Öncelikle belirtmek isterim OS X işletim sisteminin yeni kullanıcılarındanım. Bir iş arkadaşımdan IMac MD093TU/A modelini aldım alışmaya çalışıyorum Ancak şöyle bir problemim var, PC açılışta F klavye olarak açılmakta, kullandığım klavye ise Q klavye ve ben her seferinde guest kullanıcısından girip klavye seçeneklerinden türkçe Q klavyeyi ekleyerek aktif edip ardından ana kullanıcı şifresini girebiliyorum. 2 gündür araştırıyorum bir çözüm bulamadım, bulduklarımın hepsini uyguladım ancak olmuyor. Kapatıp açıldığında gene F klavye.
Buradan da çözüm gelmezse şifremin F klavye ile nasıl yazıldığını ezberleyeceğim
Şimdiden çözüm üreten yada fikir veren herkese teşekkürler.
bilgisayarı yeni aldıysan garntiye git söyle düzeltirler
quote:
Orijinalden alıntı: z.burakcu
Herkese merhabalar,
Öncelikle belirtmek isterim OS X işletim sisteminin yeni kullanıcılarındanım. Bir iş arkadaşımdan IMac MD093TU/A modelini aldım alışmaya çalışıyorum Ancak şöyle bir problemim var, PC açılışta F klavye olarak açılmakta, kullandığım klavye ise Q klavye ve ben her seferinde guest kullanıcısından girip klavye seçeneklerinden türkçe Q klavyeyi ekleyerek aktif edip ardından ana kullanıcı şifresini girebiliyorum. 2 gündür araştırıyorum bir çözüm bulamadım, bulduklarımın hepsini uyguladım ancak olmuyor. Kapatıp açıldığında gene F klavye.
Buradan da çözüm gelmezse şifremin F klavye ile nasıl yazıldığını ezberleyeceğim
Şimdiden çözüm üreten yada fikir veren herkese teşekkürler.
Ekranın sol üst köşesindeki elma ikonuna tıklayıp "system Preferences" kısmına girin. Açılan pencerede "keyboard" ikonuna tıklayın yine açılan pencerede "input sources" kısmına tıklayın. Gelen ekranda Q klavye listede varsa tıklayıp kapatın, listede yoksa sol alta doğru "+" işareti olacak, ona tıklayarak listede Turkish kısmını bulun ve listenin sağından istediğiniz klavye cinsini ekleyip kapatın. Bundan sonra her açılışta seçtiğiniz klavye dizilimi ile açılacaktır.
ThreebuddhaT
kullanıcısına yanıt
zaten kendi çözüm denemelerinde sizin söylediğinizi denediğimi ve olmadığını yazmıştım tekrar teşekkürler öneri için ancak olmuyor maalesef. Mac kullanan bir arkadaşıma da gösterdim o da bi çözüm önerisinde bulunamadı,
Çözümü şöyle geliştirdim şifremi sadece rakamlardan oluşacak şekilde yaptım, sonuçta F klavyede yerleri aynı, şifreyle açtıktan sonra her seferinde manuel değiştiriyorum F klavyeyi Q yapıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: z.burakcu
ben her seferinde guest kullanıcısından girip
admin olarak denediniz mi?
ThreebuddhaT
kullanıcısına yanıt
Buraya problemin çözüldüğünü ama nasıl olduğunu bilmediğimi yazmak için gelmiştim ki senin önerinle olmuş olabileceğini gördüm.
Dün her zamanki gibi IMAC i açıp Fklavyeden Q klavyeye geçiş yaptım kullanımdan sonra app store da güncelleme varmış onu yüklerken admin girişi yapmamı istedi bilgisayarı yeniden başlattı ve direk admin şifresi sordu ben ondan sonra klavye değişikliği yaptım. Dün akşam tekrar açtığımda ise direk Q klavye seçilmiş halde geldi.
Galiba admin olarak değişikliği yaptığım için seçim kalıcı oldu,