Şimdi Ara

KONU SİLİNMİŞTİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 25 Kasım 2024; 10:31:52 >

• En mantıklı olani i5 bir cihaz alip ram ve ssdi takviyesi yap,imac 2. El piyasası gariptir sifirindan pahaliya satandan tut core2 duoyu yeni nesil i5ten iyi sanana kadar uzar gider.O yüzden en mantiklisi boş i5 cihaz alip 16 gb ram ve ssd tak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd şart unutma dostum.

• Bu arada 2.el alacağım.
    2500 TL gibi bir rakam ayırabilirim bu işe.

zaten evdeki PC aslında işimi görüyor.

i7 - 12 GB RAM - 2 x ATI 5850 kart var.

ama benim istediğim şey
    OSX ile çalışmak, MAC öğrenmek...

tabi bunları yaparken ADOBE programlarını iyi kullanırsam ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 1 Ocak 2014; 22:47:46 >
  • Ben kullanılmış ve I5'in altındaki işlemcili cihaza 1500 TL'den daha fazla vermem. Piyasası daha yüksek olabilir ama bu benim sorunum değil. Ekranı kaç inch olursa olsun o işlemciler çıkalı çok oldu. Bir hayli eski teknoloji. Mac OS X lerin yeni sürümleri genelde 5 - 6 senelik cihazlara yüklenmeyi reddeder. Öyle olduğunda o cihazın kullanım süresi dolmuş demektir. Bir Mac'in de kullanım süresi en fazla 7 yıl falandır. Burada işlemcinin hızından çok sistemin kaç yılınının cihazı olduğu önemlidir. Üzerindeki işletim sistemiyle bir süre gidersin ama sonra yeni çıkan bazı programlar da elindeki işletim sistemine yüklenmeyi reddeder. Şimdi 2009 bir makine alsan 2015 de cihazın 6 senelik olacak. 2016 da 7 senelik. 2009 ya da 2010 bir cihazı alacaksın ve 24 ay sonra elinde tam 6 yada 7 senelik bir cihaz olacak. Ve sen buna 2500 TL vermiş ve 24 ay kullanmış olacaksın. Söz konusu mac ise 24 ay sonra 6 - 7 yıllık olacak bir cihaza 2500 TL verilmez. Çünkü Mac yeni işletim sistemleriyle kolay kolay yavaşlamaz ve kişiyi 5 - 6 yıl kadar götürür. Bir de 2500 TL'ye I5 ve 27 cihaz da satmıyorlar. En az 3000 falan istiyorlar genelde. Ayrıca cihaz tamir edilmiş olabilir orası burası değişmiş olabilir. Hatta sen alırsın 6 ay sonra elinde kalabilir. Garantin de yok ne yapacaksın? Imac toplama bilgisayar değil ki anakartı yansa hemen 100 dolara bir anakart alıp değiştiresin. Bence bunları hesaba katman lazım. Ben kullanılmış Mac alınmaz demiyorum ama böyle riskler daha az para vererek alınabilir. 2500 TL az bir para değil. Ya daha ucuz cihazlara Apple bilgisayarlara ısınmak için yönel ya da o kadar para veriyorsan üzerine 1000 TL daha koyup sıfır cihaz al. Sıfır cihazı daha uzun süre kullanırsın. Verdiğin paraya daha çok değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Ocak 2014; 13:27:01 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_85970734/f_/key_imac//tm.htm#85970734

Arkadaş aslında iyi bir fiyata satıyor , apple store fiyatı 4.000 TL. Tabiki söylediği gibi temizse düşünebilirsin ama 21" modellerde upgrade olmuyor diye biliyorum bir araştır bunu.

Apple store ile tek farkı sanırım ekran kartında , sitede 1gb olan 750m modeli , arkadaşın sattığında 512mb olan 650m modeli var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm_group -- 2 Ocak 2014; 16:40:54 >
  • 2012 olanda Ram değişimi sadece 27 de yapılabiliyor. Öbüründe de yapılabiliyor ama daha zor bir yöntemle. 2011 ve altı olanlarda tüm Imac ler upgrade açısından aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Ben kullanılmış ve I5'in altındaki işlemcili cihaza 1500 TL'den daha fazla vermem. Piyasası daha yüksek olabilir ama bu benim sorunum değil. Ekranı kaç inch olursa olsun o işlemciler çıkalı çok oldu. Bir hayli eski teknoloji. Mac OS X lerin yeni sürümleri genelde 5 - 6 senelik cihazlara yüklenmeyi reddeder. Öyle olduğunda o cihazın kullanım süresi dolmuş demektir. Bir Mac'in de kullanım süresi en fazla 7 yıl falandır. Burada işlemcinin hızından çok sistemin kaç yılınının cihazı olduğu önemlidir. Üzerindeki işletim sistemiyle bir süre gidersin ama sonra yeni çıkan bazı programlar da elindeki işletim sistemine yüklenmeyi reddeder. Şimdi 2009 bir makine alsan 2015 de cihazın 6 senelik olacak. 2016 da 7 senelik. 2009 ya da 2010 bir cihazı alacaksın ve 24 ay sonra elinde tam 6 yada 7 senelik bir cihaz olacak. Ve sen buna 2500 TL vermiş ve 24 ay kullanmış olacaksın. Söz konusu mac ise 24 ay sonra 6 - 7 yıllık olacak bir cihaza 2500 TL verilmez. Çünkü Mac yeni işletim sistemleriyle kolay kolay yavaşlamaz ve kişiyi 5 - 6 yıl kadar götürür. Bir de 2500 TL'ye I5 ve 27 cihaz da satmıyorlar. En az 3000 falan istiyorlar genelde. Ayrıca cihaz tamir edilmiş olabilir orası burası değişmiş olabilir. Hatta sen alırsın 6 ay sonra elinde kalabilir. Garantin de yok ne yapacaksın? Imac toplama bilgisayar değil ki anakartı yansa hemen 100 dolara bir anakart alıp değiştiresin. Bence bunları hesaba katman lazım. Ben kullanılmış Mac alınmaz demiyorum ama böyle riskler daha az para vererek alınabilir. 2500 TL az bir para değil. Ya daha ucuz cihazlara Apple bilgisayarlara ısınmak için yönel ya da o kadar para veriyorsan üzerine 1000 TL daha koyup sıfır cihaz al. Sıfır cihazı daha uzun süre kullanırsın. Verdiğin paraya daha çok değer.

bu muhteşem açıklama için ellerine sağlık.
    ben iMAC lerin donanımlarının herşekilde upgrade olabildiğini düşünüyordum.
    açıkcası şaşırdım kaldım şimdi.

ne yapacağıma karar veremedim açıkcası. yani 2500TL bile beni zorlarken 3500 lere çıkmam biraz imkansız olur.

ben bu cihazı alırım elden çıkarmam.
    5sene beni idare etsin yeter. sonuçta tasarım yapmanın yanı sıra internet + film gibi günlük işlerde eşim kullanacak.

ben bir araştırayım bakalım.
    yani 2çekirdek işlemcili 12GB ramli bir cihaz beni photoshopta zorlarmı diyorsunuz? (işimin %60ı photoshop %40ı adobe premier diyelim)

• quote:

Orijinalden alıntı: krm_group

http://forum.donanimhaber.com/m_85970734/f_/key_imac//tm.htm#85970734

Arkadaş aslında iyi bir fiyata satıyor , apple store fiyatı 4.000 TL. Tabiki söylediği gibi temizse düşünebilirsin ama 21" modellerde upgrade olmuyor diye biliyorum bir araştır bunu.

Apple store ile tek farkı sanırım ekran kartında , sitede 1gb olan 750m modeli , arkadaşın sattığında 512mb olan 650m modeli var.

ben bu cihazı gördüm.
    güzel şık bir cihaz ama 3000 lira olması beni düşündürüyor.
    ayrıca 21.5 bana küçük gelecektir. benim son 5yıldır çalıştığım tüm ekranlar (evde ofiste) 27"
    o yüzden alışamazsam yazık olur

• quote:

Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER

quote:

ben bu cihazı gördüm.
    ayrıca 21.5 bana küçük gelecektir. benim son 5yıldır çalıştığım tüm ekranlar (evde ofiste) 27"

1 ay önce almış ama 2012 model ona dikkat et hocam.

27" 2.el o fiyatlara bulmak biraz zor ama 2500'den çok çok daha fazla çıtayı yükseltmelisin.

Bu arada ne iş yapıyosun özel değilse ?

• quote:

quote:

quote:

ben bu cihazı gördüm.

1 ay önce almış ama 2012 model ona dikkat et hocam.

27" 2.el o fiyatlara bulmak biraz zor ama 2500'den çok çok daha fazla çıtayı yükseltmelisin.

Bu arada ne iş yapıyosun özel değilse ?

ben özel sektörde büyük bir firmanın reklam müdürüyüm.
    iyi derecede photoshop + illustrator + adobe premier + adobe edition kullanıyorum.

metrekaresi 1000 - 2000 arası değişen mağazalarımız var.
    bu mağazaların afişlerinden insertlerine billboardlarından stickerlarına kadar hazırlıyorum.
    ayrıca mağazaların iç dekorasyon ve yerleşim planlarını çiziyor daha sonra tüm duvarları ve reyonları gondolları giydiriyorum.

ayrıca firmamızın reklam filmlerimizi çekiyor bunları ses ve görüntü olarak sıfırdan yaratıp montajlıyorum.

tüm bunları hep PC ortamında yaptım.
    birçok yerden teklif geliyor ama diğer büyük firmalar MAC ortamında çalışıyorlar.

yabancılık çekmemek + okadar bilgi ve tecrübe sahibiyken sırf PC den MAC e geçtik diye yavaşlamamak adına acilen MAC le yaşamaya başlamalıyım hocam.

şimdi senden ricam şu,

bana bu aşamada ne önerirsin?
    dediğim gibi 2500 civarı ödeme yapabilirim.
    FAT kasa MAC alsam çuvallar mıyım?

OSX sistemini tanımak + arayüzüne, menülerine alışmak ve biryandanda yapabildiğim kadar ADOBE ortamında çalışma yapmak için kötü bir seçimmi olur?

yoksa 2ay içinde alacağım cihazı erteleyip yazın ortalarına doğru 2012 model iMAC THIN mi alayım?

bir akıl verin gözünüzü seveyim.
    evlilik arefesindeyim. fiyatı çıkartamıyorum yukarıya...
    nasipse yazın evleneceğim. o yüzden benim için 1 TL nin bile önemi büyük...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Ben kullanılmış ve I5'in altındaki işlemcili cihaza 1500 TL'den daha fazla vermem. Piyasası daha yüksek olabilir ama bu benim sorunum değil. Ekranı kaç inch olursa olsun o işlemciler çıkalı çok oldu. Bir hayli eski teknoloji. Mac OS X lerin yeni sürümleri genelde 5 - 6 senelik cihazlara yüklenmeyi reddeder. Öyle olduğunda o cihazın kullanım süresi dolmuş demektir. Bir Mac'in de kullanım süresi en fazla 7 yıl falandır. Burada işlemcinin hızından çok sistemin kaç yılınının cihazı olduğu önemlidir. Üzerindeki işletim sistemiyle bir süre gidersin ama sonra yeni çıkan bazı programlar da elindeki işletim sistemine yüklenmeyi reddeder. Şimdi 2009 bir makine alsan 2015 de cihazın 6 senelik olacak. 2016 da 7 senelik. 2009 ya da 2010 bir cihazı alacaksın ve 24 ay sonra elinde tam 6 yada 7 senelik bir cihaz olacak. Ve sen buna 2500 TL vermiş ve 24 ay kullanmış olacaksın. Söz konusu mac ise 24 ay sonra 6 - 7 yıllık olacak bir cihaza 2500 TL verilmez. Çünkü Mac yeni işletim sistemleriyle kolay kolay yavaşlamaz ve kişiyi 5 - 6 yıl kadar götürür. Bir de 2500 TL'ye I5 ve 27 cihaz da satmıyorlar. En az 3000 falan istiyorlar genelde. Ayrıca cihaz tamir edilmiş olabilir orası burası değişmiş olabilir. Hatta sen alırsın 6 ay sonra elinde kalabilir. Garantin de yok ne yapacaksın? Imac toplama bilgisayar değil ki anakartı yansa hemen 100 dolara bir anakart alıp değiştiresin. Bence bunları hesaba katman lazım. Ben kullanılmış Mac alınmaz demiyorum ama böyle riskler daha az para vererek alınabilir. 2500 TL az bir para değil. Ya daha ucuz cihazlara Apple bilgisayarlara ısınmak için yönel ya da o kadar para veriyorsan üzerine 1000 TL daha koyup sıfır cihaz al. Sıfır cihazı daha uzun süre kullanırsın. Verdiğin paraya daha çok değer.

bu muhteşem açıklama için ellerine sağlık.
    ben iMAC lerin donanımlarının herşekilde upgrade olabildiğini düşünüyordum.
    açıkcası şaşırdım kaldım şimdi.

ne yapacağıma karar veremedim açıkcası. yani 2500TL bile beni zorlarken 3500 lere çıkmam biraz imkansız olur.

ben bu cihazı alırım elden çıkarmam.
    5sene beni idare etsin yeter. sonuçta tasarım yapmanın yanı sıra internet + film gibi günlük işlerde eşim kullanacak.

ben bir araştırayım bakalım.
    yani 2çekirdek işlemcili 12GB ramli bir cihaz beni photoshopta zorlarmı diyorsunuz? (işimin %60ı photoshop %40ı adobe premier diyelim)

Hocam Core Duo cihaz seni 5 sene idare etmez. I3 belki ama onu da tavsiye etmem. En az I5 olmalı. I5 bile öyle güçlü bir işlemci değil yani. Ben neden idare etmeyeceğini gerekçesiyle yazmak istedim. Ha eğer en az I5 ve 27 veriyorlarsa 2500 ver ama garantisinin olmasına dikkat et derim. O paraya da öyle bir cihaz vereceklerini pek sanmıyorum. Çünkü Türkiye'de kullanılmış Mac piyasasını da yüksek tutuyorlar. Şahsen ben garantisiz ve kullanılmış cihaz alacaksam 2500 lira vermek de istemem. Öyle bozulmaz zaten ya falan tarzı laflarla olmaz o işler. Elektronik alet her şekilde bozulabilir. Diyelim bir Logic Board arızasında eğer bozulan parça basit bir parça değilse ve tamir edilemezse cihazın yarı bedeli kadar para isteyeceklerdir. Öyle çok para veriyorsam garanti de isterim ki bari en azından 24 ay gitsin de paramın yarısı çıktı diyebileyim. Sıfır cihaz önermemdeki sebep bu. Cihazın sıfır fiyatı 4500 olabilir ama Türkiye'de zaten vergiler falan yüzünden öyle oluyor. En azından 1 sene fazla garantisi var diye falan sineye çekiyoruz. Yurtdışında Apple garantisi 1 yıl. Bir de benim için bir Mac'in en az 4 sene gitmesi lazım paramın hakkını tamamen aldım diyebilmem için. 24 aydan sonra ciddi sorun çıkaran cihaza paramın yarısının hakkını verdi 1500 de tamir parası versem zaten 24 aylık bir kullanım daha elde edeceğim ki tamir ettirmeye değmez yarı zarardayım şeklinde yaklaşabilirim belki ama garantisiz cihazı alıp da 2500 liramı toptan riske atmam. Millet garantisiz cep telefonu falan alıyor ama Imac'in sırf IPS panelinin bile değişimine 500 $ falan isterler herhalde. Eğer bütçe kısıtlıysa bence Sıfır Mac Mini + 27 monitör olabilir. Sonra para olunca Thunderbolt alırsın yada o şekilde devam edersiniz. Tabii normal LCD ekranla Mac lerdeki ekranların kalitesi aynı olmaz ama bence seni 5 sene götürmeyecek cihaza 2500 TL vermekten daha akıllıca olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Ocak 2014; 18:20:28 >

• quote:

ben özel sektörde büyük bir firmanın reklam müdürüyüm.
    iyi derecede photoshop + illustrator + adobe premier + adobe edition kullanıyorum.

metrekaresi 1000 - 2000 arası değişen mağazalarımız var.
    bu mağazaların afişlerinden insertlerine billboardlarından stickerlarına kadar hazırlıyorum.
    ayrıca mağazaların iç dekorasyon ve yerleşim planlarını çiziyor daha sonra tüm duvarları ve reyonları gondolları giydiriyorum.

ayrıca firmamızın reklam filmlerimizi çekiyor bunları ses ve görüntü olarak sıfırdan yaratıp montajlıyorum.

tüm bunları hep PC ortamında yaptım.
    birçok yerden teklif geliyor ama diğer büyük firmalar MAC ortamında çalışıyorlar.

yabancılık çekmemek + okadar bilgi ve tecrübe sahibiyken sırf PC den MAC e geçtik diye yavaşlamamak adına acilen MAC le yaşamaya başlamalıyım hocam.

şimdi senden ricam şu,

bana bu aşamada ne önerirsin?
    dediğim gibi 2500 civarı ödeme yapabilirim.
    FAT kasa MAC alsam çuvallar mıyım?

OSX sistemini tanımak + arayüzüne, menülerine alışmak ve biryandanda yapabildiğim kadar ADOBE ortamında çalışma yapmak için kötü bir seçimmi olur?

yoksa 2ay içinde alacağım cihazı erteleyip yazın ortalarına doğru 2012 model iMAC THIN mi alayım?

bir akıl verin gözünüzü seveyim.
    evlilik arefesindeyim. fiyatı çıkartamıyorum yukarıya...
    nasipse yazın evleneceğim. o yüzden benim için 1 TL nin bile önemi büyük...

Hocam seni çok iyi anladığımı düşünüyorum eğer yanlış anlamazsan bir öneri vermek isterim.

Şimdi sizin mac almanızdaki amaç mac'i öğrenmek, zaten prof anlamda işler yapıyorsunuz ve bu mac ile para kazanma amacında değilsiniz.
    Madem fiyatı 2500'den yukarı çıkaramıcaz ve illa 27" olsun derseniz , ilk mesajda gönderdiğiniz 2.el 27" fat model ile adobe prog kullanırsınız ama randuman alamazsınız. Eğer amaç mac öğrenmekse bu model alınabilir fakat dediğim gibi prof anlamda yaptığınız işleri az çok tahmin edebiliyorumki bu modelde sonuç almak sizi hasta edebilir. Core 2 yetersiz kalır.

2.önerim ise mac mini+apple tv almanızdır.

mac mini'yi direk tv'ye bağlayabilirsin. Apple tv önermemdeki amaç eşiniz için film izler demiştiniz , apple tv iyi bir aktarım sunuyor bu konuda.

Ben sizin yerinizde olsam "fotolia" ve "shutterstock" gibi stock siteler var , bu sitelere bazı çalışmalarınızı yükleyip bu işten parada kazanabilirsiniz. Eğer şansınız yerinde giderse kazandığınız paralar sizi daha iyi bir mac sahibi yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm_group -- 2 Ocak 2014; 18:26:17 >

• KONU SİLİNMİŞTİR

Senin yerinde olsam bunu alırdım.
    Evde 27 monitörün varsa ona bağlarsın şayet yoksa yeni evleniyosun iyi bir tv almışsındır ona bağlarsın.
    İlerde para kazandıkça Sata'yı çıkarıp Fusion Drive takardım , sanırım mac minilerde upgrade oluyor yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm_group -- 2 Ocak 2014; 18:37:15 >

• Mac Mini upgrade olur tabii ki. SSD takılabilir falan. Bir de Thunderbolt + Mac Mini Imac keyfi ve estetiği verir. Kablo kalabalığını saymazsak. Gerçi benim odam da Imac olmasına rağmen kablodan geçilmiyor. Varsın 3 tane de bilgisayarda olsun. Sonuçta Thunderbolt ekranın arkasında da Imac de ki gibi USB ler falan var. Thunderbolt ekran 2500 Lira falan ama bozulmazsa 10 sene kullanılır. Mac Mini iyice eskiyince satılır ve başka bir Mac Mini alınır ve o şahane ekranla devam edilir falan. Ya da Apple marka olmayan Ekranla kullanılır paradan tasaruf edilir. Yani Mac Mini de küçümsenecek bilgisayar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Ocak 2014; 19:43:35 >
  • Benim de cozum onerim mac mini almaniz olacaktir hocam. Kendi monitorunuzle kullanirsiniz. Tum ihtiyaclariniza da cevap verecektir

• arkadaşlar MAC MINI almayı hiç düşünmedim, düşünmüyorum da.
    ben şubata kadar 2000-2500 TL tamamlayayım da olmadı kasarım kendimi, gerekirse 3-5 ay daha beklerim 2012 model iMAC alırım.

i5 - 8GB RAM işimi görür diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukakgun

Ssd şart unutma dostum.

sa dostum bende yakında mid 2013 27 inch imac almayı düşünüyorum ram yükseltme bildiğim kadarıyla 27 inchlerde arka kısımdan yapılabiliyor ilerde yapmayı düşünüyorum inş. fakat ssd yi ilk defa duydum onu nasıl takıyoruz acaba ?
  • quote:

Bu arada 2.el alacağım.

ama benim istediğim şey

böyle bi bilgisayar bence olsa var ya bi tane ssd 128 alır hackintosh basar kullanırdım.

nede olsa siteme yenisin en azından bu sayede öğrenmiş olursun ne nedir diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazuistik

quote:

Bu arada 2.el alacağım.

ama benim istediğim şey

böyle bi bilgisayar bence olsa var ya bi tane ssd 128 alır hackintosh basar kullanırdım.

nede olsa siteme yenisin en azından bu sayede öğrenmiş olursun ne nedir diye.

haklısın kardeşim ama illaki bir tane MAC alacağım.
    ha şimdi ha 1-2sene sonra. en azından hazır almayı hedeflemişken alayım da olayı yerinde öğreneyim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.