Şimdi Ara

İlk kez Linux kuracağım, farklılık arıyorum :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bilgisayarım Monster Abra a5 v1.1, şu an windows 8.1 kullanıyorum ama,
    harici bir harddiskim var 150 gb. Buna Linux sistem kurmak istiyorum, hakkında özgürlüğü dışında bildiğim bişey yok macera benim ki kurcalamak istiyorum
    Hangi Linux daha sorunsuz çalışır bilgisayarımda sanırım en iyileri Ubuntu ve Mint

• Bence bu maceradan uzak dur. Veya virtualbox.a kur, oradan kurcala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

Bence bu maceradan uzak dur. Veya virtualbox.a kur, oradan kurcala

Neden acaba?
  • öğrenmek ve kendini geliştirmek istiyorsan hayhay
    ama kurcalamakla sadece bozup yardım aaramak arasında vakit geçirip sonrada bu bana göredeğil
    ne oktan birşey diye kaldırıp kaçacaksın kiiiiii bence kendini fazla sinir sahibi yapma gel vazgeç bu sevdadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghots3427

öğrenmek ve kendini geliştirmek istiyorsan hayhay
    ama kurcalamakla sadece bozup yardım aaramak arasında vakit geçirip sonrada bu bana göredeğil
    ne oktan birşey diye kaldırıp kaçacaksın kiiiiii bence kendini fazla sinir sahibi yapma gel vazgeç bu sevdadan

Açıkçası 3 ay boşluğum var yavaş yavaş kurcalayıp öğrenmek istiyorum tabi ama, bilmiyorum daha önce hiç işim olması böyle şeylerle wibdowsu kurar geçerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurcan90 kullanıcısına yanıt
    merak edecek bir şey yok, onda da pencerler var, ayarlar menüsü var, web tarayıcı var, müzik çalar var, vlc var, yan, ekstradan fantastik dünya üstü bir şey değil...çok fazla anlam yükleme anlam da arama...

üstelik dual boot yapacağım diyorsun ve sanırım laptop'a... laptopta sürücüler falan nasıl olur bilemem, ama diyelim ki kurdum, ardından foruma yazıp şimdi bunu nasıl silcem diyeceksin ki o durumda da hem windows hem de linux kurulu bölümleri komple silip tekrardan windows kurman gerekiyor sanırım... ki bu zaman da diğer bütün windows güncellemeleri, programları, ayarları tekrardan yapman gerekir....yani virtualbox'a kur tamamdır, 10 dakikaya hevesini alırsın zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

merak edecek bir şey yok, onda da pencerler var, ayarlar menüsü var, web tarayıcı var, müzik çalar var, vlc var, yan, ekstradan fantastik dünya üstü bir şey değil...çok fazla anlam yükleme anlam da arama...

üstelik dual boot yapacağım diyorsun ve sanırım laptop'a... laptopta sürücüler falan nasıl olur bilemem, ama diyelim ki kurdum, ardından foruma yazıp şimdi bunu nasıl silcem diyeceksin ki o durumda da hem windows hem de linux kurulu bölümleri komple silip tekrardan windows kurman gerekiyor sanırım... ki bu zaman da diğer bütün windows güncellemeleri, programları, ayarları tekrardan yapman gerekir....yani virtualbox'a kur tamamdır, 10 dakikaya hevesini alırsın zaten...

silmede sadece lınux silinebilir yanızca lınux için uefı bölüm yapılmamış ise yanı ayrıca yer ayrılmamış ise bu kalır .
    lınux silinir ha bu silinmezmi diyeceksiniz buda silinebilir ama bu arkadaşın yapabileceği kadar kolay değil .
    lınux kurmayı birçok insan sadece lınux ile hacker olunacağını sanmasıdır bilmedikleri tek şey ise

Güvenliği genelde tehlikeye sokan insan faktörüdür. İşini bilen kullanıcılar bir çok sistemde yeterli güvenliği sağlayabilir. Diğer işini bilen kullanıcı da onu aşmanın yolunu bulabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNMİŞTİR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın hevesini kırmayalım. Yalnız dedikleri gibi ilk başlarda sana çok farklı gelecektir. Sanırım bu noteboklarda 2 adet HDD alanı mevcut. Doğruysa eğer win 8.1 olan diski çıkar boş olanı tak. BIOS ayarlarında secure boot açıksa kapat, UEFI Boot açıksa onu da kapat. (windowsa dönmek istediğinde bunları tekrar açmalısın) Daha sonra Linux 'u kurmaya başla. Sana tavsiyem Linux Mint 17.1 Cinnamon 64 bit olanı indir ve Universal USB Installer ile iso 'yu bir usb belleğe at ve bu flash bellek ile kurulumu yap. Kurulum sırasında diskin tamamını silmek zorundasın.
    Eğer 2 HDD alanı yoksa notebookun recovery alanını yedekle. Muhtemelen Monster 'ın kendi recovery programı mevcuttur. Onunla bu alanı yedeklediğinden emin ol. Bu sadece tedbir amaçlı. Daha sonra sistem diskini çıkarır boşta olan diski takarsın ve Linux kurabilirsin. Yalnız Linux öğrenirken sabırlı olmalısın. Birçok programı Yazılım Merkezi aracılığıyla kurabilirsin. Yazılım Merkezini AppStore ya da Google Play 'e benzetebiliriz. Aynı zamanda Google Chrome gibi sisteme destek veren yazılımların uygun mimarideki (32 - 64 bit ve de Debian ve Ubuntu tabanlı sistemler için .deb uzantılı olmalı) olanını indirip iki tıkla kuruluma başlayabilirsin.Bunun dışında Linux Mint Forum seve seve yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xmer -- 23 Haziran 2015; 19:11:19 >

• Dual Boot yapmak için senin yapman gereken birşey zaten birçok dağıtım boot menüsünü ayarlıyor.
    Ubuntu Yada Mint ile Başla Ubunut için geçerli olan şeylerin neredeyse tamamı mint içinde geçerli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.