Bildirim
İlk kez böylesini gördüm yardım eder misiniz?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Fikri olan yok mu lütfen dün lokum gibi çalışan bilgisayar bu gün biosa bile girmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı olay Asus Netbook'ta başıma gelmişti anakartım yanmıştı bilgisayarcıya götürmen gerek. -
Cidden anakartım mı yanmıştır daha 1 yaşındaydı problemin kesin anakart olduğunu nasıl kesinleştirebiliriz çok teşekkürler bu arada
bios pilini cıkartıp takın sonra bakın duruma göre çözümlere devam ederiz -
Denedim olmadı yine biosa bile girmedi ve bu arada ilk açıyorum 2 sn sonra tamamen yeniden kapanıyor yeniden hiç bir şeye basmadan açılıyor gigabytin reklam resminde duruyo sonra 1 dk bekledikten sonra kendiliğinden tık diye kapanıyo acaba güç kaynağı mı sıkıntılı
anakarttaki kondansatörler şişmiş olabilir
yine anakattaki bi sorun yüzünden frekans,volt standartın üstündedir işlemciyi kitler
harddiskin bozuk olabilir
vs.... -
Anakart o derece hasarlıysa bu nasıl bi kaç saat içinde olabilir ki en iyi ihtimalle harddisk mi bozuk şimdi kendi kendine kapanmasının güç kaynağıyla bi alakası yok mudur başka bi konuda öyle bir şey var dı ilgilendiğiniz için çok teşekkürler
anakartiniz yanmis olabilir adam gibi bilgisayarciyi gostermeniz gerek.Format diyen adamlardan kacinin.
Biosa girebilsem kendim atmayı denicem lakin bu biosa bile girememe ve reklam resminde takılması deli etti beni anakart yanmışsa ki inanmak istemediğim başka bi anlama yöntemim var mıdır çok sağolun
quote:
Orijinalden alıntı: Omergk
Anakart o derece hasarlıysa bu nasıl bi kaç saat içinde olabilir ki en iyi ihtimalle harddisk mi bozuk şimdi kendi kendine kapanmasının güç kaynağıyla bi alakası yok mudur başka bi konuda öyle bir şey var dı ilgilendiğiniz için çok teşekkürler
başka sorunuda olabilir sadece örnek verdim .
power supply'dede sorun olabilir ekran kartındada ankarttada bunlar biraz bilgi isteyen şeyler.En iyisi bir servise göster pc.yi -
Anlıyorum malesef durum vahim gibi başta sadece anakart pilini çıkartıp takınca düzelmesini umduğum pc hastanelik olucak gibi ekran kartını elemiştim onboardla denediğimde de aynısı olmuştu onun dışında hiç bir şeyi eleyemedim vatandan topladığım pcyi ne tür bi teknik servise götüreyim İstanbul'da olucam bir ay sonra üzüntüme ortak olduğunuz için hepinize teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: ATX61
bios pilini cıkartıp takın sonra bakın duruma göre çözümlere devam ederiz
En son ne dersiniz acaba siz olsanız ne yapardınız
açılırken taba basın tepki verecek mi? -
Faydası olabilir öncelikle harddiskin,dvd yazıcınız var ise onu vede harici bir kaç bir şey var ise onları çıkartın.Olmaz ise onboarda çıkış var ise ekran kartınızı sökün.Sırası ile deneyin.Eğer sonuç çıkmaz ise servise götürün. -
makineyi minimum donanım ile çalıştırın olumlu bir sonuç alırsanız donanımları teker teker geri ekleyin ve sırasıyla sorunu çözmeye çalışın dananımsal bir sorun gibi görünüyor -
bios bütün donanım birimlerini kontrol eder harici donanım birimlerini tabi f8 ile güvenli mod secimlerine valandamı girmiyor kardeş sadece delemi basıyorsun biraz daha cıklayıcı anlatırmısın -
danınmlar test edin bu gün bir müşteri makinasında karşılaştım hdd ful bad seçtör idi bios ekranında kalıyordu
öncelikle hdd test etmek gerkir sonra ramleri hiren boot cd ile yapın -
Bilgisayarı aldığımdan beri dh videolarındaki gibi kasasız çalışıyodu parçaları gigabyte ga z77 d3h , i5 3570k , kngstn hyperx 4x2 , seagete barrucuda 1tb sata harddisk, 4830 sapphire ile thermaltake 470w güç kaynağı var
ekran kartı harddisk güç kaynağını 2010 da almışidim diğerlerini geçen yaz
Sizin çözümlerinizi denedim harddisksiz ekran kartsız çalıştırdım yine aynı reklam ekranda kalıyo tab a veya f8 e basınca reklam ekranını göstermeden siyah tepkisiz bir ekran geliyo o ekrandada bir süre tab a basınca bilgisayar kapanıyo aynı f8 ve tab ı harddiski takarak da denedim aynıları oldu ekran kartını takmaya lüzum görmedim ilginiz için teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: alialtin
danınmlar test edin bu gün bir müşteri makinasında karşılaştım hdd ful bad seçtör idi bios ekranında kalıyordu
öncelikle hdd test etmek gerkir sonra ramleri hiren boot cd ile yapın
Ramleri nasıl test edeyim ramsiz çalıştırılıyo mu bir de hiren boot cd dediginiz olayı anlamadım da açıklar mısınız güç kaynağından olabilir mi bir de çok soru sordum ama anlayışınız için teşekkürler :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- bin dosyası açma
- whatsapp başkası kullanıyor mu nasıl öğrenirim
- klasör veya dosya başka bir programda açık olduğundan bu eylem gerçekleştirilemiyor
- kulaklığın dışarı ses vermesini engelleme
- video tdr failure hatası
- ss alma pc
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- 0xc00007b hatası
- suya düşen telefona mucize çözüm
- pc otomatik kapatma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X