Şimdi Ara

İlk kez böylesini gördüm yardım eder misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

uzay montajı mı yaptınız.
  • Ona uzay montajımı deniyo bilmiyorum dh videolarindaki donanim incelemeleri gibi işte kasa yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartta statik elektirik birikmiş olabilir. kasanın arkasındaki tüm kabloları sök bios pilini çıkar jumper ı çıkar power tuşuna basılı tut birkaç dakika bekle birde bios pilinin takılı oldugu yuvayı kısa devre yap.
  • Herşey bu halde:
    http://k1308.hizliresim.com/1d/d/rdhws.jpg
    nerdeki jumper ı çıkartayım jumper yoksa ne yapayım anakartın 24 pinlik güç kablosunu da çıkarttıktan sonra mi powera basılı tutayım pili çıkartıp kısa devreyi mi önce yapayım ne yapacağımı bilemediğim an bu an çözüm önerileniriniz için çok sağolun

• power supply nin güç kablosunu çıkar 24 pin atxi çıkarmana gerek yok monitörün kablosunu çıkar pilide çıkar
    sonra power tuşuna bas bekle 1 dk

jumperı resinde gösterdim , kısa devre yap

İlk kez böylesini gördüm yardım eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .LioN. -- 12 Ağustos 2013; 17:54:02 >
  • Böyle sorunlar genelde bilgisayara usb ile bağlanan harici cihazlardan kaynaklanıyor . Klavye mause ps2 bulabilirseniz onları takın ve geriye kalan herşeyi çıkartıp deneyebilirmisiniz. aynı sorun bendede olmustu yabancı bir forumda bu şekilde bir çözüm bulmuştum ve işe yaramıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thesles

Böyle sorunlar genelde bilgisayara usb ile bağlanan harici cihazlardan kaynaklanıyor . Klavye mause ps2 bulabilirseniz onları takın ve geriye kalan herşeyi çıkartıp deneyebilirmisiniz. aynı sorun bendede olmustu yabancı bir forumda bu şekilde bir çözüm bulmuştum ve işe yaramıştı.

Zaten mause takili degil klavyeyi takmazsam nasil anlayabilirim biosa girip girmedigini
    ps2 dediginiz nedir cikaramadim da pek
    Oneriniz icin tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: .LioN.

power supply nin güç kablosunu çıkar 24 pin atxi çıkarmana gerek yok monitörün kablosunu çıkar pilide çıkar
    sonra power tuşuna bas bekle 1 dk

jumperı resinde gösterdim , kısa devre yap

İlk kez böylesini gördüm yardım eder misiniz?

Dediklerinizi yaptim fuc kablolarini cikarttim pili cikarttim vga yi da cikarttim pili de cikarttim gosterdiginiz yeri kisa devre yaptim powera 1 dk bastim 1 dk da bios pilinin orayi kisa devre yaptim simdi bilgisayar power la acilmaz oldu jumper noktasina basmadan guc kaynaginin fani calismiyo power bolumu calismaz oldu ne yapayim dogru mu yaptim acaba cok mu bekletdigimdem boyle oldu bilemedim

• kabloları kontorl et böyle olmaması lazımdı
  • quote:

kabloları kontorl et böyle olmaması lazımdı

Kabloları kontrol ettim lakin dediğim gibi power tuşu ile bilgisayar açılmaz oldu jumpera dokununca güç kaynağı çalışıyor işlemcide tık yok ne yapmalıyım bari eski haline dönse

• quote:

Orijinalden alıntı: Omergk

quote:

kabloları kontorl et böyle olmaması lazımdı

Kabloları kontrol ettim lakin dediğim gibi power tuşu ile bilgisayar açılmaz oldu jumpera dokununca güç kaynağı çalışıyor işlemcide tık yok ne yapmalıyım bari eski haline dönse

pili tekrar çıkarıp 5 dk bekledikten sonra tekrar takın düzelmesse yapabilecek bişey kalmıyor.
  • bu şekilde olmaz sistemi bizzat test etmek lazım
  • Anakart falan yanmaz saçmalamayın bu kadar hdd yi çıkar makinayı öyle açmayı dene olmadı ramlari çıkar öle dene o da olmadı işlemciyi çıkar açmayı dene sorna tak aç makinayı anakartın falan yanmaz korkma
  • her hafta minimum 3 kere başıma gelen hede
    Paniğe gerek olmadığı kanısındayım
    Bilgisayarı kapalı konuma getirip mümkünse arkadan da kapatıp can güvenliğiniz için priz kapalıyken power tuşuna basarak elektrik çarpmasına karşı önleminizi alın
    Bundan sonrası doğaçlama ne kadar kablo ram ekran kartı vs görürseniz teker teker çıkarıp tozunu alarak özenle yerleştirin
    Özellikle Hardisk kablosuna çok dikkat edin hatta kabloyu çıkarıp harddisk hatasını aldıktan sonra takarsanız daha iyi olur
  • Çok emin değilim ama anakartın montajından kaynaklanan bir sorun olabilir. Benzer bir olayı ben yaşıyorum. Anakart'ın bazı devreleri sanırım kasa ile temas ediyor bu da kısa devre yapmasına sebep oluyor olabilir. Saçmaysa kusura bakmayın. Ama bana böyle söylenmişti.
  • odd,hdd ve diğer usb bağlantılarını sök bios pilini çıkar tak, ramleri çıkar ram slotlarına üfleme tozlar gitsin(yanlşlıkla tükürme) sonra ramleri takıp dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

Anakart falan yanmaz saçmalamayın bu kadar hdd yi çıkar makinayı öyle açmayı dene olmadı ramlari çıkar öle dene o da olmadı işlemciyi çıkar açmayı dene sorna tak aç makinayı anakartın falan yanmaz korkma

Anakartimla işlemcim inşallah yanmamıştır dediginiz gibi full parçaları zaten hddsiz deniyorum uzun süredir ramsiz çalıştirinca işlemci fani dönmüyodu zaten bu powera 1 dk bas bios pilini 1 dk kısa devre yap.jumperi kısa devre yap.isleminden sonra işlemci zaten dönmez.bilgisayar power ile acilmaz oldu jumpera basinca güç kaynağı dönüyor sadece.işlemci fani da kıpraşır gibi oluyor ama dönmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Çok emin değilim ama anakartın montajından kaynaklanan bir sorun olabilir. Benzer bir olayı ben yaşıyorum. Anakart'ın bazı devreleri sanırım kasa ile temas ediyor bu da kısa devre yapmasına sebep oluyor olabilir. Saçmaysa kusura bakmayın. Ama bana böyle söylenmişti.

Sanırım bu sebepten değil kısa devre yapıyor olabilir ama kasadan olamaz yukarıda dediğim gibi kasasız uzay montaj fikir verdiginiz için yine de sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: rondown

her hafta minimum 3 kere başıma gelen hede
    Bilgisayarı kapalı konuma getirip mümkünse arkadan da kapatıp can güvenliğiniz için priz kapalıyken power tuşuna basarak elektrik çarpmasına karşı önleminizi alın
    Bundan sonrası doğaçlama ne kadar kablo ram ekran kartı vs görürseniz teker teker çıkarıp tozunu alarak özenle yerleştirin
    Özellikle Hardisk kablosuna çok dikkat edin hatta kabloyu çıkarıp harddisk hatasını aldıktan sonra takarsanız daha iyi olur

Tüm parçaları işlemci dahil sök tak işlemini şimdi denicem ilgilendiğiniz için sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Omergk

quote:

Orijinalden alıntı: rondown

her hafta minimum 3 kere başıma gelen hede

Tüm parçaları işlemci dahil sök tak işlemini şimdi denicem ilgilendiğiniz için sağolun

bu tarz hatalar genellikle anakarttan oluyor garantisi devam ediyordur herhalde yollayın uğraşmayın .

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.