düşünmüyorum. Kısaca, fotoğrafları yeterince kasvetli bulmadım. Işığın biraz daha az olduğu bir zamanda gidebilirseniz, işte o zaman çok daha etkili olacağını tahmin ediyorum. Gerek beyaz patlamaları, gerek sarı tonlamalar, o zaman çok daha etkili görünecektir diye düşünüyorum.

Ama tekrar, dediğim gibi, bilinçli olarak böyle bir çalışma yapmanız benim gözümde takdire şayan.

Alıntıları Göster
    resimlerle biraz fazla oynamışsın gibime geldi ama yinede fena değiller..

• quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

resimlerle biraz fazla oynamışsın gibime geldi ama yinede fena değiller..

Alıntıları Göster
    gerçekten gizemli bi havası varmış :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.