Şimdi Ara

İlk yerli ve milli anakart Çin malı çıktı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
2
Favori
46.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
181 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pelstina

İşin daha ilginci, bilgisayar üretemeyen, cep telefonu üretemeyen, ANAKART DAHİ üretemeyen bi ülke otomobil üretmeye çalışıyor. Yersen.
    Devletin bir ürün üretmesini saymayacak olursak ticari açıdan başarı elde etmek için illa bir çok komponenti, parçayı üretmek gerekmez. Hatta iş hayatında mümkün olduğunca geniş bir alanda yüksek derinlikte kazı yapmak daha mantıklıdır.

Samsung, Apple, Google gibi sürekli gözümüzü boyayan devler dışında ( ki aslında bu devlerde partnerlik sistemleri ile farklı farklı binlerce alanda derin işler yapabilmekteler) iş hayatında amaç az yatırım, az risk, hızlı sipariş, hızlı üretim ve teslim.

Vestel'i Vestel'in yerli gibi ifade edilmesinden dolayı sevmem yerli kelimesi itici geliyor çünkü bana global bir dünyada yerlilik satın alınmak için bir kriter olamaz. Fakat bu Vestel'in fabrisında pazarlama konusunda zayıf olan Zorlu'nun yüz binlerce televizyon ve diğer elektronik ürünlerin birleştirilmesinden çok ciddi para kazandığı gerçeğini değiştirmiyor.

%100 üretim devlet için bile gerekli değil. Devlet ihale ile temin eder. Bir tek ordular bazı alan ve olaylarda, kısıtlı miktarda gereklidir. O da savaş durumlarında kendi ihtiyaçlarını o kısıtlı, acil durumda temin edip uygulayabilmek için. Zaten farkındaysanız bir çok profesyonel orduda tek başına birer devlet, şirket, kurumsal bir holding gibi davranır mümkün olduğunca. Tabi bu yine yeterli başarı sağlamaz dışardan özel firmalarla ortaklıklar, çalışmalar yürütürler.

• Ben bu anakartın telif hakkına sahip olsam en yüksekten tazminat davası açar donuna kadar alırdım. Bu yerli ve milli diye gezinen biatçı yalaklardan nefret ediyorum. Kökleri kurusun inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

Fikri ve altyapısı %100 bize ait olmadığı sürece "Yerli" üretebildiğimiz teknolojik ürün yoktur.
    Ben türküm fikri verdim sen çinlisin ürettin üstüne de made in china by turkey yazdık

Sence sonuç ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de ki tek yerli ve milli üretim ''Dolandırıcılıktır'' Sadece bu kelimenin saf ve orjinal hali ile uygulanışını bu ülkede bulabilirsiniz.
  • bkz: Yerli ve millî sahtekârlık
  • Abi elemanın tipi ben adam değilim diye yirtiniyor.

• GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle . Keşke şu kelimeyi kullanmak yasaklansa artık bıkkınlık verdi . Yahu %100 yerli adı altında ne sahtekarlıklar üretiliyor kimse şikayet etmiyor lafını edince biz kötü oluyoruz.
  • Pleksi Ve LED şerit yerli miymiş?
  • Keşke tanısam hastanelik edene kadar döverim şerefsiz at hırsızın kılıkli dolandırıcı

• Vestel'in yerli o desteklenen üretimine alışmıştık.. Telefonlar vs zamlandı yüce yerli üretim , "Toplama" telefonumuz için, tabi ki birileri birilerine sermayeyi peşkeş çekti vs..

Bu vestel den daha yerli olmuş. İyi bir ödenek alması lazımdı, hep aynı kişilerin sömürmesi olur mu koca "devleti" ne kaldıysa artık geriye..
  • Zaten bu forumda konusu ilk açıldığı zaman dianjitek markası ile fotorafı konmuştu.

Hatta üstünde çince yazılar vardı. Lan Çinde firmamı kurmuş bu adam diye gidip firmanın iletişim vizyon ve hakkımızda bölümlerini okudum tek bir Türk adı dahi göremedim.

Sonra araya başka şeyler girdi unuttum gitti.

Zaten daha ilk görselinden ürünün Dianjitek firmasına ait olduğu belliydi ki.

Ben sanmıştım ki eleman Türk ama Çin'de firması var. Meğer olay tamamen farklıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DokuzKuyrukluTilki

Bu mesaj silindi.
    Dünyanın hiç bir yerinde %100 yerli bir üretim yoktur ki zaten. ( Komplex yapılardan söz ediyorum tabi ) Çoğunlukla bir sürü alt taşerondan parçalar gelir bir yerde montajlanır.

Ama mesela işlemciler %100 yerlidir.. Ürettiğin şeyde bir işlemci olacaksa bu işlemcilerin patenti zaten alınmış olduğu için alıp kullanırsın ama patent ücreti ödersin vs. vs.

Dünya'da tam %100 olan kompğlex bir şey yok. Uçaktır Otomobildir Makinelerdir vs. bir çok alt parçası farklı ülkelerden gelir.

Üretemediklerinden değil. Adam zaten seri üretime geçip senden daha ucuza imal ettiğinden dolayı..
  • Yerli ne oluyor, milli ne oluyor

• O ürünlerin üzerinden yerli ve milli yazıları kalkmadan başarılı kaliteli bir ürün yapılamayacaaaaak Türk halkının milliyetçilik duygularıyla oynuyorlar Zaten yerli milli diyip kakalıyorlar işte Yakında üzerlerine dini motifler de eklendi mi satışlar tavan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben artık yerli ve milli lafından sıkıldım. Birde her ay yerli ve milli araba reklamları çıkıyor ya en çok ona uyuz oluyorum

• DokuzKuyrukluTilki kullanıcısına yanıt
    Adam gibi yazilim isiyle ugrasan olursa neden olmasin. Her ne kadar sermayesi olan bilgisayar ve programlama dili yerli ve milli olmasa da ortaya cikan urun senindir. "Birsey" dedigin icin aklima tekstil urunleri geldi. Yuksek teknolojik urun diyorsan o hakikaten sikinti. En azindan tasarimini yapip patentini alip cine yaptirabilirsin. Yine yerli ve milli olcutu tartisilir ama copy paste mantigindan kat kat iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kada34 -- 6 Eylül 2018; 2:20:20 >
  • büyümenin yolunu bulmuşlar hacı
    ne kafa yoracan parası neyse verir alırsın bu kadar basit
    maksat günü kurtaralım yeter
    plan yok
    program yok
    hedef yok

deli dumrul kuru çaya köprü yapmış geçenden de alıyor akçeyi geçmeyenden de alıyor
    hikayeler gerçek hayatta karşımıza çıkıyor

İlk yerli ve milli anakart Çin malı çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 6 Eylül 2018; 3:8:56 >
  • Ille de Yerli ve milli diyeceksek, "bu arkadasin sahtekarligi" olmalidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapamayacağını biliyorduk. O işler öyle yaptım ettim demekle olmuyor. Nerede tesisler? Vestelin montaj tesisleri bile devasa büyüklükte. Ayrıca anakart yapmak ne demek? 1-2 kişi hatta 5-10 kişi yapabilir mi bunu?
    Hadi modern kartları salla 20 sene önceki pentium 2 anakartı yapsınlar helal olsun diyeyim.
  • Milli ve yerli kelimesinin içi tamamen boşaltıldı.

Milli ve yerli kelimesini duyunca içimde kıpır kıpır bir şeyler hisseder heyecanlanırdım. Artık olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 6 Eylül 2018; 7:56:4 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.