İlk defa ortanın üzeri bir sistemim oldu ve OC yapmaya karar verdim... Fotoğrafta superpi değerleri, voltaj fln hepsi var... Yinede yazıyım;
Cpu: 1.22V Ram: 1.788V FSB: 400MHZ RAM: 533MHZ
Yük altında cpu sıcaklığı 48 C oluyor, bu normal midir? Fan olarak işlemci ile gelen standart intel soğutucusu var.
Ne tavsiye edersiniz başka? Eksikler, hatalar filan?
yorum yapan yok mu yaw.. eskiden bu bölüm daha hareketliydi sanki
kardeş ram zamanlamaların yüksek onu düşürmen lazım :) ramlere biraz voltaj verip timingleri düşür ramler daha agrasif çalışsın. bunun dışında 1.2v ile 3,2 ghz iyi. Tebrik ederim seni :) birde aklıma gelmişken orthos ile test yapmanı tavsiye ederim. Süper Pi işlemciyi %100 kullanamıyor o yüzden fazla ısınmıyor. orthosta 30-60 dk çalıştırdıktan sonra reset,mavi ekran vs. olmuyorsa oc stabildir. sıcaklıkta en fazla 60-65 derece olsun.amd için bu değer ama intelde çok farketmez sanırım :)
dediğin gibi orthosla denedim stabil 62 C de kaldı.. yarım saat yetti bana daha fazlası elektrik israfı olur..
bir de orthosda sadece 2 çekirdeği kullandı.. 4 çekirdeği kullanan bi bench war mı ki?
Vallaha hiç 4 çekirdekli işlemcim olmadığı için deneme fırsatım olmadı ama burada çeşitli programlar var.http://forum.donanimhaber.com/m_9262338/tm.htm deneyerek bulabilirsin.
Teşekkürler..
Bu arada Ramleri 5-5-5-15 e çektim daha iyi oldu. ram voltajı 2.050
yardımcı olabildisem ne mutlu :) ramlerin böyle daya iyi kopyalama-yazma vs. performansı verecek. stabil oc'ler :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme