Şimdi Ara

İlk Yaptığım O.c.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a.Ben aranıza yeni katıldım.Bir kaç haftadırda overclock bölümünü takip ediyordum.Sizlerle ilk overclock umu baylaşmak istedim.
    Sistemim;

İntel Pentium D E2180

Asus P5K-SE

Kingston 2Gb DDR2 Ram

Nvidia GeForce 8500 GT 1GB 128-Bit

160 GB Seagate Sata

Dear 300W Power

Sistemimde sadece 8 Cmlik fir kasaya hava giriğini sağlayan bir fan var.Onun dışında cpu mu stok fanla soğutuyorum.Kasa biraz eski olduğu için sadece bir fanlık soğutma deliği var ve başka hiç bi yerde hava alabilecek delik yok.ilk AGP/PCI dalgasını 100 Mhz. olarak ayarladım.Ramleri 5-5-5-15 şeklinde ayarladım.Voltage hiç vermeden 3.0 Ghz. e getirdim ama bi türlü stabil edemedim.ORTHOS sürekli hata verdi.2.9 da stabil yapmışken 3.0 a çıkınca stabilite gitti.2.9 a inince bu sefer stabil olamama sorunu başladı.2.8 de anca stabil edebildim.Ramlerim 1:1 olarak ayarlı ve 280 mhz. de çalışıyor.Assassin's Creed 2 yi kaldırmıyordu pc.Şuanda hiç kasma yapmadan Çok rahat oynaya biliyorum.Cpu max. 72 derece gördü yük altındayken.Boşta 45 derecede duruyor.Galiba biraz fazla konuştum.Sizi resimlerle başbaşa bırakıyorum.

Bu konu her türlü yoruma açıktır.Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ose* -- 8 Eylül 2010; 17:21:56 >

• Eğer stabilite olmadıysa biraz voltaj vermeyi dene. Max. sıcaklık fazla olmuş. Prime95 vb. program kullanınca mı böyle oldu. Eğer oyunlarda fln böyle oluyosa işlemcine elveda dersin!!. Macunu kontrol ettin mi, kasa iyi hava alıyo mu, soğutucu iyi çalışıyo mu??
  • 64 derece sicaklıkta cpu ya elvedamı ediyoruz?
  • işlemciye 800 mhz oc ile oyunda gözle görülür performans farkı olması çok zor heleki 8500 gt gibi bir kart ile
  • Hayır elveda demiyorsun. Elveda demeye yolu yarılıyosun. 70 dereceyi geçerse işlemci kendini kapatabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Hayır elveda demiyorsun. Elveda demeye yolu yarılıyosun. 70 dereceyi geçerse işlemci kendini kapatabilir

e2180 70 de kapanmıyor
  • yani demek istediğim 70+ riskli. O yüzden çıkmamaya bak. Prime95 de bu sonucu aldıysan tamam pek sorun olmaz.
  • quote:

yani demek istediğim 70+ riskli. O yüzden çıkmamaya bak. Prime95 de bu sonucu aldıysan tamam pek sorun olmaz.

Vallahi korkuttun dostum benim pc arada bir 64C oluyordu da gerci havalar serinledi şuan 55 felan oluyor oyunlarda:)

bende amd phenom x4 965 B.E 3.4 GHZ var fakat stok fanım var fanı değiştircek durumumda yok sence 4ghz yapabilir miyim ?
  • Stok fanla 4GHz yaparsın. Ama sıcaklıklar da aynı oranda artabilir. Benim sana tavsiyem soğutucu al. Prime95 gibi %100 CPU çalıştıran programlarda stok fanla 70 derece fln oluyosa tamam korkmana gerek yok. Yükte 60 derece normalin biraz üzerinde ama sorun olmaz. B.E. olunca da insan oc yapmak istiyo
  • Evet ben B.E almayacaktım fakat şansa geldi bana yani isteğim dısında oldu. 600 mhz için değer mi aslında değmeyebilir ama elinde B.E var ya düşününce ipler kopuyor
  • quote:

Eğer stabilite olmadıysa biraz voltaj vermeyi dene. Max. sıcaklık fazla olmuş. Prime95 vb. program kullanınca mı böyle oldu. Eğer oyunlarda fln böyle oluyosa işlemcine elveda dersin!!. Macunu kontrol ettin mi, kasa iyi hava alıyo mu, soğutucu iyi çalışıyo mu??

Voltaj vermeyi denemedim.Şuanki soğutmayla da vermek istemiyorum.Max sıcaklık fazla olmuş diyorsun 72 dereceyi görme sebebim kasada 1 adet 8 cm fan var ve hiç hava deliği yok.Ayrıca o.c yaptığım gece hava bi acayip sıcaktı.Macun gayet iyi durumda ve kasayı oc yapmadan bi önceki gün temizledim.Kasayı fanlı soğutma ile iyi verim alamayacağımı düşündüm ve su soğutması yapmak geçiyor aklımdan.

• Önceki yazında 4 GHz yaparmıyım diye sormuşsun. Çarpanı arttır 19x210,6=4 GHz. Fakat stok fanla olmaz. Zaten 4 GHz de stabilite tutturman zor. 3.80 de stabil oluyo. 3.6 yap rahat rahat oyna
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

işlemciye 800 mhz oc ile oyunda gözle görülür performans farkı olması çok zor heleki 8500 gt gibi bir kart ile

Assasin's Creed 2 Min. Pentium Dual Core 2.6 GHz. işlemci istiyor diye biliyorum.Ayarları sonuna kadar kısarak rahatlıkla 2.8 de oynayabiliyorum.Ayrıca 8500 GT nin nesi varmış mis gibi ekran kartı onu bulamayanlarda var
  • quote:

Hayır elveda demiyorsun. Elveda demeye yolu yarılıyosun. 70 dereceyi geçerse işlemci kendini kapatabilir

bence sen rahat ol yani (: ben ekran kartıml 89 derecede işlemci ise titan fenrir sogutucuyla 45 dereceye gelcek şekilde 9.30 hatta 10 saat Resident Evil 5-COD:MW2-Prince Of Persia The Forgetten Sands oynadım (: öle hemen elvede ediyosun diye bişey yok (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: patya

quote:

yani demek istediğim 70+ riskli. O yüzden çıkmamaya bak. Prime95 de bu sonucu aldıysan tamam pek sorun olmaz.

Vallahi korkuttun dostum benim pc arada bir 64C oluyordu da gerci havalar serinledi şuan 55 felan oluyor oyunlarda:)

bende amd phenom x4 965 B.E 3.4 GHZ var fakat stok fanım var fanı değiştircek durumumda yok sence 4ghz yapabilir miyim ?

stock fanla 4ghz stabil oldukça zor bir durum, sana tavsiyem voltaj vermeden 3.8ghz civarı zaten çalışıyor soğutucu alana kadar bu şekilde kullanman

• 75 dereceye kadar birşey olmaz işlemciye adamlar üretirken o sıcaklıklarda test edipte kullanıcıya sunuyor. en düşük sıcaklık olarak ise 45-48 dereceyi geçme derim.

biraz voltaj vermenden işlemci zarar görmez. zaten e2xxx serisi overclock yeteneğiyle ünlüdür. gerekli stok soğutma sağlanırsa 3.2 - 3.4 ghz rahatlıkla görülür.

ram fsb oranını ayarla önceliğin işlemciye overclock olsun . işlemcide stabilite sağladıktan sonra ramlere overclock yapmaya başlarsın.

baktın işlemci overclock oldu . birazda ekran kartını gıdıklarsın bilgisayar iyice rahatlar. 8500 gt (geçen sene bir cafede kullanmıştım) bütün oyunları en kötü lowda oynatır. ramleri ddr3 se tadından yenmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 13 Eylül 2010; 2:33:44 >
  • güzel değerler almışsın bence hiç problem yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.