Şimdi Ara

İlk scooter için önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Zonguldak Ereğli'de ikamet ediyorum. Şu sıralar scooter aramaya başladım. Hiç motosiklet kullanmadım, ilgim de pek yok idi. Bugün bir şeyler araştırıp yazıyorum. Genelde şehir içi kullanacak olsam da haftasonları 1-2 saatlik yol yapmayı istiyorum. Küba,Asya,Mondial,Sym tarzı scooter'ları ilk aşamada düşünmüyorum. Düşük maliyetliler ama sağlamlık konusunda şüphelerim var. Ya da iş görebilirler mi?

Asıl hedefim Honda PCX 125 gibi duruyor. Çıkabileceğim maksimum meblağ da bu. O segmentlerde düşünebileceğim başka önerileriniz var mıdır? Hangi kriterler hayatidir? Nelere önem vermeliyim araştırma yaparken? PCX 125 ile PCX 150 arasında ne gibi farklı vardır? İkinci el düşünmüyorum, düşünmeli miyim?

Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. İlginize teşekkür ederim.

• Çinliler iş görüyor mu görüyor ama yinede sorun olabiliyor kalitesizlik malum can sıkıyor ama sym ve kymco cin malı degildi diye hatırlıyorum. Ayrıca ikisininde kalitesi çinlilere nazaran bir hayli iyidir. İkinci elde, parça konusunda vs sorun olabilir araştırmak gerekir. Süper 8 modeline takmıştım bir aralar fakat şuan fiyatlardan dolayı cazibesini kaybetti gibi gözüküyor.
    işin ucunda az yada çok uzun yol varsa biraz daha güç gerekir o yüzden 125 liklerden ziyade 155 liklere bakmakta fayda var. Fiyatlar konusunda pek bi fikrim yok ama o klasmanın kralı benim gözümde N Max 155 ama sıfır fiyatı vs yüksek sanırım belki ikinci el alınabilir.
    1-n max
    2-pcx 150 Diyorum.
  • Liberty 150 Abs
  • İlk motorun olacaksa scooter senin için tehlikelidir bence honda winggo gibi cub düşünmelisin. İlla scooter alacam diyosan hayati öneme sahip şey tekerlerin ebatıdır. Kesinlikle 10 veya 12 inç olmamalı. En azından 14 inç ve daha üzeri olmalı. İkinci şeyde abs ve kombine fren sistemine sahip olması. Şart değil ama olursa iyi olur. Paran varsa pcx'den başka motor düşünme. Paran yoksa suzuki address öneririm.
  • Bir hafta once spacy alpha ile yaklasik 3200 km lik geziden döndüm. İlk scooter, yuksek tonajli araclar ve yerel ruzgarlarin hafif sarsmasi disinda bir rahatsizlik yasamadim, aksine ufak olmasinin cok avantajlarini gordum, tık demeden de geri dondum. İlerde forza ya gecmeyi dusunuyorum. Belki bir fikir verir size, ayrica ne alirsaniz alin honda dan sasmayin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sym saglam ve kalıtelı mtordur konundakıler gıbı cınlı degılsır sym symphony onerırım alternatıf olarak suzukı address bakılabılır,pcx parasını hak etmıyor o kadar parayı gozden cıkarabılıosan n max cok daha mantıklı
  • tekrar merhabalar,

yorumlar dahilinde ve kendi araştırmalarımla yeni arayışlara girdim. Pcx 125 ve nmax 125 abs'ye çıkamayacak gibiyim. Şimdilik suzuki address 110 ile fiddle III 125 arasında gidip geliyorum. Fiddle retro görüntüsüyle beni heyecanlandırdı ayrıca 1000 TL daha ucuz. Fakat okuduğum kadarıyla fiddle II 'de bazı kronik titreme ve karbüratörlü olmasından dolayı yakıtı fazla yakma problemleri varmış. Suzuki hakkında daha kötü bir şey okumadım. 14 inç jantlar ve enjeksiyonlu olması yanında Japon teknolojisi olması avantajları. Çok göze hitap etmiyor. Tek sıkıntı 2015'de 5500 TL olan bir motorun şu an 7300 TL olması. Sahibinden 2015 modelini 5750'ye satıyorlar, eminim o fiyata almıştı. Bir nevi yatırım yapılmış gibi olmuş. Sizce suzuki 7200 TL sıfır alınmayı hakeden bir motor mudur? Yoksa fiddle 3 125 ile mi devam etmeliyim?

Tekrar hatırlatayım şehiriçi kullanım için düşünüyorum. Sadece haftasonları birkaç saatlik yol yapma düşüncem var.

Teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk pikap için tavsiye
    geçen yıl açıldı
    İlk araç önerisi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.